“Vatanım Sensin” Senaryosu ile şaşırtmaya devam ediyor!

TV Programları

Ekran AlıntısıVS.30.6

03 Medya’nın yapımcısı olduğu Kanal D’nin sevilen dizisi “Vatanım Sensin” senaryodaki sürprizler ile şaşırtmaya devam ediyor.

Önceki akşam ekranlara gelen dizinin yeni bölümünde, Ali Kemal’in Yunan komutanı Vasili’nin oğlu çıkmasını inanın çok şaşırdım. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Senaristlerimiz ne kadar kafa patlatıyorlar ki, senaryoda bu tür sürprizler ile izleyiciyi şaşırtıyorlar. Yani Ali Kemal, şimdi Hristiyan bir ailenin Müslüman oğlu, Leon’un da abisi oluyor. Ali Kemal kurşuna dizilecek, Cevdet’in ailesinden de ilk o idam edilecektir. Onu Vasili’nin dışında artık kimse kurtaramazdı. Vasili ancak oğlu olması durumunda onu kurtarabilirdi. O da oldu, yıllar önce kaçırılan oğlu olarak karşımıza çıkıyor. Cevdet de bunu biliyor, Vasiyetinde Vasili’ye açıklıyor. Ne tuhaf değil mi?

Ve Vasili’nin oğlu Ali Kemal, Cevdet’in Müslüman kızı Yıldız ile evlenme planları yapıyor. Daha önce de, Leon’un Cevdet’in diğer kızı Hilal’i sevmesi garibimize gitmişti. Bu ona şapka çıkarttı.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), default quality

Albay Cevdet Veronica ya, öldürülecek olanlardan biri sizin oğlunuz diyerek onun da fitilini ateşledi.

Ekran Alıntısı VS.30.5

Yıllar önce kaçırılan oğlu Dimitri’nin Ali Kemal olduğunu söyledi. Vernica kendi öz oğlunu öldüremezsin diye baskı yapar, Vasili kurmaylarının imzaladığı idam karını karşı çıkarsa, vatanına ihanet edecek, Vasili de Vatan haini olacaktır.

Ekran AlıntısıVS.30.7

Ailesini kurtarmak için her yolu deneyen Cevdet, bölümün final sahnesinde, Komutan Vasili de vatan hani yaptı. Oyun içinde oyun oynadı. Oğlu Dimitri’yi (Ali Kemal) kurtaracağını bilen Cevdet, bu defa oğlu Dimitri kullandı.

vatanim-sensin-30-bolum-ali-kemal-gercek-ailesini-ogreniyor

Tevfik’in yakalanması üzerine onun yüzleşmek için sabırsızlanan Cevdet, ailesinin tutsak tutulduğunu görünce büyük bir şaşkınlık yaşar. Zira Vasili, Cevdet’e tuzak kurmuş ve bu tuzak sonucu onun bir Vatansever olduğunu öğrenmiştir. Yıllardır Yunan Ordusu içindeki gerçek vazifesini öğrenen Vasili, onu vermesi zor bir kararla baş başa bırakır.

vat.sen aile

Cevdet için iki yol vardır; ya vatanı ya ailesi. Cevdet, vatanına ihanet edemeyeceğini dile getirse de ailesinin infazına göz yummayı kabullenemez. Cevdet, vereceği karardan evvel bir mektup kaleme alır ve Ali Kemal hakkındaki hakikati Vasili ile paylaşır. Ali Kemal’in, Vasili ile Veronika’nın çocuğu olduğunu itiraf eder.

Ekran Alıntısı VS.9

Öte yandan İngiliz Charles Hamilton, Türk halkınının sonunu getirebilmek için uğraş vermeye devam eder. Tevfik’e verdiği yeni görev, Mustafa Kemal Paşa’nın öldürülmesidir. Tevfik, bu vazife karşısında büyük bir sınav verecektir.

Cevdet hakkındaki hakikatin çıkması, Vasili’yi harekete geçirir. İlk olarak İzmir’e geldiği günden beri kendisine zorluk çıkaran Ali Kemal’i infaz etmek ister. Cevdet, ne yapacağını bilemez ve ailesini kurtarmak için bir plan yapmaya başlar. Ali Kemal’i köyde bulduğunu ve dahası Vasili ile Veronika’nın oğlu olduğunu itiraf eder. Vasili, bu gerçeğe inanmaz ve Ali Kemal’in öldürülmesi için harekete geçer. Bu bilgiyi Veronika ile de paylaşan Cevdet, onun da bu olaya dahil olmasını sağlar. Ali Kemal’in vücudundaki iz, en büyük kanıttır. Gerçek anne ve babasının Vasili ile Veronika olduğu gerçeğini kabullenemeyen Ali Kemal kaçırılır.

vatanim-sensin-30-bolum-ali-kemal-gercek-ailesini-ogreniyor

Komutan Vasili kuvvacılarla Ali Kemal’in kaçırılmasına yardım etmiştir. General Cevdet de bu defa onu vatan hainliği ile suçlayarak; “Seni Yunan ordusuna ve Yunan Krallığına ihanetten tutukluyorum.” Demiştir.

Ekran AlıntısıVS.30.8

Vasili Cevdet’e; Vatının mı, ailen mi diye sormuştu. Şimdi tersi oldu, Vasili ailesi için Vatanı satmıştır. Suç üstü yakalanmıştır. Cevdet, Yunan komutanlara dönerek; Size söylemiştim, bu kadar zamandır ordunun içinde aradığımız hain Kumandan Vasili’dir.

vatanim-sensin-30-bolum

Vasili; Demek vatan için ailenden vazgeçiyorsun Cevdet (Halit Ergenç). Onların ölümüne razısın. Cevdet; Herhangi bir yetkin kalmadığına göre, bütün bu tehditlerin de manasızdır. Beni ailem le tahdit etti onlara tuzak kurdu. Karşılıklı suçlamalar devam eder, Vasili tevkif edilir. Ve 30.bölüm burada sona erer.

Vatanım Sensin’de senaristlerin (Necati Şahin – Nuran Evren Şit) olağan üstü kurguları ile devem ediyor ve izleyicinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Başta benim ilgimi çekiyor! İlerleyen bölümlerde daha ne gibi sürprizler bizleri bekliyor merakla bekliyorum.

İyi Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir