Tuba Büyüküstün’ün “Daha” Çek Cumhuriyeti’nde büyük ödül, ‘Kristal Küre’ için yarışacak!

Sinema

 

Daha_Still_2

Merakla beklenen sinema filmi “DAHA” filminin dünya prömiyeri, Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak 52.Karlovy Vary Uluslararası Filim Festivalinde büyük ödül Kristal Küre için yarışıyor.

Onur Saylak’ın ilk yönetmenlik denemesi olan bu filmde, karısı Tuna Büyüküstün de oynuyor. Onur Saylak’ı şu sıralarda sevilen dizi Vatanın Sensin’de kötü adam Miralay Tevfik karakteri olarak izliyoruz.

Ay Yapım’ın yapımcılığında gerçekleştirilen, Onur Saylak’ın ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu, son dönem Türk edebiyatının önemli isimlerinden Hakan Günday’ın aynı adlı kitabından uyarlanan ‘DAHA’, Avrupa’nın en eski ve önemli festivallerinden Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nin dünya prömiyerini yapacak. Geçtiğimiz yaz Antalya’da çekilen ‘DAHA’, festivalin ana yarışma bölümünde büyük ödül Kristal Küre için yarışacak.

Daha_Still_3

Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Tuba Büyüküstün, Uğur Aslan, Turgut Tunçalp, Tankut Yıldız, Kaan Uluca, Lara Aysal, Onur Akgülgil ve Pervin Bağdat’ın başlıca rolleri üstlendiği ‘DAHA’ bir baba oğul hikayesine odaklanıyor. Ay Yapım yapımcılığında, b.i.t. arts ortaklığında çekilen, Hakan Günday’ın sinemaya uyarlanan ilk eseri olan ‘DAHA’ proje aşamasında Saraybosna Film Festivali Cinelink, İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar ve Antalya Film Forum’a katılmıştı.

DAHA/SINEMA SET

Bu yıl 52.’si düzenlenen, Akademi ödüllü aktör Casey Affleck’in ve dünya sinemasının en önemli yönetmenlerinden Ken Loach’ın onur ödülü alacağı festival, 30 Haziran-8 Temmuz tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenecek.

FİLMİN KONUSU

14 yaşındaki Gaza, yaşadığı küçük sahil kasabasından ayrılarak büyük şehirde liseyi okumayı hayal ederken, babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesiyle suçla tanışır. Gaza’nın ergenliği, babasının baskıcı karakteri ve sürekli gözlemlediği göçmenlerle geçmeye başlar. Gaza, babası gibi şiddet ve baskı üzerine bir hayat mı kuracaktır yoksa o da bir göçmen mi olacaktır?

Gaza karakterini Hayat Van Eck oynuyor.

Persona Basın Bültenine göre film hakkında bilgiler şöyle:

FİLMİN KÜNYESİ

‘DAHA’

Yönetmen: Onur Saylak

Senaristler: Hakan Günday, Onur Saylak, Doğu Yaşar Akal (Hakan Günday’ın “Daha” romanından)

Oyuncular: Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Tuba Büyüküstün, Uğur Aslan, Turgut Tunçalp, Tankut Yıldız, Kaan Uluca, Lara Aysal, Onur Akgülgil, Pervin Bağdat

Yapımcı: Kerem Çatay (Ay Yapım)

Ortak Yapımcı: Ziya Cemre Kutluay (b.i.t. arts)

Görüntü Yönetmeni: Feza Çaldıran

Kurgu: Ali Aga

Işık Şefi: Engin Altıntaş

Sanat Yönetmenleri: Dilek Ayaztuna, Aykut Ayaztuna

Müzik: Uygur Yiğit

Ses Tasarımı: Cenker Kökten

Ses Kayıt: H. Can Erol

Kostümler: Seda Yılmaz

Yapı Tasarım: Cengiz Ultav, Sedef Özarıkman

Yürütücü Yapımcı: Tamer Başaran

İdari Yapımcı: Yamaç Okur (Ay Yapım)

Dil: Türkçe, Arapça

2017, 115 dk, Türkiye, Dram

Film benim ilgimi çekti. İlk fırsatta izleyeceğim.

Bol şans dilerim. Ödül alması dileklerimle.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Haber ve görseller Persona Basın Bülteni

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir