Vatanım Sensin’de garip şeyler oluyor!

TV Programları

Ekran AlıntısıV.S.27.10

Perşembe akşamları Kanal D ekranlarına gelen 03 Medya‘nın yapımcısı olduğu Vatanım Sensin’de bir garip şeyler oluyor. Senaryosunu Necati Şahin ve Nuran Evren Şit birlikte yazıyorlar. Ne gibi garip şeyler diye sorarsanız, bu olanlar senaryoda… Senaristlerimiz ilgiyi daha da arttırmak istiyorlar, bilmiyorum. Diziye ilgi fazlasıyla var. Senaryodaki aa nasıl olur? dedirten olaylara, ilişkilere şahit oluyoruz.

Başta beni ve izleyiciyi şaşırtan olayları sıralayalım:

İlk bölümlerde Yunan Komutanın oğlu Teğmen Leon’a Azize Hemşirenin büyük kızı Yıldız kancayı takmış ama bu ilişki yürümemişti.

Son bölümlerde bu defa Teğmen Leon, Yıldız’ın kardeşi Hilal’e aşık olmuştu. Aşıklar birbirlerine yardım ederler. Leon Hilal’in yardımı ile yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanır ve kurşuna dizilme cezası alır. Yine Hilal’in yardımı ile hücreden kaçar. Hilal ve kuvvacı arkadaşlarının çalışma yerinde saklanır. Leon taraf değiştirir, Ali Kemal’e sizin safınızda yer almak istiyorum deyince, Ali Kemal bile bu teklife çok şaşırır.

Ekran AlıntısıV.S.27.6

Daha sonra Mehmet ve arkadaşlarının olduğu sırada tekrar, bırakın sizinle olayım, sizin safınızda yer alayım, yanlışlarımı telafi edeyim, der. Mehmet, sen benim abimi öldürdün diyerek karşı çıkar. Hilal de o artık bizden yana diyerek destek çıkar. General Cevdet Yunan ordusuna geçtiği gibi, Leon da onun tersine düşünür. Burada babası Vasili’ye Türkler hakkında bilgi aktarma planı da var gibi!

Ali Kemal, Teğmenin kaçma ihbarı yapanın Yıldız olmayıp Mehmet olduğunu Mehmet’ten öğrenir. Yıldız ile Ali Kemal aynı evde büyüyen kan farklı olsa da kardeşler.

Ekran AlıntısıV.S.27.4

Ali Kemal Yıldız’a şaşılacak bir şekilde aşık olduğunu itiraf eder.

Ekran AlıntısıV.S.27.5

Yıldız, evlenip buralardan gitmeyi teklif eder. Bütün bunları Hasibe babaanne duysa herhalde saçını başını yolar, yüreğine iner.

Miralay Tevfik’in iki yüzlü davranışlarını alıştık. Zaten o bir vatan haini…

Diğer taraftan İngiliz Hamilton, Yunan askerinin yerleşik halka Türklere davranışlarını kontrol için gözlemci olarak gelmişti. Şimdi ne oldu da 180 derece dönerek, general Vasili ile bir köy halkını baskına gider, herkesin öldürmesini yakılıp yıkılmasını izin verir.

Ekran AlıntısıV.S27.8

İngiliz Hamilton Vasili ile yüksek tepeden keyifle seyreder.

Ekran AlıntısıV.S27.7

Aynı Hamilton Miralay Tevfik ile işbirliği yapar vahşi bir asker gibi, Eftalya’nın babasının boğazını keser, Eftalya’nın üzerine çullanır, boğazını sıkarak öldürür.

Ekran AlıntısıV.S.27.9

Ben kendi adıma söylüyorum, bütün bu olanları ağzı açık seyrediyorum. Sizleri bilemem.

azize_gerçeği_öğreniyor-1-400x240

En hoşuma giden olay da, bölüm finalinde General Cevdet’in itirafından sonra, başına silahı dayayan Albay Stavro’nun Azize tarafından sırtından vurulması ve kocasının hayatını kurtarması ve gerçekleri öğrenmesi…

Bakalım senaristlerimiz izleyiciyi şaşkına çevirecek daha ne gibi kurgularla karşımıza gelecekler. Ben de merak ediyorum?

Vatanım Sensin’in oyuncuları; Halit Ergenç (Cevdet), Bergüzar Korel (Azize), Onur Saylak (Tevfik), Senan Kara (Veronika), Baki Davrak (Vasili), Şebnem Hassanisoughi (Eftelya), Celile Toyon (Hasibe), Boran Kuzum (Leon), Pınar Deniz (Yıldız), Miray Daner (Hilal), Kubilay Aka (Ali Kemal), Hakan Salınmış (Eşref), Aslı Omağ (Marika), Mert Denizmen (Yinon), Yasemin Szawlowski (Eleni), Emre Şen (Hacimihalis), Ercan Yazgan (Hristo), Okan Yalabık (Hamilton) Ahmet Tansu Taşanlar (Konuk Oyuncu)

İyi Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir