Geçen Haftanın (01 – 07 Mayıs 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats 8 MAYIS

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 01 – 07 Mayıs 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 33 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Hangimiz Sevmedik, İsimsizler, Söz, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Hayat Şarkısı, O Hayat Benim (Final), Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Evlat Kokusu, No:309, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Çoban Yıldızı, İkisini de Sevdim, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin, Kalbimdeki Deniz, Seksenler, Adı Efsane, Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Savaşçı, Bodrum Masalı, Kara Yazı (Final), Lise Devriyesi ve Seni Kimler Aldı dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta haftanın birincisi bu hafta tekrar yayınlanan Diriliş Ertuğrul, 86.bölümünde aldığı, 13,81 reyting puanı ile ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Show Tv’nin sevilen dizisi Yeni Gelin aldığı 6,56 reyting puanı ile yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında, TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi 86.bölümünde aldığı 16,95 puanla birinci sırada yer almıştır. Star Tv’nin yeni dizisi Fazilet Hanım ve Kızları 7.bölümde aldığı, 5,69 puanla 10.sırada yer almıştır.

FİNAL YAPAN DİZİLER :

O Hayat Benim:

indir o hayat benim

16 Şubat 2014 tarihinde başlayan Aşk ve Drama dizi, 2 Mayıs Salı akşamı 131.bölümde final yaparak, ekranlara veda etti.

 

Kara Yazı :

kara yazı

Henüz 4 bölüm oynayan dizi reyting kurbanı oldu ve geçen hafta Pazar akşamı 5.bölümle erken final yaptı ve yayınına son verdi.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 86.Bölüm (TRT1)…………………………..13,81 – 30,38

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 67.Bölüm (Atv)…..8,37 – 18,93

3.Söz 5.Bölüm (Star Tv)……………………………………………8,24 – 17,82

4.Aşk ve Mavi 26.Bölüm (Atv)…………………………………..8,01 – 19,05

5.İçerde 32.Bölüm (Show Tv)……………………………………7,32 – 16,19

6.Savaşçı 4.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..7,12 – 18,63

7.Kırgın Çiçekler 82.Bölüm (Atv)……………………………..6,99 – 15,43

8.Arka Sokaklar 440.Bölüm (Kanal D)……………………..6,98 – 16,25

9.Anne 26.Bölüm (Star Tv)……………………………………..6,86 – 15,60

10.Yeni Gelin 9.Bölüm (Show Tv)…………………………….6,56 – 15,96

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 86.Bölüm (TRT1)…………………………16,95 – 38,10

2.İçerde 32.Bölüm (Show Tv)…………………………………..9,67 – 22,06

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 67.Bölüm (Atv)…9,50 – 21,10

4.Vatanım Sensin 26.Bölüm ( Kanal D)…………………….9,15 – 21,84

5.Anne 26.Bölüm (Star Tv)……………………………………..6,91 – 15,44

6.İstanbullu Gelin 10.Bölüm (Star Tv)……………………..6,77 – 16,47

7.Payitaht Abdülhamit 10.Bölüm (TRT1)………………….6,75 – 16,32

8.Savaşçı 4.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….6,38 – 16,06

9.İsimsizler 6.Bölüm (Kanal D)……………………………….5,83 – 13,26

10.Fazilet Hanım ve Kızları 7.Bölüm (Star Tv)………….5,69 – 14,03

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in yayınlandığı her bölümde mutlaka haftanın dizilerinde ilk sırada olan Diriliş Ertuğrul bu hafta da AB’de aldığı 16,95 reyting puanı ile haftanın birincisi olmuştur.

diriliş 86.bl.

Ural ve Vasilius hain bir planla Konya yolu üzerinde Doğan’ı öldürmüş, Dündar’ı ise esir almışlardı. Buna karşı harekete geçen Ertuğrul, alpları ve Aliyar’la birlikte Karacahisar kalesine girmiş ve orayı darmadağın ederek kardeşi Dündar’ı kurtarmıştır. Diğer yandan Helena ise Nikea yolu üzerinde düğüne giderken Bamsı tarafından kurtarılarak Kayı Obasına getirilmiştir. Kaleye geldiğinde manzarayı gören Vasilius adeta yıkılmıştır. Üzerine Helena’nın da kendi rızası ile kaçtığı haberini alınca öfkeden kabına sığamaz olmuştur. Şimdi büyük bir öfke içinde olan Vasilius’u ve Ural’ı durdurmak çok zor olacaktır. Büyük planlarını devreye sokacaklardır. Peki bu planları neler olacaktır? Ertuğrul ve Aliyar onlara karşı nasıl bir önlem alacaktır? Ve bu çetin mücadelede hangi taraf başarılı olacaktır? Öte yandan Dündar, yaptığı büyük hatanın altında ezilmiş, gururu incinerek mektup bırakıp obayı terketmiştir. Hayme ana, kötü şeyler olacağını sezmekte fakat oğlunun gidişini henüz bilmemektedir. Acaba onun gittiği haberini duyunca ne yapacaktır? Ertuğrul anasını nasıl teskin edecektir. Ve en önemlisi Dündar nereye gidecektir?

 

2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İÇERDE, bu hafta AB Grubunda aldığı aldığı 9,67 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta 2.sırada yer almıştır. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert İçerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Mert, Organizede Celal’in adamı olarak çalıştığı deşifre olunca, atıldı o da Celal’in yanına girdi.

İÇERDE-32.BÖLÜM-4-Kopya

İçerde’nin 1 Mayıs’ta yayınlanan 32.bölümünde; Celal, kızını, Melek’ini elinden alan Kudret’i hemen öldürmek yerine ona acı çektirmeye kararlıdır. Ancak işler istediği gibi gitmez ve Yusuf Müdür ile ekibi karşılarına çıkar. İki ezeli düşmanı ve aynı zamanda da iki suçluyu bir arada yakalayan Yusuf Müdür, Kudret’i tutuklar. Celal, Kudret’le arasındaki husumeti sona erdirmek için tehlikeli bir yola başvuracaktır. Bugüne kadar polis olarak bilindiği için Celal’in tüm adamlarının gözünde düşman olan Mert, artık Celal’in dışında hükmü geçecek tek kişidir. Mert’le çalışmak zorunda olan Sarp’ı oldukça zorlu günler bekliyordur. Artık kendini ele vermemesi gereken tek kişi Sarp’tır. Sevdiği kadının kaybının ardından yasını bile tutamayan Sarp’ın içinde, hiç beklemediği bir anda kardeşi Umut’a ulaşmak için bir umut ışığı doğmuştur. Melek, ardında Umut’la ilgili bir kaset bırakmıştır. Ancak Sarp’ın hayata tutunma sebebi olan bu kasetten tek haberdar olan Sarp değildir. Celal Baba bu kaseti Sarp ve Mert’in gözü önünde kömür ateşinde yakar.
3.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın başrolü oynadığı ATV’nin macera dizisinin 67.bölümünde bu hafta AB’de aldığı 9,50 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı.

Masanın en güçlüsü kim olacak?

2_d eşkıya

Henüz Rüstem’in kardeşini öldürmesinin şokunu atlatamayan masa üyeleri, Ünal Kaplan’ı karşılarında gördüklerinde bir kere daha sarsılırlar. Hızır’ın planları yaşanan beklenmedik gelişmeler sebebiyle sekteye uğramıştır. Yeni plan Rüstem’i hayatta bırakıp arkasındakilerin kim olduğunu ve haklarında neler bildiklerini öğrenmek doğrultusunda olacaktır. Davut’un planları ise gayet yolundadır. Masada bir dehşet dengesi kurarak, üç büyük gücü birbirleriyle uzlaşmadan iş yapamaz hale getirmeyi başarmıştır. Bu durum Ünal düşmanlığı için bir bahane olacaktır. Şimdi asıl merak konusu ise dengelerin alt üst olacağı bu dönemde masadaki gücün kimin elinde olacağıdır. Gizli iş çevirmeden duramayan Hızır, Tipi ile eski aşkı Gönül’ün karşılaşmasının arkasından da çıkar. Emine’nin karşı olduğu ilişki için bu kez Meryem devreye girer. Suzi, Hayriye Ana tarafından sorguya çekilir ve duygularını itiraf eder. Nihayet duygularıyla yüzleşen İlyas da sevdiğini kabul edecektir. İlk kez bu kadar keyifli olan ikiliyi günün sonunda kötü bir sürpriz beklemektedir.

4.VATANIM SENSİN : Kanal D’nin macera ve drama dizisi bu hafta 26.bölümde AB’de aldığı 9,15 puanla, haftanın dizileri arasında 4.sıraya yer almıştır.

Selanik’te kendisini sırtından vuranın Tevfik olduğunu anlayan Cevdet, öfke doludur. Ancak meclisin toplanmasına sayılı günler kalmışken Rıza Bey’i yeniden vatanperverlerin safına çekmek daha mühimdir. Cevdet, bunun için zekice bir plan yapar. Bundan böyle Tevfik’e casusluk edecek olan Azize de bu tehlikeli plana dahil edilir. Tutuklanan Leon için askeri mahkeme toplanır.

Ekran-AlıntısıVS.25.1

Leon, vatana ihanetinin bedelini ödemeye hazır olsa da Hilal bunu önlemek için elinden geleni yapar.

5.SÖZ : Star Tv’nin savaş ve macera dizisi bu hafta 5.bölümü ile Total’de aldığı 8,24 reyting puanı ile geçen hafta olduğu gibi yene, 5.sırada yer aldı.

Yavuz ve ekibi Çolak’ı köşeye sıkıştırıyor!

74054 söz 5.bl
Çolak’ı köşeye sıkıştıran Yavuz ve ekibi, beklemedikleri bir engelle karşılaşırlar. Aşmaları gereken engel, hem masum bir çocuğun hem de Keşanlı’nın hayatına mal olabilecek derecede ciddidir. Bu arada Eylem, Çolak’ın elindedir ve orda Çolak’ın kan donduran planlarından birine tanık olmak üzeredir. Bu durum Eylem’in hayatını iyice riske atarken Bahar da hastanede hayati bir tehlike ile karşı karşıya gelir. Bu tehlike, Yavuz ile Bahar arasında gerginliğe neden olurken Çolak da büyük planı için üst düzey militanlarla bir toplantı yapmak üzeredir. Toplantıyı haber alan Tim’in iki görevi vardır: Aynı anda hem Eylem’i kurtarmak hem de toplantıyı basmak için plan yaparlar. Ancak işleri hiç de kolay olmayacaktır. Bu arada Fatma, Hafız’dan boşanmak için avukata giderken onu temelli kaybetmek üzere olduğundan habersizdir.

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Diriliş Ertuğrul ve Savaşçı her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv Tv. 3 Dizi. Show Tv ve Star Tv 2 dizi. TRT1, Kanal D ve Fox Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. TRT1 ve Kanal D. 2 dizi. Atv, Fox ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv. Total’de 2 ve AB’de 3 dizi ile haftanın kanalı olmuştur.

 

YENİ DİZİLER :

Meryem – ATV :

meryem dizi

TMC Film – Erol Avcı’nın yapımcısı olduğu, Mustafa Şevki Doğan’ın yönetmenliğini yaptığı Meryem dizisi Atv’de ekranlara gelecek. Furkan Andıç, Ayşe Ayçin Turan, Açelya Topaloğlu, Serenay Aktaş, Türkü Turan ve Kenan Açar rol alıyor.

Konusu; Merhametli bir karaktere sahip olan Meryem Akçay oturduğu yerde çok sevilen birisidir. Evlilik planları yaptığı sevgilisi, Savcı Oktay ile mutlu bir hayatın hayalini kurmaktadır. Sevgilisinin yaptığı trafik kazasını üstlenmesiyle Meryem’in hayatı alt üst olur. Bir kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla bir katil olarak anılan Meryem için bambaşka bir hayat başlar.
Meryem çok yakında Atv ekranlarında olacak!

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir