Geçen Haftanın (10 – 16 Nisan 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats17 NİSAN

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 10 – 16 Nisan 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 30 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum. Bu hafta Pazar akşamı referandum sonuçları ekranları getirildiği için hiç bir kanalda yeni dizi yoktu. Bu nedenle bu haftaki dizilerde Pazar dizileri yok.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Hangimiz Sevmedik, Kırlangıç Fırtınası, İsimsizler, Söz, Anne, Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Kara Yazı, Aşk ve Gurur, Kara Yazı, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Evlat Kokusu, No:309, Bir Deli Sevda, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Çoban Yıldızı, Ölene Kadar, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Dayan Yüreğim, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin, Kalbimdeki Deniz, Seksenler, Adı Efsane, Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta tekrar TRT1’in Diriliş Ertuğrul’un 84.bölümünde aldığı, 13,87 reyting puanı ile ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında geçen hafta olduğu gibi Fox Tv’nin Kalbimdeki Deniz, 6,04 puanla yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında, TRT1’in Diriliş Ertuğrul 16,40 gibi yüksek bir puanla birinci sırada yer almıştır. Fox Tv’nin dizisi Kalbimdeki Deniz 25.bölümde aldığı 5,12 reyting puanı ile 10.sırada yer almıştır.

 

FİNAL YAPAN DİZİLER :

Geçen hafta, Damla Sönmez, Mert Fırat ve Alper Saldıran’ın baş rol oynadığı Show Tv’nin Aşk ve Gurur 6.bölümü ile ekranlara veda etti.

cats Aşk ve Gurur

Sebebi ne olursa olsun resmen reyting kurbanı oldu. Uzun soluklu bir dizi olmasını isterdim.

 

4_d

Bir başka reyting kurbanı dizi, Atv’de oynayan Engin Akyürek ve Fahriye Evcen’in dizisi Ölene Kadar 13.bölümde acı bir final yaptı. Finalde dizinin başrol oyuncusu Dağhan öldü. Ya oğlunu, ya da sevgisini tercih etmesi gerekiryordu. O her ikisinden vazgeçmedi, sırtından kurşunlandı ve öldü. Başarılı ve de ödüllü oyuncumuz Engin Akyürek için bu dizi moral bozucu olmuştur. Ona bundan sonraki işlerinde başarılar diliyorum.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 84.Bölüm (TRT1)………………………….13,87 – 29,28

2.Arka Sokaklar 437.Bölüm (Kanal D)………………………7,96 – 17,62

3.Aşk ve Mavi 23.Bölüm (Atv)………………………………….7,75 – 17,24

4.Anne 23.Bölüm (Star Tv)………………………………………7,69 – 17,29

5.Kırgın Çiçekler 79.Bölüm (Atv)……………………………..7,33 – 15,84

6.İçerde 29.Bölüm (Show Tv)…………………………………..7,28 – 15,60

7.Yeni Gelin 7.Bölüm (Show Tv)……………………………….7,00 – 15,76

8.Söz 2.Bölüm (Star Tv)………………………………………….6,85 – 14,84

9.Kara Sevda 64.Bölüm (Star Tv)…………………………….6,27 – 13,87

10.Kalbimdeki Deniz 25.Bölüm (Fox Tv)………………….6,04 – 13,58

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 84.Bölüm (TRT1)………………………….16,40 – 33,67

2.Vatanım Sensin 23.Bölüm ( Kanal D)…………………….9,28 – 20,19

3.İçerde 29.Bölüm (Show Tv)…………………………………..9,15 – 20,05

4.Anne 23.Bölüm (Star Tv)………………………………………8,67 – 20,00

5.İstanbullu Gelin 7.Bölüm (Star Tv)………………………..6,79 – 15,18

6.Cesur ve Güzel 22.Bölüm (Star Tv)………………………..6,41 – 13,74

7.Söz 2.Bölüm (Star Tv)………………………………………….5,97 – 13,71

8.Adı Efsane 12.Bölüm (Kanal D)……………………………5,83 – 14,13

9.Kara Sevda 64.Bölüm (Star Tv)……………………………5,49 – 11,80

10.Kalbimdeki Deniz 25.Bölüm (Fox Tv)…………………5,12 – 12,27

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul bu hafta da ekranlara gelen 84.Bölümü ile AB’de aldığı 16,40 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk sırada yer alıyor.

dirilis-ertugrul-84-bolum-fragmani-dundar

Ertuğrul, Nikea’dan gelen istihbarat üzerine Dündar’a ve Doğan’a, sultana haber iletmeleri için onları Konya’ya göndereceğini söylemiştir. Dündar, gizli kalması gereken bu bilgiyi zaaf göstererek Günyeli’ye söylemiştir. Günyeli Dündar’ın Konya’ya gideceğini babasına söyleyince bu haber Ural’a daha sonra Vasilius’a ulaşmıştır. Ural ve Vasilius bunu bir fırsat bilmiş, Doğan’ı öldürerek, Dündar’ı esir almışlardır. Bu durum kayı obasında bütün ahaliyi sarsmış, obayı matem bürümüştür. Dumrul’dan gelen istihbaratla Ertuğrul Nikea’ya giden kervanı basmış, kardeşi Dündar’ı kurtaracağını sanırken Haçaturyan’ın cesediyle karşılaşmıştır. Ertuğrul büyük sarsıntı içerisindedir. İntikam duygusu bütün bedenini sarmıştır. Şimdi adım adım cihad yaklaşmaktadır. Artık Ertuğrul’u durdurmak kolay olmayacaktır. Peki Ertuğrul’un hamlesi ne olacaktır? Diğer yandan Dündar, Karacahisar Kalesinde hala esirdir. Vasilius son olarak onu zindandan almış ve bir yere götürmüştür. Kimse nereye gittiğini bilmemektedir. Peki Dündar’ın akıbeti ne olacaktır? Bütün bu acıların yaşanmasına sebep olan Acar ve Günyeli ise kazandıkları zaferin mutluluğu içerisindedirler. Çavdar Obası içinde fitneye devam etmektedirler. Peki bütün bu işlerin ardında onların olduğu anlaşılacak mıdır? Yoksa ortalığı karıştırmaya devam mı edeceklerdir?

2.VATANIM SENSİN : Kanal D’nin macera ve drama dizisi bu hafta 23.bölümde AB’de aldığı 9,28 puanla, haftanın dizileri arasında 2.sıraya yükseldi.

vatanım sensin 23.böl.

Vatanım Sensin 23. Bölüm’de; Kuva-yi Milliye Batı Cephesi Komutanı Ali Fuat Paşa’nın emri doğrultusunda, İzmir’de bulunan tüm mühimmatın Afyon’a sevk edilmesi gerekir.

Afyon’a gitmeye çalışan Türk halkına, Alaşehir’de yapılan zulüm onlara bir yardım götürülmesi gerektiği durumunu ortaya çıkarır.

vatanim-sensin-23-bolumunde-silahlar-yerine-ulast-2806982

Azize’nin organize ettiği bu yardıma, İzmir’deki Türk halkı katılırken, Cevdet ve Yüzbaşı Yakup gizli bir plan yaparlar. Savaşın kaderini belirleyecek silahlar, İzmir’de herkesin peşinde olduğu bir sorun haline gelmişti. Kuva-yi Milliye Batı Cephesi Komutanı Ali Fuat Paşa, İzmir’de bulunan silahların Afyon’a gönderilmesini emreder. Gidecek yardımı bir fırsat olarak gören Cevdet ve Yüzbaşı Yakup, bunun için Azize’nin yardımına ihtiyaç duyarlar. Azize ve Ali Kemal’in başı çektiği Türkler, silahları yardım sandıklarını içine yerleştirirler.

3.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İÇERDE, bu hafta AB Grubunda aldığı aldığı 9,15 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta bir basamak gerileyerek 3.sırada tekrar yer aldı.

17634430_680658492119606_2309611728643829117_n

Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert İçerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Sarp, Celal’in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

Ekran Alıntısı29,5

“İçerde”nin 29. bölümünde; Handan, Kudret’in gözleri önünde öldürülmüştür. Kudret’in gözünü öfke bürür. Handan’ın ölümüyle hayatının yıkımını yaşayan Kudret, Serkan ve adamlarını Celal’i öldürmeleri için görevlendirir. Kudret, Celal’e ulaşmak için her yolu dener. Buna Yeşim’i, Melek’i tuzağa düşürdüğünü Celal’e söylemekle tehdit etmek de dâhildir. Yeşim’i hayati bir kararla karşı karşıya bırakan Kudret’in hedefinde Sarp ve Mert de vardır. Kudret’in açtığı savaş sırasında ortaya çıkan Coşkun da dengeleri değiştirecektir. Sarp ve Mert’in kardeş olduğu sırrı beklenmedik biri tarafından, sürpriz şekilde öğrenilecektir.

İçerde (3)

4. ANNE : Star Tv’nin sevilen drama dizisi bu hafta salı akşamı yayınlanan 23.bölümünde, Total’de aldığı 8,67 puanla haftanın dizileri arasına 4.sıra yer aldı.

73556 anne

Sinan ve Cahide yakalanacak mı?
Zeynep, Sinan ve Cahide Turna konusunu konuşurken içeri dalar. Ancak ikili sözü geçiştirerek, kulak misafiri olduğu sözlerden şüphelenen Zeynep’e yakalanmaktan kurtulur. Ama Sinan Zeynep’e daha fazla yalan söylemek istememektedir. Cahide ise onu susması için ikna etmeye niyetlidir.

73553 anne

Zeynep’i Zeliş’le gören Turna ise hayalkırıklığı içinde kendini Hasan’a ablalık ederek avutur. Neşeyle gelen Şule ve Cengiz’in hallerine anlam veremeyen Turna Şule’nin şarkıcılık yapacağını öğrenir.

5.ARKA SOKAKLAR : Kanal D’nin polisiye macera dizisi bu hafta 437.bölümü ile Total’de aldığı 7,96 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

57768f72e50aa916ec1f24fd

Hale, mankenlik ajansı sahibi olan fakat genç kızları tuzağa düşürüp fuhuşa zorlayan bir kadındır. Buse isimli oldukça güzel bir mankeni tehdit ederek, şiddet uygular. Kız şikâyetçi olmak için emniyete gelir. Ekibimiz Hale’nin yaptığı pis işleri ortaya çıkarmak için plan yaparlar. Buse’yi de son dakika fuhuşa zorlanmaktan Ali’nin de dâhil olduğu ekibimiz kurtarır. Buse, Ali’den etkilenmiştir. Pınar, Ali ile öğlen yemeğine çıkmak için emniyete gelir. Bu sırada emniyette işlemleri devam etmekte olan Buse Ali’ye teşekkür etmek için boynuna sarılır. Pınar’ın bu ana bire bir tanık olması ve verdiği tepki sonrasında doğacak sorunların habercisi olur.

arka sk. 437.

Nihal ve Furkan isimli çift uyuşturucu bağımlısıdır. Furkan tedavi olup bırakmıştır ancak Nihal hamile olduğu için tedavi olamamış ve bebeği de bağımlı doğmuştur. Kadın aldığı uyuşturucu etkisiyle hayatını kaybeder. Nihal’in uyuşturucu aldığı torbacıların hepsi esrarengiz şekilde öldürülmektedir.

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Söz, Anne, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda ve Kalbimdeki Deniz her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Star Tv. 3 Dizi, Atv ve Show Tv 2 dizi. Trt1, Kanal D ve Fox Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv. 5 dizi. TRT1 ve Kanal D ikişer dizi. Atv, Show Tv ve Fox Tv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv. Total’de 3 ve AB’de 5 dizi ile tartışmasız haftanın kanalı olmuştur.

Önceki hafta yeni başlayan yeni savaş dizilerinden Söz Pazartesi kendi gününde her iki kategoride ilk ona girerek öne çıktı. Söz bordo berelilerin kahramanlık dolu hikayesini anlatıyor.

030420171147476172400_3

 

GÜN DEĞİŞTİREN DİZİLER:

Kendi günlerinde başarılı olamayan, yada yeni dizilere yer açmak için gün değiştiriyorlar. Kanal D’nin Hayat Şarkısı, Pazar gününden Salıya geldi. Bu hafta 50.bölümü ile yayınlanacak. Show Tv’nin çarşamba günü yeni başlayan, Kara Yazı da Pazar günün geldi. 4.bölümünden itibaren Pazar günleri yayınlanacak.

 

SERENAY SARIKAYA’NIN “Fİİ” İNTERNETTE REKOR KIRIYOR

Puhu TV’de ilk üç bölümü yayınlanan ‘Fi‘ dizisi, seyircisinden tam not aldı. 10 günde 10 milyon izlenme oranına ulaştığı söyleniyor. Cesur sahneleriyle çok konuşulan ‘Fi’ dizisinin son bölümünde, Ozan Güven‘in hayat verdiği ‘Can Manay’ karakteri, Serenay Sarıkaya’nın canlandırdığı ‘Duru’yu öpüşme sahneleri damgasını vurdu.

olay-dizi-fi-rekor

Ay Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği, yönetmen koltuğunda Mert Baykal’ın oturduğu, yeni nesil online televizyon puhutv’nin ilk orjinal dizisi ‘Fi’ 31 Mart’ta izleyicileriyle buluşmuştu.
fi dizi

Azra Kohen’in çok satan kitaplarından ‘FiÇiPi’ üçlemesinden uyarlanan, Nüket Bıçakçı tarafından senaryolaştırılmıştır. Başrollerinde Ozan Güven, Serenay Sarıkaya, Berrak Tüzünataç, Mehmet Günsür ve Büşra Develi’nin yer aldığı ‘Fi’ yaklaşık 60 dakikalık bölümleri ile puhutv’de yayınlanıyor. Dizilerde 60 dakikalık bölüm öncülüğünü yapıyor.
Fİ Konusu: İhtiyaç duyduğu her şeye sahip olan ünlü psikiyatrist Can Manay’ın, Duru ile karşılaştıktan sonra değişen ve değiştirdiği hayatların tutku, gizem ve arayış dolu hikayesini anlatıyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir