Fatih Harbiye / Macit ile Şinasi’nin öldüresiye Neriman aşkı mücadelesi!

Genel TV Programları

 

 

 

Show Tv.in aşk ve drama dizisi “Fatih Harbiye” deki Neriman aşkı, Macit ile Şinasi’nin arasında öldüresiye mücadele başlatır. Reytinglerini göz atarsak, AB’de 8.sırada, Total’de 6.sırada yer almış.

Geçen bölümde Şinasi, annesi ve ablasını alıp, Neriman’ı babasından istemeye gelmişti. Annesi Zehra Hanım, babasından ister. Cevabı Neriman verecekti ki, tam o anda Pelin’in annesi Feyza Hanım, ev basarcasına gelir. Neriman’a kızım senin yüzünden ölüyor, al bu yüzük sana layık der ve yüzüğü parmağına takar. Faiz Bey’e söylediği ağır sözlerden sonra, Faiz Bey Feyza Hanımı evden kovar.

Pelin’in kalbi durmuş, şokla tekrar hayata döndürülmüştür. Macit’in anne-babası, Pelin ile evlenmesi gerektiğini söyler. Macit, ben sizi düşündüğüm için, şirketi kurtarmak için evlenmeyi kabul etmek zorunda kaldığını, Neriman’ı sevdiğini, asla Pelin ile evlenmeyeceğini söyler.

Ekran Alıntısı.PNG 35.1

Şinasi Cihan’a, “Benim Neriman’ı almadan ölmeye bile niyetim yok” diye çok keskin konuşur. Cihan, Neriman seni istemiyor. Macit Arcaoğlu’nun arabasını bindi, yanına oturdu, elini tuttu. Neriman, sen ve Macit’in arasındaki farkı fark etti. Bu kızdan sana yar olmaz, der. Şinasi çok sinirlenir.

Ekran Alıntısı.PNG 35.2

Doktor Pelin’in şoku atlattığını, Macit ile konuşmak istediğini söyler. Macit, Pelin’in odasına girer. Özür dilerim Pelin, keşke bunları hiçbirini yaşamasaydık. Beni af et, ben Neriman’ı seviyorum, der. Alnından öper çıkar. Pelin, duyduklarıyla haykırarak kendine gelir.

Neriman, Fahriye ile konuşur. Neriman, koydum ben kafaya, Macit’i hiçbir zaman yalnız bırakmayacağım. Herkes bu aşkın önünde eğilecek, yazdım buraya… Sadece Macit, Macit, Macit…

Şinasi okula gider, Rüya; Eee hayırlı olsun diyelim mi? Şinasi; Nişan olmadı. Rüya; Öyle mi, senin adına üzüldüm. Ben anlaştığınızı sandım, sende bir heves. Şinasi; Yeter. Neriman konusunu kapatalım diyen Rüya’ya. Şinasi; Neriman konusu benim için kapanmaz. Senden rica ediyorum, içinde Neriman ismi geçen cümlelerine dikkat et. Rüya; Peki ya ben. Ben kimim? İyice düşünüp bunu da buldun mu? Dokunma bana, artık ben burada kalamam. İşi bırakıyorum.

Hastaneye gelen, İnci Hanım ve Kerim Beyi, Selim Bey hastaneden kovalar. Madem Macit, nişanı attı. Ortaklık da bitti. Kerim Bey, ben Macit ile konuştum. Macit çok pişman, Pelin’den ayrılmaktan vazgeçti.

Ekran Alıntısı.PNG 35.3

Macit ile Neriman tekrar buluşur. Macit, Pelin iyileşecek, hayati tehlikeyi atlattı. Neriman, Feyza Hanımın dün evlerini gelişini anlatır. Neriman’ı arabaya bindirir. Macit her ikisinin cep telefonlarını kapatır, baş başa birlikte olacakları bir yere götürür.

Ekran Alıntısı.PNG 35.4

Şinasi Neriman’ı yeşillikler arasında, deniz kıyısına güverte gibi bir yere götür. Bundan sonra ne olursa olsun, birlikte olmalıyız. Benim sana güvenmem gerekiyor Neriman. Bu zorlukları tek başıma aşamam. Benim yanımda olacak mısın? Neriman; Macit ben her zaman senin yanındayım.

Ekran Alıntısı.PNG 35.5

Kumsalda dolaşırlar, ayakkabıları çıkartıp suda yürürler. Baş başa çok güzel saatler geçirirler.

Ekran Alıntısı.PNG 35.6

Macit, Neriman’ın daha önce iade ettiği sonsuzluk kolyesini tekrar boynuna takar. Çok mutludurlar. Macit, Neriman’ı dudaklarından öper.

Ekran Alıntısı.PNG 35.7

Kader Hanımın, Nezahat’ın nişan işini bozması, Zehra Hanımın ağırına gider. Zehra Hanım hışımla evden çıkar. Kader Hanımı sokakta yakalar.

Ekran Alıntısı.PNG 35.8

Saç saça baş başa kavga başlar. Zehra Hanım, Kader’i bir güzel hırpalar. Cihan ikisini zor ayırır. Hırsını alamayan Zehra Hanım, Kader’in saçlarını yolar.

 

Kader Hanım, oğlu Emre’ye şikayet eder. Bunun anası yaptı diyerek. Emre alır Aslı’yı götürür. Alın kızınızı diyerek, kapıya bırakır.

Macit, Neriman’ı evine bırakır. Pelin’i hastaneden eve çıkartacaklardır. Pelin Macit’i sorar. Özgür, Macit’i ısrarla arar, Pelin’i çıkartıyoruz, sürekli seni soruyor. Macit, geliyorum, der.

Neriman babasına; Ben Macit’e aşığım, o da bana aşık, der. Faiz Bey ne söyleyeceğini bilemez, döner gider.

Macit, hastaneden Pelin’i alır, eve getirir. Pelin, herkesten özür diler, çocukluk yaptım. Pelin, Macit’ten beni af edebilir misin diyerek af diler. Macit çıkarken arkasından, Feyza Hanım gelir. Macit, dün gece bir hata yapmışsın. Bu yüzüğü Neriman’a götürmüşsün der. Macit, Feyza Hanım seni bir daha Neriman’ın yakınlarında görmek istemiyorum. Feyza Hanım, dün gece az kalsın Neriman o çocuk ile nişanlanmak üzereydi, der. Yoksa bilmiyor muydun? O çok güvendiğin Neriman bazı şeyleri sana eksik anlatmış. Macit, güler çıkar.

Kerim Beyin alacaklısı Erdinç Bey eve gelir. İnci Hanım ile konuşurlar. Kerim Bey eve gelince Erdinç’i karşısında görünce çok bozulur. Dışarıda konuşurlar. Borçlarını ödemezsen, bu mutlu aile yuvanızı dağıtırım, der ve gider.

Macit, Feyza Hanımın söylediklerini kafasında kurarak Neriman’a gider. Müzik okulunun önündeyim seni bekliyorum, diye telefon eder. Neriman, gelir. Dün akşam Şinasi seni istemeye gelmiş, doğru mu? Diye sorar. Neriman doğru. Ben herkesin içinde onun gözlerine bakarak hayır dedim, der. Çünkü Şinasi benden başka türlü vazgeçmezdi. Ben senin gibi yapmadım.

Macit atlar arabasına Şinasi’ye gider. Şinasi ile Cihan konuşurken, Macit gelir. Şinasi’ye bir kafa atar, aralarında şiddetli bir yumruklaşma başlar. O sırada, Neriman gelir. Macit yapma diye ayırmak ister.

 

Cihan, kavgaya karışmaz. Neriman Macit’e; Dokunma bana, der ve gider. Cihan da gösteri biti diyerek Macit’i gönderir.

Cihan, Şinasi’yi yara içinde eve getirir. Zehra Hanım, Neriman yünden Macit ile kavga ettiğini duyunca yüzüne tükürür. Sen Neriman yüzünden katil de olursun, devam et.

Macit’e o gece eve gitmez. Onur’da kalır. Onur, ağrı kesici verir. Macit, ben rahatladım derse de, Onur, bir süre o mahalleden uzak dursan iyi olur. Neriman, senden nefret ediyorum diye mesaj atar. Macit, karşılığında ben de seni seviyorum diye mesaj atar.

Rüya, okulda Şinasi’nin yaralı gelmesiyle şok olur. Neriman yüzünden kavga ettin değil mi? Bu halde derse girmezsin. Yeni bir müzik hocası ilanı verilsin, sen sadece yöneticilik yapacaksın talimatını verir.

Neriman, okula girerken Şinasi ile karşılaşır. Macit ile yaptığın sokak kavgası için seni tebrik ederim. Şinasi, yanlış adama bağırıyorsun, kavgayı ben başlatmadım. Neriman, eğer bizden biraz olsun uzak durabilseydin, bunların hiçbiri olmayacaktı der ve okula çıkar.

Pelin şirkete gelir. İnci Hanım ile Kerim Bey de gelir. Macit’i sorarlar. Kerim Bey, Pelin ile görüşür, Pelin şirketteki durumunuz kötü olmayacak, diye Kerim Beye garanti verir.

Zehra Hanımı, hakkında şikayet var diyerek polis götürür. karakola ifade verir, Zehra Hanım da Kader’den şikayetçi olur.

Neriman ile Fahriye o akşam gene Macit’i konuşurlar. Macit, mahalleye gelmiştir, Neriman’a telefon eder. Güzel gözlüm, bütün gün seni arayamadım, özür dilerim. Neriman o kavgayı unutamayacağım. Macit, artık aramıza hiç kimse girsin istemiyorum. Sen sadece benimsin. Güzel gözlüm, sana geldim. Evden çıkabilir misin? Hayır, çıkamam. Lütfen gider misin buradan. Macit, gitmeyeceğim, seni bekliyorum, der ve telefonu kapatır.

Cihan, Şinasi’yi çağırır. Şinasi gelemem işim var. Şinasi, Cihan yarın başka gün olabilir, çok şaşıracaksın. Cihan, benden habersiz bir halt yiyorsan. Cihan yarın biraz şaşıracaksın. Ama düşündüğünde bana hak vereceksin. Bunu niye yaptın diye sormayacaksın.

Macit, arabadan iner. Neriman’ı bekliyordur. Arkadan boynuna bir sopa iner. Düşer yere, bayılır. Elindeki telefon da yere düşer. Vuran yerdeki telefonu alır, omuzlarından tutar kenara doğru sürükler ve burada 35.bölüm sona erer.

Ekran Alıntısı.PNG 35.10

Koliba Film’in bu güzel aşk ve macera dizisinin reytingleri düşük de olsa, ilgiyle seyrediliyor, oldukça da seviliyor. Bu iğlide, Kadir Doğulu faktörü çok önemli. Gerçekten sevilen bir oyuncu, performansı da oldukça iyi, kaş göz, ağız mimiklerini çok iyi kullanıyor.

Gelecek bölümde, Macit’i Şinasi mi vurdu, yoksa Şinasi bu işi başkasını mı yaptırdı, amacının ne olduğunu, bu öldüresiye aşk mücadelesini kimin kazanacağını önümüzdeki bölümlerde göreceğiz.

 

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten, dizifilm.com’dan ve tarafımdan diziden alınmıştır.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir