Geçen Haftanın (20 – 26 Mart 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 27 MART

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 20 – 26 Mart 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 33 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Kırlangıç Fırtınası, Anne, Hayat Şarkısı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Seda Kuşun Kanadında, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Evlat Kokusu, No:309, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Çoban Yıldızı, Ölene Kadar, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Dayan Yüreğim, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin, Kalbimdeki Deniz, Seksenler, Adı Efsane, Yeni Gelin, Hayat Bazen Tatlıdır, O Hayat benim, Bodrum Masalı ve Lise Devriyesi (Yeni) dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta tekrar TRT1’in Diriliş Ertuğrul’un 81.bölümünde aldığı, 13,27 reyting puanı ile ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin Kalbimdeki Deniz, 6,35 puanla yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında, TRT1’in Diriliş Ertuğrul 16,61 gibi yüksek bir puanla birinci sırada yer almıştır. Kanal D’nin Hayat Şarkısı dizisi 47.bölümde aldığı 5,43 reyting puanı ile 10.sırada yer almıştır.

BU HAFTA 2 DİZİ FİNAL YAPIYOR:

Paramparça – Star Tv:

param-arca-final-yapıyor

Üç sezondur ekranlarda olan “Paramparça” 01 Aralık 2014 Pazartesi günü Star Tv’de yayınlanmaya başladı. Barış Falay 2015 Eylül’de diziye dahil oldu. 52.Bölümde Nurgül Yeşilçay diziden ayrıldı. 71. bölümüyle 2. sezon finali yaptı. Şükran Ovalı diziden ayrıldı. Yeni Sezonda Mine Tuğay diziye dahil oldu. 19 Eylül 2016 Pazartesi günü yayınlanan 72. bölümüyle 3. sezonuna başladı. Ne yazık ki, yeni sezonda umduğunu bulamadı. Reytinglerde gerileme kaydetti, reytingleri düştü.

Paramparça dizisinin ne zaman biteceği dizinin başrol oyuncusu olan Erkan Petekkaya’nın Twitter hesabından yaptığı açıklamanın ardından netleşti. 97’nci bölümde final kararı aldığını doğrulayan Petekkaya, dizinin bitirilme nedeninin kanal tarafından alınan karara bağladı. Hayranları üzen haberin yapım ekibinin ve kendisinin kararı olmadığının altını çizen başarılı oyuncu Twitter’dan yaptığı kısa açıklamada bir de müjde verdi. Hayatını değiştirecek bir proje ile takipçilerinin karşısına çıkacağını söyleyen Erkan Petekkaya’nın verdiği tarihe göre sevilen dizi 97’nci bölümde final yapması 27 Mart’ta (bu akşam) son kez izleyicinin karşısına çıkacak.

paramparça veda pastası kesti

Başrollerini Erkan Petekkaya, Ebru Özkan Saban ve Mine Tugay’ın paylaştığı ‘Paramparça’nın final bölümünün çekimi tamamlandı. Geçtiğimiz Cuma günü final çekimlerinden sonra Paramparça ekibi veda pastası kesti.

 

Sevda Kuşun Kadında – TRT1 :

sevda-kusun-kanadinda-yeni-sezon

Sevilen dizi Sevda Kuşun Kanadında bu hafta 31.bölümü ile final yapıyor ve ekranlara veda ediyor. Başrollerini Gürbey İleri, Ufuk Bayraktar, Buse Varol, Müge Boz ve Yavuz Bingöl’ün paylaştığı, yapımcılığını Sonart Medya’nın üstlendiği; yönetmen koltuğunda ise Ayhan Özen’in oturduğu dizi bir türlü istenilen reytinglere ulaşamadığı için final kararı alındı ve ekranlara veda ediyor.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 81.Bölüm (TRT1)………………………….13,27 – 28,53

2.İçerde 26.Bölüm (Show Tv)…………………………………..9,38 – 20,41

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 62.Bölüm (Atv)…9,37 – 20,07

4.Anne 20.Bölüm (Star Tv)……………………………………….8,69 – 18,89

5.Aşk ve Mavi 20.Bölüm (Atv)…………………………………..8,16 – 17,50

6.Kırgın Çiçekler 76.Bölüm (Atv)………………………………8,05 – 17,98

7.Arka Sokaklar 434.Bölüm (Kanal D)………………………7,88 – 16,53

8.Çoban Yıldızı 4.Bölüm (Fox Tv)…………………………….7,27 – 16,13

9.Yeni Gelin 4.Bölüm (Show Tv)………………………………6,83 – 16,01

10.Kalbimdeki Deniz 22.Bölüm (Fox Tv)…………………..6,35 – 14,92

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 81.Bölüm (TRT1)………………………….16,61 – 36,41

2.İçerde 26.Bölüm (Show Tv)………………………………….12,19 – 27,60

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 62.Bölüm (Atv)….8,34 – 19,17

4.Payitaht Abdülhamid 5.Bölüm (TRT1)…………………….7,50 – 17,25

5.Cesur ve Güzel 19.Bölüm (Star Tv)………………………….7,35 – 18,00

6.Vatanım Sensin 20.Bölüm ( Kanal D)……………………..7,15 – 19,08

7.Anne 20.Bölüm (Star Tv)………………………………………6,94 – 16,11

8.İstanbullu Gelin 4.Bölüm (Star Tv)………………………..6,65 – 15,38

9.Kalbimdeki Deniz 22.Bölüm (Fox Tv)…………………….5,93 – 14,80

10.Hayat Şarkısı 47.Bölüm (Kanal D)………………………..5,43 – 12,97

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul bu hafta da ekranlara gelen 81.Bölümü ile AB’de aldığı 16,61 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk sırada yer alıyor.

JPEGmini

Askerlerinin Aslıhan’ı getireceği rahatlığıyla mağrur halde Hanlı Pazar’a gelen Vasilius, tuzak kurduğunu sanırken büyük bir tuzağın içine düşmüş ve Ertuğrul Bey’in gazabına uğramıştır. Lakin kendini garantiye alan Vasilius, Bamsı’nın Teo’nun elinde olması sayesinde takas edilmek şartıyla kurtulmuştur. Teo ve adamları üç Türkmen beyini öldürtmüş, bunun karşılığında Ertuğrul, Karacahisar Kalesinde üç komutanın cesedini sallandırma emrini vermiştir. Görev başarıyla tamamlanmıştır fakat Kutluca, Turgut, Samsa henüz kaleden çıkamamışlardır. Ertuğrul ve Aliyar’ın aklı da onlardadır. Peki Turgut, Kutluca ve Samsa bu büyük tehlikenin içinde kaleden kurtulabilecekler midir? Kalede komutanları sallandırılan Vasilius bu şok halinden sonra nasıl bir hamlede bulunacaktır? Onun hamlelerine Ertuğrul’un karşı hamlesi ne olacaktır? Diğer yandan Dündar, Acar Bey’in kızı Günyeli’ye gönlünü kaptırmış, bu durumu Halime’ye açmıştır. Fakat Halime, Günyeli’nin Acar Bey’in kızı olduğunu dolayısıyla bu sevdadan vazgeçmesini söylemiştir. Eğer durumu Ertuğrul Bey bilirse bu ilişkiye gönlü razı gelmeyecektir. Peki Dündar, yengesinin tavsiyesini mi dinleyecektir, yoksa her ne pahasına olursa olsun duygularının peşinden mi gidecektir?

2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İçerde, Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak zirvede yer alıyor. Bu hafta AB Grubunda aldığı aldığı 12,19 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta yine ikinci sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert İçerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Sarp, Celal’in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

cats-İÇERDE-26.BÖLÜM

“İçerde”nin 26. bölümünde; Kudret, Mert’in Celal için çalıştığını düşünüyordur. Emin olmak zorundadır. Celal ve Mert’e bir oyun hazırlar. Sarp’ı, Celal’in karanlık dünyasından kurtarmak isteyen Füsun artık eli kolu bağlı, olanlara seyirci olmak istemiyordur. Celal’in adamlarıyla mahalleye geldiği gün Füsun kendini kaybeder ve Celal’in üstüne yürür. Kudret ve Celal mahallede karşılaşırlar ve birbirlerine gözdağı verirler. Aralarındaki gerilim mahalledeki insanları tedirgin eder. Celal, Kudret’e karşı büyük bir hamle hazırlığı içindedir.

 

3.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın macera dizisi Atv ekranlarında devam ediyor. Bu hafta 62.bölümü ile Total’de aldığı 9,37 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı.

Kılıçlar çekildi!

4_d EKIYA 62.

Planları bozulan Serkan kendisine oyun kuranların peşini bırakmamakta kararlıdır. Ünal Kaplan yine stratejik davranarak masasındakileri öne atar. Karşı karşıya gelen iki büyük güç arasında kılıçlar çekilmiştir artık. Silah beklerken ölümle karşılanan örgüt üyelerinin arkasındakiler hesap sormak üzere ortaya çıkarlar. Avni’nin başını çektiği bir plan kurulur. İlyas dahil tüm masa ve galeridekiler kapana kıstırılır.

Şu sıralar herkesin amacı aynıdır; içerdeki hainlerin ortaya çıkması. Suzi’nin Amerika’ya gidişinin arkasındaki sebep, Avni ile CIA arasındaki bağlantıları çözmektir. Görevinden el çektirildiği bilinen Davut da aslında içerdeki hainler ortaya çıksın diye Serkan’ın gelişine göz yummuştur. Arkasındaki güçlerle birlikte yok edilmek istenen Avni için Ceylan da kolları sıvar. Bu işlerin ortasında olan Ceylan ile ilgili taşlar da iyice yerine oturur.

Ceylan’ın yapılan planlar dahilinde Avni ile buluşması Hızır’a büyük dert olur. Herkes bunu kıskançlık olarak algılar. Meryem de bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için harekete geçer. Çakırbeyli hanesinde tüm bu olanların yanında Suzi rüzgarı da hala etkisini göstermektedir.
4.ANNE : Star Tv’nin drama dizisi bu hafta 20. bölümde Total’de aldığı 8,69 puanla, haftanın dizileri arasında 4.sırada yer aldı.

73155 anne 2o.bölüm

Zeynep ve Turna’nın yaşam savaşı…

Zeynep Turna’yı kurtarmaya giderken çok ciddi bir trafik kazası geçirir. Hastaneye götürülürken, yolda kalbi duracak kadar ağır yaralanmıştır. Ölüm ve yaşam arasındaki ince bir çizgide gidip gelir. Doktorlar onu hayata döndürmek için ellerinden geleni yaparlar. Bu süreçte doktorlardan gelen açıklamalar kaygıları daha da artırır. Çünkü Zeynep yaşasa dahi eski sağlığına kavuşabilmesi mümkün görünmemektedir.

Cengiz’in dondurucuya kilitlediği Turna da Zeynep gibi ölüme direnir. Şule, Turna’yı dondurucudan çıkartmayı başarır fakat geç kalmıştır. Küçük kız Şule’nin kucağında hareketsiz yatarken Şule sinir krizleri geçirir. Bu arada başına aldığı darbeyle etkisiz hale gelen Cengiz bir anda ortadan kaybolur. Kafa karıştıran bu durum Cengiz’den gelebilecek kötü hamlelerin hala bitmediğine işaret eder.

Zeynep’in kaza geçirdiğini öğrenenler hastaneye koşar. Maalesef beklemekten başka hiçbir şey ellerinden gelmeyecektir. Fakat herkesi bir araya toplayan bu felaket gizli kalmış bazı şeylerin de gün yüzüne çıkmasına vesile olur. Kimin kalbinin kimin için attığı artık dile gelmeye başlar. Duru’nun Ali’ye, Ali’nin Zeynep’e duyduğu aşk gibi…

Bu süreçte kazaya kendisinin sebep olduğunu düşünen Sinan mahvolur. Yaşadığı vicdan azabının etkisiyle bambaşka bir adama dönüşür. Artık her daim kontrollü ve hesaplı hareket eden biri olmaktan çok uzaktır. Bu haliyle herkesi şaşırtacak şeyler yapar. Zeynep’e duyduğu aşkı ilan etmesi de bunlardan biridir.

Her son bir başlangıç ve her başlangıç bir son getirir. Zeynep ve Turna bir arada olmak için verdikleri savaşı acı bir sonla kaybetmiş görünürler. Ancak her şeye rağmen hayat birilerine yeni kapılar açmaya devam edecektir.

 

5. PAYİTAHT ABDÜLHAMİD : TRT1’in yakın tarihimizde geçen tarihi dizisi Abdülhamid bu hafta, Total’de aldığı 8,16 puanla haftanın dizileri arasına 5.sıradan girdi.

9409ce87-4ffe-42af-89e2-82e1ccd06ab0

Sultan Abdülhamid (Bülent İnal), Melike (Ezgi Eyüboğlu) üzerinden kurduğu oyunla Damat Mahmud Paşa’nın (Hakan Boyav) hainliğini ortaya çıkardı. Şimdi sırada ihanet edenden hesap sorma vaktidir. Sultan bir yandan Mahmud Paşa’dan hesap soracak, bir yandan da düşmanın kurmaya çalıştığı oyunlarını başlarına geçirecektir. Seniha Sultan (Selen Öztürk), Bidar Kadın’ın (Özlem Conker) kendisine gösterdiği gerçekle köşeye sıkışmıştır. Haremde Mahmut Paşa’nın bıçakladığı kızın yaşıyor olması, Seniha’nın elini koluna bağlamıştır. Bir çıkış yolu bulmak zorundadır. Aksi halde ailesini büyük bir tehlike beklemektedir. Theodor Herzl (Saygın Soysal), Emanuel Karaso (Ali Nuri Türkoğlu) ile birlikte İstanbul’a gelecek ve Sultan’a karşı bizzat kendisi mücadele edecektir. Onun bu bomba gibi gelişi, Sultan’ı can damarından vuracak büyük bir sorunu da beraberinde getirecektir! Ömer (Akın Akınözü), Sultan’ın emriyle büyük bir takibin peşindedir… Fakat işler sandığı kadar kolay olmayacaktır.
Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Diriliş Ertuğrul ve Kalbimdeki Deniz her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv 3 Dizi. Show ve Fox ikişer dizi. TRT1, Star Tv ve Kanal D birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. TRT1 ve Kanal D ikişer dizi. Show Tv, Atv ve Fox Tv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de 3 dizi ve AB’de bir dizi ATV ve AB’de 3 dizi ve Total’de bir dizi ile Star Tv. paylaşmışlardır.

 

BU HAFTA YENİ BAŞLAYACAK DİZİLER :

KARA YAZI (Kanal D) :

kara-yazi-dizisi-hangi-gunle

Yapımcısı, Öykü ve Senaryo: Eylem Canpolat – Sema Ergenekon’a ait olan Kara Yazı’nın Oyuncu kadrosunda; Haluk Bilginer (Oğuz), Emre Kınay (Halil), Zeynep Çamcı (Yaren), Ushan Çakır (Mehmet), Burak Çelik (Erdem), Gülper Özdemir (Derya), Nilgün Türksever (İclal), Aslı Orcan (Elif), Tansu Taşanlar (Kadir), Zehra Yılmaz (Melisa), Orçun Koray Kaygusuz (Ufuk), Leyla Kader İlhan (Esma), Şenol Önsel (Turgut), Sedef Akalın (Aslı), Su Burcu Yazgı Coşkun (Songül)

Sevgisiz babasının fiziksel şiddetine maruz kalarak büyümüş, tek derdi kendi kozmetik şirketini büyütüp babasının takdirini kazanmak olan Mehmet Karahan ile babasının namus takıntısı yüzünden kadınlığı bastırılmış, iki kız kardeşine sahip çıkmaya çalışan ve kimya öğretmenliği yapmak tek hayali olan Yaren Uluçınar’ın hikayesidir Kara Yazı.

Suçsuz yere hapse giren ve babası tarafından reddedilen Derya’nın elinden bir tek ablası Yaren tutacaktır. Kara Yazı, ilk bölümü ile Salı akşamı ekranlarımıza geliyor.

 

Fi (Puhu Tv) :

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Oyuncular : Serenay Sarıkaya, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç, Büşra Develi

Konu : Ay Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği, yönetmen koltuğunda Mert Baykal’ın oturduğu, puhutv’nin orijinal dizisi “Fi” 31 Mart’ta izleyicileriyle buluşacak!
Azra Kohen’in çok satan “Fi-Çi-Pi” üçlemesinden yola çıkarak Nüket Bıçakçı tarafından senaryolaştırılan, başrollerinde Ozan Güven, Serenay Sarıkaya, Berrak Tüzünataç, Mehmet Günsür ve Büşra Develi’nin yer aldığı Fi, yaklaşık 60 dakikalık bölümleri ile puhutv de!

Fi, tutkunun peşinden koşanların, yanma pahasına ateşe uçanların ve acıdan geçerek süregelen yaşama karşı dik duranların hikayesidir.

Bir adam bir kadını sevmiş̧ ve dünya değişmiş. Ama aşkı değilmiş hayatı böylesine kökten değiştiren, aşkına ulaşabilmek için cesaret edebildikleriymiş.

O bir tek kişiye duyduğu aşkın acımasızlığında öylesine büyük fırtınalar başlatmış ki, sonunda, dokunduğu her şeyi yıkmış. Ve bazen…

Hayatın kendini yenilemesi için önce her şeyin yıkılması şartmış. Fi, 31 Mart’ta puhutv’de.

Dizleri seyredin, ama etkilenmeyin… Her şeyiniz gönlünüzce olsun.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir