İstanbullu Gelin’de Esma Hanıma çifte gelin konağa dar geldi!

TV Programları

73090

03 Medya‘nın yapımcısı olduğu, gerçek bir hikayeden uyarlanan aşk ve drama dizisi İstanbullu Gelin‘de geçen bölüm Esma Hanım çifte düğün yaptı iki oğlunu evlendirdi. Büyük gelin Süreyya’ya karşı olması nedeniyle, ayrımcılığı nedeniyle çifte gelin koca konağa dar geldi.

Başrollerini, Özcan Deniz, Aslı Enver, İpek Bilgin, Salih Bademci, Dilara Aksüyek, Güven Murat Akpınar, Berkay Hardal, Neslihan Yelden, Nergis Çorak Başak, Pelinsu Pir, Muharrem Türkseven, Ahmet Sabri Özmener, Eren Balkan, Nilay Erdönmez, Hira Koyuncuoğlu, Fatih Koyuncuoğlu ve Hakan Altıner gibi kalabalık bir oyuncu kadrosunun yer aldığı İstanbullu Gelin Cuma akşamının tutulan dizilerinden biri oldu. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nın eserinden, senaryosunu Ali Aydın yazmış. Dizinin yapımcısı Onur Güvenatam, yönetmeni Zeynep Günay Tan ve Deniz Koluş birlikte yapıyorlar.

Genel Konu: Annesiz babasız büyümüş, genç yaşta hayatın yükünü sırtlamış, çok güzel ve gururlu bir genç kız olan Süreyya’nın; aniden karşısına çıkan zengin ve karizmatik iş adamı Faruk’a aşık olarak Bursa’ya gelin gitmesiyle başlayan dramatik bir aşk hikayesidir. Büyük şehirde yetişmiş, özgürlüğüne düşkün Süreyya ve modern görüntüsüne rağmen ailesine ve geleneklere sıkı sıkıya bağlı Faruk arasındaki aşk, daha ilk dakikadan itibaren pek çok sınavdan geçecektir. Süreyya, konağın çatısı altına giren herkesin tek hakimi olmak isteyen kayınvalidesi Esma hanım, tek amacı genç kızın ayağını kaydırarak onun statüsünü elde etmek isteyen eltisi İpek, kocasının her biri birbirinden sorunlu kardeşleri Fikret, Osman ve Murat’la ilgili sorunlarla boğuşurken, Faruk ise hiç beklemediği bir anda karşısına çıkan sürpriz bir düşmanla başa çıkmak zorunda kalacaktır. Olaylar geliştikçe neredeyse dört yüz yıldır bütün haşmetiyle ayakta duran konak temellerinden sarsılacak, bütün aile bundan nasibini alacaktı

4.Bölümde neler olacak?

73179

Boranlar’ın çifte düğününde patlayan silahın bedelini Süreyya çok ağır öder.

C7IkLmuXwAACZEa

Ömer’in düğünü basması, başta Esma Sultan’ın bu evliliği derhal bitirilmesiyle ilgili haklılığını ispatladığı gibi Süreyya’nın iyi niyetiyle engel olmadığı felaket, Faruk’la arasında büyük kavgaların sebebi olur.

 

73170

Faruk olanlara rağmen Süreyya’nın masumiyetine inanır ve tüm ailesine karşı Süreyya’nın yanında durur.

73182

Ama İpek’in felakete dönen düğünü için Süreyya’ya ödetmek istediği bedel Faruk ve Süreyya aşkında büyük kırılmalara neden olur.

73177

Fikret deli gibi âşık olduğu İpek’e kavuşmuş, buna rağmen sevdiği kadına dokunamamıştır.

73089

Âdem ise Fikret’i oltaya takarken, Süreyya’yı da intikam oyununa dâhil edecek yeni adımlarını atar. Âdem’in kumpasıyla Esma Sultan’ın önüne yem olarak düşen Süreyya, kendisine çekilen rest karşısında ne yapacağını bilemez. Bu defa arkasında kendisine inanan Faruk da yoktur üstelik.

73172

Esma Hanım 2 geline sahip oldu. Büyük gelini Süreyya’yı istemedi. Faruk için düşündüğü İpek’i oğlu Fikret ile evlendirdi. Esas bombayı küçük oğlu Murat patlatacak!  Küçük oğlu Murat, annesine sürpriz yapacak. Kökün hizmetlisinin kızı, Murat’ın sarhoşluğundan istifade ederek yatağına girdi. Ne dersini o da küçük gelin adayı olacak mı olacak? O zaman seyredin siz Esma Sultanı…

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir