Geçen Haftanın (13 – 19 Mart 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 20 MART D

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 13 – 19 Mart 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 35 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Kırlangıç Fırtınası, Anne, Hayat Şarkısı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Seda Kuşun Kanadında, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Evlat Kokusu, No:309, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Çoban Yıldızı, Cesur Yürek(Final), Ölene Kadar, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Dayan Yüreğim, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin, Kalbimdeki Deniz, Seksenler, Adı Efsane, İçimdeki Fırtına (Final), Yeni Gelin, Hayat Bazen Tatlıdır, O Hayat benim, Baba Can’dır, Bodrum Masalı ve Aşk ve Gurur dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta tekrar TRT1’in Diriliş Ertuğrul’un 80.bölümünde aldığı, 13,42 reyting puanı ile ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin yeni dizisi Çoban Yıldızı 5,72 puanla yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında, TRT1’in Diriliş Ertuğrul 16,82 gibi yüksek bir puanla birinci sırada yer almıştır. Kanal D’nin Adı Efsane dizisi 8.bölümde aldığı 5,38 reyting puanı ile 10.sırada yer almıştır.

TRT1’in BABA CAN’DIR FİNAL YAPIYOR:

C7MrBCQXgAA4tJR

TRT1’nin romantik komedi aile dizisi “Baba Can’dır” 4 bölüm sonra final yapacağını duyurdu. 2 sezondur devam eden dizi, ne yazık ki 3.sezonu tamamlamadan final yapmış olacak. Üstüne üstelik bir de yayın günü değişti. Pazar’dan Perşembe akşamına alındı. 63.Bölümü, 30 Mart tarihinde Perşembe akşamı yayınlanacak. 66.Bölümü ile 20 Nisan tarihinde final yapmış olacak. MF Yapım izleyicilerine duygulu bir mesaj yayınladı.

C6-r61dW0AACYsn

Başrollerini; Settar Tanrıöğen, Tülay Bursa, Uraz Kaygılaroğlu, Berna Koraltürk, Özgün Karaman, Melis Tüzüngüç, Tolga Pancaroğlu, Dila Bayrak’ın paylaştığı aile, dostluk, kardeşlik paylaşmak gibi duyguları yaşatan sıcacık aile dizisi “Baba Candır” ekibine şimdiden güle güle diyoruz.

Show Tv’nin Cesur Yürek geçen hafta final yaparak ekranlara veda etti. Star Tv’nin İçimdeki Fırtına da reyting kurbanı oldu ve 6.Bölümde erken final yaparak ayrıldı.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 80.Bölüm (TRT1)………………………….13,42 – 30.00

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 61.Bölüm (Atv)…9,64 – 21,47

3.İçerde 25.Bölüm (Show Tv)…………………………………..9,35 – 20,43

4.Kırgın Çiçekler 75.Bölüm (Atv)………………………………8,35 – 20,43

5.Anne 19.Bölüm (Star Tv)……………………………………….8,18 – 18,26

6.Aşk ve Mavi 19.Bölüm (Atv)…………………………………..7,66 – 17,34

7.Arka Sokaklar 433.Bölüm (Kanal D)………………………6,92 – 15,58

8.Yeni Gelin 3.Bölüm (Show Tv)………………………………6,53 – 16,13

9.Kalbimdeki Deniz 21.Bölüm (Fox Tv)…………………….5,78 – 13,95

10.Çoban Yıldızı 3.Bölüm (Fox Tv)……………………………5,72 – 13,15

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 80.Bölüm (TRT1)………………………….16,82 – 37,84

2.İçerde 25.Bölüm (Show Tv)………………………………….12,79 – 28,45

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 61.Bölüm (Atv)….9,85 – 22,54

4.Vatanım Sensin 19.Bölüm ( Kanal D)……………………..8,15 – 19,38

5.Anne 19.Bölüm (Star Tv)………………………………………7,19 – 16,45

6.Payitaht Abdülhamid 4.Bölüm (TRT1)……………………6,83 – 14,38

7.Cesur ve Güzel 18.Bölüm (Star Tv)………………………….6,71 – 16.00

8.Aşk ve Mavi 19.Bölüm (Atv)…………………………………..5,82 – 12,60

9.İstanbullu Gelin 3.Bölüm (Star Tv)…………………………5,53 – 12,09

10.Adı Efsane 8.Bölüm (Kanal D)……………………………..5,38 – 13,90

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul bu hafta da ekranlara gelen 80.Bölümü ile AB’de aldığı 16,82 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk sırada yer alıyor.

dirilis_ertugrul_80bolum_fragmani_buyuk_kapisma_1489471032_9511

Batuhan’ı kullanarak, Aslıhan’ın yerini bulan Vasilius, Saadettin Köpek’in desteğini alarak Hanlı Pazarı elde etmek istemiştir. Askerlerinin Aslıhan’ı getireceği rahatlığıyla mağrur halde Hanlı Pazar’a gelen Vasilius, orada hiç aklına gelmeyen bir durumla karşılaşmıştır. Ertuğrul ve Saadettin Köpek birleşmiş, Aslıhan Ertuğrul’un alpları tarafından kurtarılarak Hanlı Pazar’a getirilmiştir. Bu hali gören Vasilius büyük bir şok yaşamıştır. Şimdi yaptığı bütün hain planları gün yüzüne çıkan Vasilius ne yapacaktır? Ertuğrul ve Sadettin Köpek’in elinden kurtulabilecek midir? Diğer yandan Helena’nın desteğiyle zindandan kurtulan Bamsı, Vasilius’un oyunuyla barbar askerlerin saldırısına uğramıştır. Aklı Helena’da olan Bamsı zafiyet göstermiş yara almıştır. Şimdi büyük bir zorluk içindedir. Acaba kurtulabilecek midir? Bugüne kadar abisi Aliyar’a karşı duran Aslıhan, öğrendiği gerçeklerden sonra abisine karşı nasıl bir tavır içine girecektir. Halime ve Hayme ile ilişkileri ne yönde olacaktır?

 

2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İçerde, Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak zirvede yer alıyor. Bu hafta AB Grubunda aldığı aldığı 12,79 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta yine ikinci sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert İçerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Sarp, Celal’in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

Ekran Alıntısıiçerde.25.5

İçerde”nin 25. bölümünde; Sarp ve Celal’in oyunu Kudret’in beklenmedik hareketiyle gerçek olmuştur. Tahsin gerçekten ölmüştür. Kudret’in elindeki video kaydı polisin eline geçtiği an Sarp ve Celal hapse girmekten kurtulamayacaklardır. Mert hastaneye Şevko’nun ifadesini almaya gider ve ondan aldığı bilgiyle Tahsin’i öldüren tetikçilerin peşine düşer. Kudret eskiden kalan bir hesabı kapatmaya gelmiştir. Celal ile mezarlıkta buluşurlar. Geçmişteki ortak acıları onları aynı mezarın başına getirmiştir. İçlerinden biri ölmeden bu düşmanlık bitmeyecektir

 

3.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın macera dizisi Atv ekranlarında devam ediyor. Bu hafta 61.bölümü ile AB’de aldığı 9,85 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı.

4_d 61.bölüm eşkıya

Annesinin ölümünün Meryem’in ellerinden geldiğini öğrenen Alparslan, hesaplaşmak üzere soluğu cenaze evinde almıştır. İtiraf etmesi zor olan bu gerçeğe yaşananlara tanık olan hiç kimse inanamaz. Çakırbeyli ailesinin bu yüzleşmeden sonra vereceği tepki merak konusudur.

Davut’un yerine getirilen Serkan görevini kötüye kullanarak örgütlere silah satma peşindedir. Bu yüzden vatanına bağlı bir adam olan Hızır’ın masada söz sahibi olmasına engel olmaya çalışır. Bu süreçte tüm masa üyeleri birbirlerinden habersiz operasyona gönderilir. Serkan’ın isteği üzerine, gerçekleşecek silah ticareti Hızır’dan saklanacaktır. Herkes devletin sınavına tabi tutulduğunu düşündüğünden bu isteğe boyun eğer. Yine dostları tarafından ihanete uğrayan Hızır, arkasından çevrilen işleri öğrenmekte geç kalmaz. Masasının akıbetini düşünen Ünal ise oyun kurmaktaki yeteneğini bir kere daha kanıtlayacaktır. Çevrilen oyunda Suzi’ye de önemli bir görev düşer. Bu O’nun Çakırbeylilere son yardımı olacaktır belki de…

Eşyalarını toplamak için evine giden Esra, İlyas’tan son bir hamle bekler. İsteği, yaşadıkları hayatı terk edip uzaklarda yeni bir hayat kurmaktır. İlyas için ailesini bırakıp gitmek gibi bir durum söz konusu olamaz bu yüzden ayrılık her kadar ağır olsa da bu kararının arkasında duracaktır. Diğer yandan ülkesine gönderilmek üzere olan Suzi de geri dönmek için İlyas’ın O’na bir neden vermesini beklemektedir.
4.KIRGIN ÇİÇEKLER : Atv’nin drama dizisi bu hafta 75. bölümde Total’de aldığı 8,35 puanla, haftanın dizileri arasında 4.sırada yer aldı.

JPEGmini

Bütün paramız gitti! Şimdi gerçekten fakiriz!

Eylül 16’sında bir kız. Bir gecekonduda annesi Mesude, kız kardeşi Büşra ve üvey babası Kemal’le birlikte yaşıyor. Eylül, Kemal’in tacizine uğruyor. Durumu annesine anlatıyor. Annesi düşünüp taşınıp bir çözüm buluyor, Eylül’ü yetimhaneye teslim ediyor. Annesi tarafından yetimhaneye bırakılan Eylül’ü yetimhanenin müdür yardımcısı Feride avutmaya çalışıyor. O geceden itibaren Eylül’ün yetimhane günleri başla

 

5. ANNE : Star Tv’nin sevilen dizisi Anne, geçen hafta ekranlara gelen 19.bölümü ile Total’de aldığı 8,18 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

73044 anne

Turna’ya ulaşmaya çalışan Zeynep’i bekleyen acı sürpriz ne? Cengiz büyük intikam planını uygulayabilecek mi? Turna’yı kurtarabilmek için gözünü kırpmadan Cengiz’in karşısına çıkan Gönül ölecek mi? Turna’nın Zeynep’i araması ve Adapazarı yolunda olduklarını söylemesinin ardından Zeynep ve Şule derhal yola çıkarlar. Tek istedikleri Turna’ya bir an önce sağ salim ulaşmaktır. Turna ise kan kaybından dolayı kendinden geçen Cengiz’e yardımcı olmaya çalışmaktadır. O sırada karşısına çıkan esrarengiz kişi olayların gidişatını tamamen değiştirecektir.

Sinan arama çalışmalarına son sürat devam eder ve Caner’in getirdiği haberle hemen Adapazarı’na doğru yola çıkar. Bu sırada Zeynep ile de iletişime geçerler ve işbirliği yaparlar. Her yerde Turna’yı arayan Zeynep Şule’nin fenalaşınca onu hastaneye götürmek zorunda kalır. O sırada Zeynep’e gelen bir telefonla soluğu karakolda alırlar. Zeynep’e mutsuzluktan ve üzüntüden başka bir şey veremediğini düşünen Gönül, onun hayatından tamamen çıkmaya karar vermiştir. Çocukluk arkadaşı Nermin’e gider. Burası aynı zamanda ilk gençliğinin ve evliliğinin de geçtiği yerdir. Gönül kocası Mustafa’nın mezarı başında onunla ve geçmişle hesaplaşır. Kararını vermiştir, bir daha Zeynep’in karşısına çıkmayacak ve sırlarıyla ölecektir. Onun bu kararını sorgulamasına neden olan ise Cahide’nin sözleri olur. Cengiz yaralı halde Saniye’nin evine gider. Cengiz’in yıllardır yok saydığı, unutmak istediği geçmişinden gelen bir yara olan Saniye onu karşısında görünce büyük bir şaşkınlık yaşar. Yine de evinin kapılarını açar. Zeynep’e ve Şule’ye büyük bir öfke duyan Cengiz gözünü karartmış ve korkunç bir plan yapmıştır. Artık ne para ne de pul istemektedir. Tek istediği Zeynep’in mahvıdır. Bunun yolunun da Turna’dan geçtiğini iyi bilmektedir. Şule’nin ve Saniye’nin tüm engelleme çabalarına rağmen canice planını devreye sokar.
Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Diriliş Ertuğrul ve Aşk ve Mavi her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv 3 Dizi. Show ve Fox ikişer dizi. TRT1, Star Tv ve Kanal D birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. TRT1, Atv ve Kanal D ikişer dizi. Show Tv bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de 3 dizi ve AB’de 2 dizi ile Atv. olmuştur.

 

BU HAFTA YENİ BAŞLAYACAK DİZİLER :

LİSE DEVRİYESİ (TRT1) :

Lise-Devriyesi-dizisi

Konusu: 26 Mart Pazar akşamı ekranlarda yayınlanacak olan ‘Lise Devriyesi’ Dizisi için çalışmalar son sürat devam ediyor. Senaryosu tamamlanan ve çekimlerine başlanan gençlik-polisiye dizisinde birçok sevilen yüz yer alacak. Gençlik, polisiye ve komedi temalı ‘Lise Devriyesi’ bir grup lise öğrencisi ve polisin hayatlarını konu alacak. Genç ve popüler oyuncu kadrosu ile aksiyon ve romantik komediyi bir arada sunacak olan ‘Lise Devriyesi’ gençlerin hayalleri, heyecanları, arkadaş ve aile ilişkileri, polis olma hali, görev baskısı, polislerin meslekleri ve özel hayatları arasındaki çatışmalar, ebeveyn-çocuk ilişkileri ve ailenin önemi gibi kavramları ekrana getirecek. Dizisinin oyuncu kadrosunda; Ozan Dolunay, Bahar Şahin, İsmail Ege Şaşmaz, Asena Tuğal ve Doğan Akdoğan gibi genç ve yetenekli oyuncuların yanı sıra; Ebru Akel, Yusuf Gökhan Atalay, Gamze Süner Atay ve Mehmet Çevik gibi usta oyuncular da yer alacak. Yapımcılığını “Eski Hikâye”, “6 Mantı” ve “Ne Münasebet” dizilerinin ve “Süper Dadı” adlı aile içi iletişim programının yapımcılığını yapan ARC Film’in üstlendiği dizinin, yönetmen koltuğunda Yahya Samancı otururken, senaryosunu Tuna Kıygı, Öktem Başol, Fatih Enes Ömeroğlu ve Samed Aslan kaleme alıyor. “Lise Devriyesi”nin hikâyesi, Komiser Yardımcısı Yiğit Doğrusöz’ün Emniyet Amiri Necdet Yılmaz’dan yeni bir görev teklifi alması sonucu şekilleniyor. Yiğit görevi gereği ekibiyle beraber liseye sızacak ve uzun zamandır yakalanamayan mafya babası Çetin Soyer’e oğlu Fırat üzerinden ulaşmaya çalışacaktır. Mesleği için en büyük kâbusuyla yüzleşmeye razı olan Yiğit’in durumu, aynı liseye giden Işıl’ın sürekli ayağına dolanmasıyla iyiden iyiye zorlaşacaktır. Üstelik Işıl, Yiğit henüz bilmese de amiri Necdet Yılmaz’ın kızıdır.

 

BİR DELİ SEVDA (SHOW TV) :

1408974_b04776e911a347076de6326942694703

Pastel Film, Yaşar İvül, Efe İrvül yapımcısı olduğu Bir Deli Sevda’nın yönetmen koltuğunda Hakan İnan oturuyor. Dizinin senaryosunu ise; Korcan Derinsuv e Cihan Çalışkantürk yazmışlar.

Konusu : Bahar (Cansu Tosun), İstanbul’un kenar mahallerinden biri olan Telli Kavak’ta annesi Nermin’le (Esra Kızıldoğan) birlikte yaşamaktadır. Babası Cengiz’i (Erdinç Gülener) öldü bilen Bahar’ın tek amacı hasta annesine daha iyi bir yaşam sunmaktır. Mahalleden arkadaşı Kemal’in (Cankat Aydos) kendisine olan aşkını görmezden gelen Bahar, hiç beklemediği bir anda karşısına çıkan Mehmet’e (Erkan Kolçak Köstendil) aşık olur. Mehmet’in hayatına girişiyle kendini bir deli sevdanın içinde bulan Bahar’ın hayatı öğrendiği sırlarla alt üst olacaktır.

 

FAZİLET HANIM VE KIZLARI (STAR TV) :

73102

Bir tarafta Boğaz’ın incisi bir yalı diğer tarafta, varoşun incisi Fazilet Hanım ve Kızları… Kızları için en iyisini isteyen bir annenin hikayesinin anlatıldığı dizi, 25 Mart Cumartesi 20.00’da Star‘da başlıyor.

Oyuncu kadrosunda Nazan Kesal, Deniz Baysal, Afra Saraçoğlu, Mahir Günşıray, Gülsen Tuncer, Çağlar Ertuğrul, Alp Navruz, Tuğba Melis Türk, Tolga Güleç, Hazal Türesan, İdris Nebi Taşkan, Ecem Baltacı, Zerrin Nişancı ve Sevinç Erol’un yer alıyor.

Star TV ekranlarında izleyicisi ile buluşmaya hazırlanan yeni dizi “Fazilet Hanım ve Kızları’nın” merakla beklenen tanıtımı görücüye çıktı. Yapımcılığını Avşar Film’in üstlendiği, hikaye ve senaryosu Sırma Yanık’a ait olan dizinin yönetmen koltuğunda Murat Saraçoğlu oturuyor.

Konusu : Ömrünü zengin bir hayat hayaliyle sürdüren ve bu kilitli yola ulaşmanın anahtarını kızlarında gören, Fazilet Hanım karakterini canlandıran Nazan Kesal’in gerçekçi oyunculuğu daha ilk tanıtımda hikayenin sürükleyici etkisini hissettirdi. Fazilet Hanım’ın kızları üzerinden hayatına olan öfkesini ve geçmişi ile hesaplaşmasının onları ihtişamlı “Egemen Yalı’sının” tam da ortasına nasıl sürükleyeceği ise izleyiciler için merak konusu.
SAVAŞÇI (FOX TV) :

1485175102-mpositioned-640x360

FOX’ta yayınlanacak olan benzersiz yapım ‘‘Savaşçı’’ için hazırlıklar sürüyor. Devasa bir prodüksiyon, aralıksız bir çalışma ve olağanüstü özenle hazırlanan dizi 2200 yıllık bir destanı anlatacak!

Bir yılı aşkın süredir devam eden çalışmalarda sona gelinmek üzere. Özel Kuvvetler Komutanlığı’na, kamuoyunda bilinen adıyla “Bordo Bereliler”e mensup bir timin hikayesini anlatan Savaşçı, öyküsü, anlatımı ve yapım standartları ile Türk televizyonlarında da bir ilk olacak. Onlar, dünyanın en zor şartlarında görev yapan, akla gelebilecek tüm güçlüklere katlanan kahramanlar.

Onlar ölümün, yaşamın, ülke ve onurun tüm ağırlığını genç omuzlarında bayrak gibi taşıyanlar. Onlar vatan sevgisinden söz etmek yerine, vatana en değerli şeylerini, canlarını adayanlar. Onlar Türkiye’nin sıkılmış yumrukları; onlar Türk Ordusunun gözbebeği.
Onlar Çin sarayında Kürşat, Malazgirt’te süvari, Tuna’da akıncı, Sakarya’da kuvvacı, Kıbrıs’ta mücahit. Savaşçı, kan ve canla, özveri ve sevgiyle, ter ve gözyaşıyla tutuşmuş, hiç sönmeyecek bir ocağın öyküsü.
Ama isimleri daima aynı: Mehmetçik! SAVAŞÇI yakında Fox Tv ekranlarında olacak!

Aylar süren ön hazırlık döneminde, birçok gazeteci, alanında uzman danışman, polis, asker ve bölge insanı ile yapılan görüşmeler sonucunda sete çıkan ekip, ilk bölümü 22 günde tamamladı. Toplam 160 kişinin çalıştığı ekibe, aksiyon danışmanı, aksiyon yönetmeni, 8 kişilik stunt ekibi, özelza efektler ve patlamalar içinse 6 kişilik özel bir grup dahil.

 

İSİMSİZLER (KANAL D) :

isimsizler-dizisi-oyuncular-kanal-d

Kurtlar Vadisi benzeri bir dizi geliyor!

Tamamı ile gerçek hikâye ve karakterler üzerinden oluşturulan proje için oyuncular yaklaşık iki hafta süren silah kullanma ve dövüş eğitimi aldı. İlk bölüm sahnelerinde kullanılan 50’den fazla silahla 2000’nin üzerinde manevra mermisi ile 12 adet RPG 7 mühimmatı atıldı. Bayrak uğruna kendinden vazgeçenlerin türlü oyunlarla savaşının ekrana yansıması olan İsimsizler’de Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 4 Tim JÖH personeli, Emniyet Müdürlüğü’nden 1 Tim PÖH personeli çekimlerde oyunculara eşlik etti. Askeri helikopterin kullanıldığı birinci bölüm çekimlerinde, yine Askeri araçlar olan; ejder, kobra ve kirpi kullanıldı. Yayınlanan fragmanlarda da büyük beğeni alan patlama sahnelerinde ise 30 kilo barut, 30 adet cam fünyesi, 100 adet vücut fünyesi, 60 metre infilaklı fitil ve Molotof için 50 litre benzin tüketildi. 50 litre mazotun kullanıldığı patlama sahnelerinde, 2 araç imha edildi.

Kısaca Konusu: Fatih hem başarılı hemde genç gelecek için umut vaat eden bir diplomat adayıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin yurt dışı temsilcilerinden birine atanmış ve tam görevine başlayacakken Virankaya’dan gelen acı haberle uyanır. Kötü haber şudur ki Virankaya Kaymakamı şehit edilir. Fatih Başkan’ın da onayını alarak onun yerine Kaymakam olmak ister. Ülkesi için masa başında gönlü rahat bir iş yapmaktansa ateş altında olmayı risk almayı tercih eder. Yüreği vatan sevgisiyle dolu olan genç adamı devletini ana babası gibi sahiplenen 7 kişilik ekibiyle tehlikeli bir yer olan Virankaya’ya yol alır.

Kanal D’de izleyicisi ile buluşacak “İsimsizler”in oyuncu kadrosu ve karakterleri ile 2017’nin en iddialı projesi olmaya aday… 27 Mart Pazartesi akşamı yayında olacak.

Kanallar birbirleriyle yarışıyor. Reytingi düşen diziler yayından kalkıyor, yenileri geliyor. Bakalım bu hafta başlayacak dizilerin performansı ne olacak! İzleyici tarafından beğenilecek mi?

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir