Kara Para Aşk’ın deneyimli oyuncusu Nebahat Çehre, dizi sürelerinden şikâyetçi!

Magazin
Kategori
Magazin

Geçen Blog yazılarımdan “Kıvanç Tatlıtuğ’a nazar mı değdi?” başlıklı yazımda, Kıvanç’ın da çok çalışmaktan yorgun düştüğünü, tükenmişlik Sendromu yaşadığından bahsetmiştim.

Aynı yazımda, dizi süreleri ile ilgili şöyle yazmıştım.

“Laf sırası gelmişken, ben burada bir konuyu açmak istiyorum. Günümüzde televizyonlarda oynayan diziler sezon boyunca, her hafta var. Bu haftalık dizileri yetiştirmek için bilhassa dizi başrol oyuncuları 6 gün 8-10 saat çalışıyorlar. Rollerini başarabilmek için çok yoğun çalışıyorlar. Bu da aşırı yorgunluk ve uykusuzluk yaratıyor. Karşılığında çok para alsalar da bu tempoyu her vücut kaldırmıyor. Genellikle oynayan dizilerimiz çok uzun 90-120 dakika arasında değişiyor. Dizi sürelerinin kısaltılması gerektiğini inanıyorum. Reklamlarla beraber bir dizi yayın süresi 3 saati geçiyor. Bu izleyiciyi de uykusuz bırakıyor.”

Şu sıralarda “Kara Para Aşk” dizinde oynayan deneyimli oyuncu Nebahat Çehre’de, dizi süreleriyle ilgili şikâyetini dile getirmiş.

Stargazete.com’un haberine göre; Edirne’de bir etkinliğe katılmış ve şu açıklamayı yapmıştır. “Ben biraz zorluklarla geldim. Tabi çalışıyorum, çok yoğun. Maalesef 120 dakikalık sinema gibi çekilen diziler var, hakkımızı teslim etmesi lazım. Kamera arkası da çok yoğun. Çekimler gece saat 03.00’de biti. Eve gelmem makyajı sil, yat, kalk. Üç saatlik uykuyla geldim. Aslında çok mutlu oldum, iyi ki de gelmişim. Nasılsa uyuyacağımız zaman çok var. Burayı görmekten çok mutluluk duyuyorum. Bu tarihsel dizimizden bir parça canlandırsa bundan da gurur duydum. Dizi tarihi çok sevdirdi. Özellikle yeni nesil çok sevdi. Muhteşem yüzyıl’ın getirisi çok güzel oldu. Yüz ülkeye satıldı. Onun için geçmişimize, tarihimize ve cumhuriyetimize sahip çıkalım diyorum” diye konuşmuş.

Bilindiği gibi Nebahat Çehre, “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Valide Sultan rolünü canlandırmıştı. Hıdırellez (Kakava) şenlikleri için Edirne’ye gelmiş, davullu zurnalı karşılama töreni yapılmıştır. Edirne’deki Edirne Sarayı’nın Rus işgali sırasında yıkıldığını öğrenen sanatçı, çok üzüldüğünü söylemiş, kentin meşhur tava ciğerinden de yemiştir.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir