Geçen Haftanın (06 – 12 Mart 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats 13 MART

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 06 – 12 Mart 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 35 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler:

İçerde, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Kırlangıç Fırtınası (Yeni), Anne, Hayat Şarkısı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Seda Kuşun Kanadında, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Evlat Kokusu (Yeni), No:309, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Çoban Yıldızı, Cesur Yürek, Ölene Kadar, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Dayan Yüreğim, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin, Kalbimdeki Deniz, Seksenler, Adı Efsane, İçimdeki Fırtına, Yeni Gelin (Yeni), Hayat Bazen Tatlıdır, O Hayat benim, Baba Can’dır, Bodrum Masalı ve Aşk ve Gurur dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta tekrar TRT1’in Diriliş Ertuğrul’un 79.bölümünde aldığı, 12,53 reyting puanı ile ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin Kalbimdeki Deniz 5,96 puanla yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında, TRT1’in Diriliş Ertuğrul 15,83 gibi yüksek bir puanla birinci sırada yer almıştır. Fox Tv’nin Hayat Şarkısı dizisi 45.bölümde aldığı 4,77 reyting puanı ile 10.sırada yer almıştır.

CESUR YÜREK FİNAL YAPIYOR:

cesur_yurek_dizi

Show Tv’nin Cesur Yürek dizisi 21.Bölümünde, 16 Mart Perşembe akşamı final yapacağını duyurdu. Bölgesel sorunları, uluslararası siyaset ve stratejileri de konu edinen Cesur Yürek, Kurtlar Vadisi’nin konusunu anımsatan konusu ile sevilen bir dizi olmuş, ancak reytinglerde çok da başarılı olamamıştır. Nette yazılan haberlere dizinin erken final kararı almasının asıl nedeni RTÜK.

cesur-yurek-13-bolum

RTÜK tarafından çok şiddet içerdiği gerekçesiyle Cesur Yürek dizisinin yüklü bir ceza aldığı ifade ediliyor. Cezanın asıl nedeni, dizinin bir bölümünde, acil bir ameliyat esnasında hekimlerin silahla tehdit edildiği, hakaret edildiği, darp edildiği ve küçük düşürüldüğü sahneyle ilgili şikayetini değerlendiren Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, kanala 711.834,- TL idari para cezası vermişti

Bu haber dizinin hayranlarını üzdü ve şok etkisi yarattı. Fark Film’in yapımcılığını üstlendiği dizinin başrollerini Onur Tuna, Hüseyin Avni Danyal ve Ruveyda Öksüz oynuyordu. Show Tv’e göre dizinin aldığı cezadan değil, düşük reytinglerden dolayı finale gittiği ileri sürülüyor.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 79.Bölüm (TRT1)………………………….12,53 – 29,80

2.İçerde 24.Bölüm (Show Tv)…………………………………..9,36 – 20,99

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 60.Bölüm (Atv)…9,09 – 21,19

4.Kırgın Çiçekler 74.Bölüm (Atv)………………………………8,41 – 19,29

5.Anne 18.Bölüm (Star Tv)……………………………………….7,84 – 18,56

6.Aşk ve Mavi 18.Bölüm (Atv)…………………………………..7,45 – 16,99

7.Çoban Yıldızı 2.Bölüm (Fox Tv)……………………………..6,67 – 15,44

8.Arka Sokaklar 432.Bölüm (Kanal D)………………………6,57 – 14,79

9.Vatanım Sensin 18.Bölüm ( Kanal D)……………………..6,34 – 14,51

10.Kalbimdeki Deniz 20.Bölüm (Fox Tv)…………………..5,96 – 14,17

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 79.Bölüm (TRT1)………………………….15,83 – 37,78

2.İçerde 24.Bölüm (Show Tv)………………………………….12,86 – 29,32

3.Vatanım Sensin 18.Bölüm ( Kanal D)……………………..9,29 – 22,05

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 60.Bölüm (Atv)….8,04 – 19,12

5.Cesur ve Güzel 17.Bölüm (Star Tv)………………………….7,94 – 19,16

6.Anne 18.Bölüm (Star Tv)……………………………………….7,21 – 17,32

7.Payitaht Abdülhamid 3.Bölüm (TRT1)…………………….6,90 – 16,35

8.Kalbimdeki Deniz 20.Bölüm (Fox Tv)…………………….5,62 – 13,97

9.Kırgın Çiçekler 74.Bölüm (Atv)………………………………4,89 – 11,43

10.Hayat Şarkısı 45.Bölüm (Fox Tv)………………………….4,77 – 11,51

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul bir hafta aradan sonra tekrar ekranlara gelen 79.Bölümü ile AB’de aldığı 15,83 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk sırada yer alıyor.

dirilis_ertugrul_79bolumu

Vasilius’un desteğiyle Aliyar ve Ural’a büyük tuzak kuran Batuhan, tam hedefine ulaşacakken Ertuğrul ve alplarının yetişmesiyle durum tersine dönmüştür. Fakat bu durum ağır sonuçlara neden olmuş ve Aliyar ağır yara almıştır. Aliyar’ın haberi Çavdar Obasında ve Kayı Obasında büyük üzüntüye neden olacaktır. Aliyar’ın yokluğunu fırsat bilen Ural, iki oba arasındaki birliği bozmaya yönelik eylemde bulunacaktır. Peki Ertuğrul ve Sadettin Köpek’in Ural’ın bu hareketine karşı tepkisi ne olacaktır? Aslıhan bağlı tutulduğu mağarada büyük tehlike içerisindedir. Onun yerini bilen Batuhan ve Bugay da ölmüştür. Peki Aslıhan mağaradan kurtulabilecek midir? Diğer yandan Bamsı kalede kavga çıkarmış bunun neticesinde zindana atılmıştır. Zindanda çok tehlikeli biri ile birlikte kalacaktır. Onun orada olduğunu bilen Haçaturyan ve Dumrul’un elinden bir şey gelmemektedir. Peki Bamsı zindandan nasıl kurtulacaktır? Zindandan çıktıktan sonra onu bekleyen büyük tehlike ne olacaktır?

 

2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İçerde, Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak zirvede yer alıyor. Bu hafta AB Grubunda aldığı aldığı 12,86 gibi yüksek puanla haftanın dizileri arasında bu hafta ikinci sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert İçerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Sarp, Celal’in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

642ec7d60f458df52e69d3171bcb9c10_840

İçerde”nin 24. bölümünde; Handan, Sarp’ın Tahsin’i vurduğunu gözleriyle görür ve artık Celal’le iş yapacakları kesinleşmiş olur. Sarp ve Yusuf için bu iş çok önemlidir. Çünkü Handan ve Celal’in yapacağı sevkiyatın yerini öğrenip polis baskınıyla her ikisini de tutuklayabileceklerini düşünürler. Mert için çember daralıyordur. Sıkışan Mert, tüm ekibe Celal’in mal teslim ettiği mekana götürür.

C6QzrJUWcAA6GKc

Celal’in muhbiri olduğu ortaya çıkmak üzeredir. Geçmişten gelen büyük bir düşman Celal’in planlarını alt üst edecektir. Kudret Sönmez Tek, Celal Duman’ın geçmişten gelen azılı düşmanıdır.

 

3.VATANIM SENSİN : Halit Ergenç yüreğini koyarak oynadığı Vatanım Sensin dizisi, 18.Bölümde AB’de aldığı 9,29 reyting puanı ile bu hafta da 3.sırada yer aldı.

9 Mart Perşembe 2017’de yayınlanan Vatanım Sensin yeni bölümde, Azize halkı direnişe çağırırken, Ali Kemal babası General Cevdet’e tuzak kuruyor!

58c170b48 vatnım sensin 18.bl

Anadolu direnişinin İzmir’e taşınması için Azize bir konuşma yapmaya karar verir. Eşref Paşa’nın herkesin gözleri önünde vurulması, yeni bir hareketin öncüsü olur. Yunan Ordusu tarafından, Eşref Paşa’yı vurduğu için general rütbesiyle ödüllendirilen Cevdet’e ilk tepki oğlu Ali Kemal’den gelir. Cevdet’i sert sözleriyle köşeye sıkıştıran Ali Kemal’e cevap, yüzünde patlayan tokat olur.

hu2os vatanım sensin 18.bl

Ali Kemal ve kuvvacıların yeni hedefi, Cevdet’i öldürmek olur. Ali Kemal, babası Cevdet’e bir tuzak kurar ve Mehmet tetiği çekmek için konuşlanır. Azize, götürüldüğü yerde Eşref Paşa’nın yaşadığını görür. Eşref Paşa, Azize’ye duyduğu güveni Cevdet ile paylaşır. İtilaf Devletleri’nin İzmir’e gönderdiği İngiliz ajan Charles Hamilton ve Lucy, her yerde konuşulmaya başlar. Yüzbaşı Yakup’un uyarılarıyla İngiliz ajana karşı hazırlıklı olması gereken Cevdet, yeni bir plan yapmak zorunda kalır.

 

4.KIRGIN ÇİÇEKLER : Atv’nin yürekleri dağlayan darama dizisi bu hafta 74. bölümde Total’de aldığı 8,41 puanla, haftanın dizileri arasında 4.sırada yer aldı.

Eylül hayata dönecek mi?

7_d kırgın çiçekler

Kızlar ve Feride Kemal’in verdiği adreste Eylül’ü bulamayınca korku içinde kalırlar. Kemal yalan söylediğini itiraf edince Mesude, Kemal’e saldırır. Umutlar tükenmek üzereyken polise gelen sürpriz bir ihbarla herkes şok olur. Polis Eylül’ü bulur.

5_d kırgın çiçekler

Eylül hastanede yaşam savaşı verirken, Mesude kendini suçlayarak intihar girişiminde bulunur. Suçunun ortaya çıkmasıyla kapana kısılan Kemal, polisin elinden kurtulmak için kimsenin aklına gelmeyen bir yol seçer.

 

5.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın macera dizisi Atv ekranlarında devam ediyor. Bu hafta 60.bölümü ile AB’de aldığı 8,04 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.
Ortalık toz duman :

1_d eşkıya

Hızır düşmanlarını pusuya çekmek için gittiği yerde bundan sonra çok zorlanacağı acı gerçeklerle karşılaşır. Görevinden uzaklaştırılan Davut’un yerine, Çakırbeylileri bitirmeyi amaçlayan Serkan getirilmiştir. Hızır, ticaretine taş koyma niyetinde olan Serkan’a teşkilatın içindeki kötü güçler ortaya çıkana kadar katlanmak zorundadır. Bu yeni gelişmeler karşısında tüm masa üyelerinin eli kolu bağlı kalır. Karşılarındaki güç başa çıkılamayacak büyüklükte olduğundan harekete geçemezler. Masanın bitirilmesi ile tehdit edilen Ünal da başlarına gelebilecek daha büyük felaketleri önlemek için CIA ile anlaşmak zorunda kalmıştır. Tüm bu yaşananlar Amerikalılara sıkılan kurşunun bedelidir ve herkes kapana kısılmış gibidir.

İlk amacı Ünal’ı korumak olan Suzi ülkesine dönme talimatı alır. Çakırbeylilerden taraf gibi görünmesi ve şirketin sırlarını açık etmesi gönderilmek istenmesinin bahanesidir; fakat Suzi’nin burada yapacakları henüz bitmemiştir. Dönmek istememesindeki nedenlerden biri de İlyas ile olan yakınlaşmasıdır. Alp davranışlarını kontrol edemeyecek kadar dağılmıştır. Babasının ölümünün sorumlusu olan Avni ile ilgili Ceylan’dan yardım ister. Zor bir anında karşısına çıkacak olan Serkan ise ailesinden biri ile ilgili gerçeği kendisiyle paylaşacaktır.

9_d eşkıya

Doktorlar durumu kötüleşen ve tekrardan solunum cihazına bağlanan Handan’dan neredeyse ümidi kesmişlerdir. Bilincinin açılıp açılmayacağı konusu bir muammadır. Yatağa bağlı bir ömür geçireceği gerçeğiyle yüzleşen Handan’ın son arzusunu yerine getirmek kolay bir iş değildir. Meryem ve Ceylan onlara yüklenen bu zor görevi yerine getirebilecekler midir?

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Diriliş Ertuğrul, Vatanım Sensin ve Kalbimdeki Deniz her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv 3 Dizi. Kanal D ve Fox ikişer dizi. TRT1, Show Tv ve Star Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: TRT1, Atv, Star Tv ve Fox Tv ikişer dizi. Show Tv ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de 3 dizi ve AB’de 2 dizi ile Atv. olmuştur.

 

GEÇEN HAFTA YENİ BAŞLAYAN DİZİLERİN PERFORMANSLARI :

Geçen hafta 3 yeni dizi başladı.

kirlangic-firtinasi-

6 Mart Pazartesi akşamı Fox Tv’de. Başrollerde : Fikret Kuşkan (Kudret) – Emel Çölgeçen (Ülfet) oynadığı Kırlangıç Fırtınası. Kendi gününde, Total’de 16 sırada (2,96-6,79). AB’de de 16.sırada (2,21-5,47) yer aldı.

 

evlat-kokusu-oyunculari-konu

8 Mart Çarşamba akşamı Kanal D’de ekranlara gelen, başrollerde; Barış Kılıç (Aslan Akbaş) – Hande Soral (Zeynep Gündoğan) oynayan Evlat Kokusu; Kendi gününde, Total’de; 14.sırada (3,19-7,30). AB’de; 13.sırada (2,71-6,68) yer aldı.

 

yeni-gelin-dizisi-oyun

11 Mart Cumartesi akşamı, Show Tv’de yer alan, başrollerde : Tolga Mendi (Hazar) – Jessica May (Bella) oynayan Yeni Gelin, kendi gününde, Total’de 3.sırada (5,78- 13,89). AB’de; 3.sırada (4,74- 12,36) puanla yer almıştır.

Üç diziye baktığımız zaman Show Tv’de ekranlara gelen ‘Yeni Gelin‘in en başarılı dizi olduğunu görüyoruz. Güçlü Cumartesi dizileri arasında, Kalbimdeki Deniz’in ardından 2.sırada yer aldığını görüyoruz. Ancak 2.bölümlerini izledikten sonra karar vermek lazım.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir