Çağatay Ulusoy – Medcezir / Hazal Kaya – A.Ş.K : Neler oluyor?

Magazin

04 Aralık ’13

Kategori
Magazin
Çağatay Ulusoy - Medcezir / Hazal Kaya - A.Ş.K : Neler oluyor?

Eski sevgilier (Feriha – Emir)


Hazal Kaya ve Çağatay UlusoyAdını Feriha Koydum dizisinin unutulmayan iki dev oyuncusu. Aradan neredeyse 1,5 yıl geçti, onların dizideki yaşadıkları temiz aşk ve uyumları hala unutulmadı, unutulmayacaklar da! Hemen her gün sosyal medyada o eski birliktelikleri ile ilgili yazılar yazılıyor ve görsel klipler yayınlanıyor. Onların AFK’ da yaşadıkları aşk hikâyesini seyredenler, ah çekiyorlar. Keşke, Hazal Kaya 2012 Haziranında diziden ayrılmasaydı, öldürülüp final yapılmasaydı, dizi devametseydi ve mutlu sonla bitseydi diyorlar.  l

Ogünlerden geriye sadece resimlerde, o temiz aşkları ve muhteşem uyumları kaldı.

Olmadı. 2012 Temmuzundan sonra her ikisi de kendi yoluna gitti. Hazal Kaya, “Son Yaz Balkanlar 1912” dizisi ile anlaştı. Tardu Flordun ile başrolü oynadı. Tardu Flordun 40 yaşında, Hazal’dan hayli büyük olması nedeniyle, ben o zaman onların arasında bir uyum görememiştim. Yürümez bu dizi dedim. Öyle oldu, 4 bölüm sonra dizi yarıda kaldı. Hazal Kaya aylarca boş kaldı, yeni bir dizi için bekledi. Sonunda geçtiğimiz Eylül ayında A.Ş.K. dizisinde “Azra” karakteriyle rol kabul etti.

Çağatay Ulusoy tek başına kaldı. Önce “Adını Feriha Koydum Emir’in Yolu” dizisinde 4 bölüm Feriha’ nın yasını tuttu. Arkasından cast değişti, yeni oyuncular girdi. “Emir’in Yolu” olarak devam etti. Sekizci bölümde erken final yapmak zorunda kaldı. Çağatay Ulusoy Emir’in Yolu dizisinde, bütün yükün sırtına binmesi nedeniyle çok sıkıntılı günler geçirdi. 28 Kasım duruşmasında kendisi o zamanki sıkıntılı günler nedeniyle uyuşturucu kullandığını ifade etti.

Ben 23 Temmuz 2013 tarihli, “Çağatay Ulusoy dünü, bugünü ve yarını” adlı Blog yazımda belirtmiştim. Demiştim ki; “Emir’in Yolu dizisi 24 Aralık 2012 de yayından kaldırılmıştır. Bu olay Çağatay’ı ziyadesiyle üzmüştür. Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi, set aralarında Çağatay sigara içimlerini arttırmış, adeta yalnızlığa çekilmiştir. O sıralar yüzünde stres sivilceleri çıkmıştır. Arkasından o herkesi şaşırtan 25 Ocak 2013’deki nahoş olay başına gelmiştir. Daha sonra aylarca sessizliğini sürdürmüş, basından kaçar, sevenlerine kendini göstermez olmuştur.”

Eylül 2013’de Çağatay Ulusoy şansı açılmış, Ay Yapım’ın Medcezir dizisinde Serenay Sarıkaya ile oynamaya başlamıştır. 11 bölüm oynayan dizinin bu hafta 12. Bölümü gelecek ekranlara. Çağatay bu dizi ile oyunculuk kariyerini zirveye taşımıştır. Kendisini çok geliştirmiş, “Yaman” karakteriyle yaşamaya başlamıştır. Bazı yazarlarımız henüz karizmayı yakalayamadı diyorlar. Evet, Afk’daki zengin, havalı Emir’in karizması henüz yok. Ben bunu rolün gereği olarak görüyorum. Fakir genci oynaması ve ezikliği nedeniyle karizması yok gibi duruyor. 20.i bölümlerden sonra Yaman’da o karizmayı da göreceğimizi tahmin ediyorum. Bu dizide, Mira – Yaman aşkı ilk bölümde başladı. Aralarında çok güzel bir uyum yakaladılar. Bu nedenle “Medcezir” dizisi herkesin fenomen, vazgeçilmez dizisi oldu. Olmaya da devam edecek.

Hazal Kaya, yeni dizisi A.Ş.K. ile başlangıçta sevenlerinin de desteğiyle çok ses getirdi. Ama dizi ilerledikçe izleyici umduğunu bulamadı. Kerem, Azra ve Şebnem arasında ben uyum göremedim. Bilhassa erkek oyuncuHakan Kurtaş, Hazal Kaya ile uyumu yakalayamadı. Hakan’ın sevenleri alınmasınlar benim lafım Kerem karakterine. Bırakın Şebnem ile zoraki evlilik aşkı sahnelerine, Azra ile birbirilerine bakışlarında, gözlerinde parıldayan o aşkı göremedim ben. Çok soğuk kalıyorlar.

Dizinin bu akşam 10.bölümü yok. Bu bölüm 9 Aralık pazartesi akşamı 22’de yayına girecek. Çarşamba akşamları oynayan “Muhteşem Yüzyıl” nedeniyle olsa gerek reytinglerde gerekli performansı gösteremedi. Bu nedenle yayın günü değiştirildi. Bütün bunlar şimdilik palyatif tedbirler. Esas kökende oyuncular arasındaki uyum önemli. Hazal ile Aslı ikilisinin sette anlaşamadıkları, büyük uyumsuzluk yaşadıkları, bir araya gelmedikleri ortaya çıkmış. Bu tür olaylar, tabii ki oyuncuyu demoralize eder. Bütün bunları üst üste koyarsak reytinglerin düşüş sebeplerini görebiliyoruz. Bundan sonra ne olur? Hep birlikte göreceğiz. Dilerim A.Ş.K. reytinglerin kurbanı olup, yayından kaldırılmaz. En çok Hazal Kaya için üzülürüm.

İşte böyle sevgili okurlar. Her iki oyuncumuz da AFK mağduru. Şimdilik Çağatay Ulusoy, “Medcezir” dizisi ile çok keyifli. Hazal Kaya ise A.Ş.K. dizisi ile pek keyifli sayılmaz. Her iki dizide de olanlar şimdilik böyle. Bundan sonra neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Hazal Kaya ve Çağatay Ulusoy’a bu yeni dizilerinde bol şanslar ve başarılar diliyorum.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir