Medcezir / İnanılmaz ama, gerçek!

Magazin

25 Aralık ’13

Kategori
Magazin
Medcezir / İnanılmaz ama, gerçek!

Star Tv.de 4 aydır yayınlanan “Medcezir” dizisi inanılmaz rekora gidiyor. Bu sabahki internet haber sitelerinin ilk haberine göre, sevilerek izlenen Medcezir facebookta en çok konuşulan dünya dizileri arasında ilk 10’a giren tek Türk dizisi olmuş. Yanlış duymadınız, aynen böyle.

Yayınlandığı 13 Eylül’den bu tarafa 14 bölümü geride bırakan dizinin bu hafta Cuma günü 15.i bölümü yayına girecek. Çok sevildi, çok tutuldu. Cuma gecelerinin bilhassa AB reyting grubunda gecenin birincisi oldu. Bu başarıda The O.C. gibi bir Dünya dizisi olması ve Çağatay Ulusoy gibi yıldızı parlayan bir Starın oynaması. Serenay Sarıkaya ile de müthiş bir uyum yakalamaları. Ayrıca Ezel dizisinden tanıdığımız Barış Falay (Avukat Selim Sezer) gibi bir karakter oyuncusunun bulunması. Diğer karakterlerin başarısı da yabana atmamak gerekir. Mine Tugay (Ender Serez), Taner Ölmez (Mert Serez), Hazar Ergüçlü (Eylül), Murat Aygen (Faruk Beylice), Şebnem Dönmez (Sude Beylice) ve Can Gürzap /Asım Şekip Kaya) gibi çok güçlü karakter oyuncularının bulunması diziyi seyredilir kıldı.

Sosyal medyada da adından en çok söz ettiren dizi, en çok konuşulan Dünya dizileri arasında ilk on yer alan tek Türk dizisi “Medcezir” Facebook hesabı  (facebook.com/medcezirstartv) 1.137 bin takipçi sayısına ulaşmış durumdadır.

Dünya sıralamasında en çok konuşulan dizilerde 6.ı sıraya yükselmiştir.

1- Family Guy………….  808.149

2- The Walking Dead…   802.486

3- The Simpsons………  485.77

4- Breaking Bad……….  470.117

5- South Park………….  460.008

6- Medcezir…………….  403.140

7- Sons of Anarchy…..    401.549

8- Ger’s Anatomy……..  394.350

9- Once Upon a Time..   292.416

10- Doctor Who………..  254.096

Sevilen dizinin bu kadar tutulmasında, deneyimli senarist Ece Yörenç’in de payı büyüktür.

Ay Yapıma, dizinin yapımcısı Kerem Çatay’a, yönetmen Ali Bilgin’e ve başrol oyuncuları Çağatay Ulusoy’a ve Serenay Sarıkaya’ya , bu başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.
Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/Cansever

Not: Görseller interneten, Dizifilm.com’dan alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir