Medcezir dizisine gereksiz suçlamalar!

TV Programları

22 Aralık ’13

Kategori
Magazin
Medcezir dizisine gereksiz suçlamalar!

 

Bazı eski AFK fanları, ki bu fanlar daha ziyade yurtdışından, Medcezir‘ in “Adını Feriha koydum” dizisindeki bazı sahneleri taklit ediyor diye Sosyal Medyada gereksiz gürültü koparıyorlar. Bunlar gereksiz feryatlar arkadaşlar. Ben her iki dizinin tüm bölümlerini seyretmiş biri olarak söylüyorum. Yok böyle bir şey. Konular bazen birbirlerine benzeyebilir. Her dizde benzer sahneler olabilir.

Feriha’da Halil Feriha’yı kaçırmıştı. Burada da Piyano Hocası Tan Mira’ ı kaçırdı. Olabilir, bu alıntı mı demek. Bir Aşk Hikayesi dizisinde, Korkut’un Kardeşi Emine’yi bir cinsel sapık hastane görevlisi kaçırdı. Bu nereden alıntı. Her filmde yada dizide bu tür olay sahneleri hep var.

Feriha ile Emir hastane önünde bankta oturdu. Medcezir de de Mira ile Yaman sahilde bankta oturdu. Bu oradan alınmış mı demek. Orada da iki aşık, burada da, olamaz mı yani.

Neymiş efendim, Feriha’da çalının müzik parçaları, Medcezir’ de de çalınıyormuş. Bu alıntı mı demek. Toygar Işık’lı yeteneksiz birimi ki, repertuarını Feriha dizisinden alsın.

Senarist Ece Yörenç bu tepkilere cevap verme ihtiyacı duymuş. Ece Hanım, twitter hesabından “Medcezir The OC uyarlamasıdır bir kere daha sevgiyle hatırlatıyorum” şeklinde bir cevap yazmış.

Yok Mira elini Yaman’ın kalbinin üstüne koymuş. Feriha da elini koymuştu. İnsanın kalbi bir yerde göğsünde, tabii ki seven el oraya gider ve koyar. Elini nereye koysun.

Demek ki, Çağatay ve Hazal’ın tek suçu daha önce aynı dizide oynamış olmaları mı? Onun için mi aranıyor bu benzerlikler. Aynı tür sahneler diğer dizilerde de var.

Saygıdeğer arkadaşlar, biliyorum AFK’ daki  aşkı unutmadınız. Tadı damaklarınızda, gönlünüzde, görselleri gözünüzde kaldı. Çağatay Ulusoy AFK da ne ise, Medcezir de de o. Sadece rolü, canlandırdığı karakter değişti. Feriha’da Emir, Medcezir de Yaman. Olmayacak duaya amin demeyelim. Ne yapmak istiyorsunuz? Amacınız Çağatay Ulusoy’un başarfılı olması değil mi? Pek ala Medcezir’de de neredeyse aynı başarıyı elde etti.

O dizide de başarılıydı. Bu dizide Medcezir de de başarılı.  Bırakın geçmişi. Medcezir’i seyrederek tadını çıkartın. Bozmayın Çağatay’ın moralini, ağzının tadını.

Ben iddia ediyorum ileride bu iki başarılı oyuncumuz yeni bir projede birlikte olacaklar. Siz onlardan bunu isteyin. Biliyorum, zaten istiyorsunuz.

Önümüzdeki yaz aylarında, dizileri sezon finali yaptıktan sonra aynı projede bir sinema filminde bir araya gelmeleri için Sosyal medyada sesinizi duyurun. Hazal Kaya ve Çağatay Ulusoy’u kırmadan, dökmeden yapın bu işi. Biz yazarlar da elimizden gelen desteği sağlarız.

Şu an Yapımcı ve senaristi suçluyorsunuz benzerlikler var diye. Medcezir’de oynayan ve de çok başarılı olan, hepinizin çok sevdiği Çağatay Ulusoy’ u da istemeyerek de olsa üzüyor, kırıyorsunuz. Benden söylemesi.

Hem Hazal Kaya, hem Çağatay Ulusoy sevenlerine sesleniyorum, biliyorum her ikisini de seviyor ve beğeniyorsunuz. Mantıklı olmaya davet ediyorum, unutmayın onları siz buralara taşıdınız. Buralarda kalmaları da sizlerin desteği ile olacaktır. Desteklemeye devam ediniz.

Lütfen Sezar’ın hakkını Sezar’a verelim.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir