Çağatay Ulusoy için, ilk sorgulama bitti, hapis yok!

Magazin

29 Kasım ’13

Kategori
Magazin
Çağatay Ulusoy için, ilk sorgulama bitti, hapis yok!

 

Çağatay Ulusoy’un o başına gelen kötü olaydan, 25 Ocak 2013 tarihinden bu yana tam 10 ay geçti. Hem Çağatay Ulusoy için, hem de sevenleri için kabus dolu günlerdi o günler. Çağatay çok kötü günler geceler geçirdi. Son üç aydır çok tutulan dizisi “Medcezir” yüzünü biraz güldürdü.

Bugün 28 Kasım 2013 Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Yusuf Akgün’ün ilk duruşması vardı. Çağlayan Adalet Sarayı 16. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşma yapıldı. Saat 11’ de mahkemeye avukatlarıyla geldi. Sorgulandı, sorgulama takribi 16,25 gibi başladı. Yarım saat sürdü.

Magazimedya.com haberine göre, Çağatay Ulusoy’un ifadesi şöyle:

“Suçlamaları kabul etmiyorum. Kimseye temin etmedim ama uyuşturucu kullanıyorum kimseye vermedim.  Telefonda balık diye bahsettiğim esrardan Asmalımescitte iki kere Hüseyin Orçun Benli ile  kullandık.  Yurt dışından arkadaşımın getirdiği kahverengi uyuşturucu maddeyi kullandık çok kötü bir maddeydi rahatsızlandım. Gizem Karaca’ya uyuşturucu vermedim ama birlikte evde kullandık. Emir’in yolu dizisi başladığında uyuşturucu içmeye başladım bizim piyasada çoğu kişi içiyor. Evimde ele gecen uyuşturucuyu bana Onur Tezer getirdi Sarıyer’deki mahalle eşrafından buldu. ”

Savcılık’taki ifadesini doğrulayan Çağatay Ulusoy iddianamedeki Ergun Taş’tan da kendisi ve Gizem Karaca’nın kullanması için esrar temin ettiği iddiaları üzerineyse Gizem Karaca’yla birlikte onun evinde uyuşturucu kullandıklarını itiraf etti. Ulusoy avukatların  sorusu üzerine eski manejeri Selin Boronkay’ın kendisine uyuşturucu vermediğini ifade etti.

Sorgulama bitiminde Çağatay Ulusoy mahkeme salondan sanki uçarcasına ortalıktan kaybolmuş. Moralinin gayet yerinde olduğu belirtilen Çağatay’ın sabahtan beri beklemekten yorgun düştüğü gözlenmiştir.

Burada bir saplantı yapmak istiyorum. Çağatay Ulusoy’un bu ifadesinde genelleme yapması çok yanlıştı. “Bizim piyasada çoğu kişi içiyor”. Bu açıklama yerinde olmadı. Dizi oyuncularından işleri kötü gidip de, kullanan 10-15 kişiyi genele yayamazsınız.  Yanlış oldu Sayın Çağatay. Çok özür dilerim ama, ben bu yanlış açıklamanızı cahilliğine veriyorum.

Bugünkü duruşmalar sonunda, Savcı mütaalasında Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca’nın da aralarındaki hiçbir ünlü ismin tutuklanması istemedi, tutuksuz yargılamaya devam kararı verilmiş. Henüz yargılama bitmedi. Yeni duruşma, 11 Şubat 2014 günü saat:10.00 ertelendi. Ben inanıyorum Yüce Türk Mahkemelerimiz en uygun kararı vereceklerdir.

Çağatay Ulusoy’a şimdilik geçmiş olsum. Hakkında hayırlısı ne ise o olsun. Bu abdestle çok namaz kılar. Bir Atasözümüzü daha hatırlatmak istiyorum. “Bir musibet, bin nasihate bedeldir”.

Ben Çağatay Ulusoy’un sanat ve insani yönünden bahsetmek istiyorum.

Çağatay Ulusoy, sevenleri tarafından çok sevilen, çok beğenilen bir kişi. Kendisi de bu sevgiye layık, inanılmaz iyi kalpli, mütevazi bir kişiliği var. Nasıl oldu da bu kadar iyi, karakteri düzgün bir çocuk bu hale düştü. Ben bu güne kadar 3 yıldır, onun hakkında gerek yazılı, gerekse görsel basında kütü bir laf eden birini görmedim, okumadım.

Bilakis onlarca övgü dolu sözler duydum, haber okudum. Kısaca birkaçını anımsatmak istiyorum.

Armağan Çağlayan: “Çağatay dünyadaki ender insanlardandır, çok mütevazidir. Onun için sette kapris yapmayan tek ünlü diyebilirim, sıfır kapris”. Dedi.

Berberi Şükrü Dudu: “Çağatay çok iyi biri, insanlığını çok seviyorum. İlk gördüğüm günden bugüne hiç bozulmadı. Çağatay gerçekten adam gibi adam” Demiştir.

Ayla Algan: “Ekranda çok iyi duruyor Çağatay, ama biraz pişmesi lazım”

Bülent Ersoy:“Ben biliyorum kendisini, o kapıcılı filmde oynayan çocuğu kastediyorsunuz galiba ama gördüğüm kadarıyla temiz bir çocuk, çok efendi bir çocuk, kim vurduya gitti gibi geliyor bana, o çocuk o işleri becrecek bir çocuk değil bence. Ortamlar da insanları sürüklemiş olabilir. Yapmaz artık, temiz bir çocuk, yani suratından belli.” Demişti.

Hülya Avşar: Çağatay Ulusoy’u jön ilan etmiş ve şöyle demiş.” Çağatay Ulusoy’un saçlarına bayıldım. Çok yakışmış çok. Ashton Kuthher gibi… İşte jön! Üstelik oyunculuğuna da bayılıyorum. Çok başarılı çok”. demiştir.

Şimdilerde Star TV‘de “Medcezir” ile Çağatay Ulusoy zirvede.

Tekrar geçmiş olsun, yolun açık olsun Çağatay Ulusoy.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir