Fatih Harbiye / Pelin’i öldüren aşk mı? Hırs mı?

Genel TV Programları

Tv.Programları:

Show Tv.de yer alan Peyami Safa’nın romanından aktarılan aşk ve drama dizisi “Fatih Harbiye”, Macit – Neriman aşkı ile devam ediyor. Neriman Macit’in tutkulu aşkını dilinde hayır dese da gönlünden bir türlü sokup atamıyor. Şinasi, Neriman’a emri vaki yaptı, nişan yüzüklerini masaya koydu ama bu bölümde hayır cevabını duyamadık.

Dizinin reytingleri bilhassa AB’de iyi, 2.sırada yer almış. Total’de 6.sırada olduğunu gördük.

Macit, geçen bölüm bir karar almış, bu kararını anne ve babasının karşısına geçerek açıklamıştı. “Kimsenin üzülmesini istemiyorum, Pelinle evlenmeyeceğim, ondan ayrılıyorum.” Bu karar babasının sert tepkisine neden olur. Pelin ile evleneceksin o kadar diyen babasına, asla diye karşılık verir. Bu evliliği unutun, sevmediğim biri ile evlenmeyeceğim. Ben Neriman’ı seviyorum. Bu evlilik oyununu senin için kabul ettim ben, artık dayanamıyorum. Aile şerefimiz için elimden geleni yaptım, artık kendim için yaşayacağım. Yoksulluğa her şeye razıyım,der ve çeker gider.

Ekran Alıntısı.PNG 34.1

Macit, Pelin’i arar derhal konuşmak istediğini söyler. Pelin ile buluşurlar. Pelin, Macit’in bakışlarından anlamışcasına çok kötü şeyler olacağını tahmin eder. Macit, nefes alamıyorum, ben Neriman’ı seviyorum. Parmağındaki yüzüğü çıkartır, Pelin’in avucuna koyar. pelin, Macit ben seni seviyorum, yapma bunu bana…

Ekran Alıntısı.PNG 34.4

Macit, bu işi zorlaştırma, bu bir oyundu, bunu ikimiz de biliyoruz. Görüşürüz der ve gider. Pelin beklemediği bu ani hareket karşısında ne yapacağını bilmez, şok yaşar. Sinirinden gülmekle ağlamak arası bir hal alır.

Macit’in tutkulu aşkı ile baba baskısı arasında kalan Neriman, yemeden içmeden kesilmiş, hastalanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Hastane odasını boşaltan doktora, Neriman can dostu Fahriye’nin içeride kalmasını istemişti.

O gece hastanede kalan Neriman’ın başında eski sevgilisi Şinasi kalır. Neriman’ın baygın olduğunu duymadığı zannederek, onu hala sevdiğini, asla bırakmayacağını fısıldar. Elini tutar, okşar. Seni yalnız bıraktığım için özür dilerim. Bu sırada göz yaşlarını tutmaz.

Ekran Alıntısı.PNG 34.2

Şinasi, eli Neriman’ın ellerinde ilk aşkım  sensin, son aşkım da sen olacaksın der ve onu alnından öper. Neriman, Şinasi’nin sözlerini duymuştur. Şinasi dışarı çıktığında ağlar. Halbuki Macit, onun durumu hakkında hastaneden bilgi almaktadır.

Ekran Alıntısı.PNG 34.5

Gülter Hanım, ağabeyi Faiz Beye, abi Neriman’ı istemediği bir yere götüremezsin der ve elindeki bileti alır yırtar. Senin kızınsa, benim de canım ciğerim. Faiz Bey ben ne yaptıysan onun için yaptım. Neriman’ı sormadan yapma abi. Faiz Bey, Peki…

Pelin evde elinde Macit’in yüzüğü, kendi yüzüklerini de çıkartır. Uyku hapı içer ve intihara teşebbüs eder. Olanları bir türlü içine sindirememiştir. Duygu, Pelin’i odasında baygın bulur, derhal hastaneye kaldırılır.

Pelin kendini bilmez yoğun bakıma kaldırılır. Macit’e Pelin’in intihar ettiğini Onur haber verir.

Neriman’ı Şinasi Hastaneden çıkartır, eve getirir. Fahriye’ye de sen bu gün izinlisin, Neriman’ın başında kal, der. Neriman, gözlerim Macit’i arada ama, başımda Şinasi’yi gördüm. Macit, Neriman’ı arar. Pelin ile ayrıldıklarını, yüzüğü çıkardığını söyler. Bitti artık, Neriman keşke senin söylediğin kadar kolay olsa. Macit, hemen koşa koşa bana geliyorsun.

Şinasi işe döner, Rüya sana bomba gibi haberlerim var. Dört yeni sözleşme imzaladık der ve dosyayı önüne koyar. Şinasi, Neriman’ı düşünüyordur. Rüya’nın söylediklerini duymaz bile. Rüya, söylediklerini anlamadığını fark eder. O sıra gelen Cihan, Şinasi’ye Neriman’ı sorar. Rüya, ben bu sözleşmeler için bütün bir hafta uğraştım, bir teşekkür bile yok diyerek bozuşur. Şinasi açıkça, şu anda Neriman’dan başka bir şey düşünemiyorum. Kağıtlardan daha değerli deyip, dosyayı yere atar. Rüya, alır çantasını gider. Cihan sen ne yaptın, şu kalbini kırdığın kız var ya, senin geleceğin.

Hastanede Macit sıkıntılı anlar yaşar. Annesi, babası, Pelin’in annesi ve babası da oradadır. İntihar sebebi olarak Macit’i suçlarlar. Onur, sen burada durma, git der.

Doktor, Pelin hakkında hiç de iyi haber vermez. Durum ciddiyetini koruyor, her şeye hazırlıklı olun. Duygu, Macit’i suçlar. Fahriye, Neriman’a Duygu’yu aramasını Pelin hakkında bilgi almasını ister.

Aslı,nın kaynanası Kader hanım paralarını bulmuş, kimseye söylememişti. Aslı, kendisini hırsızlıkla suçlamıştı. Ben hırsız değilim diyerek Kader Hanım’a tepkisini gösterir. Kocası İsmail de Kader Hanıma çıkışır. Emre de annesine kuşkuyla bakar. Kader Hanım hırla evden çıkar. Nezahat’ın nişanlısı Asım Beyin evlerinin yerini öğrenir.

Ekran Alıntısı.PNG 34.6

Asım Beyin yaşlı annesine bir güzel doldurur. Zehra Hanımın küçük kızı Aslı gelini olduğunu, neler çektiğini , kendisini merdivenden yuvarladıklarını, 2 ay kırıklar içinde yattığını söyler. Nezahat da seni tekerlekli arabanı iter, ölümüne sebep olur. Asım beyin annesinin tansiyonu fırlar, oğlu gelir acil hastaneye kaldırılır.

Fahriye, Neriman’a kapat gözlerini sadece Macit’ odaklan, sen bu adamı seviyor musun? Sevmiyor musun? Neriman, seviyorum. Der. Fahriye aşkını sahip çık canım.

Ekran Alıntısı.PNG 34.7

Neriman ile Fahriye sahilde Macit’i beklerler. Macit, hastaneden bir türlü ayrılıp da söz verdiği Neriman’a gelemez. Neriman bekler gitmeye kara verirler. Dolmuşa bindikleri sırada Macit gelir, dolmuştan indirir. Neriman Macit’a özlemle sarılır. Macit geç kaldım, Neriman tam zamanında geldin. Neriman bu işin içinden nasıl çıkacağız diye sorar. Macit, her zaman yaptığımız yapacağız. Macit, geri döneceğim söz veriyorum der ve tekrar hastaneye gider.

Şinasi, annesi ve ablasına müjde vermek ister. Annesi Rüya hakkında zannederler, çok sevinirler. Şinasi, ben kararımı verdim, yarın akşam Neriman’ı istememeye gidiyoruz. Annesi ve kardeşi Nezahat çok şaşırırlar. Annesi tepki gösterir, o kızla evlenemezsin. Şinasi, abla Neriman’lara haber vermeyi unutmayın. Annesi, o kızı bu eve sokmam ben. Şinasi, o zaman ben giderim.

Şinasi’in annesi Zehra Hanım, Gülter Hanıma Neriman’ı istemeye geleceklerini söyler. Gülter Hanım bu haberi pek beğenmez. Neriman’ın haberi var mı diye sorar.

Ekran Alıntısı.PNG 34.10

Şahika, Neriman’a Pelin’in intihar ettiğini söyler. Gülter Hanım, senin yüzünden mi intihar mı etti. Sen Macit ile hala gizli, gizli, görüşüyor musun, der. O kız senin öz dayının kızı. O parmağından çıkan yüzük senin parmağına takılınca mutlu mu olacaksın?

Cihan ile Şinasi bir yerde oturup kafa çekerler. Şinasi tekrar Neriman’a kavuşma mutluluğunu yaşar. Cihan peki Rüya ne olacak kardeşim diye sorar.

Rüya, Şinasi’nin evine gelir. Nezahat ve annesi karşılar. O sırada Gülter Hanım, Zehra Hanımı arar, buyurun gelin der. Ama kararı Neriman verecektir. Rüya bu isteme olayını duyar ve evden hızla ayrılır.

Duygu Macit’e hesap sorar, neden bunu yaptın Macit? Pelin’in canını yakmak istediğin için seni asla af etmeyeceğim. O seni seviyordu.

Macit, Neriman’ın kapısına gelir. Pelin’in intiharı haberini söylemek için gelmiştir. Macit, bizim hiç suçumuz yok, güçlü ol, der ve gider.

Gülter Hanım, Neriman’a haberi verir. Seni Şinasi’ye istemeye geliyorlar. Neriman çok şaşırır. Baban kararı sana bırak diye de ekler. Neriman, söyle gelmesinler. Gülter, ben söyleyemem, zaten kararı sen vereceksin. Şahika, hayırlı olsun Neriman diyerek lafa karışır. Şahika eğer Pelin ölürse, Pelin’in ailesi seni Pelin’in yanına gömer. Neriman, tekrar Duygu’yu arar. Pelin’in durumunu sorar. Doktor hiçbir değişiklik yok diye cevap verir.

Ekran Alıntısı.PNG 34.11

Pelin’in annesi Feyza Hanım ile babası perişandır. Macit’e karşı öfke doludurlar.

Ekran Alıntısı.PNG 34.12

Kader Hanım, Aslı’nın dolabında tutuğu günlüğü bulur, okur. Bu evde yaşayan herkesten nefret ediyorum lafı kanına dokunur. Oğlu Emre ve kocası İsmail Beye gösterir. Aslı elinden defteri alamaz. Emre çok ser çıkar. Aslı’yı yere itekler. Kader hanım, koynumuzda yılan besliyor muşuz görün, der.

Ekran Alıntısı.PNG 34.13

Rüya, okulun kapısında Neriman’a hayırlı olsun Şinasi seni istemeye geliyormuş, der. Neriman benim hiç suçum yok. Rüya, hani siz sadece arkadaştınız diye sorar? Aranızda hiçbir şey olamazdı. Rüya, Neriman sen sadece beni değil sen, kendini de kandırıyorsun, döner yazıhaneye çıkar.

Şahika, Neriman baban Pelin’in Macit’in aşkı yüzünden intihar ettiğini haberi var mı? diye sorar. Sonra da yok diye kendi cevabını verir. Gülter Hanım, baban seninle konuşmak istiyor. Faiz Bey kızı ile konuşur, kızım kendi kararını ver, o gözlere iyi bak, o gözler de cevabın senden geldiğine inansın.

Şinasi, damat gibi giyinir. Zehra Hanım, şimdiden damat olmuşsun, der. Anne yüzükleri de aldım. Bu akşam yüzükleri de takarız. Nişan çiçekleri ve şekerlerini alıp, Faiz Beyin evine kız istemeye giderler.

Ekran Alıntısı.PNG 34.8

Macit, tekrar Neriman’ı arar, yanına gelmek istiyorum, dışarı bak, der. Macit, seni görmeden hiç bir yere gitmeyeceğim. Kapıya gel. Macit kapıya gelir. Neriman, Macit lütfen git.

Ekran Alıntısı.PNG 34.14

Şinasi, annesi ve kardeşi Nezahat ile gelirler. Zehra Hanım kızı bir türlü isteyemez. Boğazı tıkanır, su verirler. Kahveler yapılır. Bu sırada Neriman bir daha Duygu’ya Pelin’i sorar. Hiç bir değişiklik yok haberi alır. Feyza Hanım, Neriman kızımın ölüm haberini bekliyor, diyerek fırlar çıkar.  Şoförü ile Şinasi beyin evine gelir.

Ekran Alıntısı.PNG 34.15

Faiz Bey kararı kızıma bıraktım. Neriman, Şinasi ile bir ömür boyu birlikte olmayı kabul ediyor musun? Neriman, babacığım deyince, Neriman bu cevabı bana değil Şinasi’ye vereceksin. Tam bu sırada kapı çalar. Gelen Feyza Hanımdır. Hızla üst kata çıkar. İçerideki herkes şaşırır.  Feyza Hanım, sen her şeyi bu nişan yüzüğü için yaptın, al işte sana yüzük der ve yüzüğü parmağına takar. Başardın sonunda… ve 34.bölüm burada sona erer.

Ekran Alıntısı.PNG 34.16

Koliba Film’in bu güzel dizisinde Pelin bu intihardan sonra ölecek mi? Neriman, Şinasi’in gözünün içine bakarak hayır diyecek mi? Gönlü Macit’e olduğu için mutlaka hayır diyecek. Şinasi, bir çift nişan yüzüğünü peşin aldı ama, galiba ortada kaldı. Kader Hanım, Nezahat’ın kısmetinin önüne de taş koydu. Asım Bey ne yapacak? Pelin’i intihara sürükleyen aşk mı? Hırsı mı? Haftaya hep birlikte göreceğiz.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten, dizifilm.com’dan ve tarafımdan diziden alınmıştır.

2 thoughts on “Fatih Harbiye / Pelin’i öldüren aşk mı? Hırs mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir