Merhamet / Sermet’in değişimi, 44.bölüm Final.

TV Programları

20 Şubat ’14

Kategori
TV Programları
Merhamet / Sermet’in değişimi, 44.bölüm Final.

Kanal D‘in aşk ve drama dizisi “Merhamet” dün akşam 41.ci bölümüyle ekranlarımızdaydı. Ne yazık ki bu güzel dizimiz 12 Mart Çarşamba akşamı 44.cü bölümde ekranlarımıza veda edecek.

Usta oyuncularımız (Özgü Namalİbrahim ÇelikkolMustafa ÜstündağBurçin TerzioğluYasemin Allen) harika performansları ile bu diziyi milyonları sevdirdiler. Ayrılmak zor olsa gerek. Biz her zaman olduğu gibi bu bölümü özetleyelim.

Ahu Hanım, lokantasında Deniz ve Narin’in de gelmesiyle dördünü ağırlar. Israrla kendi elleriyle yaptığı bir sofra kurar, yemekte tatsızlıklar olur. Ahu, Fırat’ın ağzına lokma verirken gömleği yağlanır. Narin de, Deniz de Ahu’ya gıcık olmuşlardır. Deniz, yıllar öncesi öğrencilik yıllarında, Ahu’nun nişanlısı Haluk ile tanışır. Deniz Haluk’un yakışıklılığı ve çekiciliğine dayanamaz iki günlüğüne arkadaş olurlar. Daha sonra bir gün Haluk Beyin nişanlısı Ahu Hanım çıkar gelir, Deniz’in kulağını çeker, Haluk’tan uzak dur. Narin de, Deniz’i korur, aralarında kavga çıkar. Gazetelerde kavga resimleri çıkar. Bu kötü tanışıklık o yıllara dayanmaktadır.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Şadiye, Can’a kendisine yapılan iş teklifini anlatır, ablama yük olamam, kendi ayaklarım üstünde durmak istiyorum, der.

Yemek sonrası, Fırat Narin ile dans eder. Deniz, Sermet ile biz hiç böyle olamayacağız diye iç geçirir. Fırat, Narin ve deniz’i alır gider. Sermet, sonra sadece hayaliyle dans eder.

Irmak ile Narin Can yüzünden tartışırlar. Kendi galerisini açmak için, Irmak ona yardımcı olur. Irmak, yangın işini Sermet’e yükleme gayretini ablasını ikna etmek ister. Ali de Can’ın galeri işini ağzına yüzüne bulaştırır, ortalığı karıştırır.

Şadiye çekimler için gider. Kendisini Ceren olarak tanıtmıştır. Çekimler yapılır, biz neticeye bildireceğiz derler.

Lokanta işini Fırat ile Sermet bitirmek isterler. Almama kararlarını bildirmek için bir demet kırmızı çiçekle lokantaya giderler. Mali durumunu konuşmak için Ahu Hanım muhasebesi ile randevu ayarlar. Sermet ile Fırat kızlar istemiyor diye bu işi pek ret etmek istememektedirler. Fırat, mali duruma okey verir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Sermet, Deniz’e telefon eder, akşama seni alayım. Sermet, Deniz’e olan sevdası yüzünden panik içindedir. Ali den yardım ister. Akşam yemekte Deniz ile konuşurlar. Sermet, geçmişini anlatır, Hikmet Kazan’ın oğlu olduğumu ananım ölümüyle öğrendim. Fırat ile iki kardeş olduk. Şaraplarını içerler. Sermet kendisinden beklenmeyecek çok güzel cilalı laflar eder. Gel artık evine, evlenelim mi? diyerek, takamadığı tek taş yüzüğü Deniz’e takar, elinden öper. O sıra Ahu arar, o işe girmelerini Deniz istemez. Bir anlaşma yapmak isterler, sen benim, ben de senin işlerini karışmam, der Deniz. Bir sözleşme imzalayalım. Sermet bu işe yanaşmaz, ben her işe burnumu sokarım, der.

Fırat bir demet çiçek ile akşam eve gelir. Şadiye için de çok güzel kırmızı bir bilgisayar almıştır. Bilgisayar kursuna da yazdırır. Şadiye çok memnun olur.

Deniz, ağlayarak Narin’e telefon eder, geliyorum der. Ali, abi ben o kadını ben hatırlıyorum. Sermet’e. Narin, nasılmış maçoya aşık olmak diye Deniz ile konuşur. Taktığı yüzüğü Narin’e gösterir, Narin sen imzalamışsın tek taraflı o sözleşmeyi… Sermet, telefon eder, o da gelir.

O gece Sermet ile Deniz kanepede iki kişi sarmaş dolaş yatarlar. Sabah kalkan Şadiye onları o halde görünce çok güler.

Irmak, Can için tuttuğu boş dükkanı gösterir, burayı hem ev, hem stüdyo olarak kullana birsin. Ali, takipçisi tarafından öğrenir, Sermet’e bildir.

Moskof Recep, evde çok düşüncelidir. Yılmaz’ı öldürdüğünden dolayı çok perişandır.

Sermet birtakım yiyecek içecek alarak, Narin’lere gelir. Beraber yerler, içerler.

Ahu, kardeşi ile oturur konuşur. Fırat’ın evli olmasını çok üzülmüştür. Sermet’in de sahipli olmasını kardeşine anlatır.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Fırat, Şadiye ile aile olmak konusunda yapıcı görüşmeler yaparlar, dışarıdan duyan Narin’in bu konuşmalar, hoşuna gider. Narin, spor salonlu, yüzme havuzlu lebi derya evine taşınır. Şadiye de burayı çok beğenmiştir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Narin, sokak güvenlik kamerası kayıtlarından Deniz’e, geçmişteki Can’ın atölye yangın olayını izletir. Yangını Irmak’ın çıkarttığı ayan beyan ortadadır. Marketten 50 şişe yanıcı madde de satın aldığı ortaya çıkar.

Fırat ile Sermet, sözleşmeleri imzalarlar, lokantayı satın alırlar. Ali, Şadiye’yi arar, yüz bulamaz. Şadiye’ye işe alındığını telefon ile bildirirler. Arayan kız, Ceren’ciğim seni seçtikler, der. Geçmişini saklamak için Ceren takma adını kullanıyor, bakalım sonu ne olacak.

Ümmü Hanım, Narin’e gelir babasının içine kapanıklık durumunu anlatır. Banka hesaplarının boşaltmasını kumar mı endişesi vardır. Ümmü Hanım, evde bulduğu tabancayı Narin’e verir.

Deniz, Can ile Irmak’ın stüdyosundadır, peşinden Sermet Deniz’i almaya gelir. Beraber yemeğe giderler. Yolda, Deniz’in kısa eteklerini takar. Deniz beni eve bırak, sapık mısın sen. Sermet, anlaşmamız var, ben istediğimi yaparım.

Tatyana, Ali’ye sen benimle evlenmek istemiyorsun, ben Sermet Beyle görüştüm, lokantada çalışcam der.

Fırat ile Narin lokantaya akşam yemeği için giderler. Şadiye ve arkadaşları parfüm reklamı çekimlerini kutlamak için lokantaya gelirler. O sıra Fırat’ın gazeteci arkadaşı arar, ünlü bir markanın yeni yüzü olarak, bir hayat kadını seçildi, diye haber. Fırat, haberi durdur, ben seni arayacağım, der. Şadiye’yi masaya çağır, Şadiye ne işler çeviriyorsun, yarın sabah gazetelerde parfüm reklamında bir hayat kadını yazacak. Şadiye sessiz kalır.

Narin, Irmak ile beraberdir. Can ile Sermet de gelir. Yangın işini konuşurlar. Can neden yaptın bunu bana diyerek sorar. Deniz, Irmak Can’ın evini yaktığını biliyoruz. Ya polise ya da bir kliniğe gideceksin. Önce itiraz eder, sonra kabul eder. Irmak, seçim senin, senin seçeceğin bir tanesine gideceğiz. Irmak çaresiz bakar, kalır ve bölüm burada biter.

Bu güzel dizi 12 Mart Çarşamba akşamı 44.bölüm ile final yapacak. Sorun reyting meselesi değil. Dün akşam AB’de 5. Sırada, Total’de 21. Sırada yer almış. Buraya kadarmış, sözleşme bitti, konu da bitti.  Most production’dan yapılan açıklamaya göre, dizinin 39 bölüm olarak tasarlandığı, gelen istek üzerine bir kaç bölüm daha uzatılıp hikayenin kan kaybetmesi istenmediği için final kararı alındığını ifade edilmiştir.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir