İçerde yine zirvede! Mert’in adını öğrenemediği Umut’suzluğu…

TV Programları

c1veofzw8aerr70

Ay Yapım’ın yapımcısı olduğu, Show Tv’nin fenomen dizisi İÇERDE her hafta olduğu gibi yine rakipsiz ve zirvedeydi. Pazartesi akşamı ekranlara gelen 2017’nin ilk bölümü olan 16.bölümü soluksuz izledik. Zaman zaman nefes almakta zorlandık.

Yayınlandığı ilk günden itibaren herkesi ekran başına kilitleyen ‘İçerde‘ dizisi, dün akşam da birinciliği kaptırmadı.

9 Ocak Pazartesi gecesinin reyting sıralamasında; AB’de 12,86 izlenme oranı (rating), 28,09 izlenme payı (share), ABC1 20+’da 12,48 izlenme oranı, 25,74 izlenme payı, Total’de 9,91 izlenme oranı, 21,74 izlenme payı ile rakiplerini geride bıraktı.

Ayrıca ‘icerde’ etiketi ile 26 bin 189 tweet atılırken, Twitter‘ın Türkiye gündeminde 15 saat 50 dakika, dünya gündeminde ise 5 saat 35 dakika kalmayı başardı.

c1y4gn5xeaa0jrm

Geçen bölüm sonunda, Melek yüzünden Sarp ile Davut amansız bir kavgaya girmişlerdi. Melek iki tabanca arasına başını koyarak, ölümüne kavgayı sonlandırmıştı.

16.Bölüm yine bu kavga ile başladı:

Ekran AlıntısıİÇERDE.16.1

Sarp, son hamle ile Davut’u yere serer, pes ettirir. Sarp; “Bu kız ne isterse onu yapacak, Celal Babaya gitmek istiyorsa ben götüreceğim.” Melek’e sorar, girmek istiyor musun? Melek; “Hayır Sarp, beni kendi evime götür. Celal Babanın evine dönmeyeceğim, hele silah zoruyla, hiç…”

Sarp ile Melek eve giderler, Melek Sarp’ın yaralarını temizler, Davut’tan uzak durmasını ister. Bundan sonra çok dikkatli olmamız gerekiyor. Celal Baba telefon eder, Sarp’ı evine çağırır. Melek gitme der, Sarp’a sarılır, dudaklarından öper.

Ekran AlıntısıİÇERDE.16.2

Diğer tarafta Mert, kamera kayıt görüntülerini silip, silmemekte kararsız kalır. Coşkun, bana Celal’i ver, ben de sana aileni söyleyeyim diye tehdit eder. Sonra kırar kalemi, ailemi bulmak için ailem dediğim adama nasıl ele veririm diyerek kayıtları silmeye karar verir. Celal Baba tel eder, bul bir yolunu sil, kayıtları geri getiremesinler. Mert, ‘Şeytanım Coşkun’ diyerek gereğini yapar.

Celal Baba, Sarp’ı karşısına oturtur, sorguya çeker. Melek’in annenin yanında ne işi var? Kızımdan uzak duracaksın. Adamlarından birini Melek’in peşine takar. Yakınında Sarp’ı görürsen bana bildir, onun defterini ben düreceğim. Sarp’a kayıtların boş çıktığını sorar. Sarp, avukatın daha güvenli bir yerde yedeklerinin olabileceğini, hayatının tehlikede olduğunu söyler. Davut’u Leyla’nın evine gönderir. Baba Sarp ile baş başa kalınca; “Sarp, durmadan atıyorsun on ikiden vuruyorsun, çok mu zekisin, şansın mı yaver gidiyor. Yoksa başka bir şey mi var sende…”

Ekran AlıntısıİÇERDE.16.3

Sarp, bana kızgınsın, ama sebebini anlayamadım, eğer bir cezam varsa boynum kıldan ince, bilesin der ve çıkar. Melek’e telefon eder, dikkatli olamaları gerektiğini söyler.

Yusuf Müdürün eski karısı hastaneye ziyarete gelir. Eski boşandığı karısının sesini duyan Yusuf gözlerini açar, kendine gelir. Bunun için buraya geleceğini bilseydim daha önce vurulurdum diye espri yapar. Derhal hemşire gelir.

Ekran AlıntısıİÇERDE.16.4

Sarp dönüşte annesine uğrar, halini hatırını sorar. Melek ile görüşmemesini söyler, Celal Baba bizden şüpheleniyor. Barış, kebapçının da ne kıymetli kızı varmış, abi senden iyisini mi bulacak…

Ekran AlıntısıİÇERDE.16.5 Ekran AlıntısıİÇERDE.16.6

Sarp, Melek’in evine gider. Oturup uzun uzun ilişkilerini konuşurlar. Melek ayrılmamız lazım, Celal sana zarar vermesinden korkuyorum. Sarp, ben senden ayrılamam, bırakmam seni… Öper evden ayrılır.

Mert, kayıtları silmeden yedeklerini alır. Celal Baba telefon eder, ne yaptın diye sorar. Ne kurtulmuş ki senin elinden, senin adın Mert. Bildiğim kadarıyla benim adım Mert, Coşkun baba bu sıralar gerçek ismim ne ona taktım kafaya. Celal, sen benim oğlum Mert’sin, keşke kayıtları silmeden seyretseydin Coşkun için bir şeyler bulabilirdik. Mert, silmeden görüntülerin yedeklerini aldım, onlara tekrar bakıcam. Görüntüler seyreder, Sarp’ı görünce şaşırır. O sırada kapı çalar Eylem gelir. Birlikte çay içerler, Mert lavaboya geçer. Eylem’e gelen telefonda Yusuf Müdürün hastanede yattığını öğrenir. Mert’in bilgisayarından bakmak ister. Sarp’ın görüntüleri görür, hemen fotosunu çeker. Durumu Sarp’a telefonla ulaştırır.

Sarp ile Eylem buluşur. Sarp görüntüleri seyreder, Mert’in evine girip o bilgisayarı alması gereklidir.

Celal Bananın karısı Yeşim’in içini kemiren konu, Melek gerçek kızı olabilir mi? Kocasının kızı ile arasını bulmak amacıyla Melek’in evine gider. Melek’i ikna edemez ama, amacına ulaşır. Birlikte içtikleri cay sonunda onun içtiği bardağı çantasına indiriverir. Celal’inki ile birlikte DNA yaptırır, çıkan sonun karşısında adeta yıkılır. Melek Celal’im öz kızıdır.

Ekran AlıntısıİÇERDE.16.8

Sarp, Mert’in evine kapıyı bir çilingir gibi açar ve girer. Laptopu açar, görüntüleri görür. O sırada asansör çalışır, Sarp telaşlanır, tabancasını çeker bekler, Allah’tan asansör bir üst kata çıkar. Laptopu çantasına koyar ve evi terk eder. Telefonu çalar, arayan Yusuf Müdürdür. Konuşmak için hastaneye çağırır. Çıkışta gelen Mert onu görür peşine takılır.

71937fb2ea912b3dd6443890ef3562a8_840

Sarp’ı beklerken Yusuf Müdürün eski karısı Serap tekrar gelir. Yusuf’un ısrarıyla sıkıntısını anlatır. Oğlu esrar işine karışmıştır. Hem de alıp satıcı. Yusuf’tan yardım ister. İyileştiğinde yardım yapacağını söyler, gönderir.

Ekran AlıntısıİÇERDE.16.9

Sarp Beyoğlu’nun ara sokaklarına girer, Mert’in peşinden onu takip ettiğinin farkındadır. Onu ekmeye çalışır. Sonra da eker.

Alyanak, Sarı Hüsnü’nün mahallesine çökmüştür. Oradakilerin kendisine biat etmesini sağlamaya çalışıyordur. Kendisini Celal’in bitiremediği adam, bir numaralı düşmanı ilan eder. Tuttuğu bir adam göstermelik tokatlar.

Ekran AlıntısıİÇERDE16.10

Celal Baba, kızı Melek ile konuşmak için evden çıkar. Mert, Melek’in evinde, Sarp’ın görüntülerini Mert ile birlikte seyrederler. Bu örüntüleri Celal Babaya gösterirsem, Sarp, Füsun Teyze ölür. Melek sen baya ciddisin deyince, ben sana söyleyeyim; Bu Sarp, Füsun Teyze, Eylem yok mu? biz onlarla ya hasım olacağız, ya da hısım. Söylemedi deme… Bir gün seçim yapmak zorunda kalabilirim. Ya Celal Baba, ya onlar. Melek çok tedirgin olur.

Ekran AlıntısıİÇERDE.16.11

Sarp Yusuf Müdüre hatabakıcı kılığı ile ziyarete gider. Yusuf onu çok iyi karşılar, yanaklarını okşar.

Ekran AlıntısıİÇERDE.16.12

Sarp müdüründen af diler, az daha benim yüzümden ölecektin. Yusuf Emniyet Müdürü ile konuştuğunu, açığa alındığını, seni anlattım, görevindesin der. Sarp, ben de sana geçmiş olsun hediyesi Celal’i verecektim olmadı. Yusuf biliyorum, bir ayağa kalkayım, birlikte sıvarız kolları… Sarp, işim var gitmem lazım diyerek ayrılır.

058956dd24129aedb8ecc30d8fb744b9_840

Melek’in kapısı çalar, Mert arka kapıdan kaçar. Gelen Celal Babadır. Melek zoraki içeri buyur eder. Celal duygusal laflar eder, yüzüne bakmasını ister.

Ekran AlıntısıİÇERDE.16.13

Bu yaşlı adama kırma, hadi evimize dönelim. Melek, benim dönecek bir evim yok, evimdeyim zaten. Dönmezsem yine tokat mı atarsın. Seni kolay kolay af etmeyeceğim. Melek kapıyı açar, Celal ağlamaklı evi terk eder. Arabada Mert arar, yolun üstündeki depoya gel.

SENİ BULACAĞIM COŞKUN:

Mert Celal Babaya sen Melek’e el mi kaldırdın, evdeydim duydum. Nasıl yaparsın kızın o senin kızın. Baba; Mert canım çok sıkkın hırsımı senden çıkarmayayım. Neye yaptığını da duydum mu? Mert, sert çıkar, birlikte yaşadıklarını, neler çektiğini, annesi öldürülürken gördüğünü söyler. Baba çok kızar, tam giderken Mert’in telefonu çalar. Arıyan Coşkun’dur. Gitme… Sesliye alır, dinle… Mert, söyle Coşkun derdin ne? Coşkun; Benim ne derdim olur Celal’den başka. Bana Celal’i ver dedim, aileni vereyim dedim, kulak asmadın. Sana bir bonus vereyim. Mert aslında sen kimsin len. Gerçek ismin Mert mi acaba… Mert, neymiş benim gerçek ismim. Söyleyeceğim, yapacağım lan bunu… Coşkun, tam Mert’e gerçek ismini söyleyecekken, Celal, bunu engellemek için “Seni bulacağım Coşkun” diye bağırır. Mert, çok kızar, ne yaptın baba, adımı söyleyecekti. Celal, heyecanlandım işte… Mert, bubu yapmayacaktın Celal Baba diyerek orayı terk eder.

Ekran AlıntısıİÇERDE.16.14

Heyecanın ve aksiyonun eksik olmadığı final bölümde, Mert’in evine gelip bilgisayarını açık olduğunu gördüğü ve o anda Sarp’ın Mert’in karşısına çıktığı sahne izleyenleri ekran başına kilitledi.

Mert evine girer, bilgisayarı açık görünce tabancasını çeker. Karanlıkta Laptopun başına gelir, Sarp aniden Laptopun kapağını kapatır. Sarp ile karşı karşıya gelir.

Ekran AlıntısıİÇERDE.16.16

Bir an karşılıklı donar kalırlar, bakışırlar ve 16.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıİÇERDE.16.SON

Mert ile Sarp ne yapacaklar, konuşacaklar mı? Gene kavga mı edecekler. Haftaya 16 Ocak akşamı hep birlikte göreceğiz. Bu iki kardeş, Sarp ile Mert bu dizide o kadar yakıştılar, bir o kadar da, iş çıkarttılar ki sormayın. Her ikisi de oyunculuklarının zirvesinde… Fazla söze gerek yok, sizlerde, görüyor, duyuyor, onlarla yaşıyorsunuz. Hepimiz İçerde’yiz.

Bu bölümü damgasını vuran bence;  Mert’in Coşkun ile yaptığı son konuşmaydı. Celal Baba da dinledi. Sıkışınca yaptı yapacağını… Mert, çocukluğundaki adını öğrenemedi. MERT‘in bu en büyük yıkımı, UMUT‘suzluğu oldu.

İki kardeşin birbirini bulma hikayesini anlatan dizide; Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli, Çetin Tekindor, Bensu Soral, Damla Colbay, Mustafa Uğurlu, Rıza Kocaoğlu, Nihal Koldaş, Gözde Kansu ve Yıldıray Şahinler rol alıyor.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir