Geçen Haftanın (02 – 08 Ocak 2017) en çok izlenen dizileri!

Genel TV Programları

cats-9-ocak

 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 02 – 08 Ocak 2017 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen hafta 2016 – 2017 dizi sezonunun 2017 yılının ilk haftasıydı.

Reytingi yüksek diziler için yeni yıl tatiliydi sanki… İçerde, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Anne, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Hayat Şarkısı, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Poyraz Karayel, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk ve Muhteşem Yüzyıl Kösem dizilerinin yeni bölümleri hazır olmasına rağmen yayınlanmadı. Son bölüm yada kolaj bölümleri yayınlandı. Bu yayıncı kuruluşların kendi aralarında aldıkları karar gereği yapıldı. Yeni yılda reklam veren firmalarla yeni reklam ücretlerini tespit edilmesi gerekiyordu. Bu nedenle reytingi yüksek dizilerin yeni bölümleri yayına konmadı. Ancak bu günden itibaren yeni bölümler ekranlara gelecek. Salı günü ekranlara gelen Anne ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi bu hafta da ekranlara gelmeyecek.

Geçen hafta gösterime giren diziler: Bana Sevmeyi Anlat, Adını Sen Koy, Son Destan, No:309, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Umuda Kelepçe Vurulmaz, Kalbimdeki Deniz, Aşk Laftan Anlamaz, Seksenler, Hayat Bazen Tatlıdır, O Hayat Benim, Bodrum Masalı, Seviyor Sevmiyor ve Baba Candır bu hafta gösterimde olan dizilerdi.

Haftanın dizilerini bu nedenle 14 dizi arasından yapmak zorunda kaldım.

Haftanın dizilerinde Total’in ilk sırasında bu hafta, 7,87 reyting puanı ile; Fox Tv’in Kalbimdeki Deniz yer alıyor. Özge Özberk ve Kutsi başrolü paylaşıyorlar. Total’in 10.sırasında TRT1’nin Seksenler 3,69 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında Total’de olduğu gibi Fox Tv’nin Kalbimdeki Deniz 8,17 reyting puanı ile zirvede yer aldı. AB’nin 10.sırasında ise, Atv’nin Seviyor Sevmiyor 3,50 puanla yer aldı.

leyla-lydia-tugutlu

4 Ocak Çarşamba akşamı Kerem Bürsin ve Leyla Lydia Tuğutlu‘nun başrolü oynadıkları “Bu Şehir Arkandan Gelecek” yeni dizisinin ilk bölümü reklamsız ATV’de ekranlara geldi. Hafta boyunca neredeyse her akşam da tekrarı yayınlandı. Haftanın dizilerinde Total’de 4.sırada, AB’de 2.sırada yer aldı. Benden ve seyirciden geçer not aldı.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Kalbimdeki Deniz 11.Bölüm (Fox Tv)……………………..7,87 – 17,38

2.No:309 29.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..7,73 – 18,25

3.Umuda Kelepçe Vurulmaz 10.Bölüm (Fox Tv)……….5,85 – 13,93

4.Bu Şehir Arkandan Gelecek 1.Bölüm (Atv)…………….5,52 – 12,31

5.Bana Sevmeyi Anlat 18.Bölüm (Fox Tv)………………..5,36 – 12,11

6.Hayat Bazen Tatlıdır 11.Bölüm (Star Tv)……………….5,36 – 11,57

7.O Hayat Benim 115.Bölüm (Fox Tv)………………………5,19 – 11,46

8.Aşk Laftan Anlamaz 25.Bölüm (Show Tv)……………..5,00 – 11,08

9.Bodrum Masalı 18.Bölüm (Kanal D)……………………..4,83 – 10,32

10.Seksenler 208.Bölüm (TRT1)……………………………..3,69 – 8,00

 

AB’de ilk 10 :

1.Kalbimdeki Deniz 11.Bölüm (Fox Tv)……………………..8,17 – 17,93

2.Bu Şehir Arkandan Gelecek 1.Bölüm (Atv)…………….6,59 – 15,29

3.Bana Sevmeyi Anlat 18.Bölüm (Fox Tv)………………..6,13 – 14,89

4.No:309 29.Bölüm (Fox Tv)………………………………….5,93 – 14,45

5.Bodrum Masalı 18.Bölüm (Kanal D)…………………….4,71 – 10,23

6.Hayat Bazen Tatlıdır 11.Bölüm (Star Tv)……………….4,21 – 9,23

7.Baba Candır 53.Bölüm (TRT1)………………………………4,00 – 8,56

8.Umuda Kelepçe Vurulmaz 10.Bölüm (Fox Tv)………..3,66 – 9,07

9.Aşk Laftan Anlamaz 25.Bölüm (Show Tv)……………..3,54 – 7,73

10.Seviyor Sevmiyor 24.Bölüm (Atv)………………………3,50 – 7,94

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.KALBİMDEKİ DENİZ : Fox Tv’nin “Kalbimdeki Deniz” dizisi 11.bölümü ile bu hafta AB’de aldığı 8,17 reyting puanı ile bu hafta ilk beşin birinci sırada yer almıştır.

1483354170-1

Deniz’in bebeğini kaybetmesi, Hülya ve Şebnem tarafından sevinçle karşılanırken, Mirat ona destek olmak için elinden geleni yapar. Diyar ve Serdem nihayet buluşurlar ama bunu herkesten gizlemeleri gerekmektedir. Fikriye’nin Ece’yi rezil etme çabası Hülya tarafından büyük tepkiyle karşılanırken, Fikriye ve Ece arasındaki düşmanlık had safhaya ulaşır. Fikriye ve Figen’in oyunlarına rağmen, Mustafa Ece’nin kalbini fetheder ve sürpriz bir şekilde yakınlaşırlar. Ece, evdekilerle ilk kez sıcak bir ilişki kurar. Her şey yoluna giriyor derken, beklenmedik bir olay herkesi ayağa kaldırır.

2.NO:309 : Fox Tv’nin yaz dizisi Total’de 29.bölümünde aldığı 7,73 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta, 2.sırada yer aldı.

1483085972

Artık doğuma sayılı günler kalmıştır. Lale ve Onur, Emir’in odası için alışverişe çıkarlar. Alışverişe Yıldız ve Songül’ün de gideceğini duyan Betül soluğu yanlarında alır. Bu sefer kendi kazdığı kuyuya kendisi düşecektir. Bu arada Nergis ve Nilüfer herkesi organize ederek, Lale için sürpriz bir baby shower partisi hazırlarlar. Asıl sürprizi partinin sonunda Lale yapacaktır

3.BU ŞEHİR ARKANDAN GELECEK : Atv’nin yeni bu hafta ilk bölümü ile ekranlara geldi. AB’de aldığı 6,59 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı. Zengin armatörün kızını canlandıran Leyla Lydia Tuğutlu yaptığı dans showu ile göz doldurdu.

7_d-bu-sehir

Henüz beş yaşındayken annesinin ölümüne şahit olan Ali’yi, yük gemilerinde aşçılık yapan Rauf sahiplenir ve büyütür. Birlikte gemilerde çalışarak, yirmi dört yılı geride bırakırlar, Rauf, Ali’ye hem annelik hem de babalık yapar, yaşadığı travmayı unutturmak için hayatını ona adar. Ali, “anne” dediği Rauf’un da desteğiyle, gemicilik eğitimi alır, kimsesiz büyümüş bir çocuk olduğunu, Rauf’un şefkatiyle unutur, yirmi sekiz yaşına geldiğinde, beş dil konuşabilen, yakışıklı, olgun, sosyal bir gemi adamıdır.

Armatör Tekin Mirkelamoğlu’nun kızı Derin ise, Hayatıyla ilgili çok önemli kararların eşiğindedir. Nişanlısı Yiğit’le mutlu sona yaklaştıkça, nedense mutsuzluğu artmaktadır.. Ali’nin içinde bulunduğu gemi limana yanaşırken, Derin de O sabaha yatağından bambaşka bir hayal için kalkar, ama O gün, hayatının değişeceğinin farkında değildir…

Ali yıllardır özellikle İstanbul’a uğrayan gemilerde çalışmak İstememiştir. Yaşadığı büyük travmadan sonra, Şehre küstür, yıllar sonra “Rauf anne”si İstanbul özlemiyle yanıp tutuştuğu için onunla gelmeyi kabul eder, ama tek bir şartı vardır, limana inmeyecektir.

Halbuki Rauf İstanbul’a özellikle Ali için gelmiştir bu şehre…. Kendi hastalığının ilerlediğinin farkındadır. Ölmeden Ali’nin geçmişindeki sırları açığa çıkarmaya, Ali’yi emin ellere emanet etmeye kararlıdır.. Bu sebeple eski boks şampiyonu Şahin Vargı’yı bulur. Limana ayak bastıklarında olaylar hiç de Rauf’un düşündüğü gibi gelişmez. Ali, gemiden iner inmez, kim olduğunu bilmediği bir kızın hikayesinin kahramanı olur..
4.BANA SEVMEYİ ANLAT : Fox Tv’nin Kadir Doğulu ile Seda Bakan’ın aşk ve drama dizisi bu hafta Pazartesi gecesi tek başına rahattı. 18.bölümünde AB’de aldığı 6,13 puanla haftanın dizileri arasında 4.sırada yer alıyor.

1483121637

Çiçek’in kayıp haberi herkesi perişan eder. Ezgi ve Engin yaşadıkları ayrılık acısının üzerine Çiçek’in haberi ile iyice dağılır. Dayanacak gücü kalmayan Berna, Alper’eOnur’un kaçırdığını söyler. Berna’nın itirafıyla çılgına dönen Alper kızını kurtarmak için her şeyi göze alır. Onur ve Berna ilişkisini öğrenen Haşmet’in yorumu Leyla’yı derinden etkiler. Canan’ın tüm yaşananlarla endişesi çığ gibi büyümekte, sabrı tükenmektedir. Alper ve Onur yüzleşmesi ise kimsenin hafızasından silinemeyecek şekilde sonlanır…

5.UMUDA KELEPÇE VURULMAZ : Fox’nin dizisi bu hafta 10.bölümünde Total’de aldığı 5,85 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

1483431388-u-k-v

Onur, Ceren’i elde etmek için Fırat’ın hayatını kurtarıp kurtarmama arasında gidip gelirken belki de artık çok geçtir… Araç havaya uçmak üzeredir… Kaza sonrası artık bütün dengeler değişir. Onur bundan sonra yapacağı bütün kötülüklerin sınırlarını da ortadan kaldırır. Acı çektikçe acı vermeye kararlıdır. Ancak Güler için de Onur’un yaptıkları son damladır. Evlatlarının başına gelenlerin sorumlusu olan Onur’un hayatını almaya karar verir. Acılı bir annenin son çaresidir bu… Onur’u öldürecektir.

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Bana Sevmeyi Anlat, No:309, Bu Şehir Arkamdan Gelecek, Umuda Kelepçe Vurulmaz, Kalbimdeki Deniz, Aşk Laftan Anlamaz, Seksenler, Hayat Bazen Tatlıdır ve Bodrum Masal her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Fox Tv 5 dizi. Atv, Star Tv, Show Tv, Kanal D ve TRT1 birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Fox Tv 4 dizi. Atv 2 dizi. Star Tv, Show Tv, Kanal D ve TRT1 birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de 5 dizi ve AB’de 4 dizi ile FOX TV olmuştur. AB’de 2 dizi ve Total’de bir dizi ile Atv 2.sırada yer almıştır.

2017’NİN YENİ DİZİLERİ :

coban-yildizi-sukru-ozyildiz

FOX: Çoban Yıldızı (Şükrü Özyıldız – Selin Şekerci) ATV : Esaretin Bedeli (Engin Akyürek – Fahriye Evcen), FİÇİPİ (Serenay Sarıkaya – Mehmet Günsür) , FOX: Kırlangıç Fırtınası (Fikret Kuşkan – Emel Çölgeçen),FOX: Dayan Yüreğim (Ece Uslu – Cansel Elçin) ve KANAL D : Adı Efsane (Erdal Beşikçioğlu – Gökçe Bahadır) 2017’nin yeni dizileri olarak geliyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir