Medcezir / Tan, Mira yerine Yaman ile kavuşmak istedi!

TV Programları

Ekran Alıntısı 33.son sahne

Star Tv.in fenomen dizisi “Medcezir” dün akşam heyecan dolu 33.bölüm ile ekranlarımızdaydı. Mira için korkulan olmadı, Tan Mira yerine Yaman’ı seçti ve Yaman kurban seçti, onunla kavuşmak istedi. Dün akılda kalan büyüleyici ve gergin geçen sahneleri ile göz doldurdu. Mira’nın piyano konseri, Yaman’ın profesyonel su altı yüzme sporcusu gibi gösterisi, birlikte saç kurutma sahneleri, Mira ile salıncak sahnesi ve acı son Yaman’ın şok tabancası ile yere düşmesi unutulmaz sahnelerdi.

Medcezir’in reytinglerine göz atarsak, geçen hafta kaybettiğini geri aldı. AB’de 1.sırada, Total’de 2.sırada yer aldı.

Geçen bölüm sonunda havuza düşen düşene bir an yaşanmıştı. Mert, hastalanmak derdine düşer, Beren Ada’yı ittiği için özür dilemek zorunda kalır. Mira’ya gönderilen not üzerinde konuşup, tartışırlar. Mira çok üzülmüştür, hırsından ağlar. Şüpheler Hale üzerinde yoğunlaşır. Yaman, Hale’nin kapısına kadar gider, Hale, annesi ve babası ile tartışır.

Ekran Alıntısı.PNG 33.2

Sude Hanım, kötü emellerine ulaştı. O gece Safari ile gittiği lokantada, çok istediği Kenan’ın yatağında birlikte oldu. Safari de kapıda havlayarak bekçilik yaptı. Bu gece son dese de, ara sıra görüşürüz diyerek açık kapı bıraktı.

Ekran Alıntısı.PNG 33.1

Mert, kötülere karşı operasyonu başlatır, şaklabanlıkları ile herkesi güldürerek ortalığı biraz olsun sakinleştirir.

Ekran Alıntısı.PNG 33.4

Yaman herkes gibi o gece sıkıntılı bir gece geçirir. Mira’nın başına gelenleri düşünmekten uykusu kaçar.

Ekran Alıntısı.PNG 33.5

Sabah herkes hazırlanır, Mert sırt çantasına safariye çıkarcasına, dürbün, eldiven dahil her şeyi alır.  Hep birlikte dayanışma içinde okula giderler.

Selim Bey, Tan’ın kaldığı hastaneye gider. İçeride Tan’ın kaçması nedeniyle soruşturma vardır. Selim Bey, Başhekim Ziya Beyden Tan’ın firar ettiğini öğrenir. Eve Ender Hanıma, Tan’ın hastaneden kaçtığını haber verir. Çocukların haberi olmasın, Faruk ile Sude Hanıma haber vermesini ister.

Okulda hep birlikte bir masada otururlar. Mert, anca beraber kanca beraber olacağız. Yaman, Mira’nın başucunda birinci korumasıdır. Mira’nın tuvalete bile yalnız gitmesini izin vermez. Okula gelen Hale herkesin dikkatini çeker. Ödev teslimi için hocanın odasına girer. Hoca, diğerlerinin yanına bırakabilirsin, der. Kendisininkini bırakır, Mira’nın ödevini alır, çıkışta yırtar, çöpe atar. Mira’ya kini devam etmektedir. Önümüzdeki bölümlerde Mira’nın ödev vermediği ortaya çıkacaktır.

Ekran Alıntısı.PNG 33.7

Sude Hanım, Faruk Beye teknenin temizlenmesi lazım diyerek, Kenan’ın temizlemesini ister. Kendisi de şirketteki toplantısını iptal eder. Kenan ile denize açılır, birlikte güzel bir gün geçirirler. Sedef Hanımın telefonlarını duymaz. Bu çarpık ilişki, bundan sonra da devam edecek gibi gözüküyor.

Ekran Alıntısı.PNG 33.8

Leyla, Ayşe ile konuşurken, Giray bir demet çiçekle geçmiş olsun demeye gelir. Leyla, seni Orkun mu gönderdi. Orkun kendi adına getirsin derken annesinin feryatlarını duyar. Leyla babasını kaybetmiştir.

Turunç Nadir, Hasan’ı iyice hırpalar. Konuşturmak ister, eski kuyruk acılarını çıkartmak ister. Kenan ve Yaman’ın babaları Turan’ın peşindedir. Hasan, yalvarır ne istersen yapacağım der.

Faruk Bey, Mira’yı arar, dikkatli olmasını söyler. Yaman’ı ister, Mira telefonu vermez.

Yaman ile Mira’ya kafa dağıtmak için farklı bir şey yapar. Mira’yı alır, semt pazarına götür. Mira’ya bir an olsun elimi bırakmayacaksın diyerek tembih eder.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Mira, pazardan çok keyiflenir. Bir yerde oturup lahmacun yerler.

Kadir, Selim Beyin de olduğu, polis komiserinin odasına alınır. Polisleri görünce kaçar, yakalanır, odaya alınır. Her şeyi anlatması istenir. Tan’ın maşası Kadir’dir. Selim Bey, Yaman’ı arar, Tan’ın kaçtığını söyler. Hemen Mira’yı alıp eve gitmelerini ister. O sırada pazarın kalabalığı içinde Yaman, Mira’yı kaybeder. Mira diye bağırarak sağa sola koşar. Yaman’ın o panik anı görülmeye değerdi.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Sonunda onu bir elbise bakarken tezgahta bulur. Sonra da bulmanın huzuruyla Mira’ya sarılır.

Ekran Alıntısı.PNG 33.12

Evde toplanıp konuşurlar. Sude Hanım, Yaman sen nasıl böyle bir şey yaparsın. Bundan sonra evden dışarı çıkmak yok diye yasak koyar. Selim Bey, Yaman Mira’nın yanındayken benim içim rahat… O sırada gelen Kenan, ben lokantayı boş bırakmayayım der ve gider.

Gençler hep birlikte oturup günü değerlendirirler. Hale’den şüphelenmekle haksızlık etmişiz. Mert, eski yaptıklarına sayalım, der. Herkes, küçük bir çocuk olan Kadir’in bu yaptıklarını çok şaşırırlar.

Orkun’un şoförü Hasan, Altınkoy giriş kapısında Orkun’u bekler. O sırada gelen Orkun’a ben kaçırıldım dese de, Orkun sen ne yüzsüz adamsın der ve içeri girmesine izin vermez.

Ekran Alıntısı.PNG33.12

Mira o gece çok huzursuzdur. Piyano sesi duyar. Odasına çıkar, Piyano çalan Yaman olduğunu görür, sen piyano çalmasını biliyor muydun deyince, Yaman Tan öğretti. O an Tan’ı görür, basar çığlığı uykudan uyanır. Meğerse gördüğü kabuslu bir rüya imiş. Bu sahneler de izleyenlerin yüreğini ağzına getirdi.

Mira, sabah okula gidilmeyecektir. Faruk Bey okuldan bir süre için izin alır. Mira, Yaman’a gider. Yaman sabah Selim Bey ile çıktığını Ada’dan öğrenir. Mira, Mert’e Yaman’ı sorar. Mert, söylemek istemese de Kadir ile konuşmaya gittiklerini söyler.

Selim Bey ile Yaman, Kadir’i konuştururlar. Kadir verilecek konserin için Tan bu bizim kavuşmamız olacak diye telkinde bulunmuştur. O sıra Mira arar, Yaman dışarı çıkar, gözüne oradaki broşürde konser günü 3 Mayıs yazmaktadır. Okula asılanlarda 30 Mayıs yazmaktadır. Kadir, bu değişiklik doğru, okuldakileri değiştiremedim, der. Selim Bey, kadir’in gönlünü alır, ceza almayacaksın, sen sadece bildiklerini anlat.

Ekran Alıntısı.PNG 33.13

Yaman, 3 Mayıs’ta bu konseri yapalım, Tan’ı ancak oraya çekebiliriz. Gazete ve internette yayınlarız. Mira Beylice’de Aşk Vakfı adına sahne alacaktır. Bu fikir herkes tarafından kabul görür. Hazırlıklar başlar.

Atalay, Selim Beyi arar, Yaman’ın bulduğu eldivenin içinde bir kıl bulunmuş, DNA testi yapılarak katil tespit edilmiştir. Bu haber başta Mert herkesi sevindirir.

Sude Hanım, lokantaya Kenan’a gider. Kenan kırılan sandalye tamiratları ile meşguldür. Sude ne oldu, mesaj attım cevap vermedin. Bana çok naz yapmaya başladın. Ya da kardeşinin deyimiyle, bana trip mi atıyorsun. Kenan görmedim. Benim adım da Safari değil, Kenan der. Komutlarınla bana idare edemezsin. Biraz özle beni, gerçekten istediğinde numara yapmadan gel. Oynama…  Sude, Yazık, keşke bu kadar aptal olmasaydın, der ve yüz üstü gider.

Nadir Bey, Nişantaşı’nda Sedef Hanım ile bir tesadüf yaratarak konuşur. Altınkoy’dan bir ev istiyordur. Sedef Hanım ben yardımcı olurum.

Yaman bahçede Mira’yı salıncakta sallar.  Aralarında konuşup, keyifli anlar yaşarlar. Yaman onu havada uçurur. Mira’nın çığlıklarını duyan Eylül ile Mert koşar gelirler. Ada, Yaman’a sana kötü bir haberim var. Eski kız arkadaşının babası ölmüş. Yaman, ben gidiyorum der ve gider. Yaman, Mira’nın yanında gelmesini istemez.

Selim Bey karakola gider. Ender Hanıma tel ile arar bilgi verir. Katil de ölmüştür, güya intihar etmiştir.

Mira, deşarj olmak için havuza gider. Mira yüzer ve havuz kenarına tutunur. O sırada yaman gelir.

Ekran Alıntısı.PNG 33.16a

Mira, Yaman’ı karşısında görünce korkar. Yaman olanları anlatır. Orkun, Hasan, Giray ve Burak da olmak üzere herkeste oradadır. Yaman sen herkesi kışkırttın senin yüzünden adam öldü diye suçlanır.Yaman da havuza girer. O da stresini yüzerek atar.

Ekran Alıntısı.PNG 33.19

O dipte yılan balığı gibi kıvrıla kıvrıla yüzmesi görülmeye değerdi. Mira ile su altında yaptıkları gösteri takdire şayandı.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Bir su altı balesi izledik ikisinden. Yönetmen Ali Bilgin’e bu süper görüntü şöleni için teşekkür ederim. (Diziden aldığım bu süper görüntüleri galerilerde seyredebilirsiniz). Yaman, yüzerken geçen konuşmaları düşünür. Leyla Yaman’a destek çıkar, suçlamalara cevap verir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Mira soyunma odasına girer. Yaman da yanına gelir, fön ile saçlarını kurutmasını yardım eder. Aralarında çok güzel bir etkileşim olur.

Ekran Alıntısı.PNG 33.23

Çıkışta sarılır, tekrar kucaklaşırlar. Eylül’ün internet sayfalarında yayınladığı haber boy boy çıkar. Gazetelerde yer alır. Asım Bey, bu işin vakfa gelir sağlamasını çok önemser. O akşam herkes, o gecede olacaktır. Sedef Hanım Turunç Nadir’i davet eder. Nadir Bay, Yaman’ın annesi İzmir’den İstanbul’a geldiğini öğrenir.

Ekran Alıntısı.PNG 33.5

Mert strese heyecana dayanamaz, midesi sancır. Ben gelmesem mi diye Yaman’a söyler. Yaman bu gün kaytaramazsın, der. Mira araba ile gider. Sude konsere korumaları ile gittiğini söyler. Yaman, Mira’ya telefon açar. Dön geri dese de, Mira, Tan beni görsün de ortaya çıksın. Geri dönmez.

Tan bir lokantada kahvaltı türünden bir şeyler yer ve gazetedeki, kavuşma / Mira Beylice Sahne Alacak. Haberini inceler.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Mira’nın piyano konseri başlar, çok güzel bir piyano resitali sunar. Mira, geçen eski günleri, Tan ile tanışmaları, kaçırılması, Yaman’ın onu kurtarması ve acı tatlı anılarını, piyano çalarken zihninde canlanır.

Ekran Alıntısı.PNG 33.25

Yaman hemen sahne arkasında nöbettedir. Her tarafta korumalar görev yapar. Yaman’ın telefonu üst üste çalar, arayan annesidir. Seni daha sonra arayacağım, diye mesaj atar. Nevin Hanımdan mesaj gelir. “Yaman, Tozludere’deki evdeyim, çok acil gel.”  Dışarı çıkar, telefon açar. Annesi, Yaman yalvarırım gel, der. Atlar bir taksiye gider. Takside annesini arar, telefonu kapalıdır.

Mira, konserini bitirir. İzleyenleri onu ayakta alkışlar. Herkese geldiği için teşekkür eder. Kavuşmak üzerine bir konuşma yapar. Konuşurken gözyaşlarını tutamaz.

Ekran Alıntısı.PNG 33.26

Yaman, taksiden iner eski evlerine girer. Kapı açıktır, iteler. Kapının karşısında yerde gazeteyi görür. Anne diye seslenir. Kapıdan odaya girerken Tan elindeki şok tabancasını, Yaman’ın sağ şah damarına vurur. Yere düşer, bayılır. Tan; Bu kavuşma senin içindi Yaman Koper, ölümüne kavuşacaksın.”  Der ve 33.Bölüm burada biter.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Bu son sahne beni “Adını Feriha Koydum” dizisinde, Emir’in Feriha’yı kurtarmaya gitmişti. Kapı girişinde Feriha’yı Kaçıran Halil aynı bu sahnedeki gibi sağ şah damarı üstene zehirli iğne zerk etmiş, Emir’i bayıltmıştı. Şimdi de Tan, aynı yöntemle bu defa şok tabancası ile Yaman’ı bayılttı. Ne diyorsun Ece Yörenç, kopya mı çekiyorsunuz? İzleyicinin gözünden kaçmıyor. Biraz “Feriha” nın çakması olmuş gibi geldi bana.

BmqFIeVIgAIYS9L[1]

Yaman’ın havuz sahnesine bayıldım. Çok iyi bir yüzücü olduğunu biliyoruz. 2012 yazında Bodrum sahillerinde iyi yüzme antremanı yapmıştı. Dipteki yılan kavi hareketleri şap şahane idi. Tam bir su altı bale gösterisi izledik.

Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya bu dizi ile Altın Çağını yaşıyorlar. Oyunculukları 10 numara. Seçilmiş diğer karakterlerde 10 numara rol yapıyorlar.

Bu keyifli dizimiz 6 bölüm sonra sezon finalini yapacak ve tatile girecekler. Medcezir hak ettiği ödülleri toplamaya devam ediyor. Önümüzdeki yıl, 2.sezonda bu dizi çok daha süper olacak, şimdiden söylüyorum.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller dizifilm.com ve diziden tarafımdan alınmıştır

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir