Geçen Haftanın (26 Aralık 2016 – 01 Ocak 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats-2-ocak

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 26 Aralık 2016 – 01 Ocak 2017 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

2016 – 2017 dizi sezonunun, 2016 yılı bitti. 2017 ‘e girdik. Erken final yapan bazı diziler 2016’da kaldı, 2017’i göremediler. Tatlı İntikam, Baban ve Ailesi, Familya, Yeter, Altınsoylar ve Yüksek Sosyete erken final yapan diziler oldu. Ayakta kalanlar ile 2017 ilk sezonunda devam edecek.

Gösterimdeki haftanın dizileri: İçerde, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Bana Sevmeyi Anlat, Rüzgarın Kalbi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Yüzyıllık Mühür, Hayat Şarkısı, Anne, Gülümse Yeter, Diriliş Ertuğrul, No:309, Kara Sevda, Poyraz Karayel, Umuda Kelepçe Vurulmaz, Aşk Laftan Anlamaz, Adını Sen Koy, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Cesur Yürek, Asla Vazgeçmem, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk, Kösem IV.Murad, Aşk ve Mavi, Sevda Kuşun Kanadında, Seksenler ve Baba Candır bu hafta gösterimde olan diziler.

Haftanın dizilerinde Total’de her hafta olduğu gibi ilk sırasında bu hafta da, 12,62 reyting puanı ile; TRT1’in Diriliş Ertuğrul yer alıyor. Total’in 10.sırasında da Star Tv’nin Cesur ve Güzel 6,50 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında TRT1’nin tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 17,46 reyting puanı ile zirvede yer almaya devam ediyor. AB’nin 10.sırasında ise, Fox Tv’nin No:309, 5,43 puanla yer alıyor.

Bu hafta Cumartesi akşamı yılbaşı olması nedeniyle diziler ekranlara gelmedi. Bunun yerine kanallar kendilerinin hazırladığı özel programlar ekranlara geldi. 1 Ocak Pazar günü de dizler yoktu. Sadece TRT1’de Baba Candır yayınlandı.

Önümüzdeki hafta içinde bu günden itibaren Cumartesi Gününe kadar kanallarda dizilerin yeni bölümleri yok. Gerekçesi, yeni yılda reklam ücretleri belirleniyor. Kanallar da yeni reklam alabilmek için ücretlerini belirlemeleri gerekiyor. Önümüzdeki günlerde reklam veren firmalar yeni zamlı ücretlerden ödeme yapacaklar.
Bugün İçerde, Kırgın Çiçekler, Paramparça yok. Sadece Fox Tv’nin Bana Sevmeyi Anlat 18.Bölümü ekranlara gelecek. TRT1’de Hangimiz Sevmedik dizisinin yeni bölümü ekranlara geliyor.
Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma dizileri de bu hafta yok. Çarşamba, Diriliş Ertuğrul ve Fox Tv’de No:309 ekranlara geliyor.

kerem-bursin-leyla-lydia-tugutlu

4 Ocak Çarşamba akşamı Kerem Bürsin ve Leyla Lydia Tuğutlu’nun başrolü oynadıkları “Bu Şehir Arkamdan Gelecek” yeni dizisinin ilk bölümü ATV’de ekranlara geliyor. 2017 yılının ilk dizisi oluyor.

Perşembe, Show Tv’nin Umuda Kelepçe Vurulmaz dizisi var. Cuma akşamı da, Sevda Kuşun Kanadında 21.bölüm ve Fox Tv’nin Muhteşem Yüzyıl Kösem’in yeni bölümü yer alıyor.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 71.Bölüm (TRT1)………………………….12,62 – 27,35

2.Arka Sokaklar 423.Bölüm (Kanal D)……………………..11,05 – 24,62

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 53.Bölüm (Atv)..10,46 – 23,14

4.İçerde 15.Bölüm (Show Tv)………………………………….10,41 – 22,78

5.Anne 10.Bölüm (Star Tv)……………………………………..10,16 – 22,56

6.Aşk ve Mavi 9.Bölüm (Atv)……………………………………8,44 – 18,98

7.Kırgın Çiçekler 70.Bölüm (Atv)………………………………8,39 – 18,20

8.Vatanım Sensin 10.Bölüm (Kanal D)………………………6,69 – 15,32

9.Kara Sevda 50.Bölüm (Star Tv)………………………………6,58 – 14,35

10.Cesur ve Güzel 8.Bölüm (Star Tv)…………………………6,50 – 14,95

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 71.Bölüm (TRT1)………………………….17,46 – 36,01

2.İçerde 15.Bölüm (Show Tv)………………………………….13,30 – 29,71

3.Anne 10.Bölüm (Star Tv)……………………………………..11,03 – 25,38

4.Vatanım Sensin 10.Bölüm (Kanal D)……………………..9,25 – 22,64

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 50.Bölüm (Atv)…8,59 -19,71

6.Cesur ve Güzel 8.Bölüm (Star Tv)………………………….8,39 – 20,60

7.Arka Sokaklar 423.Bölüm (Kanal D)………………………6,22 – 15,65

8.Baba Candır 52.Bölüm (TRT1)………………………………6,07 – 13,99

9.Kara Sevda 50.Bölüm (Star Tv)……………………………..5,68 – 11,81

10.No:309 27.Bölüm (Fox Tv)………………………………….5,43 – 11,26

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in tarihi dizisi “Diriliş Ertuğrul” 71.bölümü ile bu hafta AB’de aldığı 17,46 reyting puanı ile bu hafta da, ilk beşin birinci sırada yer almaya devam ediyor.

cropped_content_dirilis-ertugrul-71-bolumu

Akıl ve Gönül arasında Civardaki tehlikelere karşı güçlerini birleştirmeleri gerektiği düşüncesiyle Candar Bey, Ertuğrul Bey’e kızıyla evlenmesi teklifinde bulunmuştur. Beklemediği bir teklifle karşılaşan Ertuğrul Bey, şimdi Candar Bey’le Halime arasındadır. Bir tarafta obasının geleceği bir tarafta canından çok sevdiği Halime arasında sıkışıp kalan Ertuğrul Bey nasıl bir karar verecektir? Davetsiz Misafir Ertuğrul Bey pazarın hâkimiyetini ele geçirdikten sonra siyasi ve ticari bağları güçlendirmek için bir toy düzenlemeye karar verir. Toy meclisine gelen davetsiz misafir Sadettin Köpek yeni sorunların temelini atacaktır. Siyasi bir gerilimin ortasında kalan Ertuğrul Bey beklemediği bu hamleyle zor duruma düşmüştür. Bu zor durumdan nasıl yol izleyerek kurtulacaktır? Dinmeyen ihtiras Ural sinsi planlarına ara vermeden devam etmektedir. Batuhan’ın getireceği haberle şoke olan Ural Ertuğrul Bey’i zor durumda bırakacak yeni tuzağını kurmuştur. Ona göre bu tuzak, ona hem altın hem de pazarın anahtarını getirecektir. Peki Ural’ın bu hamlesi başarıya ulaşabilecek midir?

 

2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İçerde Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak yayınını sürdürüyor. AB Grubunda 15.bölümünde aldığı 13,30 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta da, 2.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert içerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Sarp, Celal’in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

c0odpc0xaaama6d

“İçerde”nin 15. bölümünde; Sarp’ın “Umut Patron” hamlesi hezimete uğrar. Ortalık bir anda toz duman olmuştur. Hem Yusuf Müdür’ü hastaneye yetiştirmek hem de olay yerindeki delillerin bir şekilde ortadan kaldırılması gerekiyordur. Sarp olanlardan kendisini suçlu hisseder. Yusuf Müdür’ün vurulduğu Organize Şube’de duyulunca tüm ekip hastaneye gider. Mert, Yusuf Müdür’ün hastaneye yaralı olarak nasıl geldiğini ve tüm olanları merak ediyordur. Hastanenin kamera kayıtlarını almak ister ama hastane polisi buna yetkisi olmadığını bahane ederek görüntüleri vermez. Durumdan şüphelenen Mert bu duruma bir anlam veremez. Davut ve Minik, Alyanak’ı Sarı Hüsnü’nün mahallesinden kaldırırlar. Alyanak bu sefer yolun sonuna geldiğini düşünür. Celal, Melek’in Füsun’la görüştüğünü öğrenir ve çıldırır. Celal pişman olacağı bir hamle yapar. Öz kızına tokat atar.

icerde-dizi-son_bolum

Melek Evden kaçar, Sarp’a garaja gelir. Peşinden gelen Davut, Melek’i eve götürmek ister. Sarp engeller, aralarında amansız bir kavga olur. Tabancalar çekilir, Melek başını iki ateş arasına sokar. Kavgayı engeller.

 

3.ARKA SOKAKLAR : Kanal D’nin eskimeyen dizisi Arka Sokaklar, bu hafta Total’de aldığı 11,05 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı.

arka_sokaklar_423bolum

Arka Sokaklar 423. Bölüm’de; ekip, Hüsnü’nün açığa alınmasını atlatamadan, Hakan ve Ali’nin aklanmasının peşine düşer! Hüsnü’nün açığa alınma haberi ekipten sonra Çoban ailesinin de gündemine bomba gibi düşer. Ekip arkadaşları Hüsnü’ye moral vermeye çalışsa da, bir yandan bu şimşekleri üzerlerinden nasıl çekeceklerinin yolunu bulmaya çalışırlar. Rıza, Veysel’in üzerine daha sert gitmeye karar verir. Selin, Veysel’in güvenini kazanmalı, ne olup ne bittiğini öğrenmelidir. Veysel, kumarhanede tanıştığı kuyumcu Akif ile ortak işe kalkışır. Bu iş için Sezgin devreye girer. Sezgin büyük güven duyduğu Gökçe ve ekibine işi teslim eder. Gökçe hem çok ünlü bir mekan işletmecisi, hem de müzisyendir. Zırhlı araç soygunundan sonra ekip olayın peşine düşer. Bu sırada, Veysel’in de eli boş durmaz. Hırsızlığı ekipten birilerinin üzerine yıkacak bir planı vardır. Seri numarası tutan paralar Hakan ve Ali’nin kullandığı aracın içerisinden çıkınca Komiser İsmail tarafından, Hakan, Ali kelepçelenerek önce sorguya sonra nezarete alınır. Ekip, Hüsnü’nün açığa alınmasını atlatamadan, Hakan ve Ali’nin aklanmasının peşine düşer

 

4.ANNE : Star Tv’nin drama dizisi Anne bu hafta Salı gecesi 10.bölümünde AB’de aldığı 11,03 puanla haftanın dizileri arasında 4.sırada yer alıyor.

Turna, suskunluğunu bozuyor!

71721

Zeynep’in başının belaya girmesini istemeyen Turna, suskunluğuna son verip Şule ile mutluluk oyunu oynamaya başlar. Cengiz, Zeynep’in karşısına çıkarak, Turna konusunda bundan sonra tek muhatabın kendisi olduğunu söyler. Şule’nin Turna’yı pavyona götürmesi pavyon patronunu sinirlendirir. Bu esnada Turna’yı sormak üzere çocuk bürodan amir de pavyona gelmiştir. Polisin gelmesi pavyon müşterisini kaçırır. Patron bu zararı Cengiz’in ödemesini ister. Cengiz’in ertesi güne kadar parayı hazır etmesi gereklidir. Cengiz, bu durumu fırsata çevirerek Zeynep’ten büyük bir meblağ ister. Turna’ya düzgün bir hayat kurmak için bu parayı kullanacakları bahanesini kullanır. Zeynep parayı bulmak için büyük bir mücadeleye girişir. Gönül para konusunda Zeynep’e yardımcı olmak ister. Zeynep Gönül’deki paranın kaynağını öğrenince şok olur ve büyük tepki gösterir. Sonunda kız kardeşlerinin yardımıyla, Cahide’yi kızdıracak bir yöntemle parayı bulur. Ancak Zeynep buluşma yerine geldiğinde Cengiz yoktur. Rıfat’ın evine giden Zeynep’i orada büyük bir sürpriz beklemektedir.

 

5.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın Atv’deki iddialı dizisi bu hafta 53.bölümünde Total’de aldığı 10,46 reyting puanı ile 5.sıraya geriledi.

Ünal Kaplan’ın uzun zamandır sözünü ettiği Suzi (Meryem Uzerli) bir görevi tamamlamak üzere Türkiye’ye gelir.

10_d-suzi

Hızır yalnızca kendine değil, devlete de düşman olan güçlere çok yaklaşmıştır. Özkan’ın elindeki önemli dosyalara da ulaşabilirse işi bir hayli kolaylaşacaktır. Masa, kaosun son bulacağı inancıyla nihayet bir kez daha toplanır. Bu durum en çok Ünal Kaplan’ı tedirgin edecektir. Hızır ise bu toplantıyı üstlerine oynanan oyunu bozmak, net bir adım atmak üzere talep eder. Hainin kim olduğu artık bellidir ve eller bu kez onun ölümüne kalkacaktır. Ünal Kaplan’ın uzun zamandır sözünü ettiği Suzi bir görevi tamamlamak üzere Türkiye’ye gelir. Ayağının tozuyla yaptığı eylem, ziyareti süresince epey can yakacağının sinyallerini verir. Meryem’in çağrısı Hızır’ı eve geri döndürür. Diğer bir güzel haber de bir Çakırbeyli’nin daha aileye katılacağı haberidir. Tüm bu güzel gelişmelerden sonra evde bir bayram havası olması gerekirken yaşanacaklar buna engel olacaktır.

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Anne, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, No:309, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel ve Arka Sokaklar her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Star ve Atv 3 dizi. Kanal D 2 dizi. TRT1 ve Show Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. TRT1 ve Kanal D 2 dizi. Fox, Show ve Atv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; AB’de 3, Total’de 3 dizi ile Star olmuştur. Total’de 3, AB’de 1 Dizi ile Atv 2.sırada yer almıştır.

 

DAYAN YÜREĞİM:

dayan-yuregim
Başrollerini Ece Uslu ve Cansel Elçin’in paylaştığı, yönetmenliğini Deniz Çelebi Dikilitaş’ın üstlendiği, senaryosunu Alican Yaraş ile Serap Gazel’in kaleme aldığı, hikayesi Ozan Yurdakul’a ait olan “Dayan Yüreğim” Fox Tv’nin 2017 yeni dizisi olarak geliyor.

Daha önce çok sevilen dizilerle ekrana gelen Ece Uslu ile büyük projelerde yer alan Cansel Elçin’i buluşturan “Dayan Yüreğim”, bir kadının, her şeyini kaybettikten sonra hayatta kalma mücadelesini çarpıcı bir gerçeklikle anlatıyor. Çekimleri Amsterdam ve İstanbul’da gerçekleşecek olan “Dayan Yüreğim” yakında FOX’ta!

Bu Şehir Arkandan Gelecek (Kerem Bürsin – Leyla Lydia Tuğutlu), Esaretin Bedeli (Engin Akyürek – Fahriye Evcen), FİÇİPİ (Serenay Sarıkaya – Mehmet Günsür) , Kırlangıç Fırtınası (Fikret Kuşkan – Emel Çölgeçen) ve Adı Efsane (Erdal Beşikçioğlu – Gökçe Bahadır) 2017’nin yeni dizileri olarak göze çarpıyor.

2017 yılının dizilerimiz için uzun soluklu ve seyredilebilir kalitede olmasını diliyorum.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir