“Vatanım Sensin” Dizinde duygu dolu sahneler!

TV Programları

cats-m-k

03 Medyanın yapımcılığını üstlendiği, başrollerini Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in oynadığı “Vatanım Sensin” dün akşam yayınlanan 8.bölümde izleyicisini duygusal anlar yaşattı. Amasya genelgesinde alınan kararlar yayınlanması Türk Halkını umutlandırır. Vatanın her tarafından dalga dalga yayılan haber sayesinde Mustafa Kemal’in etrafında asker toplanmaya başlar. İzmir’de dağıtılan genelge kararları, halk arasında heyecan yaratır. Tam o sıralarda imha edilen işgal kuvvetlerinin cephanesi halkı ayrı bir sevince boğar.

Vatanım Sensin 8. Bölüm’de; Cevdet, Yunanların mühimmatını imha etme vazifesi sırasında ummadığı engellerle karşılaşır!

Silahları bulan Azize’nin ise, hayatı tehlikededir. Tevfik, en önemli sırrını öğrenen Azize’ye öldürmeye kalkar.

58529954ac1fe308ac6714f1

İtilaf devletlerinin Yunan Ordusuna destek için gönderdiği önemli sayıda askeri mühimmatı patlatmak Cevdet’e düşer. Cevdet’in en önemli vazifesi mühimmatı imha etmektir. Ancak, ummadığı engellerle karşılaşır, karısı ve kızı dahil deponun önünde etten duvar örer. Cevdet gözünü kırpmadan askere ateş emri verir. Karısı, kızı ve vatandaşı deponun önünden dağıtır.

images-vatanim-sensin

Depoya girer, cephanelerin fitilini ateşler, hızla oradan uzaklaşır. Onu gören nöbetçiler patlama ile yok olur. Eski evine dönen karısı Azize’nin yanına gider. Zorla da olsa karısını öper, o gece orada birlikte olurlar.

5853d250f0dc1e49c4aff038

Yunan komutan; Cevdet Albaya cephanelik patladığında neredeydin sorusuna cevabı hazırdır.

ekran-alintisiv-s-9-fr-5

Bahanesi vardır, patlama anında eski evinde karısı ile birliktedir. Bu durum Cevdet’i temize çıkaracak mı? Yunan Komutan Cevdet’e inanacak mı?

ekran-alintisivs-9-fr-2

Albay Cevdet’in yunan tarafında olmadığını, Ölmez Hasan karısı Azizeye söyleyecek, Albay Cevdet’in vatan haini olmadığını ilk karısı Azize öğrenecektir!

Ülkemiz terör belasından kötü günler geçirdiği şu günlerde, Vatanım Sensin dizisinde Mustafa Kemal’in Amasya genelgesi ile o günlerde halkı düşman ile mücadeleye çağırması isabet olmuş, bu duygu dolu sahneler izleyiciyi etkilemiştir.

Vatanım Sensin, 22 Aralık Cuma akşamı yeni bölümü ile Kanal D ekranlarında…

9.Bölüm Fragmanı:

https://www.youtube.com/watch?v=sNdQ4z-ETos

İyi Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir