Muhteşem Yüzyıl Kösem’in kötü gidişi ne olacak?

TV Programları

czqkysgw8aacydz

Tims – Timur Savcı’nın yapımcısı olduğu, Fox Tv’nin tarihi dizisi Kösem Bağdat Fatihi IV.Murad, her nedense reytinglerde başarılı değil. Yeni sezonda 4.bölümü ekranlara geldi.

Başlıca rolleri; Nurgül Yeşilçay (Kosem Sultan), Metin Akdülger (IV.Murad), Zeynep Farah Abdullah (Farya), Caner Cindoruk (Silahtar Mustafa Paşa), Leyla Feray (Ayşe Sultan), Necip Memili (Evliya Çelebi), Ushan Çakır (Hazerfen Çelebi), Ece Çeşmioğlu (Atike Sultan), Aslı Tandoğan (Gevherhan Sultan), İsmail Demirci (Kemankeş Kara Mustafa Paşa), Engin Benli (Evrenoz), Yiğit Uçan Şehzade Bayazid), Doğaç Yıldız (Şehzade Kasım), Rıdvan Aybars Düzey (Şehzade İbrahim), Hakan Şahin (Hacı Ağa) ve Şemsi İnkaya (Yahya Efendi) paylaşıyor.

Geçen yıl Star Tv ekranlarında yayınlanan Kösem Sultan, bu sezon Fox Tv ile devam ediyor. Dizinin oyuncu kadrosunda ve senaryosunda değişiklikler oldu. Beren Saat’in yerine Nurgül Yeşilçay geldi, yeni padişah IV.Murat Metin Akdülger oldu. Görkemli sahneler, alımlı kıyafetlere rağmen beklenen reytingleri yakalayamadı. 4 Haftadır yayınlanmasına rağmen, bırakın ilk beşe, ona bile giremedi. Sosyal Medyada bu kötü gidiş nedeniyle dizinin sona erebileceği konuşulmaya başladı.

Halbuki bu dizi yurtdışında seyrediliyor, oldukça da ilgi görüyor. Yani yurt dışında bir çok ülkeye satılmış durumda. Geçen yıl dizinin yapımcısı Timur Savcı ile yapılan bir röportajda Savcı, diziyi Star TV bitirse bile yüksek kârından dolayı dizinin yurtdışı için çekileceğini söylemişti. Akla gelen soru, aynı anlaşma Fox Tv için de geçerli mi?

Edinilen bilgiye göre Fox TV ve Tims Production arasında bir sezonluk antlaşma imzalanmış. Lafın kısası dizi sezon sonuna kadar Fox Tv’de yayınına devam ettirecek. Tims, dizinin yurtdışı satış bedelinden Fox Tv’e pay verecekmiş.

Bu sabah haberlerinde duydum. Dizi Rusya’da ilgi ile izleniyormuş. Bir grup gelip Tims’in stüdyolarını gezmiş. Görkemli yapıları, dekorları görünce hayran kalmışlar. Tims bu yapım için hiç bir masraftan kaçınmıyor anlaşılan.

Muhteşem Yüzyıl – Kösem Total Rating
09-12-2016  4.Bölüm   31.sıra        2.12
02-12-2016  3.Bölüm  29.sıra        2.21
25-11-2016   2.Bölüm  24.sıra         2.48
18-11-2016    1.Bölüm  25.sıra        2.34
Ben de biraz da tarihe merakım nedeniyle diziyi takip ediyorum. Gerçeklen dekorları, bilhassa haremdeki kızların giysileri, takıları harika… Müzikleri de harika… Ancak bazı bölümlerde, fon müziğinin sesi fazla olması nedeniyle konuşmaları anlamakta güçlük çekiyorum.

Beren Saat’in yerine gelen Nurgül Yeşilcay’ı biraz yadırgasak da alıştık. Başarılı mı? Eh idare eder. Geçen bölümde oynayan bir çok karakterin yerine yeni karakterler diziye dahil oldu. Hacı Ağa her daim Kösem’in yanında olmaya devam ediyor. Eskilerden kalanlardan biri Hacı Ağa…

czp-vrewgaakwek

Dizide Prenses Farya (Zeynep Farah Abdullah), bir dağ komandosu gibi Padişahın has odasına kadar tırmanarak giriyor, tahtın üstüne domuz kafası bırakıyor. Bunu gören Sultan Murad çılgına dönüyor. Hangi cüretle kim, nasıl girmiş, tahtına bunu bırakmıştır. Valide Sultan Kösem dahil, herkes seferber olur, Prenses Farya yakalanır, zindana atılır.

czqaucowgaaz1n1

Prenses Farya’nın ifadesini Silahtar Mustafa Paşa (Caner Cindoruk) alır. Padişah da kafes arkasından onları dinler. Farya’nın cezalandırması konusunda Sultan Murad kararsız kalır. Annesi Valide Sultan idam edilmesinin istese de, onun canını bağışlıyor.

proxy-farye

Kösem Sultan, Sarayın duvarları arasında değil, sokaklarda halkının arasında gezen bir sultan. Kösem Sultan’ın elleri her daim güçsüzlerin ve yardıma muhtaçların üzeride!

czqjvykxaaadlrs-1

Sultan Murad karakterini, önceki yıl Medcezir dizisinde kötü adam olarak tanıdığımız (Yaman’ın belalısı) Orkun karakterini can veren Metin Akdülger hayat veriyor. Bana göre oldukça da başarılı…

czqklkew8aask2f

Sultan Murad’ın kardeşi Bayazid’i de Yiğit Uçan canlandırıyor. Sultan Murad’a bağlılığı devam ediyor. İlerleyen bölümlerde ne olacağını merak ediyoruz.

czqgeotxuaaooc2

Şehzade Beyazıt, sonunda annesi Gülbahar Sultan’a kavuşuyor. Valide Sultan her nedense Gülbahar Sultan’ı pek haz etmiyor.

czqfhirw8aaidub

Dizinin tarihte adlarını sıkça duyduğumuz Hezarfen Çelebi (Ushan Çakır) ve Evliya Çelebi (Necip Memili) halkın arasına karışıp, biraz da komedyen yönleriyle diziye renk katıyorlar.

czqiiazwqaa8_ge

Dizinin final sahnesinde küçük Mehmed, sipahilerin kışkırtmasıyla Kösem Sultan’ı hançerledi! Bu sahne gerçekten görülmeye değerdi.

ekran-alintisi-kosem-4-1

Mehmed’in bakışlarında hem korku, hemde öfke vardı. Bu bıçak darbesi ile yaralanan Kösem Sultan’ın durumun ne olacağını haftaya hep birlikte göreceğiz.

ekran-alintisikosem-4-2

Muhteşem Yüzyıl Kösem’in Fox Tv’de reytingleri düşük olsa da, kötü de gitse bu sezon sonuna kadar ekranlarımızda olacak. Sosyal Medyada dizi final yapıyor dedi-kodularını aldırış etmeyin. Şayet dizi size keyif veriyorsa seyredin derim!

İyi Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller, Muhteşem Yüzyıl Kösem Twitter sayfasından alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir