Babam ve Ailesi / Bu dizi bitmemeliydi!

TV Programları

cats-babam-ve-ailesi

Gold Yapım – Faruk Turgut’un yapımcısı olduğu, Babam ve Ailesi 12.bölümdür Kanal D’de devam ediyordu. Benim İnternetten takip ettiğim bir dizi. Senaryodaki saçmalıklara rağmen ilgi ile izlediğim, sevdğim bir diziydi.

Başrollerini Bülent İnal, Ayça Bingöl, Ceyda Düvenci, Caner Şahin, Sercan Badur, Sera Kutlubey, Erdem Akakçe ve Emel Göksu oynuyor.

Dizinin yapımcısı Faruk Turgut dün twitter sayfasında attığı tweetleri okudum. İlk Tweette; 13.Bölüm tanıtımını yetiştiremediklerini yazmış.

FARUK TURGUT ‏@FARKTRGT 5 Ara
Babam ve ailesinin 13. Bl tanıtımını yetişdiremedik.

Ertesi gün, ikinci attığı Tweette, dizinin final yapacağını bildirdi.

FARUK TURGUT ‏@FARKTRGT 6 Ara
Babam ve ailesi 13. Bl de final yapacaktır…!

Her şeye rağmen oyuncu kadrosu takdir ettiğim ve beğendiğim bir diziydi. Pazartesi gecesi çok iddialı diziler arasında kayboldu, bu nedenle de reytingleri oldukça düştü. Bu düşük reytingler nedeniyle Kanal D dizinin ipini çekmiş oldu.

Bir kere gün seçimi yanlıştı. 19 Eylül’de başladığı günde; Paramparça, Kırgın Çiçekler, Hayat Sevince Güzel ve Hangimiz Sevmedik gibi iddialı diziler vardı. Ay gün Ay Yapım’ın reyting rekortmeni “İçerde” dizisi de başladı. Daha sonra “Bana Sevmeyi Öğret” dizisi de Pazartesiye geldi. Babam ve Ailesi reytinglerde geride kaldı. Senaristleri dizinin reytinglerini yükseltmek uğruna senaryoda oynadılar, biraz da saçmaladılar. Daha önce de yazmıştım, Böyle ana olmaz olsun diye… Macide Hanım, oğlunu hapse attırdı. Örneği az görüler olaylar yazdılar. Seyirci de olmayacak duaya amin demez. Son iki bölümün reytingleri iyice düştü. 11.Bölüm; Total’de 18.sıra (3,23-7,12). AB’de 11.sıra (3,45-8,15). 12.Bölüm; Total’de 15.sıra (3,14-6,93). AB’de 14.sıra (3,09-6,78).

Yol yakınken dizi başka bir güne alınabilirdi. Kanal D onu da yapmadı. Dizinin erken finalden başka bir şansı kalmadı. Yazıl oldu bu güzelim diziye… Gold Yapım’ın zararına mı yanarsın, dizide rol alan oyuncuların manevi yıkımı da cabası. Babam ve Ailesi, çok da güzel oyuncu kadrosuna sahipti.

Maalesef dizi sektörü bizde çok kaypak bir zeminde çalışıyor. Reyting denilen (kimsenin de pek akıl erdirmediği) bir sistemin kurbanı oluyor. Hem kamera önünde ve arkasına çalışan yüzlerce insan ekmeğinden oluyor.

Haftaya 12 Aralık Pazartesi akşamı, Babam ve Ailesi 13.bölümünde erken final yapmış olacak! Bence bu dizi bitmemeliydi.

ekran-alintisibabam-12-1

Kemal hapisten çıkmış, 4 çocuğu da onu karşılamıştı.

cy_vfrrxaaa2dyn

Kemal ve ailesinin yaşanacak daha güzel günleri vardı, senaryo biraz daha özenle yazılıp, dizi devam edebilir, başka bir günde iş yapabilirdi.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir