İçerde / İyiler – Kötüler; Kim iyi – Kim kötü! Lafın kısası bu dizi süper!

TV Programları

cats-icerde

Ay Yapım imzalı Show Tv’nin fenomen dizisi İçerde dolu dizgin gidiyor. Önceki akşam gene Pazartesi gecenin liderliğin her 3 kategoride kimseye kaptırmadı. Reytinglerin tepesine oturdu.

İçerde; İylerin kötülerin harman olduğu bir dizi… Kim iyi? Kim kötü? Celal Baba mı? Davut mu? Coşkun mu? Sarp mı? Melek mi? Mert mi? Yoksa Müdür Yusuf mu? Eylem mi? Alyanak mı? Herkes İçerde. Seyirci için pirincin taşını ayıklamak hayli zor olsa gerek. Netice olarak bana göre bu dizi süper.

Sevilen dizinin başlıca rollerinde; Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli, Çetin Tekindor, Bensu Soral, Mustafa Uğurlu, Rıza Kocaoğlu, Nihal Koldaş, Gözde Kansu, Damla Colbay ve Yıldıray Şahinler oynuyor. Yönetmen koltuğunda Uluç Bayraktar oturuyor. Ertan Kurtulan ve Toprak Karaoğlu senaryoyu yazıyorlar. Ancak senaristlerimiz Sarp’ı resmen eziyet eden Müdür Yusuf’un amacını ne olduğunu net olarak yazsalar da biz de anlasak. Ölmüş adamın sesini taklit ederek, yaşıyormuş gibi Sarp’ı peşinden koşturuyor. Biliyoruz Sarp kardeşi Umut’a annesi için de olsa çok düşkündü. Üzülüyor, duyguları da çok yoğun yaşıyor. Çok sevdiği Sarp’ı müdür Yusuf’un eziyeti nedir biz de anlasak?

Biz gelelim 11.bölümde olanlara; Geçen bölüm sonunda Köstenceli’yi Celal Baba arabasına benzin dökerek, o meşhur çakmağı ile yakmıştı. Köstenceli’nin haykırışlarını ve cayır cayır sesleri, Sarp ve Mert’e aynı anda telefon açarak dinletmişti.

ekran-alintisiicerde-10-25

Sarp annesine görmeye giderken Mert ile karşılaşır. Birlikte annesi Füsun Hanımın lokantasına girerler. Fusun Hanım oğlu Sarp’ı görünce çok sevinir, sarılır. Mert’i çok seven Füsun iki oğlunu aynı masaya oturtturur, birlikte çay içerler.

cysdo8fxeaalouh

Alyanak’ı Davut yakalayamaz, baba onu kebapçıya çağırır. Hasan Alyanak bir taksiye biner, bağ evine gider. Arkadaşı Kenan’ı arar, yurt dışına çıkış ayarlamasını ister. Romanya’ya kaçmak ister.

Celal Baba Sarp’ı mekana çağırır. Aynı anda gelen telefon ile de Müdür Yusuf Mert’i organizeye çağırır. Her ikisi de aynı anda kalkarlar. Mert geri döner, Füsun Teyzesine Umut’un kanlı gömleğini almıştı. DNA testinin sonucunun hiç kimseyle eşleşmediğini söyler. Füsun üzülür ama, ne yapalım sağlık olsun, Umut yaşıyor biliyorum. Der. Sonra da Eylem’e, Füsun Teyzenin içtiği bir su bardağını organizeye getirmesini ister. Füsun’un DNA’sı ile gömlekteki kanı karşılaştırmak ister.

cyx8zguuoaashvj

Celal Baba mekanına gelir, müşterileriyle hoş beş eder. “Benim için öldü demişler, keşke haberim olsaydı.” diyerek espri yapar. Minik Mestan’ın resmini duvara asar. Baba; “Mestan benim evladımdı, Mestan kardeşinizden dualarınızı eksik etmeyin.” O sırada Sarp içeri girer. “Bundan böyle bana gösterdiğiniz hürmeti Sarp’a da göstereceksiniz. Artık o benim en has adamımdır, sizlerden ricası olursa yerine getireceksiniz.” Bütün müşteriler emrin olur diyerek cevap verir.

ekran-alintisiic-11-2

Celal Baba adamlarına talimat verir. Artık tek işiniz var, o da Alyanak’ı bulmak. Her deliğe bakın. Adamlar dağılırken, Davut ve Sarp’ı kalmasını ister. Sarp’a Alyanak’ın otoparkı artık senin. Bütün otoparkların sorumlusu da sensin bundan böyle. Davut’a, otoparkçılara topla bundan böyle Sarp’a çalışacaklarını söyle. Sarp’a; yeni evinin anahtarı diye anahtar verir, artık otopark köşelerinde yatmak yok. Sarp, Celal Baba ben böyle iyiyim, bozma keyfime… Diyerek anahtarları geri verir. Baba Davut’a değişik bu adam der ve hadi Alyanak’ı bulun getirin bana.

ekran-alintisiicr-11-fr-7d

Çıkışta Davut ile Sarp biraz hırlaşırlar. Sarp Davut’a Celal Babanın bana olan sevgisini hazmedemediğini söyler. Davut, dikkat et havaya girme Sarp’a sararsın sonra. Sarp Davut’a; “Bana bak Davut oğlan, Celal Babanın kızı Melekten uzak dur. Kızın fotoğraflarını çekip dolabına mı saklıyorsun sapık herif.” Bida senin onun etrafında görmicem deyince, Davut kaçınılmaz sona doğru gidiyoruz. Ya sen, ya ben diye rest çeker.

Eylem, su bardağını alır. Yolda telefonuna mail gelir. “Blok sitesini niye kapattın, daha çok iş yapacağız seninle.” Gönderen yüzüklü Coşkun’dur. Eylem, o adam ödü dese de, Coşkun, haberin kaynağı esas adam yaşıyor. Bende çok haber var diyerek bir internet cafeden mesaj atar.

cyx7ghnxuaaoswx

Eylem, panik içinde Mert’e telefon açar. Sonrada basın odasında buluşurlar.

cyxqmczxeaes8hx

Mert de şaşır, Eylem’e halledeceğiz diyerek teselli eder. Polis olarak seni korurum, sevdiğim olarak canımı ortaya koyarım. Cevap yazarlar, haber ile ilendiğini, gerekli belgeleri getir gazetede yayınlarım. Buluşma yerini söyle…

ekran-alintisiic-11-9

Sarp Melek ile buluşur. Özlem ile sarılırlar. Melek’in arabasında oturup konuşurlar. Sarp, sen bana yardım ettin diyerek teşekkür eder. Melek, iyi ki hayatımdasın der. Celal Babanın dilinden düşmüyorsun, onun kahramanısın. Sarp, Melek’in Celal’in gerçek kızı olduğunu biliyor ya, Melek’i yoklar. Gerçek bir baba-kız gibisiniz der. Meleğin gerçek kızı olduğunu bilip bilmediğini yoklar. Celal Babanın kalbine girersen, öz kızı, öz oğlu olmana bile gerek yok.

ekran-alintisiic-11-5

Sarp polisteki Selami ile görüşür, sıkıştırır, Alyanak’ın bağ nevinin adresini alır. Müdür Yusuf’a bildirir. Yusuf da adresi ve görevi Mert’e verir. Mert, adresi Celal Babaya paslar. Baba da Sarp’ı arar, o adresi verir, polisten önce Alyanak’ı almasını ister. Sarp da alır çifte tabancayı doğruca bağ evine gider.

cyhkonrxcaedpa5

Alyanak kasadaki paraları çantaya doldurur. Mert de bahçe kenarından Sarp’ı gözetler. Sarp Alyanak’ı yakalar, koyar önüne.

cyb06_rxeaal61t

Alyanak bu ya, Sarp’ın kardeşi Umut’u aradığını biliyor. Ben sana Umut’a nerede olduğunu bilen Necip Uyanık’a götüreceğini söyler, Harbiye’deki bir pavyona doğru yola çıkarlar. Mert de peşlerine düşer.

ekran-alintisiicerde-11-fr-5

Polis ekibi eve gelir, ev boş. O sırda Davut da gelir. Davut’un üstünden tabanca çıkınca tutuklamak isterler. Ruhsatı gösterince bırakırlar.

Sarp bir yerde durur, Arabadan iner, Müdürü Yusuf’u arar. Alyanak bende, polislere veremem, beni Necip Uyanık’a götürecek, ucunda Umut var, der. Müdür oyuna geliyorsun Sarp dese de Sarp dinlemez. Müdür Yusuf da Sarp’ın telefondaki konuma göre peşine düşer.

ekran-alintisiic-11-7

Sarp’ı içerde boynuna aldığı bir sopa darbesi ile yere düşer. Alyanak alır bıçağı boğazını kesmeye kalkar. Tam bu sırada Mert Sarp’ın imdadına yetişir.

ekran-alintisi-ic-11-mert

Üç el tabanca atarak içeri dalar. Alyanak, geldi organize, adam polis der. Mert, Sarp’ı elini ayağını çözdürür. Sarp eline aldığı sopa ile herkesi kırar, geçirir. Sonra da Mert ile Sarp birlikte kendilerini dışarı atarlar. Alyanak peşlerinden koşar ama nafile… Sarp Mert’e niye bana yardım ettin, niye yapıyorsun? Mert, Füsun Teyze için. Hala yaşadığını inanıyor Umut’un.

ekran-alintisiic-11-11

Mert, Umut’u bulsan, Füsun Teyseye götürsem, hiç olmadık kadar mutlu olurdu. Onun hatırına yani… Döner giderken, bu mesele aramızda kalacak ona göre.

Sarp arabasını park ettiği yerde Müdür Yusuf ile karşılaşır. Para dolu çantayı Yusuf’a verir, al Alyanak’tan geri kalan. Yusuf, ne oldu? Sarp; Dediğin gibi oldu tuzak kurdu. Ne yapayım müdürüm, Necip deyince akan sular durdu. Yapmasamıydım deyince Yusuf sen de haklısın! Sarp çok sinirlenir, etrafı yumruklar. Alyanak’ı bul müdürüm, bütün parası gitti. O Kenan’a gelecektir gene… Yusuf, senin için yapacağım.

ekran-alintisiic-11-12

Coşkun Celal’den intikam peşindedir. Eski mekanında adamı Hayati ile buluşur. Eski günler aklına gelir, rüzgar eken fırtına biçer. Coşkun çıkınca aynı yere Melek gelir. Aynı yere Melek gelir. Coşkun onu tanır, elimde büyüdü, Celal’in kızı. Mert ile Melek buluşur, geçmiş günleri konuşurlar.

Mert Necip’i araştırır. Ölmüş olduğunu öğrenir. Ölüm belgesini çıkartır. Bir zarfa koyar, Sarp’a bildirmek lazım. Daha sonra Sarp’ın garaj kapısından içeri atar ama, Sarp zarfı görmez, eline geçmez. Sarp’a tam o sırada telefon gelir, arayan Necip taklidi yapan Müdür Yusuf’dur. Sarp’ı bir güzel işletir. Vereceğim adresi geleceksin, der. Yalnız gelmesini ister. Sarp aceleyle arabasına biner, buluşma yerine gider.

Mert ile Eylem başka bir buluşma peşindedir. Coşkun ile buluşacak vereceği evrakları alacaktır. Mert Eylem’i arabadan indir. Korkmamasını söyler, bir güzel de öper. Öpüşme sonunda Eylem, tamam ben şimdi daha iyiyim.

ekran-alintisiic-11-13

Eylem araba ile ilerdeki buluşma yerine park eder. Yanına peçete satan küçük bir kız gelir. Sonra da bir zarf uzatır. Zarfta Celal Babanın fotoğrafları ve yazı vardır. Biner arabaya uzaklaşır. Peşinden de bir araba takip eder. Mert de Eylem’in arabasına biner giden arabayı takip eder. Adam bir kahveye girer, oradan Coşkun’u arar. Mert de peşindedir. Adam çayını içer, gelen telefona göre kalkar gider.

Diğer tarafta Sarp buluşma yerine gelir. Necip geldim diye seslenir. Bak geldim, çık ortaya… Oyun yok, yalnızım. Gelen mikrofonik ses at silahını yere… Sarp, nasıl istersen necip der, tabancaları yere atar. Işık seline doğru bakar, başka bir isteğin var mı Necip?
ekran-alintisiic-11-14d

Sarp, söyle Umut nerde? Yaklaşma yerinde kal. Yoksa bi daha beni görmezsin. Sarp, görürüm be Necip. Sarp, çık o ışığın önüne, çıksana… Çık dedim müdürüm çık, biliyorum senin olduğunu… Sarp uyanmış Müdürü Yusuf’u tanımıştır.

ekran-alintisiic-11-15

Coşkun adamı ile arabada buluşur. Peşinden Mert gelir. Arabanın yanından geçer. Coşkun planını açıklar. Biz kızın kafasına sıkacağız, polis de Celal’den bilecek… Mert o meşhur, tak, tak tak sesini duyar. Geriye bakar, Coşkun ile göz göze gelir.

ekran-alintisiic-11-15d

Bu Coşkun’un ta kendisidir.

ekran-alintisiic-11-14ed

Ve 11.Bölüm burada sona erer.

ekran-alintisiic-11son

Şimdi ne olacak, bir tarafta Mert, bir tarafta Coşkun. Diğer tarafta Sarp, ona eziyet çektiren, aldatan Müdür Yusuf! Kim kime iyilik yapacak, tersi kim kime kötülük…

İçerde herkesleri içeri aldı. İlk başta da söylediğimiz gibi reytingler çok güzel geliyor.

cyamdw7xuaampqs

Pazartesi Günü Sosyal Medyada En Çok Konuşulan Dizi Olurken En Çok Konuşulan Karakter İse SARP Oldu.

ekran-alintisiic-11-4d

Kim ne söylerse söylesin İçerde süper bir dizi. Herkesi içeri alarak kendisini seyrettiriyor. Artık İçerde Show Tv’nin fenomen dizisi… Kim iyi, kim kötü… Kararı izleyiciler verecek!

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir