Geçen Haftanın (21 – 26 Kasım 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats-28-kasim

 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 21 – 26 Kasım 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Artık yeni sezon oturdu. Bütün heyecanı ile devam ediyor. Geçen hafta Cuma akşamı Hürrem Bağdat Fatihi IV. Murad, Fox Tv’de 2.sezonuna başlamıştı. Bu hafta da dizinin reytingleri kötü geldi. AB’de; 13.sırada (3,29 – 7,98). Total’de; 24.sırada (2,48 – 5,63) yer aldı. Kösem’i izliyorum, benim için hayal kırıklığı oldu. İlerleyen günlerde nasıl olacağını merakla bekliyorum.

Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel dizileri beklediğim gibi gidiyor. İzliyorum. Anne dizisinin izleyemiyorum ama, drama yönü ağır basan bir dizi olması nedeniyle iyi dereceler alıyor. Benim için Emrah’ın aşk ve Mavi dizisi sürpriz oldu. Merak ediyorum, internetten izleyeceğim.

Gösterimdeki haftanın dizileri: İçerde, Babam ve Ailesi, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Rüzgarın Kalbi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Familya (Final yapacak), Yüzyıllık Mühür, Hayat Şarkısı, Anne, Gülümse Yeter, Diriliş Ertuğrul, No:309, Kara Sevda, Poyraz Karayel, Umuda Kelepçe Vurulmaz, Aşk Laftan Anlamaz, Adını Sen Koy, Yüksek Sosyete, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Kördüğüm, Cesur Yürek, Asla Vazgeçmem, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk, Kösem IV.Murad, Bana Sevmeyi Anlat, Aşk ve Mavi, Sevda Kuşun Kanadında, Kertenkele Yeniden Doğuş, Seksenler, Rüzgarın Kalbi, Altınsoylar, İlişki Durumu Karışık, Seviyor Sevmiyor, Kalbimdeki Deniz, O Hayat Benim, Bodrum Masalı, Baba Candır ve Hayat Sevince Güzel devam eden diziler.

hqdefault

Başrollerini Bülent İnal ve Ayça Bingöl’ün oynadığı, Babam ve Ailesi severek izlediğim dizilerden biri. Geçen hafta senaristlerini eleştirmiş, sırf iyi reyting almak için bir annenin oğluna yapamayacağı şeyler yaptırmışlar, Olmaz olsun böyle ana demiştim. Yapılan yorumlardan izleyici de aynı tepkiyi veriyor. Bu hafta olayların nasıl gelişeceğini merak ediyorum.

Haftanın dizilerinde Total’de ilk sırasında bu hafta da, 10,83 reyting puanı ile; TRT1’in Diriliş Ertuğrul yer alıyor. Total’in 10.sırasında da Fox Tv’nin Kalbimdeki Deniz 6,67 puanla yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında TRT1’nin tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 14,11 reyting puanı ile zirvede yer almaya devam ediyor. AB’nin 10.sırasında ise, Star Tv’nin Kara Sevda 5,05 puanla yer aldı.

Yüksek Sosyete takip ettiğim dizilerden biri. Cumartesi gecesine alınmıştı. Yeni gününde her nasılsa beklenen ilgiyi görmedi, kötü gidişat devam ediyor. Bu hafta da geçen haftadan daha aşağılara, reytinglerde oldukça gerilere düştü. Total’de ve AB’de 19.sırada yer aldı. Bu gidişe erken final ufukta gözüküyor.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 66.Bölüm (TRT1)………………………….10,83 – 24,17

2.İçerde 10.Bölüm (Show Tv)…………………………………..10,58 – 24,58

3.Anne 5.Bölüm (Star Tv)…………………………………………10,14 – 23,01

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 48.Bölüm (Atv)…9,01 – 20,89

5.Aşk ve Mavi 4.Bölüm (Atv)……………………………………..8,53 – 19,33

6.Arka Sokaklar 418.Bölüm (Kanal D)………………………..8,28 – 19,47

7.Kırgın Çiçekler 60.Bölüm (Atv)……………………………….8,08 – 18,19

8.Cesur ve Güzel 3.Bölüm (Star Tv)…………………………..7,51 – 17,54

9.No:309 22.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….6,78 – 15,38

10.Kalbimdeki Deniz 6.Bölüm (Fox Tv)…………………….6,67 – 16,18

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 66.Bölüm (TRT1)………………………….14,11 – 31,59

2.İçerde 10.Bölüm (Show Tv)………………………………….13,13 – 29,50

3.Anne 5.Bölüm (Star Tv)……………………………………….10,35 – 23,96

4.Vatanım Sensin 5.Bölüm (Kanal D)………………………..9,00 – 23,16

5.Cesur ve Güzel 3.Bölüm (Star Tv)………………………….8,61 – 22,05

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 48.Bölüm (Atv).8,39 – 19,77

7.Kalbimdeki Deniz 6.Bölüm (Fox Tv)……………………..6,09 – 15,73

8.No:309 22.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..5,76 – 13,11

9.Kırgın Çiçekler 60.Bölüm (Atv)…………………………….5,51 – 12,24

10.Kara Sevda 45.Bölüm (Star Tv)………………………….5,05 – 11,50

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in tarihi dizisi “Diriliş Ertuğrul” 66.bölümü ile bu hafta AB’de aldığı 14,11 reyting puanı ile bu hafta da, ilk beşin birinci sırada yer almaya devam ediyor.

dirilis-ertugrul-66

Kılıçların Parıldadığı An…
Kayıların ve Çavdarların ortak kilimhane konusunda anlaşmasının ardından Hanlı Pazarda kilimhane yeri için Simon ile görüşmeye gidilmiştir. Ancak yaşanan gelişmelerin ardından kılıçların çekilmesiyle süreç başka bir hal almıştır. Çekilen kılıçlar kınlarına kanlı mı girecek, yoksa kansız mı?

Riskli Ortaklığın Bilinmez Akıbeti…
Ertuğrul Bey’in Candar Bey’in teklifini Ural’a rağmen kabul etmesinin ardından oluşan durum hangi olaylara gebe olacak? Ortaklığa baştan beri karşı olan Ural’ın bu yeni durum karşısında atacağı adım ne? Bütün bunlar yaşanırken Candar Bey’in Ural’ın işlerini Aliyar’a vermesi, Ural ile Aliyar arasında nasıl bir gerilim yaratacak?

İki ihtimalin Gizemi…
Uğradığı baskının ardından yaralı kurtulan Turgut Alp’ın beklenmeyen tepkisi herkeste şok etkisi yaratmıştır. Son baskının ardından yaşadığı tüm sıkıntıların sebebini Ertuğrul Bey’in aldığı kararlara bağlayan Turgut’un bu durumundan istifade etmeye çalışan Simon, ne tür bir oyun içindedir? Turgut’un hayatta kalmasını sağlayan Maria ile Turgut’un ilişkisinde ne tür gelişmeler olacak? Bütün bunlar olurken Bamsı’yla tekme tokat kavga eden Turgut’un Ertuğrul’la ilk karşılaşmasında neler yaşanacak?

Yiğidin başından bela eksik olmaz…
Artık birlikte iş yapmak zorunda olan Kayı ve Çavdar kadınlarının bu ortaklığa tepkileri nasıl olacak? Her şeyin iyi olduğu düşünülürken Kayı kadınlarını bekleyen tehlike ne? Sultan’ın bölgedeki gözü olan Ertuğrul Bey’in dünyasını yıkacak olan şok gelişme ne olacak?

2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İçerde Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak yayınını sürdürüyor. AB Grubunda 10.bölümünde aldığı 13,13 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta da, 2.sıraya yükseldi. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert içerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Sarp, Celal’in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

cyhmbmwwgaagl-q

“İçerde”nin 10. bölümünde; Sarp kendisine ve Celal’e oynanan oyunun aktörlerini artık biliyordur. Bilmeceyi çözmüştür. Şimdi intikam zamanıdır. Bütün yaşananlara sebep olanlar bir bir yakalanıp hesap vermek zorundadır. Alyanak, Celal’i bitirecek kudrette bir adam değildir. Tüm planı kuran Köstenceli’dir. Ancak Köstenceli’den intikam almak kolay olmayacaktır. Zekice plan yapıp temkinli hareket etmek gerekiyordur. Mert de oyuna dahil olur. Yusuf Müdür hem Celal’i hem de Köstenceli’yi aynı anda bitirmenin planlarını yapmaktadır.

cysdo8fxuaaszrf

Ayrıca Melek ile Sarp arsındaki aşk yeni boyutlara taşınacaktır. Baba Celal bu ilişkiden rahatsız olacak mı? İlerleyen bölümlerde göreceğiz.

3.ANNE : Star Tv’nin drama dizisi Anne bu hafta 5.bölümünde Salı gecesi her iki kategoride birincisi olmaya devam ediyor. AB’de aldığı 10,35 puanla 3.sırada yer aldı ve İçerde’nin gerisine düştü.

71110-anne-5-bmlum

Şule’nin telefonu, evdeki bütün dengeleri değiştirir. Telefon konuşmasına şahit olan Cahide’yle, Zeynep’in arası iyice gerilir. Zeynep, Turna için kendi ailesinden vazgeçmeye hazırdır. Kızının yaşadığını öğrenen Şule’nin duyguları darmadağın olur. Melek’i görmeyi kafasına koyar ancak öfkesine hakim olamadığı bir anda kendisini karakolda bulur. Turna, Zeynep ve ailesi arasında sorun yarattığını fark edince, kendince bir çözüm bulur. Zeynep’e yazdığı mektupla evi terk eder. Zeynep buna kendisinin sebep olduğunu düşünerek her yerde Turna’yı ararken, Gönül onu yalnız bırakmaz.

4.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Atv’nin iddialı dizisi bu hafta 48.bölümünde Total’de aldığı 9,01 reyting puanı ile 4.sıraya yer alıyor.

JPEGmini

Kardeşini, oğlunu, yeğeninin ve ailesinin diğer fertlerini de canından aziz tutar, onlar için fedakar bir “baba”dır… Vefakar bir dosttur… Vazgeçilmez bir ağabeydir. Adil ve cömert bir reistir…
Bu özellikleri onun sonu olacak yerde Hızır’ı yeraltı dünyasında da yüceltir… Sözüne güvenilir, daima iş yapılır bir adam haline gelmişken devletin radarına takılır… Devlet kontrol etmek istediği gayri meşru faaliyetleri yürütmek için ondan iyi bir aday olmadığını düşünür… Bu Çakır’a en büyük olma teklifidir…
Teklif öyle iki tarafı keskin bir kılıçtır ki, kabulü halinde “mafya” ailesine ihanet, reddi hali ise ebediyen mahkumiyettir… Devletin Hızır Çakırbeyli’ye koltuğunu vaadettiğini farkeden büyük patron, etrafını ihanetle örülü bir ağla çevirir… Hızır Reis’in özel hayatı da dalgalıdır… Birkaç yıl önce sevdalandığı mimar Nazlı diğer tarafta eşi Meryem…

5.VATANIM SENSİN : Halit Ergenç’in Vatanım Sensin dizisi bütün heyecanı ile devam ediyor. 5.Bölümünde AB’de aldığı 9.00 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

583444490f25442dbc7de275-620x330

Cevdet’in kendisini aldattığını zanneden Azize’nin bir kez daha dünyası başına yıkılır. Cevdet ise aslında silahların peşinde olduğunu açıklayamaz ve zaman kaybetmeden Eftelya’nın evinde bulduğu haritanın peşine düşer. Silahların izini yalnız sürmek zorunda olan Cevdet beklenmedik bir gelişme ile karşı karşıyadır; Vasili onu bu göreve Leon ile birlikte gönderir. Cevdet görevi için şehri terk ederken; Azize ise; konakta kaldıkları sürece Hilal’in başına iş açacağını, Yıldız’ın Leon’a meyledeceğini anlayıp, daha fazla konakta kalmak istemez ve Tevfik’ten yardım ister. Tevfik hem Cevdet’ten kurtulacağı için hem de Azize’yi geri kazanacağı için hayli keyiflidir. Silahların izini sürmek zorunda olan Cevdet beklenmedik bir gelişme ile karşı karşıyadır; Vasili onu bu göreve Leon ile birlikte gönderir.

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Anne, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, No:309, Cesur ve Güzel ve Kalbimdeki Deniz her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv 3 dizi. Star ve Fox Tv 2 dizi. TRT1, Show Tv ve Kanal D birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. Atv ve Fox 2 dizi. TRT1, Show Tv, Kanal D ve Atv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; AB’de 3, Total’de 2 Dizi ile Star Tv ve Total’de 3 ve AB’de 2 dizi ile ATV olmuştur. Fox; Total’de 2, AB’de 2 dizi ile 2.sırada yer almışlardır.

muebbet_dizisi_

Atv’de yeni yıl Ocak ayında, Engin Akyürek, Fahriye Evcen ve Sarp Levendoğlu’nun “Müebbet” adlı yeni dizileri başlıyor. Üzerine kurulan kirli bir oyunla haksız yere hapse giren bir adamla, idealist bir avukatın müebbet aşkı anlatılıyor. Fahriye Evcen’in güzelliğini, Engin Akyürek’in oyunculuğunu biliyoruz, iyi bir yapım ortaya çıkacaktır.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir