İçerde’nin Sarp karakteri ile Çağatay Ulusoy tam bir mafya babası oldu!

TV Programları

cats-cu-icerde

Ay Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği, Show Tv’nin fenomen dizisi İÇERDE bütün kategorilerde çift basamaklı reyting rakamları ile zirvede… Gerek kurgusu, gerek oyuncu kadrosu ve yönetmeninden senaryosuna kadar çok sevildi. İçerde, Köstebek Sinema filminden esinlenerek, bizim polis akademisinde okuyup yetişen iki kardeşin hazin dolu hikayesi ve büyük ağabey Sarp’ın küçük kardeşi Umut’u bulma konusu. Senaryo çok güzel bize monte edilmiş, çok da güzel bir hikaye çıkmış.

Başrollerini Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli, Çetin Tekindor, Bensu Sorel, Mustafa Uğurlu, Rıza Kocaoğlu, Nihal Koldaş, Gözde Kansu, Damla Colbay ve Yıldıray Şahinler oynuyor. Usta yönetmen Uluç Bayraktar yönetiyor. Ertan Kurtulan ve Toprak Karaoğlu senaryosunu bize monte ediyorlar.

Köstebek dizisinde Leonardo DiCaprio ne yaptığını bilen serseri bir polisi canlandırmıştı. İçerde dizisinde Çağatay Ulusoy da Sarp karakteri ile tam bir mafya babası oldu. Önceki iki dizisinde aşk adamı olarak tanımıştık. Çağatay Ulusoy’un bu dizide canlandırdığı sert acımasız Sarp karakterini alışmak izleyici için biraz zor oldu. Ama o sert görüntüsü ve yeni imajı ile kendisini kabul ettirdi ve sevdirdi.

Başladığı 2.haftasından itibaren Pazartesi gecesi her 3 kategorisinde ilk sırada yer alıyor. Ve her kategoride çift rakamlara ulaşmıştır. Dizi öyle çok sevildi ki, herkesin dilinde…

21 Kasım İçerde 10.Bölüm reyting sıralaması:

cats-reyting

Ayrıca İçerde; Somera verilerine göre en çok konuşulan dizi. Dizinin baş rol oyuncusu Çağatay Ulusoy da Sosyal Medyada en çok konuşulan isim olarak yer alıyor.

cx2ohbgw8aaba_k

Geçen bölümde Sarp kendisi üzerinden Celal Babaya kurulan komployu, Alyanak’ın adamı Selami’ye konuşturarak ortaya çıkarmış, Celal Babayı Azrail’in elinden resmen çekip almıştı. Patlayan arabada Celal Baba öldü diye ortalık yaygaraya verilmişti. Olayda Alyanak’ın destekçisi Köstenceli Akın Işık vardır.

Sarp Celal’in evine kadar gider, arabasında bomba olduğunu söylemiş, araba patlatılmış, baba kurtulmuş sonra da Sarp ile buluşmuşlardı. Celal Baba Evlat diye Sarp’a sarılmış, babasını öldürdüğüne inanan Mert Sarp’ı öldürmek istemişti. Mert, Celal Babanın ölmediğini, Sarp ile kuzu sarması görünce çok şaşırır.

Alyanak’ın adamı Selami her her şeyi bülbül gibi anlatır. Baba, Selami’nin başına dayar tabancasını; “Niye yaptınız, Mestan’ımı niye kıydınız” diye bir güzel Selamiyi pataklar.

ekran-alintisiicerde-10-1

Davut ile minik hala Köstenceli’nin adamlarının elindedir. Sarp ile Celal Baba aralarında bir plan yaparlar. Davut ve Minik’e hemen kurtarmazlar, Köstenceli ile buluşma yeri ayarlanır. Sarp Müdürü Yusuf’u arar, planlarını anlatır.

ekran-alintisiicerde-10-2

Babanın evinde, karısı Yeşim, oğlu Mustafa ve kızı Melek matem tutarlar. Alyanak Melek’i arar, Sarp için ava çıkıyoruz, yakalayacağız o hayvanı der.

ekran-alintisiicerde-10-3

Sarp Celal Babanın adamları ile mekana gider. Orada Alyanak Babanın arda kalan adamlarını toplamış, konuşur. Sarp denen o piç babamızı öldürdü. Kanını yerde bırakmayacağız. Hasan abinize biat edeceksiniz diye palavralar sıkar. Var mı itirazı olan, tam o sırada Sarp içeri girer. “Var, Alyanak, var… Burası benim, bundan sonra Celal Babanın nesi varsa hepsi benim. Sen hariç, sen gidebirsin.”

ekran-alintisiicerde-10-4d

Tabancalar çekilir. Hiç kimse Alyanak tarafında gözükmez. Alyanak’a kapı gösterilir, çeker gider.

ekran-alintisiicerde-10-5

Celal Baba evine döner. Karısı Yeşim ve kızı Melek Celal’i oğlu ile koltukta görünce çok şaşırır, bu defa sevinçten ağlarlar.

ekran-alintisiicerde-10-6

Celal bütün olanları anlatır. Sarp sayesinde kurulduğunu anlatır. Melek Sarp’ın temize çıkmasını çok sevinir. Bu oyunu devam ettirmelerini ister. Ben ölmüşüm gibi oyuna devam.

Alyanak ile Köstenceli anlaşır, Sarp’ı ortadan kaldırmayı planlarlar. Melek, Mert’in Sarp’ı öldürmek istediğini anlatınca Baba, Mert’i arar.

ekran-alintisiicerde-10-7

Mert, eğer biraz daha geç ortaya çıksaydın, “O evlat dediğin adam nalları dikecekti.” Celal, başlarının büyük belada olduğunu, Köstenceli yaşadığı müddetçe bize rahat yüzü yok.

Sarp, Celal’in evine gelir, Yeşim Sarp’a teşekkür eder. Köstenceliye kurulacak planı konuşurlar. Ava giderken avlayacaklardır. Celal, elindeki çakmağı yakarak, yakacağım onu… Sarp, çakmağınız gazı bitmesin, sürekli çakıp çakıp duruyorsun.

ekran-alintisiicerde-10-8

Melek de Sarp ile karşılaşır, babamın hayatını kurtardın diye teşekkür eder. Sarp, seni de üzdük ama ben vazifemi yaptım, teşekküre gerek yok. O sırada bu konuşmayı ve onları Baba da kapı aralığından görür ve dinler. Sonra söze karışır, “Haydi Sarp git artık, belli ki bugün teşekkür fazlı bitmeyecek!

ekran-alintisiicerde-10-9

Mert, polis arkadaşları ile Sarp’ın Mestan’ı tek başına tavana astığını tartışırlar. Polis Sema bu işi Sarp’ın yapmadığını savunur. Mert dışarı çıkar, Celal Babaya arar, Sarp’ı polise verecek misin diye sorar? Bu sırada Alyanak Celal’in evine geldiğini Melek haber verir. Melek ve karısı ölmüş gibi davranır. Baba soteye yatar, Alyanak’ı dinler.

ekran-alintisiicerde-10-10

Alyanak, karısı Yeşim’de övgüler yağdırır. Melek’e bundan sonra sen benim kızımsın der. Sarp’ın mekana çöktüğünü söyler. Mustafa Baba diyerek solona girer, Alyanak tedirgin olur ama bir şey anlamaz. Melek’e Sarp’ı aramasını, bir kuytuya çağırmasını ister, gerisini bana bırak… Yeşim, kadınların arkasına saklanıp iş çevirme, bileğinin gücü ile hallet. Hadi git neyse raconu ona göre hallet meseleyi… Alyanak tam giderken; Celal Babanın kokusunu alıyorum, yemin ediyorum burda… bu evde her yere kokusu sinmiş. Sonra da kuyruğu sıkıştırır gider.

ekran-alintisiicerde-10-11

Sarp lokantaya gelir. Köstenceli misafiridir. Geçer karşısına oturur. Akın Işık; Tanıyor musun beni diye sorar. Sarp; yarım ağızla cık diye cevap verir. Aralarında sert konuşmalar geçer, Köstenceli yolundan çekilmesini ister. Senle işim olmaz.

ekran-alintisiicerde-10-12

Sarp, gel benimle çalış, ne yapıyorsan benimle yap. Pişman olmazsın. Köstenceli Celal’in adamı Mestan’ı öldürmüşsün. Cinayetten aranan adamla çalışmam. Adamları tek tek ben öldürdüm deyince, sağlam çocuksun, der. Bir deneyelim, akşama detayları konuşuruz, der ve gider.

ekran-alintisiicerde-10-13

Sarp’ın annesi Füsun Hanım oğlundan haber alamayınca gidip aramak ister. Ben markete gideceğim diyerek Eylem çıkar gider. Herkes Sarp’ın Celal’i öldürdüğünü söyler. Eylem Sarp ile konuşur. Annem duymasın olanları diye Eylem’i tembihler. Eylem Sarp’ın tam bir mafya lideri olduğunu gözleri ile görünce şakına döner.

Köstenceli Davut’u görmek ister. Kebapçı Celal öldü diyerek kötü haberi verir, Sarp öldürdü, bir de mekanına çökmüş. Nasıl yaşayacaksın diyerek Davut’u kışkırtır.

Sarp Celal’i arar, Köstencelinin geldiğini söyler. Baba yokluğumu hissettirme kebapçıda… Yanmasın etlerim, çevir. Çevir Köstenceliyi Celal Babana doğru. Daha sonra Mert!i arar, bu akşam Köstenceli’nin işini bitireceğim. . Mert, dikkatli olmasını, karşındaki adam Köstenceli, tehlikeli olduğunu söyler. Sen bu işten uzak dur

ekran-alintisiicerde-10-14

Sarp Müdürü Yusuf ile buluşur. Bu gece Köstenceli beni öldürmek için gelecek, Celal de onu bitirmeye… Yusuf biz de orada olacağız. İkisini birden kaldıracağız. Mestan cinayetinden de seni tutuklayacağız.

Alyanak, Köstenceli gelir. Büyük laflar eder, yaşamak için aslan olmazsan yanında yancı olacaksın, çakal olacaksın, der. Köstenceli yemeğini bitirir, kalkar. Gidelim abi tatlı niyetine Sarp’ı yiyelim. Biner arabalarına giderler, Mert de onları dışarıdan gözetler. Sarp da adamları ile yola çıkar. Celal Babaya da haber verir, o da hareket eder.

8091b500af921f2aac436c69e0ea5a26_k

Organizeden Yusuf adamlarını alır o da buluşma yerine doğru hareket eder. Mert’e haber vermezler.

ekran-alintisiicerde-10-15

Yolda giderken Akın Işık, Celal ölmedi yaşıyor der. Alyanak, nasıl yaşıyor diyerek panikler. Sarp’ın oynu… Vay… vay. Ters köşeye bak. Sarp seni beni kucağa oturtacak.

bb476cdf4f2f842e83c48f5b8dc6952f_k

Köstenceli, Davut ile minik’i doldurur, Sarp’ın üstüne salar. Hışımla gelen Davut Sarp’ın üstüne yürür. Adamları tokatlar. Celal Baba yaşıyor deseler de Davut inanmaz. Köstenceli de Celal’i tuzağa düşür. Keskin nişancılar adım attırmaz. Sarp’ın telefonunu cevap vermez. Sarp, kesin bir şey var.

ekran-alintisiicerde-10-16

Yusuf ve adamları gelir, Mestan’ı öldürmekten Sarp’ı kelepçeyi takar ve tutuklar. Diğer adamlar tabancalarını atarlar, aranırlar ama serbest kalırlar.

3053b5ab635e955e8f1111b1abacce71_k

Celal Babanın kurtarıcısı Mert olur. Polis ekibi ile gelir. Celal ve adamlarını gönderir. Köstenceli’yi bekletir. Arabasını arar, ararken de arabaya takip cihazı koyar. Sonra da ekip ayrılır.

ekran-alintisiicerde-10-17

Davut ve Minik eve gelir. Sonra da Celal gelir. Babaya sevgi selinden sonra içeri geçerler. Sarp’ın Yusuf Müdür tarafından içeri alınması babanın pek hoşuna gitmez. Melek Sarp’ı sorar, baba Sarp’ın tutuklandığını söyler.

ekran-alintisiicerde-10-18

Sarp sorguya çekilir. Ben öldürmedim, der. Aynaya vurarak; Duydun mu aynanın arkasındaki… Müdür Yusuf; Öldürmedin tabii aslanım diye fısıldar.

Diğer tarafta, Mert Celal’i arar. İyiyiz di mi? Celal; Sen bi tanesin evlat. Mert; Senin bir tek evladın var. O da Mert Karadağ. Baba keyifle güler, Eyvallah, mesaj alınmıştır. Mert, bir sürprizim var. Hala o çakmağı yakmak istiyor musun?

ekran-alintisiicerde-10-19

Davut; Selami’yi polis merkezine getirir. Suçunu itiraf eder, tek başına yaptığını, Alyanak’ı ele vermez. Mestan Gönül’ü kendisinin öldürdüğünü söyler, Sarp serbest bırakılır. Melek de Sarp’ı almaya gelir.

ekran-alintisiicerde-10-20

Sarp’ın annesi Füsun dayanamaz doğruca kebapçıya gelir. Celal’i karşısında kanlı canlı görünce çok şaşırır. Sarp’ın ifade için emniyete gittiğini söyler. Füsun ben lokantadayım, çıkınca gelsin, beni görsün der ve gider.

Köstenceli kebapçıyı basmaya hazırlanırken başına geleceklerden habersizdir. Davut işe başlar, Köstencelinin nöbetçi adamlarını bir bir kendi usulleri ile avlar.

Sarp Melek ile eve dönerken Celal Babayı arar, Köstenceli işini konuşmak ister. Baba sen Köstenceliyi bana bırak sen annen ile ilgilen. Hayatta hiç bir şey aileden önemli değildir. Dediğimi yap.

Köstenceli arabasına bindiğinde şoförün ölü olduğunu fark eder. Davut da Köstencelideki silahları boşaltır. O sırada Celal Baba gelir. Çakmağını çakar gösterir. Mestan’a söz vermiştim seni bu çakmakla yakacağım diye… Davut arabanın her yerine benzin döker. Önce dizlerinden yaralar. Alyalak durumu görünce kaçar. Davut peşine düşer. Çakmağı çakmak babaya düşer. Dünkü polis çocuk seni bulayım diye bu telefonu arabana bırakmıştı. Ben bu çocuğu küçükken kaçırdım. Bu çocuğun bir de abisi var. Adı Sarp, sen tanırsın. O da benim adamım. Bunlar var ya iki çocuk, abi-kardeş. Ama birbirlerini bilmezler. Köstenceli bana bunları niye anlatıyorsun. Celal, ben sana kimseye anlatamadığım hayatımın sırrını veriyorum. Bari sen halden anla… Çakmağı yakar içeri atar. Araba yanmaya başlar.

ekran-alintisiicerde-10-23

Celal Baba iki telefon çıkartır. Sarp ve Mert’i arar. Sarp ve mert aynı anda efendi diyerek telefonlarını açarlar.

ekran-alintisiicerde-10-22 ekran-alintisiicerde-10-24

Baba evlat dinle şunu… Araba büyük bir gürültü ile patlar, alevler havaya savrulur.

ekran-alintisiicerde-10-25

Ve 10.Bölüm burada sona erer.

ekran-alintisiicerde-10-son

Köstenceli Akın Işık cezasını çekmiştir. Baba onu söylediği gibi arabada kızartma yaptı. Sıra Hasan Alyanak’ta… Kaçtı ama, Davut peşinde…  Onun cezası haftaya 11.bölümde kesilecek. Heyecanlı bir bölüm daha 28 Kasım Pazartesi akşamı bizleri bekliyor olacak. Sarp mafya babalığını severse, hele Melek ile evlenir, Celal’in damadı olursa, mafya babalığı kayınpederinden ona miras kalır mı dersiniz?

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir