İçerde / Celal Baba öldü; Son gülen iyi güler!

TV Programları

cxsd1ssxaaeqzgt

 

Ay Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği Show Tv’nin fenomen dizisi İÇERDE, dün akşam tüm izleyiciyi yine içeri aldı, heyecan fırtınası estirdi.

Geçen bölümde Mestan ile Sarp kozlarını paylaşmış, aralarında amansız bir kavga yaşanmıştı. Kavga sonunda birileri Sarp’ın başına tabanca kabzesi ile vurarak bayıltmış sonra da deniz kenarına yere bırakmışlardı. Sonra da Mestan’ı öldürüp bacaklarından tavana asmışlar, suçu da Sarp’a yüklemek istemişlerdi. Bu olay Sarp’ın üstünden Celal Babaya yapılan bir darbeydi. Birileri onu yok edip yerine geçmek istiyordu. Mestan’ı kim öldürdü? Davut mu? Alyanak mı? Minik mi? Yoksa Polis teşkilatından Müdür Yusuf mu yaptırmıştı!

Celal Sarp’ın annesi ve Eylem’i kaçırtmış, Sarp’ı ayağına getirmiştir. Sarp’ın tek kozu Celal’in çok sevdiği kızı Melek’tir. Sarp da bu durumu bildiğinden Melek ile anlaşır ve Celal Babaya oyun oynarlar. Sarp annesi ve Eylem’e karşılık Melek der, yoksa öldürteceğini söyler.

ekran-alintisiic9-2

O sırada Davut’a gelen telefonda Melek sandalyede bağlı, başına tabanca dayalıdır.

ekran-alintisiic-9-3

Celal Baba bu görüntüyü dayanamaz cep telefonunu yere çarpar. Haykırarak Sarp’ın yakasına yapışır, “Seni kendi ellerimle öldüreceğim. Ağır ağır alacağım canını…” Sarp umursamaz, “Takas için seni arayacağım.” Der ve döner sırtını gider. Celal bütün adamlarına talimatlar yağdırır, düşün peşine… Diğer tarafta Yusuf Müdür; “Sarp, sen devletin polisisin, gel birlikte hareket edelim, tek başına halledemezsin.” Sarp kararlıdır, her şeyi tek başına yapacaktır.

Doğuca tek şüpheli Alyanak’ın dükkanına doğru arabası ile yola çıkar. Davut da arabası minibüs ile peşindedir. Dar bir sokakta arabasını park eder, yürür. Peşinden de Davut gelir. Eski evlerin birinin içinde Melek’in yardım edin, imdat sesleri duyulur. Davut da sese gelir. Bu bir aldatmaca ses düzeneğidir. Davut aldatıldığını anlar, arabasına biner. Farkında değildir ki, Sarp arabanın arka kısmına binmiştir bile…

Sarp, Celal Babaya takas yerini bildirir. Aydos ormanı, gölün yanı… Celal Davut’u arar, vereceği adrese getirmesini ister.

Mert Celal’i arar, durumları sorar. Celal Mert’e; “Anlaşmayı unut, kızım Sarp’ın elinde…” Mert çok sinirlenir, hemen ekip arkadaşlarını alır ve takas yerine gider. Arkadaşlarına Sarp’ı içeri alacaklarını söyler.

Davut, Füsun Hanımı ve Eylemi sakladığı depoya gelir. Onların yanına gider. Sarp arabadan iner, Davut’un iki adamını etkisiz hale sokar. Davut, bayanların ağzını bantla kapatır. O sırada Sarp sigortaları kapatır. Karanlıkta kalan tedirgin olur. Davut’u da sapa ile bayıltır, annesi ve Eylem’i alır ve oradan Davut’un arabası ile uzaklaşır.

ekran-alintisiic-9-4

Celal ve adamları Aydos’daki gölün kıyısına gelir ve takası beklemeye başlar. Alyanak güya Celal’in has adamı olarak ekipteki diğer adamlara emirler yağdırır.

ekran-alintisiic-9-5

Mert de ekip arkadaşları ile pusuya yatmışlar, Celal ve adamlarını gözetlerler. Celal Davut’un geç kalmasından endişelenir. Alyanak telefonu ile Davut’u arar, kötü haberi duyunca Alyanak telefonu babaya verir, Davut  durumlarının kötü olduğu söyler. Celal, Sarp’ın tek gelip Davut ve adamlarını mat etmesine çok sinirlenir. O sırada Melek’in arabası gelir. Celal Baba kızı Melek ile sarılır, bişe yaptı mı o köpek sana… Alyanak; Baba ne oldu ben bişe anlamadım bu işten. Enteresan, sen bişe anladın mı lan minik. Minik; Anladım, Takas yapıldı Alyanak! Der. Alyanak o kısık sesi ile kıs kıs güler.

ekran-alintisiic-9-6

Celal eve kızı Melek ile döner. Arabada kızı ile geçmiş anıları aklına gelir. Melek’in annesini ve sevgilisini vurduğu anlar gözünde canlanır. Gözü kırpmadan onları öldürmüştür. Sarp’ın babası Metin; Celal Baba çocuk daha kıymayalım der. Celal, önce kadını sonra da sevgisi adamı kurşunlar. Kadın son nefesini verirken o senin kızın der ama Celal duymaz.

ekran-alintisiic-9-7

Sarp, annesini ve Eylem’i emin bir eve bırakır. Dışarı çıkmayın, bir şey lazım olursa Barış halleder, der. Amacı işi ve kendisini temize çıkarmaktır.

ekran-alintisiic-9-8

Eve geldiklerinde Yeşim Melek’ten olanları öğrenmek ister. Melek de bozuntuya vermez, Sarp yanlış biriydi beni kullanmış meğer diye numara yapar. Yeşim de yutmaz, seni öyle öpen biri seni öldürmez, inanılır gibi değil. O sırada Mert arar, Eylem ile Füsun Teyzeyi sorar, Melek iyiler, Sarp kurtardı onları…

ekran-alintisiic-9-9d

Celal de bahçede Davut ile Hasan Alyanak’a talimatlar verir. Sarp’ın bir an önce şehir dışına çıkmadan işinin bitirilmesini ister. Davut Miniği de alır gider.

ekran-alintisiic-9-10

Müdür Yusuf ve Sarp gizli bir tünelde buluşurlar. Yusuf; Başa döndüklerini, senin üzerinden kim oynuyor, kime oynuyor? Sarp; Oyun oynayan bunu yazan. Deniz kenarında atıldığında cebine kaç diye kağıt yazılıp konuşmuştu. Davut’un yazıları ile uyuşmaz. Alyanak’tan şüphelenir. Yusuf, Alyanak’ın tepesine çökmesini söyler. Sarp doğruca Alyanak’ın tamirhanesine gider. Adamı Selami’yi yakalar.

ekran-alintisiic-9-11

Tabancayı başına dayar. Masada gördüğü yazıda ‘Ç’ harfi gözüne çarpar. KAÇ yazısındaki ‘Ç’ ile aynı. Çeker kenara, gel bakalım biraz seninle sohbet edelim.

Diğer tarafta Alyanak babaya Vural diye bir adamını tanıştırır. Bir Mestan değil ama, ben kefilim, der. Öl de ölecek tayfadan bu da… O Sırda Alyanak’a tel gelir. Sonunda Sarp’ı bulduk der. Celal; getirin onu bana. Alyanak, sen gelmeyecek misin baba diye sorar. Sen Davut’u al git, Sarp’ı canlı istiyorum.

Alyanak Davut’u arar, bulduk onu, sen de gelmek ister misin? O sırada Alyanak ekibinden adamlar Davut ve Minik’i ele geçirir. Alyanak da ele geçirilir. Davut, Babaya mesaj atar. Mesajda “Davut ve Minik bende” yazıyordur. Sonra, 2.ci mesaj da “Alyanak da bende !” yazıyordur. Baba bir anlam vermez. Melek bu ne demek baba. Celal; Sarp demek, tek başına adamlarımı kaldırıyor. Melek başka bir iş var bu işte… Başka bir mesajda; “Şimdi sıra sende Celal… Sarp” Celal, çılgına döner, tabancasını beline sokar, aşağı arabasına iner.

ekran-alintisiic-9-13

Alyanak çok güzel bir tezgah kurmuştur. Davut, Minik ve kendisi de güya bir ekibin elindedir. Davut, kimin köpeğisiniz siz diye sorar. Seni ısırmadığımız sürece fark eder mi?

Melek ısrarla Sarp’ı arar, Sarp telefonunu açmaz. Selami ile meşguldür. Celal, Mert’i arar, cevap alamaz. Mert, kusura bakma baba Füsun Teyze ile Eylem’i sana vermeyeceğim. Mert, Eylem’i görmek ister. Eylem sokağa çıkar. Mert Sarp’ı sorar. Eylem Celal’in adamlarından bizi kurtardı. Mert, nedir Sarp’ın Celal ile alıp-vermediği.

ekran-alintisiic-9-14

Mert, sonra da Eylem’e sarılır. Hadi git, ben seni bekleyeceğim burada… Sarp, Selami’yi sıkıştırır, sonunda konuşturmayı başarır. İşin arkasında Alyanak olduğunu öğrenir.

Daha sonra, Müdür Yusuf ile Sarp buluşur. Sarp üzerinden Celal’e oyun oynanıyordur. Oyunu Alyanak kurar. Amaç Celal’i öldürüp yok etmektir. O gece de Sarp’ın başına tabanca vurup bayıltan, Mestan’ı öldürüp tavana asan Alyanak’tır.

cwrviadxuaehd6a

Sarp’ı da deniz kenarına bırakmıştır. Sarp; Bırakalım da bitirsinler mi Celal Babanın işini. Yusuf; “Geç olmadan Celal’i kurulan tuzağı engellemeliyiz.” Sarp hemen harekete geçer.

Celal’in evinin bahçesindeki arabasına yeni eleman Vural bombayı koymuştur bile… Alyanak’a da tel ile bilgi verir. Alyanak Celal’i arar. “Ben Hasan Alyanak, bizi Sarp kaldırdı, yerini biliyorum.” Baba; “Ver adresi geliyorum.” Melek ve karısı Celal’i göndermek istemez. Celal, aynı arabada Vural’ı sen de gel deyince Vural ters yüz olur. Celal arabaya binerken cep telefonunu yukarıda unuttuğunu anlar ve Vural’ı gönderir.

ekran-alintisiic-9-16

Vural telefonu Yeşim hanımdan ister, tam o anda aşağıdan büyük bir patlama sesi gelir. Araba yanmaya başlar.

cxe4joaxuaal6tj

Yeşim, Melek ve oğlu Mustafa aşağı arabanın başına koşarlar.

Vural bu haberi “Celal Baba tarih oldu diyerek” Alyanak’a bildirir. Alyanak, inanamaz, oldu be diyerek yere oturur öylece kalır. Kıs kıs güler. Bu haberin mahalleye duyurulmasını ister.

ekran-alintisiic-9-17

Melek, neden yaptın Sarp diye çığlıklar atar. Haber evdeki Barış’a da gelir. Eylem de öğrenir. Annesi Füsun Hanıma duyurmazlar. Melek, Mert’e telefon açar. Celal Babanın öldüğünü haber verir. Arabasına bomba koyduklarını söyler. Mert inanamaz, kim yaptı bunu… Melek, Sarp diyorlar. Mert, göz yaşlarını tutamaz, çok üzülür, hıçkıra, hıçkıra ağlar, dizlerini döver. Mert, çocukluk günlerindeki eve ilk geldiği anki Celal’in şefkatle baş uçlarında uyumaları beklediği anları anımsar.

ekran-alintisiic-9-18

Mert, Melek’e telefon eder. Bizi babasız koyan o köpeği geberticem, sen hiç merak etme. Melek beni de al yanına, ona soracaklarım var. Sarp soru sorma zamanı çoktan geçti. Mert, arabasına biner, direksiyona kapanır, ağlar.

Sarp çok sakindir. Bu komployu önlemiş Celal Babayı ölümden döndürmüştür. Patlamada arabada Celal baba yoktur. Eve gelir, annesi ne oldu diye sorar. Sarp, meseleyi hal ettim. artık rahat edeceksiniz. Artık eve dönebileceksiniz.

ekran-alintisiic-9-19

Eylem ağzındaki baklayı çıkartır. Kebapçı Celal ölmüş, sen yapmadın di mi Sarp. Ben nasıl yaparım, aklın alıyor mu senin. Benle hiç alakası yok. Sarp annesinin getirdiği çayı içmez. Halletmem gereken son bir iş var diyerek çıkar. Kapının karşısında Mert, elinde tabanca ile bekliyordur. Tabancasını mermiyi sürer, Sarp’ın peşine takılır.

ekran-alintisiic-9-20

O anda annesi Sarp’ın peşinden sokağa gelir. “Oğlum, ne olur fevri davranma, akılcı ol, kendine dikkat et.” Der. Sarp biner arabasına uzaklaşır. Mert de peşinden arabası ile onu takip eder. Melek Mert’i arar, ben de geleceğim dese de Mert istemez. Melek Sarp’ı da arar, ulaşamaz. “Her şeyi göze alıp, sana yardım ettim Sarp, bu mu karlılığı” diyerek dumanları hala tüten arabanın başında ağlar.

ekran-alintisiic9-21

Alyanak eski mahallede gerine gerine yürür. Soranlara da şerefsizin biri babanın arabasına bomba koymuş, parça parça olmuş. Artık Celal Baba yok, biz varız bayrağı biz devralacağız diyerek beylik laflar eder. Bir taraftan da Selami’yi sorar.

Sarp arabasından iner, bir depoya girer. Peşinden de Mert gelir. Sarp; Nerdesin diye seslenir. O sırada karşına yavaş adımlarla Celal Baba çıkar gelir. Mert elindeki tabancayı hedefteki Sarp’a nişan alır. Hedefte Celal Baba ile Sarp’ı karşı karşıya görünce şok olur.

ekran-alintisiic-9-21

Celal Baba; Evlat diyerek Sarp’ın omuzuna bir şaklak atar. Mert, şaşkın bir halde, Celal Baba yaşıyor. Sarp; “Ölmüşsün diyorlar.” Celal; “Duydum var öyle bir söylenti.” Sarp; “Cenazene gitmiyecek misin?” Baba; “Merak etme evlat, kimse bu güne kadar kendi cenazesine geç kalmamıştır.” Karşılıklı kahkahalarla gülerler. Ve 9.Bölüm, süper bir bölüm daha burada biter. Bakalım önümüzdeki hafta Alyanak da, Celal Baba ve Sarp gibi gülebilecek mi? Ne demişler;  “Son gülen iyi güler.”

ekran-alintisiic-9-son

İçerde: 9.bölümü ile gene Pazartesi reytinglerinin zirvesinde yer aldı. Her üç kategoride de birinci sırada.

cxsup3yxuaezslo

Ayrıca Sosyal medyada en çok konuşulan dizi:

cxswebfwgaazyn

Ay Yapım’ın bu güne kadar seyrettiğim en güzel polisiye dizilerinden biri. Emeği geçen yönetmeninden oyuncusuna tüm çalışanlara bravo diyor, ayakta alkışlıyorum.

2001276-a-b-i-paylasimi

Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli oyunculukları ile on numara, her ikisini de ayrıca kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir