Geçen Haftanın (07 – 13 Kasım 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats-14-kaim

 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 07 – 13 Kasım 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Sezon dizileri devam ediyor. Bu hafta Cuma akşamı Hürrem Bağdat Fatihi IV.Murat, Fox Tv’de 2.sezonuna başlıyor. Gerçekten kalitesi yapımlar izliyoruz. İçerde, Vatanım Sensin ve Cesur ve Güzel kalitesi öne çıkan diziler.

Gösterimdeki haftanın dizileri: İçerde, Babam ve Ailesi, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Rüzgarın Kalbi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Familya, Yüzyıllık Mühür, Hayat Şarkısı, Anne, Gülümse Yeter, Diriliş Ertuğrul, No:309, Kara Sevda, Poyraz Karayel, Umuda Kelepçe Vurulmaz, Aşk Laftan Anlamaz, Adını Sen Koy, Yüksek Sosyete, Vatanım Sensin, Kördüğüm, Cesur Yürek, Asla Vazgeçmem, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk, Bana Sevmeyi Anlat, Aşk ve Mavi, Sevda Kuşun Kanadında, Kertenkele Yeniden Doğuş, Seksenler, Rüzgarın Kalbi, Tatlı İntikam (Final yaptı.), Altınsoylar, İlişki Durumu Karışık, Seviyor Sevmiyor, Kalbimdeki Deniz, O Hayat Benim, Bodrum Masalı, Baba Candır ve Hayat Sevince Güzel devam eden diziler.

Yıllar sonra şarkıcı Emrah’ın Aşk ve Mavi dizisi Atv’de başladı. NTC Medyanın yapımcılığını üstlendiği dizide Burcu Kıratlı ile oynuyor. Geçtiğimiz Cuma akşamı 2.bölümü ekranlara gelen dizi Total’de Arka Sokalar’ın ardından 7,15 il 2.sırada yer aldı. Kiralık Aşk’ı geride bıraktı. Dizi tutulacak gibi duruyor.

Haftanın dizilerinde Total’de ilk sıra el değiştirdi. Star Tv’nin yeni drama türündeki dizisi Anne, 10,78 puan ile ilk sırada yer aldı. TRT1’in Diriliş Ertuğrul’un elinden birinciliği aldı. Total’ın 10.sırasında da Star Tv’nin Kara Sevda 5,92 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında TRT1’nin tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 13,40 reyting puanı ile zirvede yer alıyor. AB’nin 10.sırasında ise, Star Tv’nin yeni dizisi Cesur ve Güzel daha ilk bölümü ile ilk ona girmiş oldu ve 5,35 puan ile yer aldı.

Dün akşam 43.Atın Kelebek ödül gecesi vardı. Canlı olarak sunulan geceyi izledim. Beklendiği gibi Yılın dizisi olan TRT1’in Diriliş Ertuğrul En iyi dizi ödülüne layık görüldü. Türker İnanoğlu ödülü dizinin yapımcısı ve senaristi olan Mehmet Bozdağ’a takdim etti. Program hostesinin işgüzarlığı nedeniyle Bozdağ teşekkür bile edemeden kulise gönderildi. Mehmet Bozdağ bu durumu çok bozulmuş ve kuliste ödülü geri vermiş. İlk ödül verilişi olması nedeniyle bu kargaşa oldu.

5828a5d8c03c0e3d7c579458

Çarşamba geceleri “Poyraz Karayel” reytinglerde pek iyi derece almasa da, İlker Kaleli En İyi Erkek Oyuncu ödülü’ne layık görüldü. İlker Kaleli kendisine ödül veren Meryem Uzerli’nin elini bile sıkmayışı dikkatimi çekti. Ödülü takdim etmeden önce Meryem Uzerli, İlker Kaleli hakkında çok güzel bir konuşma yapmıştı. En İyi Kadın Oyuncu ödülünü de aynı diziden Burçin Terzioğlu aldı. (Tüm ödül alanlar ile ilgili yazım blok sayfamda okuyabilirsiniz.)

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Anne 3.Bölüm (Star Tv)………………………………………..10,78 – 25,31

2.Diriliş Ertuğrul 64.Bölüm (TRT1)………………………….10,12 – 24,36

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 46.Bölüm (Atv)….9,01 – 21,76

4.İçerde 8.Bölüm (Show Tv)…………………………………….8,66 – 20,80

5.Kırgın Çiçekler 58.Bölüm (Atv)……………………………..7,90 – 18,26

6.Vatanım Sensin 3.Bölüm (Kanal D)……………………….7,71 – 18,38

7.Arka Sokaklar 416.Bölüm (Kanal D)………………………7,30 – 17,56

8.Aşk ve Mavi 2.Bölüm (Atv)…………………………………..7,15 – 17,01

9.Hayat Bazen Tatlıdır 5.Bölüm (Star Tv)………………..6,01 – 14,17

10.Kara Sevda 43.Bölüm (Star Tv)…………………………..5,92 – 14,74

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 64.Bölüm (TRT1)…………………………13,40 – 31,12

2.Vatanım Sensin 3.Bölüm (Kanal D)………………………11,12 – 28,09

3.İçerde 8.Bölüm (Show Tv)…………………………………..11,05 – 26,28

4.Anne 3.Bölüm (Star Tv)………………………………………10,81 – 25,85

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 46.Bölüm (Atv)…9,10 – 21,82

6.No:309 21.Bölüm (Fox Tv)……………………………………7,89 – 21,04

7.Kırgın Çiçekler 58.Bölüm (Atv)…………………………….6,06 – 14,29

8.Kiralık Aşk 60.Bölüm (Star Tv)…………………………….5,65 – 14,28

9.Kara Sevda 43.Bölüm (Star Tv)…………………………….5,36 – 17,73

10.Cesur ve Güzel 1.Bölüm (Star Tv)………………………..5,35 – 13,51

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in tarihi dizisi “Diriliş Ertuğrul” 64.bölümü ile bu hafta AB’de aldığı 13,40 reyting puanı ile bu hafta da, ilk beşin birinci sıradaki yerini aldığını görüyoruz.

1729681

Zafere giden yollar acı ve gözyaşı ile doludur.
Kayılar sıkıntıyla geçen uzun bir dönemin ardından yaptıkları kilim ticaretiyle ilk defa rahat bir nefes almışlardır. Ancak bu rahatlık kilimleri taşıyan kervanın baskına uğramasıyla yerini tekrar sıkıntılı bir sürece bırakır. Ertuğrul Bey için daha zor zamanlar başlamıştır. Obanın huzurunu henüz sağlamış olan Ertuğrul Bey tekrar meydana gelen ekonomik sıkıntılarının yanına şehit olan Alpların üzüntüsünün eklenmesiyle yeni bir çıkmazla karşı karşıya kalmıştır. İntikam alma duygusu ve siyasi sorunlar arsında kalan Ertuğrul Bey nasıl bir yol izleyecek?

Karanlık kötüler için fırsatlar doğurur.
Hırsının kurbanı olan Ural Bey, yaptırdığı baskınla büyük bir riski göze almıştır. Artık yapması gereken hamle bellidir; kendisine doğrultulan suçlamalardan kurtulmak… Olayları uzaktan izleyen Simon, bir anda eline geçen fırsatla dengeleri değiştirme imkânına kavuşmuştur. Bu kozu hiç çekinmeden kullanan Simon hedefine ulaşabilecek midir?

Ve aydınlık fitneyi kör eder.
Obaya hızlı bir giriş yapan Aliyar, bir anda ortasında kaldığı ateş çemberinden çıkabilecek midir? Gördükleri karşısında dehşete düşen Aliyar, adalet ve merhamet duygusuyla gerçekler arsında sıkışıp kalmıştır. Aliyar’ın alacağı kararlar ve Candar Bey’in hiç beklenmeyen bir anda Ertuğrul Bey’e yapacağı teklif iki obanın kaderini belirleyecektir.

2.VATANIM SENSİN : Kanal D’nin yeni dizisi bu hafta 3.bölümü ile haftanın dizileri arasında kalmayı başardı. 3.Bölümünde AB’de aldığı 11,12 reyting puanı ile 2.sırada yer aldı.

5824d1ccae78490864cb17aa

Vatanım Sensin 3. Bölüm’de; Cevdet, Mustafa Kemal’in Anadolu direnişinde önemli bir rol oynayabileceği haberini alıyor! Cevdet’in asıl imtihanı şimdi başlamıştır. Ne gözünün nuru karısına, ne evlatlarına ne de anasına aslında kendi vatanının kurtuluşu için çalıştığını söyleyemeyecektir. Çünkü bu hem onların canını hem de vazifesini tehlikeye atmak demektir. Cevdet saklanan silahları, Yunanlıların eline geçmeden bulmak zorundadır. İzmir’in hatta Anadolu’nun kaderi buna bağlıdır. Silahları kendine saklamak için cinayet işleyen Tevfik ise camide bir ipucu bıraktığının farkında değildir. Diğer yandan Vasili için İtilaf devletlerinin katılacağı baloda Cevdet’in ailesinin de orada olması son derece mühimdir. Yıllar sonra kocasının Yunan üniforması ile dönüşünü hazmedemeyen Azize ise Cevdet’ten boşanmak ister. Cevdet kabul eder; ancak bir şartı vardır. Cevdet her ne kadar bir yabancı gibi olsa da aşkından bu kadar kolay vazgeçmesi Azize’yi sarsar. Cevdet’in vatan haini olarak dönüşü ise ailesini tehlikeye atacaktır.

3.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İçerde Pazartesi gecesinin reyting kralı olarak yayınını sürdürüyor. AB Grubunda 8.bölümünde aldığı 11,05 puanla haftanın dizileri arasında 3.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden okuyor, polis oluyorlar. Mert içerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor.

ca1b77c5e22df421a3dc9f39443e7a85_k

“İçerde”nin 8. bölümünde; Sarp’ın, Melek’in Celal’in kızı olduğunu öğrenince kafası karışır. Hem onu üzmemek için gerçeği gizler, hem de ilişkilerine mesafe koymak ister. Mestan, Sarp’ın Kebapçı Celal’e olan sadakatinden şüphelenmeye başlamıştır. Bunu Celal’e dillendirir. Mestan işin aslı olup olmadığını öğrenmek için Kebapçı Celal’den onay alıp Sarp’ı takip etmeye başlar. Celal daha önce Füsun ve Eylem’den uzak durması konusunda uyardığı Mert’i Sarp hakkında bir açık yakalaması için Füsun’un lokantasına gönderir.

ac4a7ec81e349301afbd206122a0b704_k

Yeşim, Sarp’ı Melek konusunda uyarır. Melek’in yeni oyuncağı olduğunu, kendisiyle işi bitince fırlatıp atacağını söyler. Sarp, Mestan’ın adım adım peşinde olduğundan habersizdir. En ufak bir hatasının telafisi olmayacaktır. Bu kez Sarp için çember iyice daralmıştır. Mestan ile amansız bir kavğaya girişir. Neticede birileri yardım eder, Mestan öldürülür. Suç Sarp’a kalır. Celal, Sarp’ı yakalatmak için bütün adamlarını seferber eder.

4.ANNE : Star Tv’nin yeni dizisi Anne yeni başlamasına rağmen bu hafta 3.bölümünde Salı gecesi birincisi oldu ve haftanın dizileri arasına girdi. Ve AB’de aldığı 10,81 puanla 4.sırada yer aldı.

976113d7-fba8-4cc6-be24-4adeeee64dcc

Zeynep ve Turna’nın aniden eve gelişleri Güneş ailesinde dengeleri alt üst eder… Zeynep Turna için en güvenli yerin ailesinin yanı olduğunu bilmesine rağmen, Cahide’nin torunu hakkında bitmeyen soruları yüzünden gittikçe köşeye sıkışır. Zeynep gerçeği ailesine açıklamakla Turna’yı alıp başka bir yere gitmek arasında kararsız kalır… Bandırma’da Melek için umutlar artık tükenmiştir. Cengiz, Şule’den cenaze işlemlerini başlatmasını ister. Şule, Cengiz’in istediğini yapmazsa onu da kaybetme ihtimaliyle yüz yüze kalır. Cengiz ve Melek arasında seçim yapmak zorunda kalan Şule’nin aklı iyice karışır… Turna, her şeyin yoluna girdiğini ve mutlu bir aileye kavuştuğunu düşünürken, geçmişini bilen biriyle karşılaşır. Turna onu Melek olmadığına ikna etmek için elinden geleni yapsa da, tanınma korkusu bütün huzurunu kaçırır. Ali’nin Zeynep hakkında öğrendiği bilgi, onu Zeynep ve Turna’nın sakladığı sırra bir adım daha yaklaştırır. Ali öğrendiklerini saklamasına karşılık, yaptığı teklifle, Zeynep’in dünyasını alt üst eder…

5.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Atv’nin iddialı dizisiydi, birinciliği yeni başlayan Anne dizisine kaptırdı. Bu hafta 46.bölümünde AB’de aldığı 9,10 reyting puanı ile 5.sıraya geriledi.

11_d-eskiya-46

Çocuk denecek yaşta girdiği yeraltı dünyasının tepesine doğru tırmanmakta olan Hızır Çakırbeyli ve ailesinin hikayesi anlatılmaktadır. Yeraltı dünyasına giren her adam haksızlıklara başkaldırmaya yemin eder. Güçlenip zenginleştikçe kendisi bu haksızlıkların kaynağı olur…
Hızır Çakırbeyli sevda adamıdır… Sevmekten hiç kaçmaz… Sevilmeyi de pek sever… Hayatındaki tüm kadınların odağında olmak ister; annesi, karısı, kızı ve sevgilisinin…
Kardeşini, oğlunu, yeğeninin ve ailesinin diğer fertlerini de canından aziz tutar, onlar için fedakar bir “baba”dır… Vefakar bir dosttur… Vazgeçilmez bir ağabeydir. Adil ve cömert bir reistir…
Bu özellikleri onun sonu olacak yerde Hızır’ı yeraltı dünyasında da yüceltir… Sözüne güvenilir, daima iş yapılır bir adam haline gelmişken devletin radarına takılır… Devlet kontrol etmek istediği gayri meşru faaliyetleri yürütmek için ondan iyi bir aday olmadığını düşünür… Bu Çakır’a en büyük olma teklifidir…
Teklif öyle iki tarafı keskin bir kılıçtır ki, kabulü halinde “mafya” ailesine ihanet, reddi hali ise ebediyen mahkumiyettir… Devletin Hızır Çakırbeyli’ye koltuğunu vaadettiğini fark eden büyük patron, etrafını ihanetle örülü bir ağla çevirir… Hızır Reis’in özel hayatı da dalgalıdır… Birkaç yıl önce sevdalandığı mimar Nazlı diğer tarafta eşi Meryem…
Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Anne, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda ve Vatanım Sensin her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Star Tv ve Atv 3’er dizi. Kanal D 2 dizi. TRT1 ve Show Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 4 dizi. Atv 2 dizi. TRT1, Show Tv, Kanal D ve Fox Tv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de 3 ve AB’de 4 dizi ile Star Tv olmuştur. Atv, Total’de 3, AB’de 2 dizi ile 2.sırada yer almışlardır.

basliksiz-1-1476868663

Bu sezon Fox Tv ekranlarında izleyeceğimiz, Kösem Bağdat Fatihi IV.Murad bu hafta Cuma akşamı Fox Tv ekranlarında olacak. Tanıtımlar devam ediyor. TRT1’in tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul’dan sonra 2.Osmanlı dizisi olarak ekranlarda olacak.

 

5773b11ec03c0e16681d2ab3

Kerem Bursin‘in yeni dizisi “Bu Şehir Arkandan Gelecek” partneri belli olmuştu. Kerem’in partneri Saadet Işıl Aksoy olarak açıklandı. Ancak Aksoy’un mazereti nedeniyle, Ay Yapım bir basın bülteni ile Saadet Işıl Aksoy’un olmadığını duyurdu. Hemen yerine sıcağı sıcağına bu hafta “Tatlı İntikam” dizisi final yapan Leyla Lydia Tuğutlu ile anlaşma sağlandığı açıklandı. Dün akşam Altın Kelebek ödüllerinde yılın En İyi Dizi Çifti olarak Furkan Andıç ile birlikte ödül aldı. Geçen yıl Çağatay Ulusoy ile birlikte oynadıkları Delibal Sinema filmi ile kendisini göstermiş, arkasından misafir oyuncu olarak Kiralık Aşk’ta rol almıştı. Şimdi de Kerem Bursin ile iyi bir ikili olacaklar gibi duruyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir