Vatanım Sensin 3.Bölüm anlamlı fragman: Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı!

TV Programları

images-m-kemal

Kanal D’nin ses getiren yeni dizisi “Vatanım Sensin” ilk iki bölümü yayınlandı. 10 Kasım Perşembe günü 3.bölümü ekranlarımıza geliyor. Bu anlamlı günde, Atatürk’ün 78.ölüm yıl dönümü anısına dizinin fragmanında, Mustafa Kemal’in Samsun’a gidişi haberi ekranlara geldi. 16 Mayısta İstanbul’dan kalkan vapurda yolculardan biri tehlikeli olarak rapor edilir.

Yunan subayı bu durumu Albay Cevdet’e bildirir. Dosyayı Albaya verir, Mustafa Kemal Selanik’li, tanıyor olabilirsiniz diye düşündüğünü söyler. Albay Cevdet tanımıyorum, alt devrelerden birisi, der. Tehlikeli biri olsa muhakkak tanırdım binbaşım… Gidebilirsin. Binbaşı odadan çıkınca, Albay Cevdet’in yüzünde mutlu bir gülümse ile resmini eline alır.

hqdefault-m-kemal-r

Albay Cevdet Mustafa Kemal’in resmini bakar; “Hey Mustafam… Hiç değişmemişsin, yolun açık olsun paşam.”

3a4e5684639c9bff73a987ad174107f0

Bu anlamlı sahne beni çok duygulandırdı. Gözlerim yaşardı. Dizinin ilk iki bölümünü ilgi ve heyecanla izlemiştim. İzmir’in işgal sahnelerinde, hele Hasan Tahsin’in 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir’e çıkartma yapan, seçkin askerlerden oluşan Yunan Efzon Alayı işgal askerine, Kordonboyu’nda ilk kurşunu sıkarak Türk direnişini başlatan ulusal sembol Hasan Tahsin’in şehit edilmesinde çok duygulanmış dakikalarca ağlamıştım. İzmir’de Kordonboyu’nda ayak basmadığım taş kalmamış, üniversite yıllarını geçirmiş, 42 yıl İzmir’de yaşamış bir insanın duygularıydı bunlar.

İzmir Konak meydanında anısına dikilen, İlk kuşun Anıtı mevcuttur.

sehiralem_bilgi_

İşte o anlamlı Fragman:

https://www.youtube.com/watch?v=FNlIc8dHiTU
Vatanım Sensin 2. Bölüm’de; Cevdet, İzmir’e dönüyor; gizli kalan her şey ortaya çıkıyor!

“Benim vatanım sensin” diyecek kadar kocasını seven Azize için ise aşk hiç bu kadar acı vermemiştir. Cevdet’i, Yunan üniformasının içinde görmek, vatan toprakları için kocasından sonra oğlunu da şehit verdiğini zanneden anası Hasibe’nin, vatansever babasının izinden yürüyen kızı Hilal’in, Yunan Komutanının oğluna ilgi duyan kızı Yıldız’ın da kaderini değiştirecektir.

vatanim-sensin-3-bol-5adc200696dc88aec50c

Düzeni başına yıkılan biri daha vardır; Cevdet’e Selanik topraklarında hıyanet eden onu sırtından vuran kan kardeşi Miralay Tevfik. Azize, ölümden daha çok canını yakan bir aşkın içinde bulurken kendini Albay Cevdet için ise, ailesini yeniden kazanmak hiç de kolay olmayacaktır.

3.Bölümün Özeti:

Cevdet’in asıl imtihanı şimdi başlamıştır. Ne gözünün nuru karısına, ne evlatlarına ne de anasına aslında kendi vatanının kurtuluşu için çalıştığını söyleyemeyecektir. Çünkü bu hem onların canını hem de vazifesini tehlikeye atmak demektir. Cevdet saklanan silahları, Yunanlıların eline geçmeden bulmak zorundadır. İzmir’in hatta Anadolu’nun kaderi buna bağlıdır.

hqdefault

Silahları kendine saklamak için cinayet işleyen Tevfik ise camide bir ipucu bıraktığının farkında değildir. Diğer yandan Vasili için İtilaf devletlerinin katılacağı baloda Cevdet’in ailesinin de orada olması son derece mühimdir.

vatanim-sensin-oyunculari-konusu-kadrosu

Yıllar sonra kocasının Yunan üniforması ile dönüşünü hazmedemeyen Azize ise Cevdet’ten boşanmak ister. Cevdet kabul eder; ancak bir şartı vardır. Cevdet her ne kadar bir yabancı gibi olsa da aşkından bu kadar kolay vazgeçmesi Azize’yi sarsar. Cevdet’in vatan haini olarak dönüşü ise ailesini tehlikeye atacaktır.

10 Kasım Perşembe. Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışında duygulu anlar yaşamaya hazır olun. Bu anlamlı günde 3.bölümde Kanal D ekranlarında buluşmak üzere…

İyi Seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir