Geçen Haftanın (31 Ekim – 06 Kasım 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats-7-kasim

 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 31 Ekim – 06 Kasım 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Yeni sezon dizilerinin neredeyse tamamı yayına girdi. Sadece Kıvanç Tatlıtuğ ile Tuba Büyüküstün’ün yeni dizileri Cesur ve Güzel 10 Kasımda 1.bölümü ile yayına girecek. Önümüzdeki hafta 14 Ekim Pazartesi akşamı Kösem Bağdat Fatihi IV.Murad da Fox Tv’de başlıyor. Dizilerde kalite standardı arttı. Büyük masraflarla çekiliyor. Bunu bu hafta 2.bölümü oynayan Vatanım Sensin dizisinde gördüm. Selanik ve İzmir sahneleri gerçekten göz kamaştırıyordu.

Gösterimdeki haftanın dizileri: İçerde, Babam ve Ailesi, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Rüzgarın Kalbi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Familya, Hayat Şarkısı, Anne, Gülümse Yeter, Diriliş Ertuğrul, No:309, Kara Sevda, Poyraz Karayel, Aşk Laftan Anlamaz, Adını Sen Koy, Yüksek Sosyete, Vatanım Sensin, Kördüğüm, Cesur Yürek, Asla Vazgeçmem, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk, Bana Sevmeyi Anlat, Aşk ve Mavi, Kertenkele Yeniden Doğuş, Seksenler, Rüzgarın Kalbi, Tatlı İntikam (Final yapacak), İlişki Durumu Karışık, Seviyor Sevmiyor, Kalbimdeki Deniz, O Hayat Benim, Bodrum Masalı ve Hayat Sevince Güzel devam eden diziler.

Yıllar sonra şarkıcı Emrah’ın Aşk ve Mavi dizisi Atv’de başladı. NTC Medyanın yapımcılığını üstlendiği dizide Burcu Kıratlı ile oynuyor. Geçtiğimiz Cuma akşamı ekranlara gelen dizi Total’de Arka Sokalar’ın ardından 5,32 il 2.sırada yer aldı. Kiralık Aşk’ı geride bıraktı. İlerleyen bölümlerde performansı merak konusu…

Haftanın dizilerinde Total’de ilk onun 1.sırasında geçen hafta olduğu gibi, TRT1’in dizisi Diriliş Ertuğrul, 9,59 puan ile ilk sırada yer alıyor. Total’ın 10.sırasında da Star Tv’nin Hayat Bazen Tatlıdır 5,49 puanla yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında da Total’de olduğu gibi TRT1’nin tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 11,87 reyting puanı ile zirvede yer alıyor. AB’nin 10.sırasında ise, Atv’nin Kırgın Çiçekler 5,13 puan ile yer aldı.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 63.Bölüm (TRT1)…………………………..9,59 – 22,56

2.Anne 2.Bölüm (Star Tv)………………………………………..9,33 – 21,72

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 45.Bölüm (Atv)…8,24 – 19,74

4.İçerde 7.Bölüm (Show Tv)…………………………………….8,09 – 19,64

5.Kırgın Çiçekler 57.Bölüm (Atv)……………………………..7,16 – 17,16

6.Arka Sokaklar 415.Bölüm (Kanal D)………………………6,48 – 15,47

7.No:309 20.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..6,21 – 14,86

8.Vatanım Sensin 2.Bölüm (Kanal D)………………………6,08 – 14,32

9.Kara Sevda 42.Bölüm (Star Tv)……………………………..5,68 – 13,70

10.Hayat Bazen Tatlıdır 4.Bölüm (Star Tv)……………….5,49 – 12,94

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 63.Bölüm (TRT1)…………………………11,87 – 27,49

2.İçerde 7.Bölüm (Show Tv)…………………………………..11,48 – 26,87

3.Anne 2.Bölüm (Star Tv)………………………………………..9,75 – 22,73

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 45.Bölüm (Atv)…8,47 – 19,59

5.Vatanım Sensin 2.Bölüm (Kanal D)……………………….7,45 – 18,35

6.No:309 20.Bölüm (Fox Tv)……………………………………6,15 – 14,57

7.Kiralık Aşk 59.Bölüm (Star Tv)……………………………..5,99 – 14,40

8.Kara Sevda 42.Bölüm (Star Tv)……………………………..5,84 – 13,88

9.Hayat Şarkısı 28.Bölüm (Kanal D)…………………………5,64 – 13,58

10.Kırgın Çiçekler 57.Bölüm (Atv)…………………………….5,13 – 12,20

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL: TRT1’in tarihi dizisi “Diriliş Ertuğrul” 63.bölümü ile bu hafta AB’de aldığı 11,87 reyting puanı ile bu hafta da, ilk beşin birinci sıradaki yerini aldığını görüyoruz.

cwruq4pwyaqtvl0

Kurt pusuya düşünce kurtulmayı değil, intikamı düşünür.

Sultan Alaeddin’den aldığı casusluk görevini kurt postuna girerek yerine getiren Ertuğrul Bey, Sultan’ın habercisini kurtarabilmek için yaptığı operasyonda yaralanıp esir düşmenin eşiğine gelmiştir. Ertuğrul Bey bu zor durumdan hem kendini, hem sultanın habercisini nasıl kurtaracaktır?

Yeni topraklar, yeni strateji

Artık oba beyi olan Ertuğrul Bey, kılıç kullanmadaki maharetine Hanlı Pazar’da ticaret yapma çabası da eklenince Kayılar alışık olmadıkları bir mücadelenin içine girdiler. Çünkü Hanlı Pazar, ticaretin beşiği olduğu gibi Ural ve Simon gibi en usta ticaret erbaplarını da bünyesinde barındıran kirli bir bataklıktan farksızdı. Ertuğrul Bey bu alışık olmadığı ortamda ayakta kalabilmek için ne tür adımlar atmak zorunda kalacaktır?

Oyun var oyun içinde!

Çavdaroğlu Obasının beyi olan Candar Bey, sağ kolu ve en yakın dostu olan Toktamış’ın akıl almaz şekilde ölümünün etkisindedir. Pazarda yaptığı gayrı nizami ticaret yüzünden cephe aldığı oğlu Ural ise Toktamış’ın yaptığı saldırıda Candar Bey için kendisini siper etmiştir. Candar Bey’ in oğlu Ural’ın yaptığı bu hareket karşısında ne yapacaktır? Ural Bey’in ise kurduğu bu oyunu sürdürmek için atacağı yeni adımlar nelerdir?

Yabancı toprakların tanıdık düşmanları…

Ertuğrul’un eski düşmanları olan Tapınakçılar ise bu yeni topraktaki Hanlı Pazar’ı ve tüm ticari faaliyetleri ellerinde tutmaktaydılar. Başında Hancı Simon’un bulunduğu bu şebeke, bir yandan ticari faaliyetleri yürütüp bölge ekonomisini elinde tutarken; diğer yandan da Anadolu’ ya yapılacak olan Haçlı Seferine karşı savunmasız bir şekilde bırakmaya çalışmaktaydı. Bu faaliyet neticesinde Sultanın habercisini eline geçiren Simon, onu kurtarmaya gelen Ertuğrul’un, Sultanın casusu olduğunu öğrenebilecek miydi?

Kayı: Dört yanı ateşle çevrili kaynayan bir kazan

Beylerin toy talebini reddeden Ertuğrul Bey’in bu davranışı kendi otağında dahi tepkiyle karşılanmıştı. Tekrarlanan talepler karşısında toplanan toyda ise alınacak kararlar nelerdir? Hayatını kurtarıp, obasına gelmesine müsaade ettiği Haçaturyan’ın vereceği müjdeli haber Ertuğrul Bey’ i umutlandırırken, yaşanacak hangi gelişme Kayı Obasında ki yanmakta olan ateşin daha da harlanmasına sebep olacaktır.

 

2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İçerde Pazartesi gecesinin reyting kralı olarak yayınını sürdürüyor. AB Grubunda 7.bölümünde aldığı 11,48 puanla haftanın dizileri arasında 2.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden okuyor, polis oluyorlar. Mert içerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor.

c6725f7042a86c6f7afc16be0930383f_k

“İçerde”nin 7. bölümünde; Eylem’in sokak çocuklarıyla ilgili yaptığı haber Melek, Celal ve Mert’i endişelendirir. Celal bunu yapanın kim olduğunu bulması için Mert’i görevlendirir. Mert, Eylem olduğunu öğrenir ama ona bir zarar gelmemesi için Kebapçı Celal’e söylemez. Ayrıca haberde Mert, geçmişiyle ilgili bir ipucu yakalar ve peşine düşer. Sarp telefonundaki “aşkım” diye kayıtlı kişinin Yusuf Müdür olduğunu Melek’in anlamaması için küçük bir plan yapmıştır. Barış kendisini Füsun’un lokantasına yerleştiren adamla buluşur. İlk görevini alır.

 

3.ANNE : Star Tv’nin yeni dizisi Anne geçen hafta başlamasına rağmen bu hafta Salı gecesi birincisi oldu ve haftanın dizileri arasına girdi. Ve Totla’de aldığı 9,33 puanla 3.sırada yer aldı.

70769-anne

Zeynep ve Melek İstanbul’a adım attıkları andan itibaren terslikler ve tehlikeler peşlerini bırakmaz. Üstelik Zeynep, yıllar önce kendisini terk eden annesiyle yüz yüze geleceğinden habersizdir. Gönül özgürlüğüne kavuşur kavuşmaz Cahide’nin yanında bulur kendini. Yıllar önce ona verdiği sözü tutmaya kararlıdır, ancak beklenmedik bir karşılaşmayla yuvarlanan kar topu, Zeynep ve Melek’in sırrını Gönül’ün önüne kadar getirecektir.

 

4.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Atv’nin iddialı dizisiydi, birinciliği yeni başlayan Anne dizisine kaptırdı. Bu hafta 45.bölümünde AB’de aldığı 8,47 reyting puanı ile 4.sıraya geriledi.

8_d-eskiya-45

Handan’ın Çakırbeyli ailesini karıştırmak adına yaptığı hamlesinin sonuçları ağır olmuştur. Son zamanlarda evde artan gergin haller, küslükler henüz nihayete ermemişken, Civciv ve Ayşen’in olayı herkesi darmaduman eder. Ceylan her seferinde yeni bir bahane bularak ailesiyle Hızır arasında mekik dokumaktadır. Meryem ise tepkisini göstermekte geç kalmayacaktır. Evde bunlar yaşanırken Gülmezlerin bahsettiği yedinci gün gelip çatmıştır. İlyas’ın haklı endişesi yaşanacak felaketi önlemeye yetmez. Ardı sıra gelen tehditlerden yine en masumlar nasibini alır. Özkan’ın yeğeni Taner’le birlikte kurduğu oyun da tıkır tıkır işlemektedir. Ünal bu evrede Hızır’la arası açık olan devlete daha yakın durmak isteyecektir.

 

5.VATANIM SENSİN : Kanal D’nin yeni dizisi bu hafta 2.bölümü ile haftanın dizileri arasında kalmayı başardı. 2.Bölümünde AB’de aldığı 7,45 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Vatanım Sensin 2. Bölüm’de; Cevdet, İzmir’e dönüyor; gizli kalan her şey ortaya çıkıyor!

Benim vatanım sensin” diyecek kadar kocasını seven Azize için ise aşk hiç bu kadar acı vermemiştir. Cevdet’i, Yunan üniformasının içinde görmek, vatan toprakları için kocasından sonra oğlunu da şehit verdiğini zanneden anası Hasibe’nin, vatansever babasının izinden yürüyen kızı Hilal’in, Yunan Komutanının oğluna ilgi duyan kızı Yıldız’ın da kaderini değiştirecektir. Düzeni başına yıkılan biri daha vardır; Cevdet’e Selanik topraklarında hıyanet eden onu sırtından vuran kan kardeşi Miralay Tevfik. Azize, ölümden daha çok canını yakan bir aşkın içinde bulurken kendini Albay Cevdet için ise, ailesini yeniden kazanmak hiç de kolay olmayacaktır.
Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Anne, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, No:309, Kara Sevda ve Vatanım Sensin her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Star Tv 3 dizi. Atv ve Kanal D 2 dizi. TRT1, Fox Tv ve Show Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. Atv ve Kanal D 2 dizi. TRT1, Show Tv ve Fox Tv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total ve AB’de 3’er dizi ile Star Tv olmuştur. Atv ve Kanal D her 2 grupta 2’er dizi ile 2.sırada yer almışlardır.

 

427ce945d45122096469588d9416ddcd

Bu sezon Fox Tv ekranlarında izleyeceğimiz, Kösem Bağdat Fatihi IV.Murad‘ın 4.tanıtım fragmanı ekranlara geldi. Tanıtımlar dönmeye devam ediyor. Yayın tarihi 14 Kasım Pazartesi akşamı. Pazartesi tam bir kurtlar sofrası oldu. Bir çok güzel dizi bir araya geldi. İçerde, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Babam ve Ailesi ve şimdi de Bağdat Fatihi IV.Murad. İzleyici tercihte zorlanacak gibi duruyor.

 

cesurveguzeltoplu-logolu

Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün’ün yeni dizisi “Cesur ve Güzel”in yayın tarihi bu hafta, Perşembe akşamı yayına giriyor. Senaryosunu Ece Yörenç’in yazdığı dizinin fragmanları, tanıtım broşürleri yayınlandı. Çok da reklam yapıldı. Bakalım Perşembe günü ilk bölüm performansı nasıl olacak?

 

keremkutu_7466097085811e2038da7c

Kerem Bursin‘in yeni dizisi “Bu Şehir Arkandan Gelecek” partneri belli oldu. Kerem’in partneri Saadet Işıl Aksoy oldu. Kerem Bursin haftanın 7 günü boks çalışıyor ve spor yapıyormuş. Akşamları da sevgilisi Serenay Sarıkaya ile bolca yabancı dizileri izliyorlarmış.

Saygılar ve sevgiler.

 

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir