Firuze / 5.Bölüm yayınlandı, final yaptı mı? Ortada kaldı!

TV Programları

08 Ocak ’14

Kategori
TV Programları
Firuze / 5.Bölüm yayınlandı, final yaptı mı? Ortada kaldı!

 

Show TV.in en kısa süreli dizilerinden “Firuze” dün akşam kesinlikle bitti mi? Final yaptı mı tam belli olmadı. Reytinglerine bakarsak, daha önceki dört bölümde olduğu gibi çok düşük olduğu görülüyor. AB’de 36.cı sırada, Total’de 28.ci olmuş.

Daha önce adı yüzünden büyük gürültü koparan Firuze, adı yüzünden mahkemelik olmuştu. Şu an davanın akıbeti de belli değil. Aysel Gürel’in kızı Müjde Ar, şarkıyı kullanın, para pul istemez, Firuze ismini kullanmayın demişti. Müjde Ar, “Neticede Firuze gitti. Tarihin karanlıklarına gömüldü”, diyerek dizinin bittiğini söyledi.

Son bölümde geçenleri kısaca özetlersek; Cemal Bey, oğlu Oğuz’un kazasıyla ilgili sır perdesini kaldırmak için, güvenlik müdürü Demir’in elinden geleni yapmasını ister. Demir (Haluk Piyes) araştırmalarına başlar. Kamera kayıtları incelenir, olayın faili adam görüntülerden tespit edilir. Daha sonra polis arkadaşı ile meçhul adamı bulmaya çalışır.

Firuze’nin kardeşleri Azize ve küçük Gamze yanına köşke gelirler. Azize aşık olduğunu ablasına söyler. Ama kim olduğunu söylemez. Küçük Gamze, beni o kurtardı deyip, Oğuz’un odasına teşekkür için gider. Bu benim uğurlu oyuncağım dediği oyuncağı Oğuz’un başucuna koyar. Ona iyi gelecektir.

Cemal Bey, köşkün kalfası Fitnat Hanıma sorar. Firuze’nin bir ihtiyacı olup olmadığını sorar. Parası yok, bir de annesi Meryem’in düğünde taktığı altın borcunu söyler. Cemal Bey, derhal halletmesi talimatını verir. Fitnat Hanım, kuyumcuya kalan borcu kapatır. Daha önce, Firuze’nin babası Halil Bey dükkânındaki kıymetli duvar saatlerini satıp ödemiştir.

Azize, bir akşam evden kaçar. Tolga ile bir eğlence yerine gider. Tolga, diğer kız arkadaşlarını çağır, Azize ile tanıştır. Amacı onu zor durumda bırakmak, vazgeçmek istemektedir.

Hürmet Hanım, Suzan’ın annesi Ender Hanımı çağırtır ve konuşurlar.  Hürmet Hanım doğacak bebeğin soyadının ne olacağını biz karar veririz, b en istersem Suzan’ın bebeği “Aksoy” soyadını alır, der. Şartı da, kızının üzerinden elini çekmesini ister.

Firuze’nin arkadaşı Ayça kendisine yeni bir işyeri açacaktır. Bunun için yer kiralar. Demir, Firuze’yi Ayça’nın dükkânına getir. Beraber boya işine girişirler.  Aralarında eskiden gelen bir duygusal ilişki vardır. Her ikisi de bunun farkındadır. Ayça bunu fark eder, Firuze’ye söyler. Gerçekleri açıkça Firuze’ye söyler.” Demir ile kaderiniz birlikte yazılmış sizin”, der. Sonra, Demir ile köşk dönerler.

Köşkte bir sessizlik vardır. Herkes Oğuz’un odasındadır. Firuze de odaya koşar. Oğuz uyanıktır, gözleri açık, Firuze’ye gözlerini diker “Firuze” diye seslenir. Buğulu gözleriyle bakar kalır, 5.Bölüm burada biter.

Firuze’de neticede bir bağlantı olmadı. Dizideki bütün olayların ucu açık kaldı. Her şey ortada, dizinin finali desek bir bağlantı olması, bir nokta konması gerekirdi. Olmadı, tamam mı? Devam mı belli değil. Show Tv. de bir açıklama yapmış değil. Dün akşam dizi için final diye bir açıklama yapmadı. Yapımcı Boyut Film’den bir açıklama yok.

Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir