Babam ve Ailesi / Çok yazık Pazartesiye sıkışmış bir dizi!

TV Programları

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Gold Production – Faruk Turgut’tan Kanal D’de güzel bir yapım; Babam ve Ailesi. Senaryosunu Onur Uğraş ve Murat Uyurkulak yazmış. Yönetmen koltuğunda Nihat Durak oturuyor.

Çok güzel bir senaryo, bir o kadar da kuvvetli oyuncu kadrosu… Soluk soluğa izlediğim 4 bölüm. İlk bölüm 19 Eylül’de başladı. Pazartesi günü 6 dizi aynı anda yayınlanıyor. İki önceden gelen sezon dizisi (Paramparça-Star Tv, Kırgın Çiçekler-Atv), iki yaz dizisi (Hangimiz Sevmedik-TRT1, Hayat Sevince Güzel-Fox) ve iki yeni dizi; İçerde-Show Tv, Babam ve Ailesi-Kanal D… Tam bir kurtlar sofrası. Bu kadar dizi arasında sıkışmış kalmış, kendisini gösterememiş. Evet… 4.bölümünü de 2 gün içinde İnternetten izledim. Doğrusunu söylemek gerekirse çok da beğendim. Pazartesi geceleri Çağatay Ulusoy’un yeni dizisi İçerde’yi seyrediyorum. Babam ve Ailesi’ni ertesi gün internetten izleyeceğim takip edeceğim bir dizi.

Bu dizi ile ilgili bilgi aktarmak istiyorum:

GENEL KONUSU:

Tanınmış işadamı Kemal İpekçi, İstanbul’da karısı Suzan, çok sevdiği çocukları Mert ve Çiçek ile imrenilecek bir hayat sürerken, Kemal İpekçi’nin oğlu Mert’in başından geçen bir olay ile Adana’da kimselerin bilmediği bir ailesi daha olduğu ortaya çıkar. Gençlik aşkı Nilgün ve ikizleri Kadir ile Hasret o güne kadar Adana’da gözlerden uzak yaşamışken, Kemal de yıllarca ikili bir hayat sürmek zorunda kalmıştır. Ancak gerçekler açığa çıktıktan sonra Kemal hem yarım kalan aşkına hem de çocuklarına sahip çıkmak için hiç beklemediği olaylarla savaşmak zorunda kalacaktır.

Kemal’in 20 yıldır resmi ailesinden sakladığı bu sır oğlu Mert’in geçirdiği kaza sonucu ortaya çıkacaktır. Tanınmış işadamı Kemal İpekçi, İstanbul’da karısı Suzan, çok sevdiği çocukları Mert ve Çiçek ile imrenilecek bir hayat sürerken, Kemal İpekçi’nin oğlu Mert’in başından geçen bir olay ile Adana’da kimselerin bilmediği bir ailesi daha olduğu ortaya çıkar. Gençlik aşkı Nilgün ve ikizleri Kadir ile Hasret o güne kadar Adana’da gözlerden uzak yaşamışken, Kemal de yıllarca ikili bir hayat sürmek zorunda kalmıştır. Ancak gerçekler açığa çıktıktan sonra Kemal hem yarım kalan aşkına hem de çocuklarına sahip çıkmak için hiç beklemediği olaylarla savaşmak zorunda kalacaktır.

babam1

Mert, geçirdiği ölümcül kaza yüzünden çok acil böbrek nakline ihtiyacı duyar. Ona böbrek verebilecek tek kişi ise varlığından bile haberdar olmadığı Adana’daki kardeşi Kadir’dir. Kadir, böbrek naklini kabul eder; ama, iki ailenin hayatını da kökünden değiştirecek bir şartı vardır.

57e1190b86857652c80ee321

Ortada para olunca, Adana’daki hayat çevre baskısı nedeniyle değişir. Olaylar böyle gelişir. İstanbul’a dönmek şart olur.

OYUNCULARI VE KARAKTERLERİ TANIYALIM:

Bülent İnal (Kemal İpekçi):

57bc11ebcbbf340bfcc0bd8a

2005 yılında Ihlamurlar Altında dizisi ile tanıdığım ve seyretiğim bir oyuncumuz. Son olarak Tatar Ramazan dizisinde oynamıştır. 1973 Şanlıurfa doğumlu, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı mezunu dizi oyuncumuz. Bir çok sinema filmi yanında, Dikkat Bebek Var, Kurşun Yarası, Bu Kalp Seni Unutur mu?, Bir Çocuk Sevdim gibi onlarca dizide oynamıştır. Çocuklarını çok seven, fedakar bir baba.

Ayça Bingöl (Nilgün Kayalar):

57bc127e61361f33108f4458

1975 İstanbul doğumlu Ayça Bingöl, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü`nden mezun olmuş, 1996 yılında Dormen Tiyatrosu’nda profesyonel oyunculuğa başlamıştır. Birçok yabancı filmin seslendirmelerinde çalışmış, tiyatrolarda rol almış, birçok dizide oynamıştır. 2010-2013 Öyle Geçer Zaman ki dizisinde Cemile karakteri olarak izledim. O günlerdeki performansını çok beğenmiştim. Son olarak Benim Adım Gültepe dizisinde oynamıştır. Dizide oğlu Kadir ve Hasret’i büyütmek için aşkını kalbine gömen fedakar bir anne Nilgün Kayalar.

Ceyda Düvenci (Suzan İpekçi):

57bc1305ac1fe34bc0d01a81

1977 Bursa doğumlu olan Ceyda Düvenci Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur. 1997 yılında Star TV’nin düzenlediği güzellik yarışmasında Türkiye 3. güzeli seçildi. Üçüncü olduğu açıklandığında inanılması güç duygular yaşayan Ceyda Düvenci için o anlar şöhret kapılarının aralandığı andır. Tiyatro ve Filmlerde oynamış, uzuca bir süre Umutsuz Ev Kadınları dizisinde Elif adında 4 çocuk annesini bir kadını canlandırmıştır. Ben son olarak oynadığı Maral dizisinde tanıdım. Dizide Suzan karakteri olarak, çocuklarını, daha çok kendisini düşünün bir sosyete kadını.

Caner Şahin (Kadir Kayalar):

57bc139cae784924a0e8c437

Caner Şahin 1992 doğumludur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde eğitim alan Caner Şahin, daha önce hiç bir projede yer almamıştır. Kanal D’de yayınlanan “Babam ve Ailesi” dizisi Caner Şahin’in ilk projesidir. Kadir karakteri olarak beğenilmiş, sosyal medyadan çok olumlu tepkiler almıştır. Bu rol için çok çalışmış, ilk bölüm final sahnesi için iki ay çalıştığını söylüyor. Delegen, dik bakışları ile istikbal vadeden bir oyuncu Caner Şahin.

Sera Kutlubey (Hasret Kayalar):

57bc13e58685763a10c04d38

Sera Kutlubey, lise eğitiminden sonra Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü kazandı ve burada eğitim aldı. Aynı zamanda 2014 yılında Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde Oyunculuk ve Diksiyon eğitimi aldı. Çeşitli tiyatro oyunlarında rol alarak sahneye çıktı. Oyuncu ekran önüne ilk kez 2016 yılında yayınlanan Kehribar dizisi ile adım attı. Oyuncu şimdilerde Babam ve Ailesi dizisinde Hasret karakterini canlandırmaktadır. Oldukça da başarılı.

Erdem Akakçe (Fadıl):

57bd5a048685763a10c04d55

1976 Konya doğumlu, Ankara Özel Yükseliş Koleji’nden sonra Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Profesyonel sahne yaşamına ilk kez Dostlar Tiyatrosu’nun sergilediği “Yalınayak Sokrates” adlı oyunla başladı. İyi bir tiyatro oyuncusu olan Erdem Akakçe, birçok film ve dizide oynamıştır. Ben onu “Beni Böyle Sev” dizisinde kart üniversite öğrencisi olarak tanıdım ve sevdim. İyi bir komedi ve karakter oyuncusu. Dayı Fadıl bu dizide çok iyi oynuyor. Karaktersiz bir dayı olsa da, Bravo diyorum.

Sercan Badur (Mert İpekçi):

57bc145ef0dc1e245491ac9a

Sercan Badur, benim “Güllerin Savaşı” dizisinden tanıdığım, Cihan karakteri olarak hasta bir genci canlan Sercan Badur’un çok beğenmiş, takdir etmişimdir. Ağlamaları, atarlı halleri beni oldukça etkilemiştir. Aynı canlandırmayı bu dizide de gördük. Sercan Badur, 30 Ekim 1990 İstanbul doğumludur. Badur Mimar Sinan Üniversitesini konservatuar bölümünde eğitim almaya devam etmektedir. Şu anda Güllerin Savaşı dizisinde rol almış oyuncu seyirci karşısına ilk kez karanlıktakiler adlı projede çıkmıştır. Babam ve Ailesi dizisinde, Mert karakteri olarak oldukça başarılıdır.

Doğa Zeynep Doğuşlu (Çiçek İpekçi):

57bc14d661361f33108f445f

Yeni nesil başarılı oyuncular arasında yer almakta olan Doğa Zeynep Doğuşlu, Mustang filminde rol aldığı Nur karakteri ile tanınmaya başlamıştır. Kayıtlı olduğu ajanstan Mustang filmi için oyunculuk teklifi aldığını belirten Doğa Zeynep Doğuşlu aynı zamanda Mustang filminin onun ilk oyunculuk deneyimi olduğunu da belirtti. Bunun yanı sıra 2000 yılında dünyaya gelen Doğa Zeynep Doğuşlu, günümüz yılına (2016) göre 16 yaşındadır. Genç yaşta başarılı oyunculuk performansı ile dikkatleri üstüne çekmeyi başarmıştır. Dizide, Çiçek karakteri olarak, oldukça sempatik, sempatik olduğu kadar hırçın bir genç kızı canlandırmaktadır.

Babam ve Ailesi, konu bildik olsa da harika… Oyuncu kadrosu süper. Bülent İnal, Ayça Bingöl, Ceyda Düvenci ve Erdem Akakçe işinin ustalarından. Bülent İnal, sessiz ve durgun olsa da daha sonra patlama yapacaktır. Genç kardeşler Kadir ve Mert sonraki bölümlerde izleyiciyi ters köşe yapacak performanslarını izleyeceğimizi tahmin ediyorum.

Babam ve Ailesi, Pazartesi dizileri arasında sıkışmış bir dizi, keşke Cumartesi ya da Pazar akşamı ekranlara gelseydi.  İlk bölümde aldığı düşük reytingler nedeniyle erken final yapacağı dedikoduları dolaşıyor. Bana göre erken final yaparsa yazık olur. Gün değiştirse daha iyi olur derim. Yapımcı ve yayıncı kuruluş Kanal D’nin dikkatine!

Reytingi bol ve de uzun soluklu olaması dileklerimle…

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir