Geçen Haftanın (26 Eylül – 2 Ekim 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats-3-ekim-d

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 25 Eylül – 2 Ekim 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen hafta bana göre tam olarak 2016 – 2017 dizi sezonu başladı. Böylece diziler arasında amansız yarış da başlamış oldu. Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hayat Şarkısı, Gülümse Yeter, No:309, Kara Sevda, Aşk Laftan Anlamaz, Bodrum Masalı, Yüksek Sosyete, Kördüğüm, Yeter, Asla Vazgeçmem, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk, Bana Sevmeyi Anlat, Kertenkele, Seksenler, Rüzgarın Kalbi, Tatlı İntikam, İlişki Durumu Karışık, Seviyor Sevmiyor, O Hayat Benim ve Arkadaşlar İyidir gibi eski sezen dizileri ve yaz dizilerinden devam edenler gösterime girdi. Bunların yanında 2 haftadır devam eden yeni başlayan İçerde, Babam ve Ailesi ve de Familya gibi diziler de yarışa hızlı başladılar. Önümüzdeki günlerde, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Poyraz Karayel, Diriliş Ertuğrul ve Kösem 4.Murad gibi diziler de yarışa dahil olacaktır.

Haftanın dizilerinde Total’de ilk onun 1. sırasında, Kanal D’nin uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar 6,92 puan ile ilk sırada yer aldı. Total’ın 10.sırasında da Fox Tv’nin O Hayat Benim 4,66 puanla yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında da, Show Tv’nin yeni dizisi İçerde 2.haftasında AB’de aldığı 8,88 gibi yüksek bir reyting puanı zirveye oturdu. AB’nin 10.sırasında ise, Pazartesi gösterime giren Kanal D’nin yeni dizisi Babam ve Ailesi 4,66 puan ile yer almıştır.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Arka Sokaklar 410.Bölüm (Kanal D)………….6,92 – 18,37

2.İçerde 2.Bölüm (Show Tv)……………………….6,76 – 17,26

3.No:309 15.Bölüm (Fox Tv)………………………6,20 – 16,99

4.Kiralık Aşk 54.Bölüm (Star Tv)………………..6,17 – 17,00

5.Kara Sevda 37.Bölüm (Star Tv)………………..6,02 – 16,55

6.Kırgın Çiçekler 52.Bölüm (Atv)………………..5,46 – 15,00

7.Bodrum Masalı 6.Bölüm (Kanal D)…………..5,00 – 14,02

8.Seviyor Sevmiyor 12.Bölüm (Atv)……………..4,85 – 13,36

9.Hayat Şarkısı 23.Bölüm (Kanal D)……………4,67 – 13,53

10.O Hayat Benim 103.Bölüm (Fox Tv)………..4,66 – 12,69

 

AB’de ilk 10 :

1.İçerde 2.Bölüm (Show Tv)………………………8,88 – 23,25

2.No:309 15.Bölüm (Fox Tv)……………………..7,85 – 21,79

3.Kiralık Aşk 54.Bölüm (Star Tv)……………….6,22 – 17,49

4.Bana Sevmeyi Anlat 5.Bölüm (Fox Tv)…….5,73 – 16,03

5.Familya 2.Bölüm (Fox Tv)……………………..5,70 – 15,82

6.Hayat Şarkısı 23.Bölüm (Kanal D)………….5,54 – 16,77

7.Kara Sevda 37.Bölüm (Star Tv)………………5,38 – 14,98

8.Bodrum Masalı 6.Bölüm (Kanal D)………..5,24 – 15,23

9.Seviyor Sevmiyor 12.Bölüm (Atv)…………..5,00 – 13,59

10.Babam ve Ailesi 2.Bölüm (Kanal D)……..4,66 – 12,35

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.İÇERDE : Show Tv’nin polisiye dizisi yeni sezona damgasını vurdu. Daha 2.bölümünde zirveye oturdu. Bu hızla giderse zirveyi sevecek, hiç bırakmayacak gibi duruyor. Bu hafta, 2.bölümünde AB’de aldığı 8,88 gibi yüksek bir puanla 1.sırada yer aldı.

icerde-2-bolum-620x320

Mayfanın içine sızdığı anlaşılan Sarp, bir yandan annesinden kendini uzaklaştırmaya çalışırken, diğer yandan da Celal’in gizli dünyasını keşfetmeye uğraşarak, Celal’in has adamlarından biri olmaya çalıştı. Polisin içindeki Mert ise, ‘baba’ olarak saydığı Celal’i, ilk bölümde zora sokan Ömer’in peşine düşerek onu yakalamaya çalıştı. Bu esnada başını belaya sokan Mert tehlikeyle burun buruna kalıyor. Kardeşinin yaşadığı ipucuna ulaşan Sarp, kardeşinin Celal tarafından kaçırıldığını öğreniyor. Hemen ardından Yusuf Müdür’ü arayan Sarp, Celal’i öldürmek için yola çıksa da bu düşüncesinden vazgeçiyor.

2.NO:309 : Fox Tv’nin yaz dizisi gerçekten tutuldu ve ilk beşteki diziler arasında yer alıyor. 15.bölümünde AB’de aldığı 7,85 reyting puanı ile 2.sırada yer almaya başardı.

no-309-15-yeni-bolum-fragmaninda-surpriz-yakinla-2414875

Onur ve Doktor Onur arasında yaşanan kavga Lale’yle Onur’un aralarının açılmasına sebep olur.. Lale artık emindir Onur’la evlenmeyecektir. Onur içinde durum farksız değildir o da Lale’ye çok sinirlidir. İkisinin de gergin ve bir o kadar da üzgün halleri ailelerinin gözünden kaçmaz, onları barıştırmak için harekete geçerler.. Acaba bu sefer de başarılı olabilecekler midir?

 

3.ARKA SOKAKLAR : Kanal D’nin sevilen dizisi Arka Sokaklar yine yeni sezonda da iddiasını sürdürüyor. 410.Bölümünde, Total grubunda aldığı 6,92 reyting puanı ile 3.sırada yer almıştır.

arka-sokaklar-410-bolumde-darbe-girisimini-konu-a-2419340

Yanan araçtaki cesetlerin Albayların hastane baskınında kullandıkları silahlar ile öldükleri kesinleşir. Bu silahların üreticisi araçtaki lastiklerden alınan örnekler ile bulunur. Arda, Volkan ve Hande üreticiye gidip, lastikleri sattıkları kişiye ulaşmaya çalışır. Albay Yörük’ün irtibatta olabileceği kişilerin listesi çıkartılır. Hepsi aranmakta olan isimlerdir. Son görev yerinde bağlantısı olduğu Asım Aydın’a ulaşmak üzere ekip kolları sıvar. Mesut ve Hüsnü Hakan’ı karşılarına alıp Aylin ile ilgili ilişkileri üzerine gerekli uyarıyı verirler.

 

4.KİRALIK AŞK : Star Tv’nin sevilen dizisi yeni sezon ikinci haftasında AB’de aldığı 6,22 puanla geçen hafta olduğu gibi yine 4.sırada yer almıştır.

57eb79ee0f254441f0c36beb

Kiralık Aşk dün akşam 54. bölüm ile ekranlara geldi. Dizinin yayınlanan yeni bölümünde Defne ve Ömer’in final sahnesi akşama damga vurdu. Kiralık Aşk 54. bölümde Ömer ile karşılaşan Defne çılgına döndü ve artık onu rahat bırakmasını söyledi.

 

5.KARA SEVDA : Star Tv’nin iddialı dizisi, geçen sezonda olduğu gibi iddiasını sürdürüyor. Total’de aldığı 6,02 reyting puanı ile 5.sırada yer almayı başarmıştır.

kara-sevda-36-8

Kemal özgürlüğe kavuştuğu ilk günden beri intikam ateşiyle yanıp tutuşmaktadır. Kemal ile Nihan arasındaki büyük aşk artık nefrete dönmüştür. Kemal, kendine zarar veren herkesten yavaş yavaş intikam almaya başlar. Ozan’ın ölümünden sonra Emir’in elindeki en büyük koz Nihan’ın bebeği Deniz olacaktır. İngiltere’ye kaçan Nihan orada saklanmayı beceremeyince Emir, Deniz’i kaçırır ve Nihan Türkiye’ye dönmek zorunda kalır. Bebeğini Emir’in elinden kurtarmak için Nihan’ın çaldığı bütün kapılar yüzüne kapanır. Çaresiz olan Nihan son olarak Kemal’den yardım ister ama artık eski Kemal yoktur. Nihan artık tek başına savaşacaktır.

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Hayat Şarkısı, No:309, Kara Sevda, Bodrum Masalı, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk ve Seviyor Sevmiyor her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Kanal D 3 dizi. Star Tv, Fox Tv ve Atv 2’er dizi. Show Tv bir dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Kanal D ve Fox Tv 3 dizi ile. Star Tv 2 dizi. Show Tv ve Atv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de ve AB’de 3 dizi ile yer alan Kanal D olmuştur. Fox Tv Ab’de 3 dizi ile 2.sırada yer almıştır.

Show Tv‘nin önceki hafta yeni başlayan dizisi “İÇERDE” bu hafta patlama yaparak zirvede yer aldı. Ay Yapım’ın yapımcısı olduğu polisiye dizide Çağatay Ulusoy yeni imajı ile herkesi içeri aldı. Oynadığı Sarp karakteri ile yeni bir karakter oluşturdu. Gözü pek, cesur ve tam bir deli oğlan. Kardeşi olduğunu bilmeden Mert’in hayatını kurtarmak için, kendisini vuracak kadar ileri gitti. Ayrıca Sarp’ın küçüklüğünü canlandıran küçük Sarp’ı hayat veren Çağan Efe Ak çok tatlı ve başarılı bir çocuk oyuncumuz.

ct0ttixxeaenn4n

 

Geçen Sezon Star ekranlarında izlediğimiz, Muhteşem Yüzyıl Kösem bu sezon yeni kadrosu ile Fox Tv ekranlarında. Adı da; “Kösem Bağdat Fatihi 4.Murad” oluyor. Beren Saat’in yerine yeni Kösem rolünde Nurgül Yeşilçay giriyor. İlk bölümde Beren Saat son defa yer alacak, sonraki bölümde zaman atlaması yapılarak Nurgül Yeşilçay dizide yer alacak.

csqc1bxweaekezd

 

Seçkin Özdemir, Kiralık Aşk’a Pamir Maden karakteri olarak kendisini göstermeye başladı. Elçin Sangu ve Barış Arduç’un başrolü oynadıkları Kiralık Aşk, Cuma akşamı AB’de gecenin birincisi oldu.

42838-kiralik-ask-seckin-ozdemir

 

Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün’ün yeni dizisi “Cesur ve Güzel”de yılın çifti olarak gösteriliyor. Ekim ayı içinde yayına girecek dizinin senaryosunu Ece Yörenç yazıyor. Ayrıca Vahide Perçin ile Cansu Dere’nin yeni dizisi “Anne” dizisinin tanıtımları devam ediyor.

cesur-ve-guzel

Ekim ayına girdik, 2016 – 2017 dizi sezonu devam ediyor. Tüm sezon dizileri ve yeni dizilerle birlikte güzel bir sezona girdik. Keyif aldığınız, kaliteli dizileri kaçırmayın derim.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir