Geçen Haftanın (04 – 11 Eylül 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats-12-eylul

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 04 – 11 Eylül 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen hafta Eylül aynın 2.haftasıydı. Tüm sezon dizileri ve yeni dizilerin başlamasına bir hafta kaldı. Dananın kuyruğu kopacak, 19 Eylül Pazartesi start alacak dizilerle başlayacak. Yazlık dizilerden elenenler olacak. İlk sıralara yeni diziler ya da yeni sezonlarına başlayan diziler girecek.

Haftanın dizilerinde Total’de ilk onun 1. sırasında, Fox Tv’nin yaz dizisi No; 309 geçen hafta aldığı 7,62 puan ile gene ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında ise, Show Tv’nin yeni dizisi “Arkadaşlar İyidir” aldığı 2,85 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında da, Fox Tv’nin No:309 aldığı 7,84 gibi yüksek bir reyting puanı ile yer alıyor. AB’nin 10.sırasında ise gene önceki hafta olduğu gibi “Arkadaşlar İyidir” 2,72 puanla yer aldığını görüyoruz.

Bu hafta Kanal D’nin yeni iddialı dizisi Bodrum Masalı 4.bölümü ile ekranlarımıza geldi. Perşembe akşamı yayınlanan dizi, Total’de ve AB’de 1.sırada yer aldı. Başrollerini Timuçin Esen, Şevval Sam ve Murat Aygen oynuyor. Ateş ve kardeşi Su karakterini canlandıran gençler oyunculukları ile dikkati çekiyorlar.

Kanal D’nin “Hayatımın Aşkı” dizisinden oyuncu Duygu Boztepe, dizinin sevenlerine final kararını dizi ekibiyle birlikte çelikleri bu video ile duyurmuştu. Önümüzdeki hafta 17.bölümde final yapıyor.

Yeni sezon dizilerinin yanında eski sezon dizileri başlıyor. Paramparça, Kara Sevda, Kiralık aşk, Kırgın Çiçekler, Yeter, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Kertenkele, Arka Sokaklar, Poyraz Karayel, O Hayat Benim, Hayat Şarkısı, Kördüğüm, Kurtlar vadisi Pusu, Asla Vazgeçmem, Kösem Sultan, Diriliş Ertuğrul, ve Zeytin Tepesi gibi tanıdık diziler geliyor.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.No:309 Özel 13.Bölüm (Fox Tv)……………………7,62 – 24,64

2.Gülümse Yeter 8.Bölüm (Show Tv)……………….6,11 – 20,10

3.Bana Sevmeyi Anlat 3.Bölüm (Fox Tv)………….6,08 – 20,98

4.Bodrum Masalı 4.Bölüm (Kanal D)………………5,44 – 17,30

5.Yüksek Sosyete 12.Bölüm (Star Tv)……………….5,25 – 16,59

6.Rüzgarın Kalbi 4.Bölüm (Fox Tv)…………………5,21 – 18,32

7.Aşk Laftan Anlamaz 10.Bölüm (Show Tv)………5,15 – 16,50

8.Hayat Sevince Güzel 13.Bölüm (Fox Tv)………..4,81 – 14,90

9.Seviyor Sevmiyor 9.Bölüm (Atv)…………………..4,29 – 15,88

10.Arkadaşlar İyidir 3.Bölüm (Show Tv)…………..2,85 – 10,51

 

AB’de ilk 10 :

1.No:309 13.Bölüm (Fox Tv)………………………..7,84 – 25,41

2.Bana Sevmeyi Anlat 3.Bölüm (Fox Tv)……….6,02 – 22,94

3.Bodrum Masalı 4.Bölüm (Kanal D)…………….5,75 – 19,59

4.Yüksek Sosyete 12.Bölüm (Star Tv)…………….5,72 – 19,38

5.Rüzgarın Kalbi 4.Bölüm (Fox Tv)……………….5,38 – 20,21

6.Gülümse Yeter 8.Bölüm (Show Tv)…………….4,82 – 16,19

7.Aşk Laftan Anlamaz 10.Bölüm (Show Tv)…….4,56 – 14,66

8.Seviyor Sevmiyor 9.Bölüm (Atv)………………….3,34 – 14,51

9.Hangimiz Sevmedik 5.Bölüm (TRT1)…………..3,20 – 9,36

10.Arkadaşlar İyidir 3.Bölüm (Show Tv)………….2,71 – 11,92

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.No:309 : Fox Tv’nin bu güzel aşk dizisinin 13.bölümünde AB’de aldığı 7,84 puanla 1.sırada yer almıştır.

Beklenen büyük gün gelmiştir. İki aile de heyecanlıdır. Öpücüğün etkisi Lale de ve Onur da kendini göstermeye başlamıştır. Bu öpücük aynı zamanda Onur’un bazı kararlar almasına sebep olacaktır. Düğün öncesi Onur’un Lale’ye bir sürpriz vardır. Lale evleneceği için, kendini ilk defa mutlu hissetmektedir. Bu arada erkek tarafı boş durmaz, Onur’a bekarlığa veda partisi düzenler. Onur’a sürpriz hazırlanan bu geceden, Lale de nasibini alacaktır.

fft16_mf7634153

 

2.Gülümse Yeter : Show Tv’nin sevilen dizisi Gülümse Yeter’in 8.Bölümünde, aldığı 6,11 reyting puanı ile 2.sırada yer almıştır.

Sokak ortasında aniden Sarp’ı öpen Yasemin, duygularını apaçık belli etmiştir. Neye uğradığını şaşıran Sarp’ın kafası karışır, hisleri birbirine girer. Yasemin ve Gül’ün arasında kalan Sarp için şimdi duygularını sorgulama zamanıdır. Sarp’ı tekrar çalışmaya ikna eden Cem, durumu fırsata çevirmeye çalışır. Yasemin’e yaptığı büyük sürprizle sevgisini kazanmaya çalışır.

gulumse-yeter-1

 

3.Bana Sevmeyi Anlat : Fox Tv’nin yeni dizisi Bana Sevmeyi Anlat 3.bölümünde Total’de aldığı 6,08 reyting puanı ile 3.sırada yer almıştır.

Hakverdi, Duygu’ya kavuşmak için iyice gözünü karartmıştır. Rüzgar’ın oyuncağına sakladığı uyuşturuculara ulaşmak için Alper ile karşı karşıya gelmek durumunda kalır. Leyla yine Alper’i zor durumda bırakmanın mahcubiyeti içerisindedir. Haşmet, Leyla’ya ulaşamadıkça adımlarını keskinleştirir. Hakverdi’nin de ortadan yok olması ile son hamlesini Salih üzerine oynar. Salih’in kalp krizi geçirmesi üzerine hastaneye gelen Leyla, Haşmet ile karşı karşıya kalır. Alper ise geçmişten aralanan bir perde ile hiç beklemediği gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

57d18d9c67b0a922c47d87de

 

4.Bodrum Masalı : Fox Tv’nin yeni iddialı dizi bu hafta da, 4.bölümünde AB’de aldığı 5,75 puanla 4.sırada yer almıştır.

Cahit’in kararı ile Ateş’ten uzak durması için Londra’ya yollanan Alara, Ateş olmadan yapamayacağını anlar ve babasına rağmen harekete geçer. Ateş ise, Alara ile aynı şehre gidebilmek için yüzme bursunun peşine düşer. Alara için, hayatı boyunca çabalamadığı kadar çabalamaya hazırdır. Aynı bursa Kelebek’in de talip olması iki genci karşı karşıya getirir. Cahit ise, Ateş ve Alara’yı bir araya getirmemeye kararlıdır. Faryalı, Yıldız ve Gözde üç ortak olarak oteli işletmeye çabalamaktadırlar. Evren bu ortaklıktan memnun değildir. Oteli satabilmek için yeni planlar yapar. Bu uğurda can düşmanı Cahit ile ortak çalışmayı bile göze alır. Bu durum Ergüven ailesinin tüm fertlerini etkileyecektir. Yıldız çocuklarından yana tavır alırken, Evren yine kendi çıkarını düşünmektedir.

screenshot_1-bod-mas

 

5.Yüksek Sosyete : Star Tv’nin sevilen dizisi 12.bölümü ile ekranlara geldi. AB’de aldığı 5,72 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

Kerem’e gerçekleri açıklayamadan Can’ın kazasını öğrenen Cansu, ailesiyle beraber umutla iyi bir haber bekler. Bu sürede ise Kerem’i kendinden uzak tutmaya çalışır. Cansu’nun yalanlarını yakalayan ve iyice şüphelenmeye başlayan Kerem, onun hakkında araştırma yapmaya başlar. Kerem’in Cansu hakkında buldukları kafasını daha çok karıştırır. Bu sırada Ece ve Mert Cansu’ya destek olmaya çalışırlar. Diğer yandan Can’ın kazasından kendini sorumlu tutan Süreyya derin bir uçurumun eşiğindedir. Cansu’nun büyük sırrı ise hiç beklenmeyen bir anda, bütün sosyetenin önünde onu köşeye sıkıştırır.

dd3b139b6bb8bc124908bd16643ac207

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Hayat Sevince Güzel, Gülümse Yeter, No:309, Aşk Laftan Anlamaz, Yüksek Sosyete, Bodrum Masalı, Bana Sevmeyi Anlat, Rüzgarın Kalbi, Arkadaşlar İyidir ve Seviyor Sevmiyor her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Fox Tv 4 dizi. Show Tv 3 dizi. Kanal D, Atv ve Star Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Fox Tv ve Show Tv 3 dizi. Kanal D, Atv, Star ve TRT1 birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de 4 ve AB’de 3 dizi ile Fox Tv haftanın tartışmasız tek kanalı olmuştur. 2.sırada Total’de ve AB’de 3 dizi le Show Tv yer almıştır.

Show Tv yeni sezona çok iddialı giriyor. Ay Yapım ile Çağatay Ulusoy’un polisiye dizisi “İçerde”nin yayınlaması konusunda anlaştı. Dizinin 2.fragmanı sosyal medyada yankı uyandırdı.

2016090516474590_300_180_1_0

Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli ve Bensu Soral oynadığı polisiye dizisi ‘İçerde’de; Çağatay Ulusoy imaj değişikliği ile dikkatleri çekti. Saçlarını ve sakalını kesen Ulusoy, Polis Sarp karakteri olarak oldukça iddialı… Oldukça sert, tuttuğunu koparan bir polisi canlandırıyor. İçerde, 19 Eylül Pazartesi akşamı Show Tv’de ilk bölüm ekranlarda olacak.

cr0r80lwcaevph1

Burak Özçivit, Neslihan Atagül ve Kaan Urgancıoğlu’nun “Kara Sevda” Güney Kore Seul‘de En İyi Drama dizileri dalında yarışmaya katılmış, yarışma sonuncunda en iyi dizi Juri Özel ödülüne layık görülmüştür. Buradan aldığı güçlü yeni sezona iddialı olarak başlıyor.

muhtesem-yuzyil-kosem-dizisijpg

Geçen Sezon Star ekranlarında izlediğimiz, Muhteşem Yüzyıl Kösem bu sezon yeni kadrosu ile Fox Tv ekranlarında olacak. Yeni Kösem rolünde Nurgül Yeşilçay’ı izleyeceğiz. Oğlu Şehzade 4.Murad karakterini Metin Akdülger can verecek. Ayrıca Gevheran Sultan olarak Aslı Tandoğan, Evliya Çelebi olarak; Necip Memili, Hazerfen Ahmet Çelebi rolünü Mehmet Günsur oynayacak. Ayrıca, Zeynep Farah Abdullah, Naz Elmas, Burak Yamantürk ve Canan Ergüder diziye katılan yeni isimlerden. Kösem keyifle izlenecek dizilerden biri…

Star Tv’nin Paramparça dizisine Mine Tugay’dan sonra, Nebahat Çehre’nin katılımı ile güç kazanmıştır.

gunahkar-dizisi-yusuf-seckin-ozdemir

Acı Aşk’ın yakışıklı oyuncusu Seçkin Özdemir de, Kiralık Aşk’a Pamir Maden karakteri olarak katılıyor. Elçin Sangu ve Barış Arduç’un başrolü oynadıkları Kiralık Aşk, gene Cuma gecelerinin iddialı dizilerinden biri olarak gözüküyor.

cesur-ve-guzel-oyunculari-730x411

Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün’ün yeni dizisi “Cesur ve Güzel”de yılın çifti olarak gösteriliyor. Ekim ayı içinde yayına girecek dizinin senaryosunu Ece Yörenç yazıyormuş.

Ayrıca Vahide Perçin ile Cansu Dere’nin yeni dizisi “Anne” Ekim ayında yayına girecek iddialı dizilerden biri olarak gösteriliyor.

Tüm dost, bloger arkadaşlarım ve okuyucularıma iyi bayramlar dilerim.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir