Geçen Haftanın (15 – 21 Ağustos 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 22 ağustos

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 15 – 21 Ağustos 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta 17 dizisi gösterime girdi. Total ve AB’de aldıkları reyting puanlarına göre 10 dizi sıralamaya girdi.

Total’de Atv’nin yaz dizisi, Seviyor Sevmiyor aldığı 5,53 puan ile 1.sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında ise, Kanal D’nin Hayatımın Aşkı 2,49 puanla yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında da gene Atv’nin Seviyor Sevmiyor aldığı 5,71 reyting puanı ile yer aldı. AB’de 10.sırasında ise Hayatımın Aşkı, 2,54 puanla yer aldığını gördük.

Bu hafta Kanal D’nin yeni iddialı dizisi Bodrum Masalı 1.bölümü ile ekranlarımıza geldi. Perşembe akşamı yayınlanan dizi, aynı gece Yüksek Sosyete’nin ardından 2.sırada yer aldı. Başrollerini Timuçin Esen, Şevval Sam ve Murat Aygen oynadığı dizide, Alperen Duymaz ve Dilan Çiçek Deniz gibi, yeni başarılı genç yüzlerde yer aldı.

Bu hafta Gülümse Yeter 5.bölümü ekranlara geldi. Ama haftanın dizileri arasında ilk beşe giremedi.

Kanal D’nin “Kanıt: Ateş Üstünde” ve Şahane Damat Salı gecesi ekranlarımızda. Her iki dizide haftanın dizieri arasında il ona girmediklerini gördük.

Bir hafta aradan sonra “Tatlı İntikam” yeni bölümü ekranlara geldi. Kendi gününde Total2de 2.sırada, AB’de 1.sırada yer alsa da, ilk onda Totalde, 9.sırada ve AB’de 7.sırada yer aldı.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Seviyor Sevmiyor 6.Bölüm (Atv)……………………5,53 – 20,69

2.No:309 Özel 10.Bölüm (Fox Tv)……………………5,29 – 19,03

3.Aşk Laftan Anlamaz 8.Bölüm (Show Tv)………..4,96 – 17,82

4.Hayat Sevince Güzel 10.Bölüm (Fox Tv)…………4,47 – 15,29

5.Yüksek Sosyete 9.Bölüm (Star Tv)………………….4,26 – 15,61

6.Gülümse Yeter 5.Bölüm (Show Tv)…………………4,24 – 14,92

7.Bodrum Masalı 1.Bölüm (Kanal D)…………………3,17 – 11,60

8.Rüzgarın Kalbi 1.Bölüm (Fox Tv)……………………3,09 – 13,02

9.Tatlı İntikam 19.Bölüm (Kanal D)…………………..2,72 – 10,71

10.Hayatımın Aşkı 13.Bölüm (Kanal D)……………..2,49 -9,30

 

AB’de ilk 10 :

1.Seviyor Sevmiyor 6.Bölüm (Atv)…………………5,71 – 20,41

2.No:309 10.Bölüm (Fox Tv)………………………..4,56 – 17,30

3.Aşk Laftan Anlamaz 8.Bölüm (Show Tv)……..4,47 – 16,85

4.Yüksek Sosyete 9.Bölüm (Star Tv)……………….4,12 – 16,79

5.Hangimiz Sevmedik 2.Bölüm (TRT1)……………3,59 – 12,27

6.Gülümse Yeter 5.Bölüm (Show Tv)……………….3,44 – 11,93

7.Tatlı İntikam 19.Bölüm (Kanal D)………………….3,08 – 12,22

8.Rüzgarın Kalbi 1.Bölüm (Fox Tv)……………………2,70 – 12,24

9.Hayat Sevince Güzel 10.Bölüm (Fox Tv)…………2,56 – 8,89

10.Hayatımın Aşkı 13.Bölüm (Kanal D)……………..2,54 – 9,01

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.Seviyor Sevmiyor : ATV’nin yeni dizisi uzun bir aradan sonra 6.bölümü ekranlara geldi. AB’de aldığı 5,71 reyting puanı ile 1.sırada yer aldı. Seviyor Sevmiyor 6. yeni bölüm yine ortalık karışıyor. Yapımcılığını MF Yapım’ın üstlendiği başrollerinde Zeynep Çamcı, Gökhan Alkan, Gonca Sarıyıldız, Yiğit Kirazcı, gibi isimlerin yer aldığı Seviyor Sevmiyor 6. yeni bölüm ekranlara geldi. Yayınlanan son bölüm ile izleyenleri ekrana kilitledi. İlgi çeken romantik komedi türünde…

SEVİYOR_SEVMİYOR

 

2.No:309 : Fox Tv’nin bu güzel aşk dizisinin 10.bölümünde Total’de aldığı 5,29 puanla 2.sırada yer almıştır. Babaanne İsmet’in eve yerleşecek olması Lale ve Onur’u strese sokmuştur.. Aynı odada kalıp sürekli evli numarası yapmak zorunda kalacaklardır.. Bundan sıyrılmanın yollarını ararlar.. Bu arada düğün hazırlıklar tam gaz devam etmektedir. İsmet’in Onur ve Lale’yi yakınlaştırmak bir sürprizi daha vardır.. İkisini doğuma hazırlık kurslarına gönderir.

11 no.309

 

3.Aşk Laftan Anlamaz : Bi Yapım-Burak Sağyaşar’ın, Hande Erçel ile Burak Deniz’in başrolü oynadıkları dizinin 8.bölümünde Total’de aldığı 4,96 puanla 3.sırada yer almıştır.

Fazla Emine ve Fadik yüklemesi bünyeye zarar, bir kere daha anladık bu bölüm… Yine Hayat’a kısmet arayışındaydılar. Gerçi Hayat’a kısmet ararken Fadik’e buldular. Emine ve Fadik’e bu bölüm de bol bol yer vermişlerdi. Hayat ve Murat’tan daha çok gördük ikisini… İzleyiciyi gerçekten sıkan karakterler bunlar ve yanlarına bir de Fadik’in kısmeti eklendi, tam oldu. Komik bir karakter yazmaya çalışmışlar ama yine pek olmamış. Daha çok sahneleri bitse de gitsek modundaydı. Ayrıca senaristler yazdıklarını unutuyor diye korkmaya başladık, çünkü Emine en son Hayat’a görücü bulmaktan vaz geçmiş ve “Kızımın mutluluğu, istekleri her şeyden önce gelir,” demişti. Ne değişti acaba iki bölümde? Göremedik de…

 

ask-laftan-anlamaz-8-bolum-fragmani-murat-direm-ile-evlenecek-mi

 

4.Hayat Sevince Güzel : Fox Tv’nin sevilen dizisi Hayat Sevince Güzel’in 10.Bölümünde, aldığı 4,47 reyting puanı ile 4.sırada yer almıştır.

Savaş ve Zarife’nin aşkı bütün engelleri rağmen tam hız devam etmektedir. Rüstem ağa zehirli atık yüzünden tarlasındaki ürünü kaybedince, bunun sorumlusu olarak Salih’i gösterir. Salih nezaretteyken Zarife ve Savaş onun masumiyetini kanıtlamak için ellerinden geleni yaparlar. Bir yandan Salih’i aklamaya çalışırken çıktıkları bu yolculukta birbirlerini de deli gibi kıskanırlar. Eee ne demişler seven insan kıskanır. Bu duyguyu hisseden sadece yeni âşıklar değil elbet. Barış da aşkını kalbine gömmeye çalışsa da hala Zarife’yi deliler gibi kıskanmaktadır. Zeynep de onu kıskanır umutsuzca. Bakalım Zeynep bu defa aşkına karşılık bulabilecek mi? Osman ve Samet arasında Emine için girdikleri büyük rekabet hala sürmektedir. Bakalım sonunda güzel Emine’nin kalbini hangisi kazanmayı başaracak. Geleneksel Şıpıldak şenliği bölümün en eğlenceli ve renkli bölümü. Köy içinde bir sürü rekabete ve komik yarışmaya sahne olacak Şıpıldak şenliğinde aynı zaman önemli bir de güzellik yarışması var. Savaş’a inat, Zarife’nin de katıldığı bu çok önemli güzellik yarışmasını acaba kasabanın hangi kızı kazanacak?

57b2bd5718c7732ec836925e

 

5.Yüksek Sosyete : Star Tv’nin sevilen dizisi 9.bölümünde Total’de aldığı 4,26 reyting puanı ile 5.sırada yer almıştır. Yüksek Sosyete’nin 8. bölümünde Kerem’in, Cansu’ya gerçekleri itiraf ettiği sırada Mert’in trafik kazası geçirmesi merakla beklenen sahneyi 9. bölüme taşıdı. Yüksek Sosyete’nin dün yayınlanan 9. yeni bölümünde Mert kazayı atlatmayı başardı. Hatta Ece, yaşananların etkisiyle Mert’e itirafta bulundu ve ikili sevgili oldu. Bu gelişmeler de Kerem ile Cansu arasındaki tüm engelleri kaldırdı. Ece, Mert’e evde yemek hazırlarken, Cansu elbisesinin yırtılmasından ayakkabısının topuğunun kırılmasına kadar yaşanan tüm aksiliklere rağmen Kerem ile yemeğe çıkmayı başardı. Çiftlerin buluşmasına romantik anlar damga vurdu.

yüksek soyete 9.bölüm

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Hayat Sevince Güzel, Hangimiz Sevmedik, Gülümse Yeter, No:309, Aşk Laftan Anlamaz, Yüksek Sosyete, Bodrum Masalı, Rüzgarın Kalbi, Tatlı İntikam, Seviyor Sevmiyor ve Hayatımın Aşkı her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Fox Tv ve Kanal D 3 dizi. Show Tv 2 dizi. Atv ve Star birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Fox Tv 3 dizi. Kanal D 2 dizi. Star, Atv ve TRT1 birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de ve AB’de 3’er ile Fox Tv ve Kanal D haftanın birinciliğini paylaşmışlardır.

Geçen hafta dizilerde biraz kıpırdanma gördük. Kanal D’de “Bodrum Masalı” gibi güçlü bir gençlik dizisi yayına girdi. Bu hafta boyunca 17 dizi gösterime girdi ve 10 tanesi de ilk onda yer aldı. Yeni sezon dizleriyle beraber yeni diziler de geliyor. Evlat Korkusu, Vatansever, Arkadaşlar İyidir, Cesur Yürek, Bana Sevmeyi Anlat ve Ay Yapım’da Çağatay Ulusoy’un çok iddialı polisiye dizisi “İçerde” geliyor. Bu dizilerin çekimleri başladı. Ay sonuna doğru yeni tanıtım fragmanlarını ve Eylül ayından itibaren de ilk bölümlerini ekranlarımızda göreceğiz.

Çekimleri hızla devam eden Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli ve Bensu Soral’ın polisiye dizisi İçerde, adından sosyal medyada sıkça söz ettiriyor. Çağatay Ulusoy oyunculuk adına yine imajında değişiklik yaparak, saçlarını 3 numaraya vurdurdu. Delibal filminde bıraktığı sakalını da kesti. Onu tekrar yepyeni bir imaj ve karakterde izleyeceğiz.

cats cu + cu

Çağatay Ulusoy’un önceki hali ve son hali görülüyor. Ulusoy, Sarp karakteri olarak hırslı, gözü pek polisi canlandıracak. İçerde; Eylül ayında gösterilecek diziler arasında iddialı olacak bir yapım.

Eski sezon dizilerinin yeni bölümlerinin çekimlerine başladı ya da başlayacak. Eylül ayından itibaren yarışa katılacaklar. Kıvanç Tatlıtuğ (Siyah Beyaz), Halit Ergenç (vatansever) ve Kadir Doğulu, Seda Balkan ve Mustafa Üstündağ’ın yeni dizisi “Bana Sevmeyi Anlat” merakla beklenen diziler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir