Geçen Haftanın (01 – 07 Ağustos 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 8 AĞUSTOS

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 01 – 07 Ağustos 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta 10 yaz dizisi gösterime girdi. Total ve AB’de aldıkları reyting puanlarına göre sıralamaya girdiler.

Total’de Fox Tv’nin yaz dizisi, No:309 aldığı 5,31 puan ile 1.sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında ise, Kanal D’nin Hayatımın Aşkı, 2,58 puanla yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında geçen hafta olduğu gibi Star Tv’nin Yüksek Sosyete 7.Bölümde aldığı 4,67 reyting puanı ile yer aldı. AB’de 10.sırasında ise, Star Tv’nin Hanım Köylü 1,56 puan ile yer aldığını gördük.

Kanal D’nin yeni dizilerinden, Serkan Çayoğlu ile Hande Doğandemir’in başrolü oynadıkları “Hayatımın Aşkı” 11.bölüm ekranlarımıza geldi. Total’de 2,58 puan ile gecenin birincisi olmasına rağmen, haftanın dizileri arasında 10.sırada yer aldı. AB’de durum pek parlak değil.

Bu hafta ekranlara gelen Gülümse Yeter 3.bölümleri ile gene ilk 5’e girmeyi başardı. Show Tv ekranlarında yayınlanan diziye usta oyuncu Erdal Özyağcılar güç katıyor.

Kanal D’nin “Kanıt: Ateş Üstünde” dizisinin 4.bölümü geçen hafta, başbakan Binali Yıldırım’ın canlı yayın konuşması yüzünden yayınlanamadı. Bu hafta 9 Ağustos akşamı ekranlara gelecek.

Hanım Köylü, gerçekten de reytinglerde dibe vurdu. Buna ekonomik nedenler de eklenince dizi 13.bölümde erken final yaptı. Gold Film – Faruk Turgut biraz sitemkar tweet atmıştı. Reytinglerden çok durumun ekonomik olduğunu belirtmişti.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.No:309 Özel 8.Bölüm (Fox Tv)………………………5,31 – 18,66

2.Yüksek Sosyete 7.Bölüm (Star Tv)………………….5,27 – 19,66

3.Gülümse Yeter 3.Bölüm (Show Tv)………………..5,09 – 19,10

4.Aşk Laftan Anlamaz 6.Bölüm (Show Tv)………..4,94 – 17,55

5.Hayat Sevince Güzel 8.Bölüm (Fox Tv……………3,95 – 14,36

6.Hanım Köylü 13.Bölüm-Final (Star Tv)………….3,60 – 12,89

7.Tatlı İntikam 18.Bölüm (Kanal D)………………….3,16 – 13,63

8.N”olur Ayrılmayalım 4.Bölüm (Fox Tv)………….2,69 – 10,45

9.Şahane Damat 5.Bölüm (Star Tv)…………………..2,59 – 9,98

10.Hayatımın Aşkı 11.Bölüm (Kanal D)……………..2,58 – 10,05

 

AB’de ilk 10 :

1.Yüksek Sosyete 7.Bölüm (Star Tv)………………..4,67 – 17,33

2.Aşk Laftan Anlamaz 6.Bölüm (Show Tv)………4,44 – 16,22

3.No:309 8.Bölüm (Fox Tv)……………………………4,09 – 14,89

4.Gülümse Yeter 3.Bölüm (Show Tv)………………3,75 – 14,13

5.Tatlı İntikam 18.Bölüm (Kanal D)………………..2,97 – 14,20

6.Hayatımın Aşkı 11.Bölüm (Kanal D)…………….2,13 – 8,59

7.N”olur Ayrılmayalım 4.Bölüm (Fox Tv)………..2,02 – 8,43

8.Hayat Sevince Güzel 8.Bölüm (Fox Tv)…………1,99 – 8,20

9.Şahane Damat 5.Bölüm (Star Tv)………………….1,94 – 7,44

10.Hanım Köylü 13.Bölüm-Final (Star Tv)………..1,56 – 6,31

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.No:309 : Fox Tv’nin bu güzel aşk dizisinin 8.bölümünde Total’de aldığı 5,31 puanla 1.sırada yer almıştır. Onur’un Pelinsu ile öpüştüğünü gören Lale, Onur’a karşı olan duygularını sorgular. Ona karşı kontrollü ve mesafeli olmaya karar verir. Lale’nin bu duygularından habersiz olan Onur Lale’nin tavırlarını yanlış anlar ve kendisine hiçbir duygu beslemediğini düşünür.. O da Lale’ye karşı gardını alır.

no-309-8-bölüm-

 

2.Yüksek Sosyete : Star Tv’nin sevilen dizisi 7.bölümünde Total’de aldığı 5,27 reyting puanı ile 2.sırada yer almıştır. Cansu, Süreyya’nın zoruyla bir sosyete düğününe katılacak ama davetlilerin arasında Mert Çalhan da var! Tabii ki Mert, yerine Kerem’i gönderecek. Cansu ve Kerem sosyete düğününde sırları ortaya çıkmasın diye birbirinden köşe bucak kaçacaklar. Diğer yandan Ece ve Mert bir mahalle düğününde sürpriz bir gece yaşayacak. Mutlu aile tablosu rolünü oynamaya çalışan Koran Ailesi’ndeki herkes için ise düğün beklenmedik gelişmelere gebe olacak. Davetsiz olarak düğüne gelen Işıl, Süreyya cephesinde bardağı taşıran son damla olacak. Cansu ve Süreyya yüzleşecek, anne kız arasındaki bu duygu yüklü hesaplaşmada yıllardır saklanan “uğursuzluk” sırrı açığa çıkacak.

YUKSEK_SOSYETE-6

 

3.Gülümse Yeter : Usta oyuncu Erdal Özyağcılar’ın henüz üç bölümü ekranlara gelmesine rağmen dizi sevildi. Total’de aldığı 4,67 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 3.sıraya yer aldı.

Dizinin yeni bölümünde; Özdemir’lerin Civan’ların evine yerleşmesiyle her iki aile içinde bol atışmalı ve çatışmalı biraz da aşk soslu bir dönem başlıyor! İşte Gülümse Yeter 3. bölüm fragmanı ve bölüm ayrıntıları… Usta oyuncu Erdal Özyağcılar’ı Aslı Bekiroğlu, Yılmaz Kunt, Seray Kaya, Pamir Pekin gibi isimlerle bir araya getiren “Gülümse Yeter’in yeni bölümünde sevilen oyuncu Serenay Aktaş konuk oyuncu olarak renk kattı.

gülümse yeter 3.bölüm

 

4.Aşk Laftan Anlamaz : Bi Yapım-Burak Sağyaşar’ın, Hande Erçel ile Burak Deniz’in başrolü oynadıkları dizinin 6.bölümünde Total’de aldığı 4,94 puanla 4.sırada yer almıştır.

“Aşk Laftan Anlamaz”ın 6. bölümünde; Murat, Kerem ve Doruk, Cenk’in şikayeti üzerine geceyi karakolda geçirmek zorunda kalırlar. Yaşanan bu kötü olay, Hayat ve Murat arasındaki buzların daha da erimesini sağlar. Ayrıca Cenk’i köşeye sıkıştırıp, resimleri neden basına verdiğini de öğrenirler. Gerçekler ortaya çıktığında Murat, Didem’in anlaşmasını fesheder. İpek’in babası sürpriz bir şekilde kızını ziyarete gelir. İpek her ne kadar heyecanlansa da babası sadece para istemek için gelmiştir. İpek parası olmadığını söylediğinde ise arabasını satmasını ister. Bunu öğrenen Hayat, arkadaşının durumuna dayanamaz ve sorunu halleder. Hayat ve Murat bir fuar için seyahat etmek zorundadırlar. İş çıkışı yola koyulmak üzere sözleşirler. Murat evine gider, Hayat da yarım kalan işlerini hızlıca bitirmek üzere çalışmaya devam eder. Murat geri döndüğünde Hayat’ı bulamaz, çünkü Hayat asansörde mahsur kalmıştır. Bunun üzerine fuara gidemeyen ikilimiz Murat’ın evinde keyifli bir hafta sonu geçirmeye karar verir. Ta ki Didem başka sorunlarla gelene kadar.

ask-laftan-anlamaz-6-bolum

 

5.Hayat Sevince Güzel: Fox Tv’nin ilginç dizisi Hayat Sevince Güzel’in 8.Bölümünde, aldığı 3,95 reyting puanı ile 5.sırada yer almıştır.

Savaş ve Zarife’nin aşkı bütün engelleri rağmen tam hız devam etmektedir. Rüstem ağa zehirli atık yüzünden tarlasındaki ürünü kaybedince, bunun sorumlusu olarak Salih’i gösterir. Salih nezaretteyken Zarife ve Savaş onun masumiyetini kanıtlamak için ellerinden geleni yaparlar. Bir yandan Salih’i aklamaya çalışırken çıktıkları bu yolculukta birbirlerini de deli gibi kıskanırlar. Eee ne demişler seven insan kıskanır. Bu duyguyu hisseden sadece yeni aşıklar değil elbet.

hayat sevince güzel 8.bl.

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Hayat Sevince Güzel, Hanım Köylü, Gülümse Yeter, Şahane Damat, No:309, Aşk Laftan Anlamaz, Yüksek Sosyete, N”olur Ayrılmayalım,Tatlı İntikam ve Hayatımın Aşkı her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Fox Tv ve Star Tv 3’er dizi. Kanal D ve Show Tv ikişer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Fox Tv ve Star Tv 3’er dizi. Kanal D ve Show Tv ikişer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de ve AB’de 3’er ile Fox Tv ve Star Tv haftanın birinciliğini paylaşmıştır.

Geçen haftaya neredeyse geçen haftanın birebir kopyası gibiydi. Hafta boyunca takip edebildiğim 10 yaz dizi gösterime girdi ve hepside ilk onda yer aldı. Ağustos ayı içinde yeni diziler başlayacak 18 Ağustos merakla beklenen “Bodrum Masalı” başlıyor. Oldukça da iddialı geliyor. Eski sezon dizilerinden de ay sonuna doğru yeni döneme girecek diziler de var. Eylül ayında yeni dizilerle birlikte, eski sezon dizileri devreye girecek. Yaz dizilerinden beğenilen dizler yoluna devam edeceklerle beraber reyting savaşları bütün hızıyla başlayacak.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir