Medcezir / Romantik Yaman’dan Mira’ya inanılmaz sürpriz!

TV Programları

Tv Programları:

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Star Tv.in tutkulu dizisi Medcezir’de Romantik Yaman’dan Mira’ya, sevgili olmalarının altıncı ay sürprizi. Yüzlerce mum ışığı altında, tatlı müzik nağmeleri ile dansı görülmeye değerdi. Medcezir’in reytinglerde bu hafta karnesi zayıf.  Hem AB’de, hem de Total’de Karagül’ün altında kalmış her iki kategoride de 2.olmuş.

Geçen bölümde cinayet suçu ile Selim Bey tutuklanmıştı. Yaman’ın annesi haberi televizyondan duyar, hemen oğlu Yaman’ı arayıp bilgi alır. Yaman, Selim Beyin bu durumundan çok etkilenir, aileye yardım etmek için çırpınır.

Ender Hanımın tansiyonu düşer, Sedef kardeşinin tansiyonunu ölçer, Sude Hanın da, onu teselli etmeye çalışır.

Mert, Eylül, Yaman ve Kenan adliyeye giderler. Selim Serez, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılır. Mert, üzüntüden midesi bozulur.

Öldürülen Birol Beyin kardeşi çıkışta, Selim Beye sözlü saldırıda bulunur. Selim Bey, gerçek katili bulacağını basın önünde söz verir.

Cinayet silahı Selim Beyin arabasından alınan bijon anahtarı olduğu ortaya çıkar. Biri bilerek suçu Selim Beyin üstüne atmak istemiştir. Yaman, Selim Beyin arabasında bulduğu eldivenleri yıkamıştır. Bu eldivenleri getirir. Selim Bey, delil olarak polise teslim edelim. Tüm aile evde oturup, durum değerlendirmesi yaparlar.

Ekran Alıntısı.PNG 31.2

Giray paniğe kapılır. Hasan ile konuşur, abi beni de cinayet davasından sorguya almasınlar, tekrar hapse girersem biterim ben, der.

Ekran Alıntısı.PNG 31.3

Leyla ile Orkun boğaz manzaralı bir yerde kahve içerken, Burak telefon eder. Leyla, babam ile beraberiz diye yalan söyler. Orkun ile Yaman hakkında konuşurlar. Leyla, Orkun’un suratına sen bayağı gıçıksın, benim işim var der ve çeker gider.

Asım Bey, küçük kızı Ada ile yemeğe çıkar. Sakin bir yerde baş başa yemek yerler. Asım Bey kızını daha yakından tanımak istemiştir. Soy adını da kullanabileceğini söyler.

Ekran Alıntısı.PNG 31.4

Kenan Yaman’a ben sana bir şey söyleyeceğim deyip içeri çeker. Kenan biraz kıvrandıktan sonra, Selim Beye saldırı oyunlarını anlatır. Sırf restorandaki işi kaybetmemek için yaptım. Yaman, Kenan’ın yakasına yapışır, adi herif, yazıklar olsun sana. Bu kavgayı duyan Selim Bey koşar gelir. Yaman bu defa kardeşini korumaz, anlat her şeyi, hadi. Kenan her şeyi açık yüreklilikle anlatır. Yaman, sen harbiden aptalsın, sıfır numara ambalajında aptalsın, der. Otopark olayı dışında hiçbir şey ile ilgim yok. Selim Bey, herkesi salak yerine koydun dese de, Kenan özür diler, onu af eder. O heriflerden hesap sorma ben ilgileneceğim.

Ekran Alıntısı.PNG 31.5

Faruk Bey kızı Mira’ya, Yaman yıllardır yan evde yaşıyormuş gibi geliyor bana. Yaman ile arkadaşlık ettiğin için içim çok rahatım. Mira çok sevinir, babasının boynuna sarılır. Dükkan tıklım, tıklım doludur. Sude Hanım da oradadır, ilgileniyordur.

Ekran Alıntısı.PNG 31.7

Selim Bey, Giray, Mehmet ve Hasan hakkında suç duyurusunda ve şikayette bulunur. Yakalanıp, sorgulamaya alırlar. Yaman ile selim Beyde oradadırlar. Yaman Kenan abisine sorar, Selim Bey o içlerinde en masumu, tek suçu salaklığı, der.

Ekran Alıntısı.PNG 31.9

Yaman Selim Beye biz biraz Kenan ile takılacağız. Selim Bey, asıl benim konuşmaya ihtiyacım var ve beraber bir yere gidip kafa çekerler. İnce saz eşliğinde olanları, olacakları, geleceği ve de cinayetten konuşurlar. Yaman ağabeyinin anlattıklarını, yaptığı hırsızlıkları üzüntü ile dinler. Kenan’a ben sana babam yerine koydum,  senin yanlış yapman beni daha çok yaralıyor. Sen sadece sırtını bana yasla. Selim Bey bu son durum sadece üçümüzün arasında kalacak, der ve konuyu kapatır. Selim Bey, Yaman’a yaptığı babalığı Kenan’a da yapmıştır. Bu olgun babalık ona gerçekten yakışıyor.

Ekran Alıntısı.PNG 31.8

Mira ve arkadaşları babasının yeni mekanında oturup, bir şeyler içip muhabbet ederler. Mira’ya 6 ay kutlamasını sorarlar. Mira herkes nerden biliyor deyince, Beren abla biz hep Yaman ile seni konuşuyoruz. Herkes gülüşür.

Ekran Alıntısı.PNG 31.1

Ada, Mert ve Ender Hanım evde beraberdirler. Mert, şarlok holmes gibi cinayeti çözme formüllerini anlatır. Ada, Orkun ile buluşacağız deyip çıkmak ister. Mert Orkun lafını duyunca sakın o adamla arkadaşlık etme diye Ada’ya neredeyse yalvarır. O sıra da Orkun, Mira, Eylül ve Beren de kapıdan girerler.

Mert, Eylül, Mira ve Beren’e cinayet ile ilgili açıklamalarına devam eder. Mira, Mert’in odasında Klasik müzik resitali ilgili broşürü görür. Mert okulda dağıttılar. Mira, Tan’ın kaldığı hastane olduğunu anlar.

Ekran Alıntısı.PNG 31.11

Lokanta dönüşü Selim Beye, Kenan teşekkür eder. Yaman, bugün kilometreyi sıfırladık, der. Kenan, aklımda… Eyvallah der ve lokantaya gider. Ender Hanım pencerededir. Selim Bey, benim inzibat yatmamış. İyi geceler abi diyen Yaman’ın omzunu vurarak sana da oğlum, der. Selim Bey, Kenan’dan çok farklı olan Yaman’a oğlu gibi, aileden biri gibi olduğunu hep hissettirir.

Ekran Alıntısı.PNG 31.12

Yaman, Mira’nın penceresine bakar, odaya girer. Ne görsün, Mira kıvrılıp yatağının üzerinde uyumuştur. Başucunda da gitarı görür. Alır gitarın tellerini dokunur. Mira, uyanır. Kesme ne olur devam et. Yaman, bir parça mırıldanır. Mira, hayran, hayran onu seyreder ve dinler. Yaman, sen benim yanımdan hiç ayrılma, tamam mı? Her kapıyı açtığımda seni göreyim. Uyurken, uyanıkken, hep yanımda ol. Mira, ne oldu sen gene bülbül olmuşsun, şalgamdan mı yoksa? Yaman, Mira’dan…

Ekran Alıntısı.PNG 31.24Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Sonra Mira’nın dudaklarından öper. Sonra da Mira’nın evinin kapısına kadar geçirir.

Ekran Alıntısı.PNG 31.13

Ender Hanım, Selim Bey ile duygusal anlar yaşarlar. Selim Bey karısına sıkıca sarılır, tenini özlemişim, dünya ayağımın altından kayıyor zannettim.  O sert görünüşlü Selim’in gözlerinden yaşlar süzülür.

Hastabakıcının oğlu Kadir, dergide harfleri işaretleyerek şifreli olarak, Mira hakkında bilgi verir. Tan okuyunca aldığı haberlerden memnun olmaz, çok sinirlenir. Hiçbiri doğru yok, hepsi yanlış.

Yaman ile Mira okulda, Tan’ın afişi önünde konuşurlar. Orkun, Tozludere’deki adamından telefon alır. Çok sinirlenir. Karşına gelen Yaman’a sen mi kışkırtıyorsun adamları. Aralarında kısa bir tartışma olur.

Leyla ile Ayşe konuşlar. Önce Orkun sonra da Burak, Leyla’ya buluşmak için mesaj atarlar. Leyla, her ikisini de Kalamış sahilinde Saat:2.de diye randevu verir.

Ekran Alıntısı.PNG 31.15

Mert, Yaman, Mira ve Eylül bir çocuk oyuncak mağazasına giderler. Mert, oyuncaklara çocuk gibi saldırır. Eylül, onun o haline bakarak eğlenir.

Selim Bey, elemanları ile beraber cinayeti çözmek için toplantı yaparlar. Asım Bey, Sedef’in işi telefon açar. Selim Bey yoğun olduğu için bağlanmak istemez. Asım Bey çok sinirlenir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Yaman, Mira, Eylül ve Mert Kalamış sahilindeki parka dolaşmaya gelirler. Çağla erik alırlar. Yaman orada park hotum suyu ile yıkar. Hep beraber yerler. Leyla gelmiş, kenardan Orkun ve Burak’ı seyreder. Burak ile Orkun birbirlerini görürler. Eylül’ler de onları görür. Leyla Ayşe ile konuşurken, aaa Yaman’lar da burada. Hepsi de birbirlerini görünce şok olurlar. Leyla da ortaya çıkar. Beyler, ben ikinize de aynı saati mi vermişim? Orkun o küçük beyninle bana oyun mu oynuyorsun.

Ekran Alıntısı.PNG 31.16

Mert bizim haberimiz yoktu. Burak, benim haberim vardı. Orkun Yaman’ a sen mi düşündün bu ucuzlukları. Yaman, bulaşma sabrediyorum bu iki oluyor. Leyla, arkadaşlar benim yüzümden birbirinize girmeyin. Bir kız yüzünden birbirine düşer mi?

Ekran Alıntısı.PNG 31.17

Mira, döner Leyla’ya, bana bak, bulaşma, çıkma karşıma, uğraşma arkadaşlarımla… Uzak dur Yaman’dan. Bir daha tekrarlamayacağım der ve döner. Yaman, arabada kıskanç olmaya bak diyerek, Mira ile dalga geçer. Mert de gaz verir.

Ekran Alıntısı.PNG 31.18

Sude, lokantaya gelir. Kenan boya yapıyordur. Buralar toparlanmamış der ve Kenan’ın kaldığı odaya bakar. Kenan, o geceki koku. Sude Hanım, eşyan azmış, bizim depodan istediğini alabilirsin. Kenan, çok cömertsin deyince, bir öpücüğün kırk yıl hatırı varmış, der. Sonra da dalga geçiyorum, sen beni ciddiye alma. O sırada Faruk Bey gelir.

Ekran Alıntısı.PNG 31.20

Selim Bey, Asım Beyle Sedef konusunu konuşur. Asım Bey telefonu suratına kapar. Mert, Yaman ve Ender Hanım ayaküstü kahvaltı ediyorlardır. Selim Bey, mahkemeye gidecektir. Yaman, yarın ben de geleceğim seni yalnız bırakamam.

Tan, verilen ilaçları yutmaz. Pencereden seyreder, Geçen çöp arabasına bakar, mutlaka kaçmayı planlıyor olmalı. Kadir annesine, Tan ağabeyime görmem, konuşmam lazım diye tutturur.

Mira, yarın akşam baş başa yemek yiyelim der. Yaman, yarın olmaz Selim abi ile cenazeye gideceğim, der. Mira, o geceyi unutmuş diye düşünür.

BlkCE7cIAAAm6hK[1]

 

Yaman, yatağının üzerinde alır gitarını keyifle tellerini dokunur. Mutluluk sarhoşu olarak yatar. Mira’yı düşünerek güzel bir uyku çeker.

Ekran Alıntısı.PNG 31.21

Cenazeye Selim Bey, Yaman ve Kenan ile gelir. Selim Beyin adamı gelen herkesin fotoğraflarını çeker. Cenazeye Turunç Nadir de gelmiştir. Arabasından çıkmaz, camdan seyreder. Yaman ile Kenan’ı tanıyordur. (Kürşat Alnıaçık, “Turunç Nadir” karakteri olarak diziye bu bölümde katıldı.)

Ekran Alıntısı.PNG 31.22

Yaman, Mira’ya müthiş bir sürpriz hazırlamıştır. Örnek evde çalışıyorum demiş. Mira, Eylül ile konuşur. Mira, şimdi örnek eve bakmaya gidiyorum, yorgunum demezse buradan götürürüm bir yere. Bu sürprizin hazırlanmasında Mert ile Eylül’ün de parmağı vardır.

Ekran Alıntısı.PNG 31.23

Mira, evin holüne girer. Her taraf ışıl, ışıl, onlarca mum yanıyordur. Güzel bir melodi fonda çalar. “Bütün dertler beni bekler, yatağımın başucunda.” Yaman, Mira’nın arkasından yaklaşır, sıkıca sarılır.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

 

Yanaklarından öper, beni unuttu mu sandın. Seninle ilgili hiçbir şeyi unutmadım, unutmıcam da… Mira seni çok, çok seviyorum. Sarmaş dolaş müzik eşliğinde dans ederler. Ve bu güzel 31. Bölüm de burada biter.

Ekran Alıntısı.PNG 31.25

Medcezir’de her şey çok güzel. Çağatay Ulusoy, “Yaman” olarak, Serenay Sarıkaya, “Mira” karakteri olarak çok başarılılar. Serenay’ın bazen role o kadar çok adapte oluyor ki, Yaman’a sarılınca, Çağatay olarak gülümsediğini, hatta biraz da utandığını görüyorum. Dizimizin bütün karakterleri inanılmaz başarılı.

Bu hafta reytinglerden çıkardığım ders, Her şey çok güzel amma, biraz hikaye üstünde fazlaca durulmalı. Senaristimiz Ece Yörenç çok yoruldu. Kurt Seyit ve Şura’yı da Melek Gençoğlu ile beraber yazıyorlar. İlk bölümlerde olduğu gibi Medcezir’i de beraber yazmalarını düşünüyorum. Akıl akıldan üstündür. Medcezir’in konu gidişatı hakkında bazı eleştiriler okuyorum. Çalakalem değil, biraz daha özen gösterilmesinin gerekli olduğunu inanıyorum.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller dizifilm.com ve diziden tarafımdan alınmıştır.

5 thoughts on “Medcezir / Romantik Yaman’dan Mira’ya inanılmaz sürpriz!

    1. Yorumunuz için teşekkürler. Bu aşk hep böyle sürecek Med Cezir Gel-gitlerle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir