2016 – 2017 Sezon dizilerinin performansları ne olur?

TV Programları

cats SEZON DİZİLER

Eylül 2016 başlayacak 2016-2017 sezonda devam edecek geçen sezondan gelen dizilerin performansı, diğer bir deyişle şansı ne olacak. Geçen günlerde 8 Temmuz 2016 tarihinde, “Tv’lerin yaz dizileri ve performansları” hakkında bir Blog yazısı yazmıştım. Ahmet Selim Ün adlı bir okuyucum, bu sezon yayınlanan kış dizilerinin performanslarını ve gelecek sezondaki durumları hakkında tahminlerimi içeren bir yazı istemişti. Ben de konu uzun ama yazmaya çalışacağımı söz vermiştim.

Ahmet Selim Ün’ün isteği üzerine devam edecek dizilerden ulusal kanallarımızda oynayan 17 diziyi kaleme aldım. Aklımın erdiği kalemimin yazdığı kadar düşüncelerimi sizlerle paylaşıyorum. Ayrıca bu dizilerle ilgili oyuncu değişiklikleri ve en son haberleri aktaracağım.

PARAMPARÇA (Star Tv) : 52.Bölümde Nurgül Yeşilçay‘ın diziden ayrılması ile benim diziye olan ilgim azaldı. Başrol oyuncular başladığı gibi devam etmeli, ya da o dizi final yapmalı. Zaten izleyicinin de ilgisi azalmıştır. Ama güçlü kadrosu sayesinde ayakta kalıyor. Yeni sezonda da izlenecek dizlerden biri… Erkan Petekkaya‘nın güçlü oyunculuğu ve de karakter oyuncusu Keriman’ın (Nursel Köse) oyunculuğu seyre değer kılıyor.

paramparça-34-bölüm-fragman

 

KIRGIN ÇİÇEKLER (Atv ) : Yetimhanede kalan 4 genç kızın hayat öykülerinin ele alındığı drama dizisi Pazartesi akşamlarının reyting rekortmeni dizilerinden biri. Duygusal yönün ağır bastığı dizide izleyiciyi salya sümük ağlatıyor. Özgür Çevik ev İpek Karapınar‘ın başrolü oynadığı dizide, Biran Damla Yılmaz, Gökçe Akyıldız, Hazar Mortan ve Aleyna Solaker gibi genç kızlarımız rol alıyor. Eylül’de 3.sezonunu başarıyla devam edecek dizilerimizden.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ (Atv) : Başrollerini Okatay Kaynarca ve Deniz Çakır‘ın oynadığı, Salı günlerinin reyting birincisi dizisi geçen sezonu çok iyi geçirdi. Dizinin başrol kadın oyuncusu Deniz Çakır ile Oktay Kaynarca’nın özel hayatlarında araları açıldı. Bu durumda Deniz Çakır’ın diziden ayrıldığı duyumunu aldık. Yeni sezonda Deniz Çakır dizide yok! 2.Sezonun da çok iyi geçeceğini tahmin ediyorum. Reytinglerde oldukça iddialı olacak, seyircinin ilginizi çekmeye devam edecektir.

fft99_mf6036544

 

HAYAT ŞARKISI (Kanal D) : Bucu Biricik ve Birkan Sokullu’nun dizisi “Hayat Şarkışı” Salı geceleri çok sevildi. İyi de reyting aldı. Yeni sezonda da aynı ilginin ve reytinginin devam edeceğini düşünüyorum.

maxresdefault

 

ASLA VAZGEÇMEM (Show Tv) : Tolga Sayışman ve Amine Gülşe‘nin oynadığı dizi, genel olarak reytingleri çok yüksek olmasa da, özel bir seyirci kitlesi var. Tolga Sayışman’ın kendine has hayran kitlesi ve takipçiler mevcut. Bu nedenle Eylül ayında 3.sezona kaldığı yerden devam edecektir.

asla-vazgecmem-53

 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1) : Oynadığı Çarşamba gecesinin ve de haftalık reyting sıralamasında ilk sırada olan bir dizi Diriliş. Engin Altan Düzyatan oyunculuk performansı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Osmanlının kuruluş yıllarındaki durumunu tarihi gerçeklere dayandıran dizi oldukça seviliyor ve beğeniliyor. Aynı ilgi yeni sezonda ziyadesiyle devam edecektir.

dirilis-erturul-48-bolum-fragmani-4973

 

KARA SEVDA (Star Tv) : Burak Özçivit ile Neslihan Atagül bu dizide iyi bir çift oldular. Kaan Urgancıoğlu yarattığı kötü karakter ile de sevildi. Telefon zili bile gençler arasında kullanılır oldu. Bu tutkulu aşk dizisinin sonu bu 2.sezonda nereye kadar gidecek merak edilir oldu. Reytingleri de oldukça iyi, aynı seyirci ilgisi devam edecektir.

 

kara sevda sezon finali (1)[5]

 

POYRAZ KARAYEL (Kanal D) : Başrollerini Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli’nin oynadığı dizinin geçen sezon finalinde Ahmet Poyraz Karayel’in vurulması ile öldü mü? sorusunu akla getirdi. Eylül ayı içinde 3.sezonuna devam edecek polisiye dizide izleyici ilgisi devam edecektir.

indirpoyraz karayel

 

KURTLAR VADİSİ PUSU (Show) : Geçen sezon Kanal D’de oynayan Kurtlar Vadisi Pusu yeni sezonda Show Tv ekranlarında olacak. Uzun soluklu dizinin en çok kanal değiştiren dizilerden biri olduğunu söyleyebiliriz. 14 yıldır devam eden devam eden Necati Şaşmaz‘ın dizisi geçen sezon reytinglerde düşüş yaşasa da belli bir izleyici kitlesi mevcut. Yeni sezonda aynı ilginin devam edeceğini düşünüyorum. Pana Film gene kendi günü Perşembeleri devam edecek mi?

indir vadi pusu

 

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM ( ? ) : Kösem Sultan’da yeni sezonda bir çok oyuncu değişikliklerine gebe. Hatta başrol oyuncusu Beren Saat‘in yerine Nurgül Yeşilçay‘ın geçeceği söyleniyor. Şahzade Murad’ın genlik yıllarını da, Medecer’in kötü çocuğu Orkun Metin Akdülger oynayacağı yazıldı. Star Tv’de devamı da meçhul, başka bir kanala da geçebilir. Dizinin seyredilirliği konusunda geçen sezon çok konuşuldu. Yurt dışı satışları nedeniyle devam ettiği söylendi. Yeni 2.sezonda konu IV.Murad üzerinde dönecek! Gerçekten reytinglerini ben de merak ediyorum. Zira ilgi ile izlediğim dizilerden biri…

muhtesem-yuzyil-kosem-dizisijpg

 

YETER (Atv) : Başrollerini Pelin Karahan ve Yurdaer Oku’un oynadığı ilginç dizi geçen sezon reytinglerde pek öne çıkmasa da idare etti. Yeni 2.sezonda 27.bölümden devam edecek dizi merak edilen konu Yekta (Yurdaer Okur) ölecek mi? Yeni sezonda hep birlikte göreceğiz.

yeter-dizisi-atv1

 

KİRALIK AŞK (Star Tv) : Elçin Sangu hakkında çok konuşuldu, diziden ayrılabileceği söylendi. Ama dizi devam ediyor. Geçen yıl yaz dizisi olarak başladı. Birinci sezonu uzunca bir dönem olarak devam etti. Barış Arduç bu dizi ile iyi bir çıkış yaptı, genç kızlarımız tarafından çok sevildi. Sevile oyuncuları ile yeni sezondaki performansını merak ediyoruz. Ömer ile Defne evlendi. Artık dizide karı kocalar, kiralık aşk bitti, karı kocalık başladı.

Clvn_-6XIAUSf2v

 

ARKA SOKAKLAR (Kanal D) : Kanal D’nin yılların eskitemediği dizisi Arka Sokaklar geçen sezon yaptığı ataklarla reytinglerin tepesine oturdu. Bu ilgi yeni sezonda devam edecek gibi gözüküyor. Özgür Ozan, Gamze Özçelik Şevket Çoruh ve Zafer Ergin’in başrolü oynadığı dizinin yapımcı Türker İnanoğlu. Geçen sezon finalinde tüm ekip havaya uçmuştu, kimler sağ kaldı, kimler öldü yeni sezonda göreceğiz.

1 arka sklar

 

KERTENKELE (Atv) : Timur Acar ve Sera Tokdemir’in başrolü paylaştığı romantik komedi dizisinden Timur Acar’ın ayrıldığı açıklandı. Ayrıca Komiser Ünsal’ı canlandıran Erdinç Gülener’in de ayrıldığı belirtildi. Bu durumda dizinin akıbeti merak ediliyor. Yeni oyuncuların katılımıyla dizi 3.sezonuna devam edebilir.

Kertenkele-dizisi

 

FİLİNTA (TRT1) : Son Osmanlı döneminde geçen dizi, bir Osmanlı Polisiyesini anlatıyor. Komedi yönü ağır basıyor. Yeni sezonda ilgi ile seyredilecektir.

Filinta_An_Ottoman_Detective_Fiction

 

BABA CANDIR (TRT1) : Sevilen dizi geçen sezon ara ara haftanın ilk on dizisi arasında yer almıştı. Üç çocuğun bakmak zorunda kalan bir babanın öyküsünü anlatan dizi izleyicisinin beğenisi kazanmış dizilerden biri. Yeni sezonda da ilgi ile izlenecektir.

hqdefault

 

O HAYAT BENİM ( Fox Tv) : Keremcem ve Ezgi Asaroğlu’nun başrolü oynadığı dizide Hülya rolüyle yer alan Ahu Sungur diziden ayrılıyor. 4.sezonda dizide olmayacak. Ayrıca en önemlisi başrol oyuncusu Ezgi Asaroğlu da diziden ayrılmış. Yeni sezon oyuncu kadrosundaki değişikleri 101.bölüm başlayınca göreceğiz.

1842810_1144317

 

2016 – 2017 yeni sezonda devam edecek eski diziler hakkında taze bilgiler şimdilik böyle. Bu dizileri ilave olarak bir çok yeni iddialı sezon dizisi de bu diziler ilave olacak. Hemen aklıma gelen, Halit Ergenç‘in Vatan Haini’nde eşi Bergüzar Korel ile oynayacak.(Dizi başlamadan Hırvatistan’a satılmış bile.)

Çağatay Ulusoy‘da neredeyse 9 aydır hazırlandığı polisiye dizisi “İçeride” ile çok iddialı geliyor. Küçük Sırlar Dizisinde oynayan Bensu Soral ile prensip anaşmasına varılmış, bayan baş rolü oynayacak. Aras Bulut İynemli de kardeş olarak rol alacaklar. Çetin Tekindor da babaları olack.

cats ulusoy+bulut a

 

Kıvanç Tatlıtuğ, Siyah-Beyaz dizisi ile bölüm başına 130 bin lira rekor ücretle gelecekmiş. Partneri de Tuba Büyüküstün olacakmış. Ayrıca Kenan İmirzalıoğlu Ay Yapım yeni dizisinde Fahriye Evcen ile oynayacak. Yaz dizilerinden sezon dizilerinin ilavesi ile kıran kırana bir reyting savaşları olacaktır. Bakalım kim kalır, kim ölür hep birlikte göreceğiz.

Yeni sezonda herkese keyifli seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Büyük bir çalışmanın ürünü olan bu blog yazısından alıntı yapılması durumunda, emeğe saygı göstermek adına alıntılarınızda isim zikretmek gerektiğin unutmayın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir