Geçen Haftanın (20 – 26 Haziran 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats 27 haziran

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 20 – 26 Haziran 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen hafta final yapan seri başı dizilerin yarıştan çekilmesi ile bu hafta geri kalan diziler yarıştılar. Reyting puanlarının çok aşağılara düştüğünü gördük. Değil 5, AB’de 4 puan altındaki diziler bile dereceye girdi. Yaz dizileri de pek umut vermedi. Reytingleri fırlayan bir dizi yok.

Total’de Arka Sokaklar aldığı 5,76 puanı ile 1.sırada yer aldı. Total’nin 10.sırasında ise, Star Tv’nin Tatlı İntikam dizisi, 14.bölümünde aldığı 3,10 puanla 10.sırada yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında Star Tv’nin yeni dizisi olan Yüksek Sosyete 2.Bölümünde aldığı 4,76 reyting puanı ile ile yer aldı. AB’de 1o. sırasında ise, 3,48 ile Fox Tv’nin No:309 dizisi yer almıştır.

Star Tv yeni dizisi Hanım Köylü, yayın günün değiştiriyor ve 10.bölümü 27 Haziran Pazartesi akşamına geliyor. Gold Film, sebebi reyting değil, ekonomik diyerek final yapmaya karar vermişti.

Tatlı İntikam 14.bölümü ile ekranlarımıza geldi. Total’de 6.sırada yer aldı. AB’de 3. sırada yer almıştır.

Serkan Çayoğlu ile Hande Doğandemir’in yeni dizisi Hayatımın Aşkı 7.bölüm ekranlarımıza geldi. Reytingleri, maalesef düşük geldi. Pazar akşamının diğer dizisi O hayat Beni sezon finali yaparak tatile girdi.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Arka Sokaklar 407.Bölüm (Kanal D)……………………5,76 – 19,99

2.Yüksek Sosyete 2.Bölüm (Star Tv)………………………4,45 – 15,79

3.Kiralık Aşk 52.Bölüm (Star Tv)…………………………..4,41 – 15,35

4.Paramparaça 71.Bölüm (Star Tv)………………………..4,40 – 14,47

5.Hayat Sevince Güzel 3.Bölüm (Fox Tv)………………..4,24 – 13,99

6.Kertenkele 71.Bölüm (Atv)………………………………….3,95 – 14,84

7.No:309 4.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..3,85 – 12,96

8.Seviyor Sevmiyor 2.Bölüm (Atv)………………………….3,62 – 12,07

9.Hayat Şarkısı 20.Bölüm (Kanal D)……………………….3,51 – 11,41

10.Tatlı İntikam 14.Bölüm (Kanal D)……………………….3,10 – 11,63

 

AB’de ilk 10:

1.Yüksek Sosyete 2.Bölüm (Star Tv)…………………………..4,76 – 18,66

2.Arka Sokaklar 407.Bölüm (Kanal D)……………………….4,39 – 15,49

3.Paramparaça 71.Bölüm (Star Tv)…………………………….4,10 -13,53

4.Kiralık Aşk 52.Bölüm (Star Tv)……………………………….4,05 – 14,39

5.Hayatımın Aşkı 7.Bölüm (Kanal D)………………………….3,94 – 14,35

6.Hayat Şarkısı 20.Bölüm (Kanal D)………………………….3,87 – 12,06

7.Hayat Sevince Güzel 3.Bölüm (Fox Tv)……………………3,75 – 12,49

8.Tatlı İntikam 14.Bölüm (Kanal D)…………………………..3,60 – 13,79

9.Seviyor Sevmiyor 2.Bölüm (Atv)…………………………….3,59 – 12,02

10.No:309 4.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..3,48 – 11,50

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1.Arka Sokaklar: Bu hafta Total’de aldığı 5,76 reyting puanı ile bu hafta 1.sırada yer aldı. Kanal D ekranlarının uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar’ın 407. bölümünde nefesler tutuldu. Rıza baba geçirdiği talihsiz bir olay sonrası vuruluyor. Rıza baba ölecek mi? Kanal D ekranlarının fenomen haline gelmiş polisiye dizisi Arka Sokaklar nefes kesen yeni bölümü ekranlara geldi. Rıza babanın vurulması herkesi üzdü.

arka sokaklar 407 bölüm

 

2.Yüksek Sosyete : Star Tv’nin yeni dizisi Yüksek Sosyete 2.bölümü ile bu hafta da AB’de aldığı 7,76 ile 2.sırada yer alıyor. Sevenleriyle 2’inci randevusuna çıkan Yüksek Sosyete’de olaylar şöyle gelişti: Ait olduğu yeri ve insanları arayan Cansu; Oliva’da çalışmaya başladığı ilk gün başını belaya sokar. Onu kurtarabilecek tek kişi Kerem’dir ama Cansu, onun şartlarına uymaz. Mert’in yer değiştirme teklifini kabul eden Kerem; Yüksek Sosyete dünyasına alışmaya çalışırken hem Mert’le hem ailesiyle hem de Cansu’yla ilgilenmek zorundadır. Cansu’nun zengin sosyete bayan müşteriden özür dilememesi damga vurdu. Bu nedenle işinden de oldu.

ClqPHg6WEAELym9

 

3.Kiralık Aşk: Bu hafta sezon finali ile ekranlara veda eden Elçin Sangu ve Barış Arduç’un sevilen dizisi Total’de aldığı 4,41 reyting puanı ile 3.sırada yer alıyor. Ve beklenen sezon finali! Defne ve Ömer kavuştu. Aşk yeniden alevleniyor. Düğün hazırlıkları sürerken beklenmedik bir itiraz, tüm dengeleri alt üst ediyor. Defne ve Ömer’in evliliğine karşı duran kim? Aşıklar inatlaşıyor. Peki, aşk mı gurur mu kazanacak? Çıkan anlaşmazlıklar çözülebilecek mi? Diğer yandan Yasemin ve Sinan’da evlilik için gün sayıyor. Peki vuslata eren kim olacak acaba? Ve nihayet düğün günü! Nefesler tutuldu. Kocaman sürprizler ve beklenmedik gelişmelerle sezon finali yapıldı.

Ekran AlıntısıK.A.52.SON

 

4.Paramaparça : Star Tv’nin aşk ve drama dizisi Paramparça geçen hafta sezon finali bölümünde Total’de aldığı 4,40 puanla 4.sırada yer alıyor. Yeliz’in hamilelik baskısından ve Hazal’ın evlenme ısrarcılığından bunalan Özgür, bir yandan da ölüm tehdidi altındadır. Özgür’ün evine yerleşmeye karar veren Hazal, Yeliz’in hamile olduğunu öğrenince kendisini kaybeder. Özgür’e saldıran Hazal’ın elinde bıçak vardır. Cihan’ın tüm itirazlarına ve yasaklarına rağmen Cansu, Deniz’den ayrılmaz. Hatta evden kaçarak evlilik kararı alır. Ancak nikah salonunda hiç beklemediği biri daha vardır… Cansu’nun peşine düşen Rahmi Bey, yakın arkadaşı sandığı Çolak Burhan’ın gerçek kimliği ile yüzleşir. Çolak Burhan, Cihan’a kız kardeşinin ölümü ile ilgili yıllardır kendisinden saklanan gerçeği de açıklar. Rahmi Bey, ortaya çıkan bu olayın ağırlığını kaldıramaz. Cihan’ın ofisinde intihara teşebbüs eder. Rahmi Bey’in elindeki silah patladığında Cihan ve Ayşe’nin yanı sıra Maide Hanım da oradadır.

Ekran AlıntısıPRÇ.71.8

 

5. Hayat Sevince Güzel : Bu hafta 3.bölümü ile ekranlara gelen dizi Total’de aldığı 4,24 puanla 5.sırada yer almıştır. Zarife, gardını indirerek Savaş ile Barış’ın, kendisine karşı şok sürprizleri karşısında fazla dayanamayarak Hayat Sevince Güzel Dizisi aşkı sorgulamaya, kendince yanıtlar bulmaya çalışacaktır. Halil Dedemiz, ise asla umutunu yitirmediği Fadime’yi, bekleyişi için tepeye çıkarak hazırlık yapıyor, sonunda kavuşacağı ümitini yaşarken gelişmeler onun hasretini giderebilecek mi? Şinasi, Osman’la birleşerek köyde kalma mücadelesine karşılık Muhtara, karşı savaş açacaklardır. Şıpıldak köyünde ise tarihi, heyecanlı zamanlar beklerken Göçer ailesi, kalma mücadelesine halk oyları toplanarak kesin karar verilecektir. Emine ile Osman, gelişmesinde ise Hatice, tarafından doldurulan Emine, epey paranoyak olmuştur. Osman, aldattığını düşünerek aralarında soğuk gelişmelere neden olacaktır.

hayat sevince güzel 3.bölüm

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Hayat Sevince Güzel, Paramparaça, Hayat Şarkısı, No:309, Seviyor Sevmiyor, Yüksek Sosyete, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk ve Tatlı İntikam her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Star Tv ve Kanal D 3’er dizi. Fox ve Atv 2’er dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Kanal D 4 dizi. Star Tv 3 dizi. Fox Tv 2 dizi ve Atv bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; AB’de 4 dizi ve Total’de 3 dizi ile Kanal D olmuştur. Star Tv Tatal’de ve Ab’de 3 dizi ile 2.sırada yer almıştır.

Bu hafta reyting puanları geçen haftanın da altında geldi. Sebebi yaz tatilinin başlaması ve Avrupa Futbol Şampiyonasının yanında ramazan olmasının da etkisi olsa gerek.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir