Kiralık Aşk / Kavga-gürültülü, süper bir sezon finali!

TV Programları

Clyw0USWg kapak a

 

Star Tv’nin fenomen dizisi Kiralık Aşk dün akşam sezon finalini yaptı ve 3 aylık tatile girdi.

Ortaks Yapım’ın emek vererek yapımcılığını üstlendiği Kiralık Aşk’ta, Elçin Sangu ve Barış Arduç bu dizi ile sektördeki yerlerinini iyice sağlamlaştırdılar. Ömer karakteri ile Barış Arduç ününe ün kattı. Genç kızlar tarafından sevilen bir yüz oldu. Elçin Sangu da ekranların aranan yüzleri arasına girdi.

Sezon final bölümün reytingleri oldukça iyi gelmiş. Total’de (4,41 – 15,79) reyting ile 2.sırada, AB’de de (4,05 – 14,39) gene 2.sırada yer almıştır.

Geçen bölümde Ömer Defne’yi Manisa’da teyzesinin evinden motor ile İstanbul’a getir. Defne’ye anneannesi yataktan zorla kaldırır. Gelin hamamı günüdür. Adettendir hamamda yıkanılır, çalınır söylenir. Herkes oradadır. Neriman Hanım ile anneanne arasında senin kızın-benim kızım benim kızın ağız dalaşına girerler.

 

Ekran AlıntısıK.A.52.1

Neriman Hanım ben bu kızı almıyorum diye tutturur. Anneanne de ben de vermiyorum. Diğer tarafta her şeyden habersin Defne ile görümcesi Nihan ile gelinliğin provasını yaparlar.

Ekran AlıntısıKA.52.2

Nihan kiralık aşk meselesi ne olacak diye sorar. Defne söylemeyelim diyorum ama… O kadar yaşanmışlıktan sonra, kolay atlatırız.

Neriman Hanım kırdığı Türkan anneanneyi ikna etmek Koriş ile Necmi Beye düşer. Koray da yangına körükle gider, olmayacak bu iş diye ortalığı velveleye verir. Türkan Hanım bu işin oluru yok. Koriş, sizin kuru kızınıza ihtiyacımız yok deyince, vermiyorum kızımı bitti diye kestirir atar.

Haber tartışılır, konuşulur. Bu defa Ömer ben gideceğim der. Sinan da Ömer ile gelir. Konuşurlar tartışılar. Ömer dil döker, Türkan Hanımı ikna edemez. Benim kararım kesin, vermiyorum kızımı.

Ekran AlıntısıKA.52.3

Nihan da durumu Defne’den saklar. Ömer dönüşte Defne’ye arabasına alır. Ömer hadi seni vermiyorlar, ben de kaçırıyorum. Oturur konuşurlar, Ömer o zaman evlenmiyoruz.

Sinan Yasemin’i çağırır, durumu düzeltmesi istenir. Yasemin gelince biz evlenmiyoruz. Siz Sinan ile evlenin. Tartışma büyür. Defne kaçar gibi, ben eve gidiyorum der ve çıkar.

Ekran AlıntısıKA.52.4

Ömer oturur, düşünür taşınır, Defne’nin evinin önüne gider. Balkondaki Defne’ye aşağı çağırır. Bu inat san yakışmıyor diye yalvarır-yakarır.

Ekran AlıntısıKA.52.5

Sonra dayanamaz çeker kendini öper. Sarar-sarmalar.

ClultugWMAMUeC8

İşin boyutlarını konuşurlar. Ömer, germe kendini hepsi çözülecek, Sonunda aynı kapı arkasında biz ikimiz kalacağız.

Ekran AlıntısıKA.52.7

Neriman bütün etrafındakileri toplar, Ömer’i de alır, Defne’nin evine gelirler. Barış görüşmeleri başlar. Sinan uzlaşmak şart diye lafa girer. Koray evlilik aşkı öldürüyor diye buz gibi konuşur.

Ekran AlıntısıKA.52.8

Neriman Hanım ile Türkan anneanne baş başa konuşurlar. Herkesin sessiz bekleyişini kahkahalar bozar. Türkan Nine, hadi ne duruyorsunuz düğün hazırlıklarına başlayalım. Tatlı esprilerle ayrılırlar. İki dünür göbek atacağız diyerek ayrılırlar.

Biri nasıl geri bastı beni görünce, ötekisi nasıl ayağıma geldi diyerek kendi onurlarını kurtarmaya çalışırlar.

Ekran AlıntısıKA.52.9

Ömer kabristana annesin mezarına ziyarete gider. İçindeki dert ve düşüncelerini döker. Defne öyle iyi geldi ki bana, ehlileştiriyor, sakin bir adam yapıyor bana… Keşke siz de yanımda olabilseydiniz!

Bu defa anneanne misafirlerin oturma düzeni, gelip gelmeyecekler konuşmasına başlar. Bütün akrabalar sokakta kalacaklar.

Defne Ömer’e gider, ben senin dediğine geldim. Kaçalım, ben düğün-dernek istemiyorum. Defne bütün yapılacakları bir kağıda döker. Ömer gülerek onu seyreder. Ömer’in yöntemi farklıdır, yapılacak işleri konuşarak telefona kaydeder. Ömer, özel tasarım gelin ayakkabını Defne’ye getirir.

Ekran AlıntısıKA.52.10

Defne, seni gerçekten çok seviyorum, her şeyden çok diyerek sıkıca sarılır.

Ekran AlıntısıKA.52.11

Düğün gününe 3 gün kalmıştır. Ömer çalışırken Koriş gelir 3 gün kaldı düğüne hala çalışıyorsun. Koriş Ömer için bekarlığa veda partisi düzenlemek ister. Defne, yapmalarını istemez. Ortalık bir defa daha karışır. Dayanamaz Ömer’i arar, ne yapacaklarını sorar.

Koray düğün hazırlıklarını yakından takip eder. Masalara konacak mumların mor renkli olmasına kadar.

Ekran AlıntısıKA.52.12

Düğünün kına gecesi gelip çatmıştır. Davetliler bir bir eve gelir. Anne anne-bindallı içinde torunu Defneyi görünce ağlar. Defne de ağlamayacağım diye diretir. Defne bir cinlik yapar, bindallıyı gelinleri Nihan giyer, başında da kırmızı örtü ile salona girer.

Ekran AlıntısıKA.52.13

Koray’ın veda partisi maskeli balo gibidir. Koray korsan kıyafeti tercih eder. Dene de aynı solana gelir. Koray’a nerede oldukları sorar. Ömer ile Sinan gelmemişlerdir. Defne bu haberi gözleriyle görür ve çok sevinir. Hemen kına gecesine döner. Kınada kıyamet kopar. Gelinin Defne olmadığı anlaşılır. Gelin kaçmış diye söylentiler başlar. Defne markete gitmiştim diyerek döner.

Ömer ile Sinan kıyafet giymeden partiye gelirler. Ömer Koray’a kardeşim deyince , onları af eder, parti neşe içinde devam eder.

Ekran AlıntısıKA.52.14

Ve düğün günü gelir. Defne bu gün evleniyorum diyerek heyecanla uyanır. Necmi Bey Ömer’in evine gider. Ömer’i evde bulmazlar. Herkes panik olur. Nerede oluğu hakkında tahminler yürütülürken Ömer çıkar gelir.

Ömer hazırlanmak için evine gider. Sinan da yanındadır. Ömer damatlıklarını giyer, Sağdıç olarak Sinan da damat gibi giyinir. O sırada Koray da gelir.

Ekran AlıntısıKA.52.15

Koray hadi selfie çekileceğiz diyerek, yanına çağırır. Selfie’lerini çekilirler.

Clvf_IdXEAEzRmC

Koray hızla çıkar, arabadan damadın kol düğmelerini getirir. Necmi Beye; Damada ben taksam diyerek ısrar eder. Ama kol düğmelerini Necmi Bey takar.

Ekran AlıntısıKA.52.16

Neriman Hanım catering firması trafiğe takılmış diyerek kıyameti kopartır. Koray gelin odasında Defne’yi görünce çok duygulanır. Çok güzel olmuşsun.

Ekran AlıntısıKA.52.17

Koray catering firmasının gelmeyişin Defne’ye müjde verir gibi verir. Defne koşarak merdivenden inerken yukarıdan başından aşağı bir kova su dökülür. Gelinlik, saç-baş maf olur. Defne çığlıklar atar.

Ekran AlıntısıKA.52.18

Koray, Necmi Bayin kıyafetini, saçını-başını olmamış diyerek, nikah şahidi olarak kendisi olmasını ister. Ben damadın en yakınıyım. Necmi Bey, Koray nikah şahidin olmak istiyor deyince Ömer olsun der.

Defne’nin bu haline görenler çok üzülür. Defne istemiyorum, evlenmeyeceğim. Yasemein Ömer’e haber verir. Ömer de gelir, Defne’nin haline güler. Dünyadaki tek gelinlik bu değil ya…

Ömer’in büyük babası da düğüne bu gün benim en mutlu günüm diyerek katılır. Defne’nin en beğendiği gelinlik hızla getirtilir.

Clvn_-6XIAUSf2v

Ömer, koluna taktığı gelin ile bahçeye gelirler. Ömer güzel sözcükler söyler. Defne de Ömer ben sana bir şey söylemem lazım. Lafı yarım kalır. Herkes onları ayakta alkışlar.

Ekran AlıntısıKA.52.20

Defne, her şey bir oyunla başladı. Nikah masasına doğru yürürler.

Ekran AlıntısıKİRALIK 52.21

Senin evlenmen gerekiyormuş. Neriman Hanım da beni buldu. Ömer konuşmadan dinler. Abimin borcu vardı. Sinan Beyden saklamasını istediler. Söyleyecek oldu! Koray Bey de biliyordu. Oyun bitsin dedi. Ben sana aşık oldum. O yüzden kaçmalarım, çırpınmalarım. Ömer donuk bir yüzle dinlemiştir Defne’nin söylediklerini… Ve Sezon Finali burada sona erer.

Kiralık Aşk’ın kavgalı, gürültülü, aksilikler de olsa, süper bir sezon finali oldu. Derler ya Kral ve Kraliçelere layık bir düğün!

Eylül yeni sezonda buluşmak üzere… Kiralık Aşk dizi oyuncularına, yönetmen, senarist ve de set arkasında çalışanlara ellerine ve emeklerine sağlık.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller kiralıkaşk Twitter sayfasından ve tarafımdan diziden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir