Geçen Haftanın (06 – 12 Haziran 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats13 haziran

 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 06 – 12 Haziran 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta 10 Haziran Cuma gününden bu tarafa Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarının başlaması nedeniyle, dizi reytinglerinde izlenme oranları düşecek, bu durum bir ay sürecektir. Tek televizyonu olan evlerde erkekler maç yayınlarını tercih edeceklerdir.

TRT1’in Diriliş Ertuğrul bu hafta 61.bölümü ile Total’de aldığı 9,00 tam puanı ile 1.sıradaki yerini aldı. Total’nin 10.sırasında ise, Fox Tv’nin Hayat Sevince Güzel 4,91 reyting puanı ile yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında 12,23 ile Total’de olduğu gibi Diriliş Ertuğrul dizisi yer aldı. AB’de 1o.sırasında ise, 4,28 ile Fox Tv’nin O Hayat Benim dizisi yer almıştır.

Star Tv yeni dizisi Hanım Köylü, bu hafta 8.bölümünde Total’de 3,93 puanla 4.sırada yer aldı. AB’de ise hayli gerilerde 31.sırada yer almıştır.

Fox Tv’nin 3 sezondur devam eden Karagül, nihayet önümüzdeki Cuma günü 125.bölümü ile final yapıyor. Bu hafta Total’de Arka Sokaklar’ın ardından 3.sırada yer aldı.

Bu hafta artık dizilerde final ve sezon finali zamanı geldi. Karagül 125. Bölümü ile final yaptı. 3 sezon devam ededen dizi Cuma geceleri oldukça iddialı bir şekilde devam etti ve izleyiciden tam aldı.

Tatlı İntikam 11.bölümü ile ekranlarımıza geldi. Total’de ve AB’de Cumartesi dizilerinde ilk sırada yer aldı. Star Tv’nin yeni dizisi Hanım Köylü bu hafta hayli gerilerde kaldı.

Star Tv’de ekranlara gelen Ay Yapım’ın sevilen dizisi Kara Sevda, bu hafta hem Total’de, hem de AB’de 4.sırada yer aldı. Sevilen dizi önümüzdeki bölüm sezon finali yapıyor.

Serkan Çayoğlu ile Hande Doğandemir’in yeni dizisi Hayatımın Aşkı 5.bölüm ekranlarımıza geldi. Reytingleri, Total’de ve AB’de 5.sırasında yer aldı.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 61.Bölüm (TRT1)………………………….9,00 – 22,79

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 39.Bölüm (Atv)..6,74 – 17,58

3.Kırgın Çiçekler 49.Bölüm (Atv)…………………………….6,37 – 18,24

4.Kara Sevda 34.Bölüm (Star Tv)…………………………….6,28 – 16,04

5.Arka Sokaklar 405.Bölüm (Kanal D)…………………….6,09 – 16,38

6.Karagül 125.Bölüm (Fox Tv)………………………………..5,91 – 15,95

7.Kurtlar Vadisi Pusu 299.Bölüm (Kanal D)…………….5,48 – 15,06

8.Hayat Şarkısı 18.Bölüm (Kanal D)……………………….5,11 – 13,80

9.Aşk Yeniden 58.Bölüm (Fox Tv)…………………………..4,96 – 15,30

10.Hayat Sevince Güzel 1.Bölüm (Fox Tv)…………………4,91 – 13,24

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 61.Bölüm (TRT1)………………………….12,23 – 30,21

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 39.Bölüm (Atv)…7,09 – 17,93

3.Hayat Şarkısı 18.Bölüm (Kanal D)………………………….5,41 – 14,06

4.Kara Sevda 34.Bölüm (Star Tv)……………………………..5,32 – 13,43

5.Muhteşem Yüzyıl Kösem 30.Bölüm (Star Tv)…………5,00 – 13,39

6.Kiralık Aşk 50.Bölüm (Star Tv)…………………………….4,78 – 13,74

7.Aşk Yeniden 58.Bölüm (Fox Tv)…………………………….4,53 – 11,76

8.Poyraz Karayel 61.Bölüm (Kanal D)………………………4,51 – 11,20

9.Hayat Sevince Güzel 1.Bölüm (Fox Tv)………………….4,39 – 12,06

10.O hayat Benim 98.Bölüm (Fox Tv)……………………..4,28 – 13,62

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1.Diriliş Ertuğrul : Bu hafta her iki kategoride ilk sıradaki yer aldı. 61.bölümünde AB’de aldığı 12,23 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk sırada yerini aldı.

Diriliş “Ertuğrul”un 61.Bölümünde, Akça Bey ve Artuk arasında seçim yapılarak Dodurgalılar’ın yeni beyi Sadettin Köpek’in desteğiyle seçildi. Sadettin’in yaptıklarını Sultan’a anlatmakta kararlı olan Ertuğrul obaya uğrayıp Halime’yi de yanına aldı. Gündoğdu’nun desteğini arkasına alan Sungur, Şehzade Yiğit’in yerini buldu. Şehzadeyi öldürmeye karar veren Sungur’u Ertuğrul durdurmaya çalıştı. Öte yandan obaya giden Ertuğrul uzun zamandır ortalığı karıştıran Noyan’ı öldürdü.

dirilis-ertugrul 61

 

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Oktay Kaynarca’nın fenomen dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere kaptırmıyor. Bu hafta da AB’de aldığı 7,09 ile 2.sırada yer alıyor.

Masada vurulan amcasının yerine oturma hırsıyla gözü kararan Hakan yanlışlıkla Emine’yi vurmuştur. Fikret’le Tipi’yi bir araya getiren bu felaket aralarındaki gerginliği arttırır. Özkan’ın arkasında olduğu eylemler şahsi hesaplaşmalara yol açacaktır. Hızır Çakırbeyli ise yaşananları uzaktan izlemekle yetinmez. Bu sırada Alparslan devletle olan görüşmelerinde bir kademe daha atlamak üzeredir. Davut’la yapacağı görüşmede belki de ona tüm masaları yönetme fırsatını tanınacaktır. Asıl merak konusu olan ise amcalarının bu görüşmeye nasıl yaklaşacağıdır. Yunus Selim’in halen evde oluşu Meryem’in son zamanlardaki en büyük sıkıntısı haline gelmiştir. Bir tarafta gözü yaşlı Nazlı, diğer tarafta vicdanlı bir anne Meryem var ancak bebeği annesine kavuşturmak da yine Meryem’e düşecektir.

eskiya_dunyaya_hukum 39.

 

3.Kırgın Çiçekler : Bu hafta Total’de aldığı 6,37 reyting puanı ile bu hafta da geçen hafta olduğu gibi 3.sırada yer aldı.

Meral, İhsan’ı öldürmek için önüne çıkınca ummadığı olayların içine düşer. Eylül, açtığı dava ile Büşra’nın hayatını zorlaştırdığını düşünerek vicdan azabı içindedir. Kızlar ve Feride davadan vazgeçmemesi için baskı yaparlar. Nazan tarafından sürekli eleştirilen Defne, başarılı olduğunu ispatlamak için kendini büyük bir tehlikeye atar. Kemal tutuklanınca ceza evinde öldürüleceği için korku içindedir. Kızları tehdit etmek için eline büyük bir fırsat geçirir.

Kırgın-Çiçekler-6-haziran

 

4.Kara Sevda : Star Tv’nin aşk dizisi Kara Sevda bir hafta aradan sonra tekrar, ilk beşte tekrar yer aldı. Total’de aldığı 6,28 reyting ile 4.sıradaydı.

Sezon finaline adım adım yaklaşan Kara Sevda’da çözülmeye başlayan düğümler beklenmeyen gelişmelere yol açtı. Emir’in tehdidiyle Kemal’dan ayrılmak zorunda kalan Nihan, alacağı nişan haberiyle adeta yıkılacak. Nihan’ın gözyaşları eşliğinde gerçekleşen nişan gecesi yaşanan birçok sürpriziyle izleyenleri şoke etti. Kemal’in evinin bahçesinde gerçekleşecek görkemli nişan töreninde adeta şıklık yarışı gerçekleşecek. Beyazlar içinde göz kamaştıran Asu, hayatının en mutlu gününü yaşarken, masum güzelliğiyle Nihan siyahlar içinde adeta yas tutacak.

fft1_mf122571

 

5.Arka Sokaklar : Tam 8 haftadır Arka Sokaklar ilk 5’de yer alıyor. Bu hafta da Total’de aldığı 6,09 reyting puanıyla 5.sırada yer aldı.

Selin, Bekir tarafından rehin alınmıştır. Bekir, Turgut ve Erdal’ı da alıp mekan değiştirir. Rıza, Hakan ve Aylin ise Selin’in peşine düşerler. Mesut ve Hüsnü ise tanık koruma mekanında korumaya çalıştıkları Ayşe’yi resmi polis aracıyla daha güvenli bir yere gönderirken Ayşe yapacağını yapar. Araçtaki polisleri etkisiz hale getirip, Bekir’e ulaşır. Erdal, aşık olduğu Selin’i alıp babası Azmi’nin malikanesine götürür. Azmi bu duruma çıldırır ve Erdal’ın üzerine yürür. Emniyette kıyamet gibi bir toplantı yapılır. Mesut çileden çıkmış durumda Selin’i nasıl yalnız bırakabildiklerinin hesabını sorar. Mesut’un öfkesi geçecek gibi değildir. Rıza ve Arif Mitçi Faruk ile görüşüp Selin’i kurtarmak için yardım ister. Ekip, Selin’i sağ salim Bekir ve Erdal’ın elinden kurtarabilmenin peşine düşer.

images arka sk.lar 405

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Hayat Sevince Güzel, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Hayat Şarkısı, Aşk Yeniden, Diriliş Ertuğrul ve Kara Sevda her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Kanal D ve Fox Tv 3 dizi. Atv 2 dizi. TRT1 ve Star Tv, birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv ve Fox Tv 3 dizi. KJanal D 2 dizi. TRT1 ve Atv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Fox Tv her iki grupta 3 dizi sokarak haftanın birincisi olmuştur. Star Tv. AB’de 3 dizi ve Kanal D Total’de 3 dizi sokarak 2.sırayı paylaşmışlardır.

 

Bu hafta, Star Tv’nin Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi, görkemli bir sezon finali yaptı. AB’de kendi gününde 5,00 tam puan ile ile gecenin 2.sırasında yer aldı. Total’de 20.sırada… Bu tarihi dizi Eylül 2016’da 2.sezon da devam edecek. IV.Murat dönemi anlatılacak. Belki de adı değişecek, Kösem – IV.Murat olacak. Sultan Murat’ı kim canlandıracak merak konusu. Eylül ayında 2.sezon başladığında hep birlikte göreceğiz.

Önümüzdeki günlerde ekranlara gelecek yaz dizileri şöyle: Show Tv; Aşk Laftan Anlamaz (17 Haziran Çarşamba). Kanal D; Bodrum Masalı (Haziran içinde), Star Tv; Yüksek Sosyete ( 16 Haziran Perşembe), Şahane Damat (Temmuz ayı başında). TRT1; Hangimiz Sevmedik (Temuz başında), Atv; Rengarenk (Yakında). Fox Tv; Hayat Sevince Güzel (6 Haziran başladı).

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir