Geçen Haftanın (23 – 29 Mayıs 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 29 mayıs

 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 23 – 29 Mayıs 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

TRT1’in Diriliş Ertuğrul geçen hafta maç yayını nedeniyle yayınlanmadı. Bu hafta yayınlanan 59.bölümü ile Total’de aldığı 8,93 reyting puanı ile 1.sıradaki yerini aldı. Total’nin 10.sırasında ise, Star Tv’nin Kiralık Aşk dizisi 4,59 reyting puanı ile yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında 13,03 ile Total’de olduğu gibi Diriliş Ertuğrul dizisi yer aldı. AB’de 1o. sırasında ise, 4,10 ile Star Tv’in Kara Sevda dizisi yer almıştır.

Star Tv yeni dizisi Hanım Köylü, bu hafta 6.bölümünde Total’de 4,28 düşük puanla 3.sırada yer aldı. AB’de ise 2,37 ile 6.sırada yer almıştır.

Fox Tv’nin 3 sezondur devam eden Karagül, Cuma geceleri reyting başarısını Arka Sokaklar’a kaptırdı ve ardından 3.sırada yer aldı. 2 hafta sonra 10 Haziran Cuma akşamı, 125.bölümde final yapacak ve ekranlara veda edecek.

Bu hafta Salı geceleri ekranlara gelen Kanal D’nin Hayat Şarkısı 16.bölümü ile ekranlarımızdaydı. Tutulan dizi bu hafta atak yaparak, haftanın ilk 5 dizisi arasında yerini aldı.

Show Tv’nin dizisi Kış Güneşi 14. bölümü ekranlarda geldi. Reytingleri yine oldukça düşük. Total’de 30.sırada, AB’de 33.sırada yer aldı. Şükrü Özyıldız ve Aslı Enver’ın bu güzel dizisinin yayın saati, ikinci Part Time’e 22,20’e kaydırılması düşük puan sebebi olsa gerek.

Tatlı İntikam 10.bölümü ile ekranlarımıza geldi. Total’de 4.sırada, AB’de 3.sırada yer aldı ve Total’de ilk ona 9.sıradan girdi. Star Tv’nin yeni dizisi Hanım Köylü ile rekabet halinde.

Star Tv’de ekranlara gelen Ay Yapım’ın sevilen dizisi Kara Sevda çok güzel giden dizlerden biri. Her hafta ilk onda yer alan dizilerden biri. Güçlü oyuncu kadrosuyla göz dolduruyor, Çarşamba geceleri sevenlerini ekran başına kilitliyor. Kötü karakteri oynamasına rağmen Kaan Urgancıoğlu çok seviliyor. Çalan telefonunun zili bile korku film müziği gibi…

Fox Tv’nin “Kalbim Yangın Yeri” de yeni başlayan dizilerden. Avşar Filmin yapımcısı olduğu dizide Hande Soral ve Kaan Yıldırım baş rolü oynuyor. Ne yazık ki 4 bölümü ekranlara gelen dizinin reytingleri olumsuz, bu nedenle 5.bölümden sonra final yapacağı söyleniyor.

Serkan Çayoğlu ile Hande Doğandemir’in yeni dizisi Hayatımın Aşkı 15 Mayıs Pazar akşamı Kanal D’de başladı. Bu hafta da 3.bölümü ekranlara geldi. Reytingleri çok düşük. Total’de bölümde 2,75 ile 5.sırada, Ab’de 2,56 ile 6.sırada yer almıştır.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 59.Bölüm (TRT1)………………………….8,93 – 21,95

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 37.Bölüm (Atv)..7,50 – 19,52

3.Kırgın Çiçekler 47.Bölüm (Atv)…………………………….7,21 – 18,58

4.Arka Sokaklar 403.Bölüm (Kanal D)…………………….6,26 – 16,05

5.Kara Sevda 32.Bölüm (Star Tv)……………………………5,83 – 14,77

6.Karagül 123.Bölüm (Fox Tv)……………………………….5,51 – 14,10

7.Hayat Şarkısı 16.Bölüm (Kanal D)……………………….5,50 – 15,05

8.Paramparça 67.Bölüm (Star Tv)………………………….5,25 – 13,56

9.O Hayat Benim 97.Bölüm (Fox Tv)……………………..4,93 – 13,89

10.Kiralık Aşk 48.Bölüm (Star Tv)………………………….4,59 – 11,85

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 59.Bölüm (TRT1)………………………….13,03 – 33,43

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 37.Bölüm (Atv)…6,75 – 18,97

3.Hayat Şarkısı 16.Bölüm (Kanal D)…………………………5,46 – 15,85

4.Kiralık Aşk 48.Bölüm (Star Tv)……………………………..5,38 – 14,77

5.Paramparça 67.Bölüm (Star Tv)……………………………4,64 – 12,50

6.Kırgın Çiçekler 47.Bölüm (Atv)……………………………..4,54 – 12,26

7.Poyraz Karayel 59.Bölüm (Kanal D)……………………….4,53 – 11,31

8.Yeşil Deniz 74.Bölüm (TRT1)………………………………..4,39 – 11,28

9.Tatlı İntikam 10.Bölüm (Kanal D)………………………….4,24 – 12,76

10.Kara Sevda 32.Bölüm (Star Tv)…………………………….4,10 – 10,26

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1.Diriliş Ertuğrul : Önceki hafta yayınlanmayan dizimiz bu hafta gene her iki kategoride ilk sıradaki yerini aldı. 59.bölümünde AB’de aldığı 13,03 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk sırada yerini aldı. Bu arada “Diriliş Ertuğrul” dizisinin yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ, dizinin film projesinin Haziran 2016’da beyaz perdede izleyicilerle buluşabileceğini belirtti. Diriliş Ertuğrul’un film projesinin, 2016’nın Haziran ayında hayata geçirileceğini ve şu ana kadar görülmemiş bir iş yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Mehmet Bozdağ, “Diriliş bitiyor” iddialarıyla ilgili olarak, “Bu tür iddialar doğru değil. Diriliş 3 sezon olarak tasarlanmıştı. Niyetim Osman ve Orhan’a kadar devam etmek. Bir kuruluş hikâyesini anlatmak istiyorum” dedi.

dirilis-ertugrul-59-bolum

 

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Oktay Kaynarca’nın fenomen dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere kaptırmıyor. Bu hafta da Total’de aldığı 7,50 ile 2.sırada yer alıyor. Toprak’ın arkasında bıraktığı yeğeni bu ölüme sessiz kalma niyetinde değildir. Kontrolün her geçen gün elden gittiğini gören Hızır Çakırbeyli yeni dostlarıyla uzlaşma yoluna gitme konusunda artık kararlıdır. Masada bunlar yaşanırken Çakırbeyli hanesi de iç karışıklıklarıyla uğraşır. Meryem, Esra’yı aldattığını düşündüğü İlyas’a tepkisini sert gösterir. Alparslan’ın eline tekrar silah aldığının öğrenilmesi de aileyi telaşlandıracaktır. Nazlı cephesinde ise olayları karıştıran bu kez Nurten olur. Korkuları artan Nazlı’nın Hızır’a üçüncü hatayı yapması an meselesidir.

eskiya-dunyaya-hukumdar-olmaz-37.-bolum

 

3.Kırgın Çiçekler : Bu hafta Total’de aldığı 7,21 reyting puanı ile bu hafta 3.sırada yer aldı.

Emel, Cemre’nin velayetini almak için Neriman’ın karşısına çıkar. Kızlar engel olmak için Feride’nin yardımını ister. Defne, Nazan’ın kızlarla işbirliğine girmesinden rahatsız olur. Planlarını bozmak için gizlice kızları takibe alır. Cemre, Defne yüzünden çok zor bir durumun içine düşer.

Meral, artık çektiği acıya dayanamayarak intikam almak için İhsan’ın karşısına çıkar. Nezihe ile evlenme ihtimali ortadan kalkan Kemal, Eylül’ü suçlayarak yurdun kapısına dayanır. Kemal’in tehditleriyle bunalan Eylül tüm dengeleri değiştirecek bir karar alır.

kırgın çiçekler 47.

 

4.Arka Sokaklar : Kanal D’nin gedikli dizisi Arka Sokaklar bu hafta da ilk beşte tekrar yer aldı. Total’de aldığı 6,26 reyting ile 4.sıradaydı.

Ekip, büyük çapta patlama yapmaya hazırlanan şebekeyi çökertmek için Çevik Kuvvet Özel Tim ekibiyle birlikte işbirliği yapar. Ferruh ve Ayşe, çevirmeye takılıp durdurulur. Polislerden biri içeridekinin aranan şahıslar olduğunu anlayınca Nejat son gaz kaçmaya başlar. Uzun süren bir kovalamaca yaşanır. Anonsu alan ekibimizde takibe katılır. Ferruh ve Ayşe kaçmayı başarırlar. Ekip, büyük çapta patlama yapmaya hazırlanan şebekeyi çökertmek için Çevik Kuvvet Özel Tim ekibiyle birlikte işbirliği yapar.

arka-sokaklar-403-bolum

 

5.Kara Sevda : Geçen hafta 4.sırayı yer alan Kara Sevda, Total’de aldığı 5,83 puanla bir basamak geriledi ve 5.sırada yer aldı.

Emir’in gazabından kaçmak için Kemal’e sığınan Zeynep, eve geri dönüşüyle ilgili muazzam bir plan hazırlar. Üzerinde ne kadar şüphe ve baskı varsa geçersizleştirmek için ilk olarak Vildan’ın üstüne oynar. Sonraki hedefindeyse Ozan vardır. Emir, kardeşini bulmak için bütün bağlantılarını seferber etmişken, sürpriz bir telefon, ona kardeşini vaad eder. Hayır gecesi, herkes için bir dönüm noktası olacaktır. Çünkü o gece, Kemal’in başlattığı harekat da finallenecektir.

kara sevda 32.bölüm

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Kırgın Çiçekler, Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Hayat Şarkısı, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Star Tv 3 dizi. Atv, Kanal D ve Fox 2 dizi. TRT1 bir dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv ve Kanal D 3’er dizi. TRT1 ve Atv 2’er dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Kanal D ve Star Tv AB’de yer aldıkları 3’er dizi ile paylaşmışlardır. Total’de Star 3 dizisi ile ilk onda yer almıştır.

 

Bu hafta, Star Tv’nin Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi AB’de kendi gününde 3,98 ile gecenin 4.sırasında yer aldı. Total’de 17.sırada… Bu tarihi dizi 30.Bölümde sezon finali yapacak. Eylül 2016’da 2.sezon da devam edecek. Dizi Avrupa ve Ortadoğu gibi bir çok ülkeye satıldığı ve de taahhütlerini yerine getirmek adına, Tims Productions-Timur Savcı, yeni sezonda diziyi devam ettirmek zorundadır.

Biraz da önümüzdeki Haziran ayından itibaren ekranlara gelecek yaz dizilerinden söz etmek istiyorum.

Yaz ayları geldi çattı. Kanallar da bir bir yaz dizilerini ekrana getirmeye hazırlanıyor. Show Tv. Bi Yapım’ın yeni yazlık dizisini Haziran içinde yayına sokmaya hazırlanıyor. Başrollerini Hande Erçel ve Burak Deniz’in oynadığı Aşk Laftan Anlamaz ile oldukça iddialı gözüküyor.

Kanal D, başrollerini Şevval Sam, Murat Aygen, Alperen Duymaz ve Hilmican İntepe oynayacağı “Bodrum Masalı” adlı yaz dizisini ekranlara taşıyor.

Kanal D, atak yaparak Halit Ergenç’in Cansu Dere ile oynayacağı Vatan Haini adlı yeni dizisi Sezon dizisi olarak Eylül ayında ekranlara gelecek. Yapımcısı 03 Medya.

Star TV yaz sezonuna iddialı hazırlanıyor. Star’da Yüksek Sosyete ve Şahane Damat dizileri başlıyor. Bu diziler Temmuz ayında Sta ekranlarında olacak.

TRT1 BSK Yapım’ın yapımcısı olduğu yeni bir diziyi Temmuz ayında ekranlara getirmeye hazırlanıyor. Başrollerini Can Yaman ve Selen Soyder’in oynadığı dizi “Hangimiz Sevmedik”.

Yeşilçam ünlülerinin de yer aldığı drama dizisi Girdap oyuncu kadrodunda; Engin Şenkan, Perihan Savaş, Güngör Bayrak, Mahmut Hekimoğlu, Murat Soydan, Açelya Akkoyun, Levent İnanır, Neslihan Acar gibi isimler rol alıyor. Girdap Dizisinin konusu ise; anne ve babalarını bir trafik kazasında kaybeden dört kardeşin yaşamını anlatacak. Avcı Film’in yapımcısı olduğu Girdap önümüzdeki günlerde TRT1 ekranlarında olacak.

Yeni dizilerden haberler şimdilik bu kadar. Haftaya, önümüzdeki haftanın en çok izlenen dizilerinde görüşmek üzere…

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir