Çağatay Ulusoy’un Delibal’ına ‘En iyi Film Müziği’ ödülü!

Kültür - Sanat

maxresdefault

Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu‘nun baş rolü oynadığı Delibal, 25 Aralık 2015 vizyona girmişti. Sinemalarda 3 ay oynamış, bu süre içinde 1 milyon 500 bine yakın kişi izlemiştir. Dramatik sıradışı bir aşk filmi olan Delibal, izleyici tarafından çok beğenilmiştir. Çağatay Ulusoy Bipolar bozukluk hastası, üniversiteli bir genci canlandırmıştır. Hiperaktif genç; bateri çalan, şarkı söyleyen, motor tutkunu bir gencin hayatını oynamıştır. Bu roldeki başarısı ile takdir toplamıştır. Geçtiğimiz ay içinde filmin Dvd’si de piyasaya çıkmıştır.

Filmin müziklerini Sezen Aksu & Ozan Bayraşa yapmışlardır. Deliba’a ilk ödül filmin müziğinden geldi.

images sezen aksu

Bu sene 13.sü düzenlenen Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri, muhteşem bir törenle 5 Mayıs Perşembe günü 17.00’de Bümed Üst Bahçe’de sahipleriyle buluşuyor!  Üniversitesi öğrencileri ve radyo boğaziçi dinleyicilerinin verdiği oylar, Türkiye’nin EN’lerini belirledi. Kazanan isimlere 5 Mayıs günü Bümed Üst Bahçe’de ödülleri takdim edilecek. Yoğun bir katılım beklenen organizasyonun bu yılki ana sponsoru Türkiye’nin ilk teknoloji perakendecisi Bimeks üstlenmiş.

Radyo Boğaziçi 13.Müzik Ödülleri yarışmasında, En İyi Film Müziği dalında, Delibal‘a bu ödül layık görmüştür. Yarın (5 Mayıs 2016) tarihinde yapılacak Ödül Töreninde bu ödüller sahiplerine verilecektir.

İşte diğer müzik ödülleri listesi:

ChMj0D9W0AAwV6d k

Bildiğiniz gibi Çağatay Ulusoy Delibal’da söylediği “Mutlu Sonsuz”u, filmden görüntülerle 16 Aralık 2015’de kliplendirmişti. “Mutlu Sonsuz” YouTube’de bu güne kadar 12.775.000 kez tıklanmıştır. 14 Ocak 2016’da çıkartılan şarkının uzun versiyonu da, 4.127.000 defa seyredilmiştir.

delibal mutlu sonsuz

Önümüzdeki aylarda yapılacak yurtiçi ve yurtdışı yarışmalarına katılacak olan Ay Yapım’ın Delibal’ı; En İyi Aşk Filmi dalında, Çağatay Ulusoy’da En İyi Erkek Sinema Oyuncusu dalında, Leyla Lydia Tuğutlu da En İyi Kadın Oyuncu dalında ödüle aday olacaktır. Bence Delibal mutlaka bu ödüllerden birini alacaktır.

Delibal, ödül toplamaya En İyi Film Müziği ile başladı. Diğer dallarda da bunun arkası gelecektir.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

1 thought on “Çağatay Ulusoy’un Delibal’ına ‘En iyi Film Müziği’ ödülü!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir