Geçen Haftanın (18 – 24 Nisan 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats 25 Nisan

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 18 – 24 Nisan 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

TRT1’in Diriliş Ertuğrul haftalardır ilk 5 dizinin ilk sırada en yüksek puanla yer alıyor. Bu hafta her iki kategoride ilk sırada yer aldı. AB’de aldığı 13,38 tam puan ile yer aldı.

AB’nin 10.sırasında ise, 4,70 reyting puanı ile Kanal D’in dizisi Arka Sokaklar yer aldı.

Total’in ilk sırasında 8,87 ile gene Diriliş Ertuğrul yer almıştır. Total’de 1o. sırasında ise, 5,15 ile Kanal D’nin Hayat Şarkısı dizisi yer almıştır.

Star Tv’nin dizisi “Göç Zamanı” bu hafta ekranlara gelmedi. Yerine Star Tv yeni dizisi Hanım Köylü’yü koydu. Göç Zamanı yeni günü olan Salı gününe kaydırıldı. Salı günü de güçlü diziler arasında nasıl kendisine yer bulacak doğrusu merak ediyorum.

Star Tv yeni romantik komedi dizisi Hanım Köylü bu hafta Cumartesi akşamı ekranlara geldi. Reklamsız yayınlandı. 1.Bölüm yayından sonra tekrarı ekranlara tekrar geldi. Ancak Kanal D’nin Tatlı İntikam dizisinin altında yer aldı. Yaz dizisi olarak devam edecek olan Gold Filmin yeni dizisi oldukça sevilmişe benziyor. Konusu daha önce yayınlanan Ege dizisi Güzel Köylü ile aynı paralelde. Baş rolü oynayan Yusuf Çim ile Gülsim Ali’nin dışında neredeyse aynı oyuncular yer alıyor.

Bu hafta Salı geceleri ekranlara gelen Kanal D’nin Hayat Şarkısı 11.bölümü ile ilgiyi devam ettiriyor. Ve haftanın dizileri arasında AB Grubunda 8.sırada yer aldı. Salı kendi gününde Total’de 5,15 ile 3.sırada, AB’de 5,63 ile gene 3.sırada yer almıştır.

Meryem Uzerli’nin dizisi bu hafta final yaparak ekranlara veda etti. Total’de 31. sırada ve AB’de 28.sırada yer almıştır.

Show Tv’nin iddialı dizisi Kış Güneşi 9. bölümü ekranlarda geldi. Reytingleri yine oldukça düşük gidiyor. Total 24.sırada, AB’de 22.sırada yer almıştır.

Cumartesi gecesi “Tatlı İntikam” iyi gidiyor. Bunun da tesadüf olamadığını gösterdi. Survıvor’un ardından 5.Bölümü ile bu hafta da her iki grupta dizilerde ilk sırada yer aldı. Leyla Lydia Tuğutlu ile Furkan Andıç iyi bir ikili oldular. Bu haftaki bölümde bir köy evinde romantik anlar yaşadılar. Ama sonu şokla bitti. Sinan’ın annesinin söylediği acı sözler Pelin’e dokundu, göz yaşı döktürdü.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 55.Bölüm (TRT1)………………………….8,87 – 21,38

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 32.Bölüm (Atv)..8,32 – 21,17

3.Kırgın Çiçekler 42.Bölüm (Atv)…………………………….7,15 – 18,79

4.Arka Sokaklar 398.Bölüm (Kanal D)…………………….7,13 – 18,09

5.Kara Sevda 27.Bölüm (Star Tv)……………………………6,72 – 16,98

6.Kurtlar Vadisi Pusu 291.Bölüm (Kanal D)…………….6,71 – 17,24

7.Karagül 118.Bölüm (Fox Tv)………………………………..5,81 – 15,04

8.Paramparça 62.Bölüm (Star Tv)…………………………..5,56 – 16,64

9.O Hayat Benim 92.Bölüm (Fox Tv)………………………5,39 – 14,35

10.Hayat Şarkısı 11.Bölüm (Kanal D)……………………….5,15 – 13,49

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 55.Bölüm (TRT1)………………………….13,38 – 31,37

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 32.Bölüm (Atv)…9,06 – 22,36

3.Hayat Şarkısı 11.Bölüm (Kanal D)………………………….5,63 – 14,22

4.Kara Sevda 27.Bölüm (Star Tv)………………………………5,60 – 13,79

5.Tatlı İntikam 5.Bölüm (Kanal D)……………………………5,37 – 15,28

6.Kiralık Aşk 43.Bölüm (Star)…………………………………..6,34 – 13,96

7.Poyraz Karayel 54.Bölüm (Kanal D)……………………….5,21 – 12,82

8.Yeşil Deniz 69.Bölüm (TRT1)………………………………..5,12 – 12,52

9.Paramparça 62.Bölüm (Star Tv)…………………………….4,82 – 12,28

10.Arka Sokaklar 398.Bölüm (Kanal D)……………………..4,70 – 12,40

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1- Diriliş Ertuğrul : Bu hafta da TRT1’in tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 55.Bölümünde de AB’de aldığı 13,38 tam puan ile ilk sırada yer aldı. Diriliş “Ertuğrul”un 55.Bölümünde Gümüştekin ve Aytolun’un ölümleriyle, obaya uzun bir süreden sonra huzur gelmiştir. Baharın gelmesiyle birlikte, yaşanan huzur ortamı, yapılan kutlamalarla kendini göstermiştir. Ertuğrul hem obanın hainlerden temizlenmesi, hem de baharla birlikte göç etme vakitlerinin geldiğini düşünmektedir. Bizans sınırına göç etme fikrini toyda iki obanın da beylerine açıklar. Ancak iki obanın beyleri de Ertuğrul’un Bizans sınırına göç etme fikrine karşı çıkmışlardır. Ertuğrul ise annesine ve ağabeylerine, gerekirse Bizans sınırına tek başına gideceğini söyler. Bütün bu yaşanılanların dışında, Gündoğdu’nun kolundan dolayı alpbaşı görevini bırakmak zorunda kalması, Hayme’yi derinden üzmüştür. Gündoğdu, kolunu hekimlere göstermek için annesiyle birlikte Erzurum’a gider. Diğer yandan Saadettin Köpek, kendisine sığınan Goncagül ile yeni planlar yapar. Goncagül ve Noyan’ı Ertuğrul’a karşı kışkırtır. Saadettin Köpek, Noyan’dan, Yiğit ve Dündar’ın obaya gelmeden kaçırılmasını istemiştir.

dirilis-ertugrul-55-bolum-frag

 

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Oktay Kaynarca’nın sevilen dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere kaptırmıyor. Bu hafta Total’de aldığı 9,06 ile 2.sırada yer alıyor. Ünal Kaplan’ın güç gösterisi bir yıkıma daha sebep olur. Ölüm Hızır’ın çevresinde bir çemberdir artık. Önce Selim sonra Ahmet’in ölümüyle dost kaybının acısı eksik olmaz yüreğinden. Her ne kadar masa tekrardan toplanmış, dost düşman el sıkışmış olsa da kimse kimseye güven vermez. Eskiden ihanetin yer bulamayacağı masada şimdilerde sadakatten eser yoktur. Viktor’un yerine masaya oturacak Moskof Özkan ismi de Hızır’ı huzursuz eder. O’nun gelişiyle birlikte masaya pislik bulaşacak, belki de ticaret yön değiştirecektir. Hızır bunlarla uğraşırken bir de kendine kurulan yeni oyunu fark ettiğinde işler yine karışır. Meryem artık yuvasındadır. Geçmişin üstüne bir çizgi çekip ailesini tekrardan bir arada tutmak onun görevidir. Kurtulması gereken son bir şey kalmıştır o da Nazlı ve bebeği! Şehri terk etmesi beklenen Nazlı ise kucağında bebeğiyle ailenin kapısında belirir. Uzun zamandır beklenen mutlu aile tablosunun canlandırıldığı Pazar kahvaltısında yaşanan bu gelişme herkeste şok etkisi yaratacaktır.

eskiya_dunyaya_hukumdar_olmaz_32_bol

 

3.Kırgın Çiçekler : Pazartesi geceleri seyircini gözyaşı döktüren, bol acılı Kırgın Çiçekler bu hafta Total’de aldığı 7,15 reyting puanı ile bu hafta 3.sırada yer aldı. Zeyno, kızları Cemre’nin halasına karşı uyarır. Hapishaneden çıkan Seher’e Nazan, kucak açarak evinde misafir eder. Cemre durumu öğrenince kızlarla kavga eder. Herkesten uzaklaşarak Emel’in tuzağına düşer ve git gide kötüye gitmeye başlar. Banu’nun bebeği doğurmaya kararlı olduğunu anlayan Selin, Banu’yu çok zor bir durumun içine sokar. Ünlü bir şarkıcıdan düet teklifi alan Meral, kazanacağı para ile taşınmak için gün saymaktadır. Abbas’ın adamları tarafından takip edildiğini düşünen Seher ise korku içindedir. Yeni bir hayat için mücadele ederken beklenmeyen bir durumun içine çekilirler.

kırgın çiçekler 42.bölüm

 

4.Arka Sokaklar: Kanal D’nin gedikli dizisi Arka Sokaklar uzun bir aradan sonra tekrar ilk beşe girdi. Total’de aldığı 7,13 puanla 4.sırada yer aldı. Ekip, Rıza baba önderliğinde uyuşturucu satıcısının peşine düşüyor! Ekibimiz, Narkotik Şube elemanları ile baskına katılacaktır. İki şubenin birlikte gerçekleştirdiği bir operasyondur. Rıza ve Arif Müdür herkese son kez genel bir bilgi geçerler. Bizim şubenin başında Hüsnü Çoban, Narkotik Şube’nin başında da Ayşen Komiser vardır. Ayşen Komiser İstanbul’a yeni tayin olmuş ayrıca Rıza’nın otuz senelik silah arkadaşı rahmetli Ragıp Baş komiserin kızıdır. Ayşen, fazlasıyla başarılı bir polistir.

arka-sokaklar5

 

5.Kara Sevda : Bu hafta da 5.sırayı tekrar yer aldı. Totalde aldığı 6,72 puanla 5.sırada yerini korudu. Kemal ve Nihan’ın kaçışıyla deliye dönen Emir, tüm yolları denese de aşıkların yerini bulamadı. Onları bulmak ve artık bu savaşı bitirmek için, her yolu denemeye karar veren Emir, Kemal’in ölüm emrini verdi. Emir’e destek, hiç beklenmedik şekilde Kemal’in kardeşinden geldi. Hamile olduğunu anlayan Zeynep, bebeğine dokunmaması karşılığında, Emir’e Kemal ve Nihan’ın yerlerini söyledi. Her şeyi geride bırakıp, birlikte yeni bir hayata başlamak isteyen Kemal ve Nihan, Emir’in onları bulmasıyla, bir kez daha mutluluğun kıyısından döndü.

kara-sevda-27-bolum-frag

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan diziler:

Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Hayat Şarkısı, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda ve Arka Sokaklar her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total grubunda: Kanal D 3 dizi. Star, Atv ve Fox 2 dizi. TRT1 bir dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Kanal D 4 dizi. Star Tv 3 dizi. TRT1 2 dizi ve Atv bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; AB’de 4 dizisi ile Kanal D olmuştur. Star Tv. Total’de 3 dizi ile Star Tv. 2. sırada yer almıştır.

 

Bu hafta, Star Tv’nin Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi AB’de kendi gününde 4,40 ile gecenin 3.sırasında yer alırken, Total’de 19.sırada yer aldı. Bu tarihi dizi 12 Mayıs 26.Bölüm Star Tv’de final yapacağı kesinlik kazanmadı. Diziye yeni katılımlar devam ediyor. Muhteşem Yüzyıl Kösem’in yeni perdesinde Dilruba’yı Öykü Karayel, Kara Davut’u Mustafa Üstündağ, Şehzade Mustafa’yı Boran Kuzum canlandıracak. Kösem Sultan ise kızları Ayşe Sultan, Fatma Sultan, Gevherhan Sultan ve Atike Sultan yanı sıra dört şehzadesi ve Taner Ölmez’in canlandırdığı manevi oğlu Şehzade Osman ile gücüne güç katacak. Kösem Sultan’ın en büyük oğlu Şehzade Mehmed’i ise Burak Dakak canlandıracak. Safiye Sultan, İskenderin oğlu olduğunu öğrenmesi ile eli güçlenir. Tims Productions-Timur Savcı dizinin yeni sezonda Star Tv ile anlaşabilecek, dizi aynı kanalda devam edecek mi? oluna gitmiş dizide kan değişikliği yapmıştır. Sultan Ahmed’i oynayan Ekin Koç ölecek ve sezon finalinde diziden ayrılacak mı? Yeni sezonda, Ahmed’in yerine geçecek kardeşi Mustafa karakterini Engin Akyürek canlandıracağı konusu henüz netlik kazanmış değil.

2016 yılında yeni yayına giren dizilerden nedense, sadece tutulan dizi Kanal D’nin Tatlı İntikam dizisi oldu. Yaz dizisi olarak şimdiden ekranlara gelen Star Tv’nin Hanım Köylü de tutulacak diziler arasında yerini alıyor.

Sizin birinciniz bence seyrettiğiniz, size keyif veren dizidir. Unutmayın!

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir