Geçen Haftanın (11 – 17 Nisan 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 18 nisan

 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 11 – 17 Nisan 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta da TRT1’in Diriliş Ertuğrul bu hafta her iki kategoride ilk sırada yer aldı. AB’de aldığı 12,77 tam puan ile yer aldı. AB’nin 10.sırasında ise, 4,61 reyting puanı ile Kanal D’in dizisi Poyraz Karayel yer aldı. Total’in ilk sırasında 9,13 ile gene Diriliş Ertuğrul yer almıştır. Total’de 1o. sırasında ise, 5,46 ile Star Tv’nin Kiralık Aşk dizisi yer almıştır.

Star Tv’nin dizisi “Göç Zamanı” bu hafta ekranla gelen bölümünde Total’de 2,85 puanla ve kendi gününde 6.sırada yer aldı. AB’de 17.sırada yer almıştır. Star Tv yeni romantik komedi dizisi Hanım Köylü’yü Cumartesi günleri yayınlayacak. Bu durumda Göç Zamanı’nın geç saatlere mi kaydırılacak bilemiyorum. Yoksa Göç Zamanı’nın yayın günü mü değişiyor? Ama şu bir gerçek ki, Hanım Köylü çok reklam yapıldı. Bu hafta 23 Nisan Cumartesi akşamı saat 20.00’de ekranlarımızda olacak. Ben merak ediyorum. Güzel Köylü’nün ekran başarısını elde edebilecek mi?

Bu hafta Salı geceleri ekranlara gelen Kanal D’nin Hayat Şarkısı 10.bölümü ile ilgiyi devam ettiriyor. Ve haftanın dizileri arasında Total Grubunda 8.sırada yer aldı. Salı kendi gününde Total’de 5,60 ile 3.sırada, AB’de 6,13 3.sırada yer almıştır.

Meryem Uzerli’nin dizisi Gecenin Kraliçesi özetsiz yayınlansa da ilgi azaldı. Total’de ve AB’de 30.sırada yer almıştır. Bu hafta bir değişiklik olmaz ise, 15.Bölümde final yapacak.

Show Tv’nin iddialı dizisi Kış Güneşi 8. bölümü ekranlarda geldi. Reytingleri yine oldukça düşük gidiyor. Total 28.sırada, AB’de 25.sırada yer almıştır.

Cumartesi gecesi “Tatlı İntikam” iyi gidiyor. Bunun da tesadüf olamadığını gösterdi. Survıvor’un ardından 4.Bölümü ile bu hafta da her iki grupta dizilerde ilk sırada yer aldı. Leyla Lydia Tuğutlu ile Furkan Andıç iyi bir ikili oldular.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 54.Bölüm (TRT1)…………………………9,13 – 22,87

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 31.Bölüm (Atv)..8,61 – 20,98

3.Kırgın Çiçekler 41.Bölüm (Atv)…………………………….7,37 – 18,46

4.Kara Sevda 26.Bölüm (Star Tv)……………………………7,03 – 17,87

5.Kurtlar Vadisi Pusu 290.Bölüm (Kanal D)…………….6,37 – 16,34

6.Tatlı İntikam 4.Bölüm (Kanal D)…………………………6,04 – 16,27

7.O Hayat Benim 91.Bölüm (Fox Tv)………………………5,76 – 15,10

8.Hayat Şarkısı 10.Bölüm (Kanal D)……………………….5,60 – 14,10

9.Karagül 117.Bölüm (Fox Tv)………………………………..5,70 – 14,57

10.Kiralık Aşk 42.Bölüm (Star)………………………………5,46 – 13,76

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 54.Bölüm (TRT1)………………………….12,77 – 31,68

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 31.Bölüm (Atv)…8,31 – 20,31

3.Kiralık Aşk 42.Bölüm (Star)…………………………………..6,75 – 17,58

4.Hayat Şarkısı 10.Bölüm (Kanal D)………………………….6,13 – 15,38

5.Tatlı İntikam 4.Bölüm (Kanal D)……………………………6,06 – 16,97

6.Kara Sevda 26.Bölüm (Star Tv)………………………………5,92 – 14,89

7.Baba Candır 34.Bölüm (TRT1)……………………………….5,41 – 13,41

8.Paramparça 61.Bölüm (Star Tv)……………………………..5,24 – 12,91

9.Kırgın Çiçekler 41.Bölüm (Atv)………………………………4,99 – 12,26

10.Poyraz Karayel 53.Bölüm (Kanal D)………………………4,61 – 11,61

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1- Diriliş Ertuğrul : Bu hafta da TRT1’in tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 54.Bölümünde de AB’de aldığı 12,77 tam puan ile ilk sırada yer aldı. Diriliş Ertuğrul dizisinin ekrana gelen son bölümlerinde, Gümüştekin ve Aytolun’un bütün yaptıkları ortaya çıkmıştır. Selcan’ı öldürmek için yola çıkan Aytolun, büyük bir sürprizle karşılaşmıştır. Hayme Ana, hiç beklemediği bir anda Aytolun’un karşısına çıkarak bütün yaptıklarını bildiğini söyler. Aytolun ise Goncagül ile birlikte yaşananların şokuyla hançerini Halime’nin boğazına dayayarak onu öldürmekle tehdit eder. Fakat Aytolun, Rahman tarafından öldürülür. Goncagül ise kaçmıştır. Goncagül’ün peşine düşen Selcan, Gündoğdu’nun kolu için aradığı mantarı orada bulmuştur. Diğer yandan Ertuğrul Gümüştekin’i obaya getirmiştir. Mahkemeye çıkarılan Gümüştekin bütün suçlamaları reddeder. Ancak şahitler, Gümüştekin’in kardeşi Aytolun ile birlikte yaptıkları her şeyi anlatmışlardır. Gümüştekin’in infaz edileceği sırada Saadettin Köpek, obaya gelip suçlunun kendisine teslim edilmesini ister. Ancak Ertuğrul buna karşı çıkar. Saadettin Köpek’in diretmesi üzerine Ertuğrul, Gümüştekin’in kelesini vurarak ona teslim eder. Saadettin Köpek’in bu yaşanılanlara tepkisi ne olacaktır.

dirilis-ertugrul

 

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Oktay Kaynarca’nın sevilen dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere kaptırmıyor. Bu hafta Total’de aldığı 8,61 ile 2.sırada yer alıyor. Selim’in gömülmesinden sonra Ahmet, Suphi’ye seslenip göğsüne iki kurşun sıktı. Mezarlıktaki herkes arabalarına doğru kaçışırken korumalar büyük babaların etrafını sardı. Ahmet ise hemen ortadan kayboldu. Başta Ünal olmak üzere herkes İstanbul’da Ahmet’i aramaya başladı. Mahmut Ender’e giderek ondan yardım istedi ve Hızır’ın karısı Meryem’i vuracağını söyledi. Hızır, Mahmut’un yaşadığını öğrendikten sonra Meryem’in yanına giderek tekrar eve dönmesini istedi. Çünkü Mahmut’un ne yapacağını kestirmek kolay değildi. Her an her şeyi yapabilirdi. Fakat Meryem’in kovulduğu yere geri dönmeye hiç niyeti yoktu.

edho(1) Eşkıya 31

 

3.Kırgın Çiçekler : Pazartesi geceleri seyircini gözyaşı döktüren, bol acılı Kırgın Çiçekler bu hafta Total’de aldığı 7,37 reyting puanı ile bu hafta 3.sırada yer aldı. Nazan şikayetçi olmayınca serbest kalan Cemre, kızlarla kavga ederek yurdu terk etmek ister. Seher’in şartlı tahliyesi Meral’i sevince boğar. Toprak, bütün öğrencilerinin önünde Feride’ye evlenme teklif eder. Kemal’e boşanma davası açan Mesude, Kemal’in bütün ısrarına rağmen kararlıdır. Selin ile kavga eden Banu merdivenlerden düşer. Kader, Selin’i suçlayınca Güney’i karşısında bulur. Cemre’nin mirasını öğrenen Zeyno ise Nazan’ı köşeye sıkıştırır.

kırgın çiçekler 41

 

4.Kara Sevda : Bu hafta 4.sırayı tekrar Kara Sevda’ya geçti. Totalde aldığı 7,03 puanla 4.sıraya geldi. Kara Sevda 26. bölümde Nihan yaşam mücadelesi veriyor. Nihan’ın kendini boşluğa bırakması hem Kemal’de hem Emir’de bütün ezberleri bozan bir şok etkisi yaratır. Kemal, Emir ve sonrasında bütün aile hastaneye koşar. Nihan, yaşam savaşı verirken, Kemal bir kez olsun Nihan’ın yanına girmeye kararlıdır. Emir, çaresizlikle Nihan’ın hayata dönüp dönemeyeceğini beklerken, gazetede çıkan Nihan ve Kemal’in yasak aşk yaşadığına dair haber yapan magazinciler, Nihan’ın da haberini almış, hastane önüne doluşmuşlardır. İhanet haberlerinden sonra Nihan intihar mı etti, kazara mı düştü? sorusu artık gündemdedir.

Kara-Sevda-26.bölüm

 

5.Kiralık Aşk : Bir hafta aradan sonra tekrar ilk beşe girdi. AB’de aldığı 6,75 puanla 5.sırada yer aldı. Kiralık Aşk, defile sonrası verilen gösterişli bir partiyle başlıyor! Ne oluyorsa bu partide oluyor, ortalık karışıyor. Üstelik basın da orada! Ömer’in şehir dışında bir seminere gitmesi lazım. Sinan bunu, “Defne ve Ömer’in arasındaki buzları eritecek” bir ön balayı olarak organize ediyor. Bakalım Sinan, bir dargın bir barışık çiftimizi ikna edebilecek mi? Diğer yandan Yasemin harekete geçiyor. Hamlelerine çok şaşıracaksınız! Beklenmedik hamleler ard arda geliyor! Neriman İplikçi’nin yeni bir hedefi var: Fikret GALLO! Neriman bu, Fikret Gallo’yu taktı kafaya. O kadını buradan gönderecek. Neriman’ın ince hesapları nereye çıkacak?

kiralik-ask-42.bölüm

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan diziler:

Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Hayat Şarkısı, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Kiralık Aşk ve Tatlı İntikam her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total grubunda: Kanal D 3 dizi. Star, Atv ve Fox 2 dizi. TRT1 bir dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv ve Kanal D 3 dizi. Atv ve TRT1 2 dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı, Total’de ve AB’de 3 dizisi ile yer alan Kanal D olmuştur. Star Tv. ise AB’de 3 dizi Total’de 2 dizi ile yer almıştır.

 

Bu hafta, Star Tv’nin Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi AB’de kendi gününde 4,36 ile gecenin 3.sırasında yer alırken, Total’de 19.sırada yer aldı. Bu tarihi güzel dizi maalesef 12 Mayıs 26.Bölüm Star Tv’de final yapacağı söyleniyor. Tims Productions-Timur Savcı dizinin yeni sezonda Star Tv ile anlaşma yoluna gitmiş dizide kan değişikliği yapmıştır. Sultan Ahmed’i oynayan Ekin Koç ölecek ve sezon finalinde diziden ayrılıcak. Yeni sezonda, Ahmed’in yerine geçecek kardeşi Mustafa karakterini Engin Akyürek canlandıracak. Böylece diziye yeni can suyu verilmiş oluyor. Beren Saat ile Engin Akyürek Fatma Gül’ün Suçu Ne? Dizisinden sonra bir kere daha karşı karşıya gelip, birlikte oynamış olacaklar.

2016 yılında yeni yayına giren dizilerden nedense, sadece tutulan dizi Kanal D’nin Tatlı İntikam dizisi oldu. Diğer dizler kör-topal gidiyor. Bu hafta yayına giren Show Tv’nin Barış Kılıç ile Tuvana Türkay’ın baş rolü oynadığı Oyunbozan dizisinin de reytinglerine bakılırsa pek ilgi çekmediği görülüyor.

Sizin 1.niz severek seyrettiğiniz dizidir. Gerisi boş. Reklam veren firmalar ve yayıncı kanallar düşünsün.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir