Geçen Haftanın (21 – 27 Mart 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats 28 mart

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 21 – 27 Mart 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta da TRT1’in Diriliş Ertuğrul bu hafta AB’de aldığı 13,21 reyting puanı ile yer aldı. Ab’nin 10.sırasında ise, 4,77 reyting puanı ile TRT1’in sevilen dizisi Baba Candır yer aldı. Total’in ilk sırasında 9,93 ile gene Diriliş Ertuğrul yer almıştır. Total’in 1o. sırasında ise, 5,49 ile Poyraz Karayel yer almıştır.

Star Tv’nin dizisi “Göç Zamanı” bu hafta ekranla gelen bölümünde Total’de 3,70 puanla ve kendi gününde 9.sırada yer aldı. AB’de 12.sırada olduğunu görüyoruz.

Bu hafta Salı gecesi ekranlara gelen Kanal D’nin Hayat Şarkısı 6.bölümü ile büyük bir atak yaptı ve haftanın dizileri arasında 5.sıradan girdi. Salı kendi gününde Total’de 6,44 ile 2.sırada, AB’de 7,20 2.sırada yer aldı.

Meryem Uzerli’nin dizisi Gecenin Kraliçesi reytingleri yine çok düşüktü. Total’de 28.sırada, AB’de 24.sırada yer almıştır. 13.Bölüm 5 Nisan’da erken final yapacak.

Show Tv’nin iddialı dizisi Kış Güneşi 5. bölümü ekranlarda geldi. Reytingleri yine oldukça düşüktü. Total’de 24. AB’de 18.sırada yer alabildi. Dizi kanal müdahalesi ile 3 Nisan’dan itibaren Pazar akşamları yayınlanacak.

Cumartesi gecesi Güneşin Kızları’nın yerine gelen yeni dizi “Tatlı İntikan” iyi bir başlangıç yaptı. Her iki kategoride 2.sırada yer aldı. Leyla Lydia Tuğutlu ile Furkan Andıç iyi bir iki olacaklar gibi duruyor.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 51.Bölüm (TRT1)………………………….9,92 – 24,34

2.Kırgın Çiçekler 38.Bölüm (Atv)…………………………….9,02 – 22,43

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 28.Bölüm (Atv)…8,76 – 21,30

4.Kara Sevda 23.Bölüm (Star Tv)……………………………..7,44 – 18,70

5.Paramparça 58.Bölüm (Star Tv)……………………………6,67 – 16,74

6.Karagül 114.Bölüm (Fox Tv)………………………………….6,24 – 15,96

7.Hayat Şarkısı 7.Bölüm (Kanal D)…………………………..5,95 – 15,13

8.Kurtlar Vadisi Pusu 287.Bölüm (Kanal D)……………..5,79 -14,21

9.O Hayat Benim 87.Bölüm (Fox Tv)……………………….5,79 – 14,09

10.Poyraz Karayel 50.Bölüm (Kanal D)…………………….5,49 – 13,86

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 51.Bölüm (TRT1)………………………….13,21 – 32,96

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 26.Bölüm (Atv)…7,83 – 19,12

3.Hayat Şarkısı 7.Bölüm (Kanal D)……………………………7,00 – 17,70

4.Poyraz Karayel 50.Bölüm (Kanal D)………………………6,55 – 16,65

5.Kiralık Aşk 39.Bölüm (Star)………………………………….6,08 – 16,02

6.Kara Sevda 23.Bölüm (Star Tv)……………………………..5,97 – 15,14

7.Paramparça 57.Bölüm (Star Tv)…………………………….5,67 – 15,03

8.Tatlı İntikam 1.Bölüm (Kanal D)……………………………5,58 – 16,81

9.Kırgın Çiçekler 38.Bölüm (Atv)……………………………..5,32 – 14,02

10.Baba Candır 31.Bölüm (TRT1)…………………………….4,77 – 11,34

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1- Diriliş Ertuğrul : Bu hafta da TRT1’in tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 51.Bölümünde de AB’de aldığı 13,21 puan ile ilk sırada yer aldı. Dizinin son bölümünde Korkut Bey’in ölümüyle oğlu Tuğtekin darmadağın oldu. Tuğtekin babasının katili olarak Banu Çiçek olduğunu düşündü ve ona bir an önce hak ettiği cezayı vermek istedi. Ertuğrul ise herkesten farklı olarak Korkut Bey’in ölümünün Gümüştekin ve Aytolun’un planlandığına inandı. Bunu ispat etmesi için de delil toplaması gerekti. Fakat Gümüştekin ve Aytolun hem Banu Çiçek’i ortadan kaldırmaya hem de bu olaydan kurtulmaya çalıştı. Korkut Bey’in ölmesi obalar arasındaki gerginliği iyice arttırdı.

dirilis-ertugrul-51-bolum-fragma

 

2.Kırgın Çiçekler : Pazartesi geceleri seyircini gözyaşı döktüren Kırgın Çiçekler bu hafta Total’de aldığı 9,02 reyting puanı ile bu hafta 2.sırada yer aldı. Hiç beklemediği bir anda polisleri kapısında gören Nazan tutuklanır. Annesinin başına gelenlerden etkilenen Defne büyük depresyona girer. Nazan’ın Emine’ye söylediği yalan yüzünden Mesude ölümle yüz yüzedir. Kemal yakalanma korkusuyla panikler. Nazan’ın yakalanmasına sebep olan Eylül ve Serkan’ın arası açılır. Meral ve Cemre, kötü günler geçiren Defne’nin üstüne giderken Merve ve Aleyna da Defne’ye destek olmaz. Banu, Güney’e babasıyla aralarındaki ilişkiyi anlatır. Kemal’e öfkelenen Mesude boşanma davası açarken annesi olmayan Defne valiziyle yurdun önündedir.

kirgin-cicekler-38-bolum-

 

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Oktay Kaynarca’nın sevilen dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere kaptırmıyor. Bu hafta Total’de aldığı 8,76 ile 3.sırada yer alıyor. Mahmut’un son oyunuyla Hızır Çakırbeyli acıların en büyüğünü yaşamanın eşiğine gelmiştir. Viktor’un desteğini de arkasına alarak, amacı uğruna aile, çocuk gibi kavramları hiçe sayan Mahmut’un varlığı herkes için tehlike oluşturmaya devam eder. En çok da ağabeyi Selim için… Hızır Çakırbeyli çocuğunun kaçırılmasından sonra düşmanlarının infaz kararını almakta geç kalmaz. Kan dökülmesi artık şart olmuştur. Selim’in küçük Yunus’u kurtarmak adına planları hainlerle paylaşmasıyla işler terse döner. Nazlı perişan bir halde çocuğunun hayatından endişe etmektedir. İçinde olmak istemediği hayata zorla sürüklenir. Sert kadın imajının arkasında merhameti de barındıran Meryem ise Nazlı’nın acısına duyarsız kalmaz. İki kadın da artık bilmektedir ki Hızır Çakırbeyli hayatlarında olduğu sürece tehlike hep yanı başlarında olacaktır.

eskiya-dunyaya-hukumdar-olmaz-28-bolum

 

4.Kara Sevda : Bu hafta 4.sırayı Paramparça dizisinden alan Kara sevda, Totalde aldığı 7,44 puanla yerleşti. Emir, Kemal’den öğrendikleriyle sarsılır, travmatik geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır. Galip’le büyük bir kopuş yaşarlar. Galip, gerçeklerin büyük bir kısmını inkar edemez. Emir’e kendi açıklamalarını sıralar. Emir ise Galip’in kendisinden sakladığı bazı gerçekleri bulmak için harekete geçer. Kardeşin kim olduğuyla ilgili aklına gelen ilk şüpheli Tufan’dır. Emir, üstü kapatılan geçmişe dair kesin kanıtlar peşindedir. Kemal ise Emir’in önüne koyduğu bombanın yarattığı etkiyi izlemekle yetinmeyecektir. Kemal de bu kardeşin kim olduğuyla ilgili bir araştırmaya girer. Aynı zamanda Kemal, içinde kontrol edemediği şekilde yükselen karanlık duygularla da cebelleşmektedir. Emir, ilk defa bütün dengesini ve kontrolünü kaybetmiş olmanın dağınıklığını yaşarken, Zeynep bu dikkat dağınıklığını lehine kullanmaya kararlıdır. Zeynep’in Asu’dan aldığı destek, daha cesur davranmasına sebep olur. Emir ve zeynep arasında yaşanan yeni bir gelişme evin içindeki dengelerin değişmeye başladığının işaretidir.

kara sevda 23.bölüm

 

5.Hayat Şarkısı: Geçen hafta olduğu gibi bu haftada Hayat Şarkısı AB’de aldığı 7,00 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı. Filiz ile Mine, Hülya’nın oyunlarını bozmaya karar veriyor! Bayram’ın geçirdiği kalp krizi, Cevher Ailesi’nin üzerinde sarsıcı bir etki bırakır. Kerim ve Hüseyin aldığı kararları, babaları Bayram ile yaşadıkları gerginlikleri, tekrar gözden geçirmek zorunda kalır. Filiz ve Mine, avukatla yaptıkları görüşmeden hayal kırıklığı ile çıkmışlardır ama yine de Hülya’ya karşı planlar yapmaya devam ederler. Bayram’ın avukatları Aylin’in kimliğini ve yerini bulmuştur ve Aylin’i konuşturmaya kararlıdırlar. Mahir ve avukatlar arasında bir zaman yarışı yaşanırken, Hülya iyice endişelenmeye başlar. Melek ise, kasabasına dönmüş ve Cevher Ailesi’nin evinde karşılaştığı gerçeklerle sarsılmıştır.

hayat şarkısı 7.bölüm

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan diziler:

Kırgın Çiçekler, Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Hayat Şarkısı, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda ve Poyraz Karayel her iki grupta yer alan diziler.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total grubunda: Kanal D 3 dizi, Star Tv, Atv ve Fox dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv ve Kanal D 3’er dizi. Atv ve TRT1 2’er dizi ile yer alıyor.

Bu hafta Kanal D her iki grupta 3’er dizi ile yer aldı ve haftanın 1.si oldu.

 

Bu hafta, Star Tv’nin Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi AB’de kendi gününde 6,08 ile gecenin 3.sırasında yer aldı. Total’de 23.sırada yer aldı. Bu tarihi güzel dizi maalesef 12 Mayıs 26.Bölümde final yapacağı bildirildi ama Tims Productions-Timur Savcı öyle demiyor. Dizinin yeni sezonda Star Tv ile anlaşma olmaz ise başka bir kanalda devam edeceğini söylüyor. Bence dizi devam etmeli.

Hangi dizinin çok seyredildiğine siz bakmayın. Hangi diziden keyif alıyorsanız siz o diziyi seyredin.

Keyifli Seyirler.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir