Geçen Haftanın (07 – 13 Mart 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 14 MART

 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 07 – 13 Mart 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta da TRT1’in Diriliş Ertuğrul geçen hafta olduğu gibi her iki kategoride birinci sırada yer alıyor. Total’de bu 9,93 reyting ile, AB’de oldukça yüksek 13,94 puan aldı. Total’de 10.sırasında ise Fox Tv’nin “O Hayat Benim” 5,61 ile, AB’de 10 sırada ise, Kördüğüm 4,71 puan ile yer alıyor.

Star Tv’nin dizisi “Göç Zamanı” bu hafta ekranla gelen 7.bölümü Total’de 4,43 puanla ve kendi gününde 4.sırada yer aldı. AB’de 6.sırada olduğunu görüyoruz.

Bu hafta Salı gecesi ekranlara gelen Kanal D’nin Hayat Şarkısı 5.bölümü ile AB’de 4.sıradan ilk 10’a girmeyi başardı. Dizi oldukça sevilmeye başladı.

Meryem Uzerli’nin dizisi Gecenin Kraliçesi reytingleri düşmeye devam ediyor. Total’de 30 ve AB’de 27.sırada yer aldı. Ve final kesinleşti. 5 Nisan’da 13.Bölümde final yapacak. Meryem Uzerli’ye de hafta içi canlı program sunumu ile teklifler gelmeye başlamış. Tavrı merak konusu. Bozuk Türkçesi ile canlı programlarda başarılı olabilecek mi?

Show Tv’nin iddialı dizisi Kış Güneşi 3. bölümü ekranlarda geldi. Reytingleri oldukça düşüktü. Total’de 26. AB’de 20.sırada yer alabildi.

Pazartesi’den Cumartesi gecesine alınan “Güneşin Kızları”, her nedense yeni gününde de bekleneni alamadı. 5 Haftadır reytingleri hep düşük olması nedeniyle, 39.Bölüm 19 Mart akşamı erken final yapıyor.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 49.Bölüm (TRT1)………………………….9,93 – 24,15

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 26.Bölüm (Atv)…9,12 – 22,22

3.Kırgın Çiçekler 36.Bölüm (Atv)……………………………..8,94 – 21,77

4.Kara Sevda 21.Bölüm (Star Tv)……………………………..6,78 – 16,75

5.Karagül 112.Bölüm (Fox Tv)………………………………….6,73 – 16,07

6.Kurtlar Vadisi Pusu 285.Bölüm (Kanal D)……………..6,39 – 15,18

7.Paramparça 56.Bölüm (Star Tv)……………………………6,23 – 15,41

8.Poyraz Karayel 48.Bölüm (Kanal D)………………………6,11 – 14,70

9.Kiralık Aşk 37.Bölüm (Star)………………………………….5,86 – 14,17

10.O Hayat Benim 85.Bölüm (Fox Tv)………………………5,61 – 14,25

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 49.Bölüm (TRT1)………………………….13,94 – 32,48

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 24.Bölüm (Atv)….8,22 – 20,45

3.Poyraz Karayel 48.Bölüm (Kanal D)……………………….6,79 – 15,82

4.Hayat Şarkısı 5.Bölüm (Kanal D)…………………………..6,39 – 15,98

5.Kiralık Aşk 37.Bölüm (Star)…………………………………..6,32 – 15,78

6.Kara Sevda 21.Bölüm (Star Tv)………………………………5,84 – 13,92

7.Kırgın Çiçekler 36.Bölüm (Atv)………………………………5,33 – 13.00

8.Paramparça 56.Bölüm (Star Tv)…………………………….5,18 – 12,73

9.Muhteşem Yüzyıl Kösem 17.Bölüm (Star Tv)…………..4,89 – 12,87

10.Kördüğüm 10.Bölüm (Fox Tv)………………………………4,71 – 11,92

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1- Diriliş Ertuğrul : Bu hafta da TRT1’in tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 49.Bölümünde de AB’de aldığı 13,94 puan ile ilk sırada yer aldı. Oldukça tutuldu, bu nedenle de her hafta en çok seyredilen diziler arasında ilk sırada yer alıyor. Diriliş “Ertuğrul”un 49.Bölümünde Noyan’ı idamdan kurtaran Saadetin Köpek, öldürmesi için onu Tangut’a teslim etmiştir. Ancak Deli Demir ve Sungur Tekin, Noyan’ın peşine düşerler. Noyan, bu sayede Saadetin Köpek’in kurduğu tuzaktan kurtulmuştur. Tangut ise Noyan’ı elinden kaçırmıştır. Tangut Deli Demir’i şehit ettikten sonra Sungur Tekin tarafından öldürülmüştür. Hayme otağda kaybolan mührün Tangut’un üzerinden çıkması, birçok soruyu da beraberinde getirmiştir. Diğer yandan Aksakallılar, Ertuğrul’a yeni bir vazife vermişlerdir. Obaya döndüğünde olanları öğrenen Ertuğrul, annesi ve ağabeyi Gündoğdu ile tartışır.

dirilis-ertugrul49.bolum-19

 

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Oktay Kaynarca’nın yeni dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere bırakmıyor. Bu hafta Total’de aldığı 9,12 ile 2.sırada yer alıyor. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 26. yeni bölümünde; Viktor’un ülkeye girişiyle Ünal Kaplan’ın masası dağılır. Bu olay beraberinde bir savaşı getirecektir. Ünal kendine yöneltilen tehditleri Hızır’ı hedef göstererek başından savmaya alışkındır fakat bu kez geç kalır. Hızır Çakırbeyli ikinci kez Ünal Kaplan’dan gizli devletle masaya oturur. Viktor’la karşılıklı çıkarlar doğrultusunda uzlaşma sağlanması gerekmektedir ve Hızır’ın arkasında olan devlet bu sayede kontrolü tekrardan ele alabilecektir. Hızır’ın bu hamlesi güç kaybetmekte olan Ünal’ı yeni bir tehdidin altına sokar. Avukat Özgür’ün Yaren’le olan arkadaşlığını öğrenen Hızır, Nazlı’ya karşı tepkilidir. Nazlı kendini korumak ve aklamak adına Özgür’ü tehdit eder. Ailesinden uzakta bir başına kalan Meryem’in ise bu sırrı öğrenmesi an meselesidir.

8-Mart-2016-Eşkiya-Dünya

 

3.Kırgın Çiçekler : Pazartesi gecelerinin reyting birincisi Kırgın Çiçekler hem Total’de aldığı 8,94 puan ile bu hafta 3.sırada yer aldı. Banu’yu Ekrem’le yakalayan Kader şok yaşar, durumu kimseye anlatamaz. Kemal’e istediği parayı vermeyen Nazan’ın kapısına polis dayanır. Kızlar, topladıkları imzalarla belediyeye gidip yurdu kurtarmaya çalışır. Ekrem’in adamları buldozerlerle yurdu yıkmak üzere gelirler. Geçmişinden kurtulmaya çalışan Seher, ansızın karşısına çıkan bir tanıdık yüzünden zor durumda kalır. Meral ise annesini tekrar kaybetmemek için her şeyi yapmaya hazırdır…

Optimized by JPEGmini 3.12.0.4 0x82f23e66

 

4.Poyraz Karayel : Baş rollerini İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu’nun oynadığı Çarşamba gecelerinin sevilen Sevilen dizi Poraz Karayel, AB’de aldığı 6,79 reyting puanı ile bu hafta 4.sırada yer almıştır. Adil’in “Beni öldürürseniz Sefer’i bulamazsınız” sözleri, Sema’nın kafasını karıştırmaya yetmiştir. Böylece Adil’in oradan kurtuluş bileti, Sema olur. Adil bir kere daha ellerinden kaçmıştır ve Bahri’nin daha fazla dayanacak gücü kalmamıştır. Eski dostları da “bükemediğin bileği öpeceksin” diyerek Bahri’yi, Adil’e boyun eğmeye ikna etmeye çalışır.

poyraz karayel 48.bölüm

 

5.Kara Sevda : Çarşamba gecelerinin başka iddialı dizisi Kara Sevda bu hafta Total’de aldığı 6,78 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı. Kemal ile Nihan’ın geçmişten gelen tutkulu aşkı, Emir’e rağmen devam ediyor. Kemal’in Nihan’ı kurtarması; Emir’in Kemal’e olan hıncını ve kıskançlığını her zamankinden daha çok besler. Artık her zamankinden acımazsızdır ve Kemal’i hayatının sınavına sokmaya hazırlanır. Kemal, Nihan’la öpüşmesinin ardından dağılmamak için bir savaş verirken, aynı sırada Tarık’ın masumiyetini ispatlamaya çalışır. Ama önüne çıkan ipuçları işini zorlaştırmaktadır. Asu, duyduklarına rağmen Kemal’in kalbini kazanmakta kararlıdır. Öte yandan Nihan, attığı her adımda Kemal’in hayatında kendini bir fazlalık hissetmeye başlar.
Vildan, Galip’le tapuya gittiğinde, Galip’in evi almakta neden bu kadar istekli olduğunu acı bir şekilde görecektir. Öte yandan Leyla, Vildan’ın açtığı savaşa en büyük cevabı vermek üzeredir.
Zeynep, evdeki araştırmasında Emir’e karşı ilk büyük kozunu eline alır. Aynı sırada Nihan, Kemal’in hayatıyla ilgili büyük bir karar verir. Kemal, Emir’le mücadelesinde etrafı ateşlerle çevrilmiş bir sınavın içindedir. Buradan yanmadan çıkış yolu yoktur. Kemal’in bu çemberden çıkmak atacağı adım ya hayatındaki dengeleri sonsuza dek değiştirecek ya da Kemal’i Emir’e benzetecektir.

kara sevda 21.

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan diziler:

Kırgın Çiçekler, Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Poyraz Karayel ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. Atv, fox ve Kanal D 2 dizi. TRT1 bir dizi ile yer alıyor.

AB grubunda: Star Tv 4 dizi, Atv ve Kanal D 2 dizi. TRT! ve Fox Tv birer yer almıştır.

Her hafta olduğu gibi Star Tv haftanın birincisi. Hem Total’de 3 dizi, AB’e 4 dizisini soktu.

Bu hafta, Star Tv’nin Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi AB’de kendi gününde 4,89 ile gecenin 2.sırasında yer aldı. Total’de durum pek parlak değil, ancak 20.sırada yer alabildi. Bu tarihi güzel dizi maalesef 12 Mayıs 26.Bölümde final yapacağı bildirildi.

Show Tv’de dün akşam yayınlanan final bölümü ile Seçkin Özdemir’in Acı Aşk dizisi final yaptı. Resmen reyting kurbanı oldu. Final bölümünde Total’de 11.sırada, AB’de 21.sırada yer aldı. Bu düşük reytingler erken finali getirdi. Yazık oldu güzelim diziye…

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir