Göç Zamanı Reyting Savaşlarında tutunabilecek mi?

TV Programları

reyting-sonuclari

Göç Zamanı Star Tv ekranlarında 30 Ocak Cumartesi akşamı ilk bölümü başladı. Geçen haftada 2.bölümü ekranlara geldi. Ben her iki bölümü de, Cumartesi akşamları “Güllerin Savaşı” olduğu için daha sonra  internetten izledim. Diziyi tuttum tutmasını da, kurguda olan (bana pek inandırıcı gelmeyen) sahneler yüzünden pek olumlu not vermedim. Hele hele bu Vahide Perçin gibi deneyimli bir oyuncunun filminde olursa dedim. Ki Vahide Perçin, geçmiş yıllarda eski kocası Altan Gördüm’ün Sanat Okulu Akademi 35 Buçuk’ta dersler vermiş, oyuncu yetiştirmiştir. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünü birincilikle bitirmiştir. Hadi yönetmen görmedi, o da mı fark etmedi!

Bir dizide olaylar bağlantılı ve inandırıcı olması gerekir. İlk bölümde bir dolu sahne bana pek inandırıcı gelmedi, yada fazla tesadüfi olaylar meydana geldi. Mardin’den İstanbul’a gelişleri maceralı bir yolculuk oldu. Otobüsü kaçırdılar, Koyun taşıyan kamyona bindiler. Başlarına kötü iş gelince kamyondan indiler, mağarada kaldılar. Trene nasıl bindiklerini görmedik. Cennet kadın göstere göstere paralarını ve İstanbul’a gideceği adres kartvizitini çaldırdı. Ellerinde adres olmadığı halde halıcıyı nasıl buldular. Koskoca İstanbul’da bu kadar da tesadüf olur mu? Hangi Anadolu’dan gelen kadın çocuklarını cami avlusunda bırakır gider, sonra da deli danalar gibi onları arar.  Peşlerinden gelen kumasının oğlu Yemin onları nasıl buldu, hepsi bir muamma. Dilerim bundan sonraki bölümlerde bizlere pes doğrusu dedirtmezler de hata yapmazlar.

Biz gelelim 2.Bölümde olacaklara:

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Cennet 3 kızını da alıp, kocasını kuması ile Mardin’de bırakıp İstanbul’a maceralı bir yolculuk yapar. Tesadüfi de olsa aradıkları halıcıyı bulurlar. Peşlerinde kumasının oğlu Yemin de vardır. Cennet öz oğlu Yemin’in namlusunun ucundadır. Yemin Cennet’in canına kastedecek kadar karartmıştır gözünü, ya onu ve kızlarını alıp memlekete götürecek ya da namusunu temizleyecektir. Yılmaz, Cennet’i kurtarmak isterken yaralanır. Cennet’in ana yüreği ise Yemin’i polise teslim etmeye elvermez, canını da almaya çalışsa öz evladıdır Yemin. 

goc_zamani_3bolum_tek

Yılmaz ve Artem’in yardımlarıyla Cennet ile kızları için yeni bir hayatın kapıları aralanır. Yılmaz onları evinde misafir eder ancak Yemin’den kurtulmaları o kadar da kolay değildir. Babasının ölüm haberini alan ve iyice bilenen Yemin adım adım peşlerindedir. Cennet ve kızları da Cemal’in ölüm haberiyle sarsılır. Zümrüt’ün okuma hayali ailesinin felaketi olmuştur, pişmanlık ve suçluluk içinde kavrulan Zümrüt için yolun sonu görünmüştür artık. Zümrüt annesini ve kardeşlerini kurtarmak uğruna hayalinden vazgeçip Yemin’e teslim olacaktır.

3.Bölümde olacaklara gelince:

Logolu-Göç-Zamanı-3-460x240
Cennet, Zümrüt’ün Yemin’e teslim olduğunu öğrenince deliye döner ve onu kurtarmak için canını tehlikeye atar. Zümrüt, Demir’in yardımlarıyla okul kaydını yaptırırken, Cennet de bir halı atölyesinde işe başlar. Ancak adının Yılmaz ile çirkin bir şekilde anılmasını gururuna yediremez ve işi bırakmak zorunda kalır. Bundan sonra Yılmaz’ın evinde misafir olmaları mümkün değildir.

goc-zamani-3-resim

Cennet için bu koca şehirde kızlarını koruyabilmek sandığından çok daha zor olacaktır. Yemin ve Hanım Cemal’in cenazesini kaldırır fakat köylülerin dışlamaları yüzünden memleketlerinden ayrılmak zorunda kalırlar. Yemin, babasının durumundan faydalanıp annesine yanaşan muhtardan intikamını almak için muhtarı ve oğlu Veysel’i polise ihbar eder. İş Bilal’e kadar uzanır. Bilal’i polis baskınından kurtaran Yemin olur ve artık onun sağ koludur. Yılmaz karısı Sevgi’ye gelen gizemli telefonların izini bulmuş, adım adım yaklaşmıştır düşmanına. Sevgi ise Yılmaz’ın en büyük düşmanı Bilal’in tuzağına düşmek üzeredir.

Baş rollerini Vadide Perçin (Cennet), Talat Bulut (Yılmaz) ve Tilbe Saran’ın oynadığı Göç Zamanı 3.Bölümü ile yarın akşam Star Tv ekranlarında olacak. Yapımcılığını Limon Yapım – Hayri Aslan. Yönetmen koltuğunda Veli Çelik oturuyor.

Göç Zamanı 1.Bölümde: Total’de 6,10 puan ile 3.sırada, AB’de 3,94 ile 4.Sırada yer almıştır.

Geçen hafta ekranlara gelen 2.Bölümünde; Total’de 5,69 ile gene 3.sırada , AB’de 3,29 ile 6.sırada yer almıştır.

Göç Zamanı reyting savaşlarında tutunup tutunamayacağını ilerleyen bölümlerde hep birlikte göreceğiz.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

 

1 thought on “Göç Zamanı Reyting Savaşlarında tutunabilecek mi?

  1. Винаги съм се възхищавала на Vahide,един голям талант и смела жена!.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir