Kara Sevda’nın Leyla’sı, Zerrin Tekindor’un resim tutkusu!

TV Programları

kara sevda-leyla (2)

ZERRİN TEKİNDOR’UN

O TUTKUSU KARA SEVDA’DA!

Ay Yapım imzalı, her Çarşamba milyonları ekran başına toplayan Kara Sevda’da canlandırdığı Leyla karakteriyle izleyenleri bir kez daha kendine hayran bırakan Zerrin Tekindor’un resim tutkusu diziye de yansıyor.

Başarılı oyuncu Tekindor, uzun yıllardır oyunculuğu kadar yaptığı eşsiz tablolarla da büyük beğeni topluyor. Kara Sevda’da Leyla karakterine hayat veren Tekindor, dizide de gerçek hayatındaki gibi tuval karşısına geçerek resim yapıyor.

kara sevda-leyla (1)

Zerrin Tekindor Kara Sevda dizisinde bildiğiniz gibi ‘Leyla’ karakterini canlandırıyor. İzleyici onu canlandırdığı bu karakter de sevdi. Ben biraz onun hakkında bilgi aktarmak istiyorum. Zira kendisini ve oyunculuğunu beğendiğim bir sanatçımızdır.

Zerrin Tekindor, 5 Ağustos 1964 Balıkesir Burhaniye doğumludur. Ressam ve tiyatro oyuncusudur. İlkve orta öğrenimini Ankara’da tamamlamıştır. 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. Vahşet Tanrısı, Müfettiş  ve Kim Korkar Hain Kurttan gibi oyunlarda oynamıştır. Tiyatro kariyerini sürdürürken, 1990-94 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Resim Bölümüne özel öğrenci olarak devam etmiştir. Mehmet Güleryüz ve Bedri Baykam Atölye’lerinde çalışmış, günümüze kadar 16 adet resim sergisi açmıştır.

Aşk-ı Memnu, Yaprak Dökümü, Kuzey Güney, Kurt Seyit ve Şura ve Kara Para Aşk dizilerinde oynadı. Ben onu Kuzey Güney dizisinde tanımış, oynadığı ‘Gülten Çaylak’ karakteri olarak seyretmiş, çok da beğenmişimdir. Şimdi de Kara Sevda dizisinde oynadığı ‘Leyla’ karakteri olarak göz dolduruyor.

maxresdefault

Bir çok tiyatro oyununda yer almış, 2014’de Pek Yakında sinema filminde rol almıştır. 2015’de de “Kırık Kalpler Bankası” filminde rol almıştır. Bir çok kez Afife Tiyatro Ödülünü almıştır. En son 23.İTO EMOS Başarı Ödülleri’nde 2016 Yaşam Boyu Başarı Ödülüne layık görülmüştür.

Zerrin Tekindor, Çetin Tekindor ile evliliğinden Hira Tekindor adlı, tiyatrocu bir oğlu vardır. Daha sonra kocasından boşanmışlardır.

Resim tutkunu Zerrin Tekindor’un da rol aldığı, Burak Özçivit ve Neslihan Atagül’ün baş rolü oynadığı Kara Sevda her Çarşamba saat 20.00’da Star TV’de ekrana geliyor.

Sevilen dizi bu akşam 17.Bölümü ile Star Tv ekranlarında olacak!

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Not: Haber ve görseller Ay Yapım – Persona Sanat Basın Bülteni, Zerrin Tekindor hakkında bilgi internetten derlenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir